Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
257
Jos Markkasella on peliä hankaloittavaa vaivaa, miksei Markkasen taustajoukot voi kertoa sitä avoimesti. Onko NBA:ssa yleisesti käytössä joku salailupolitiikka. Jäisi turhat arvailut pois. Markkasen pelit kuitenkin kiinnostavat suomalaisia. Jokainen meistä toivoo hänelle sisimmässään menestystä.
Nykyisessä Bullsin hyökkäyskuviossa Lauri tekee lähinnä screenejä Lavinelle ynnä muille kolmosviivan tuntumassa. Omat kosketukset ovat sen jälkeen vähissä. Se lienee valmennuksen valinta. Viime yön pelissä hän sai aikaiseksi seitsemän heittoa. Kuten täällä on usein toistettu, LaVine pelaa lähinnä itselleen, mutta se ei vaan riitä voittamaan kuin satunnaisia pelejä. Jos valmennus ei saa joukkuetta pelaamaan tiiminä, ei Bullsin peli tosta yleisesti mihinkään kehity. Joskus tulee hyvä heittoilta.
 
Viestejä
531
Jos Markkasella on peliä hankaloittavaa vaivaa, miksei Markkasen taustajoukot voi kertoa sitä avoimesti. Onko NBA:ssa yleisesti käytössä joku salailupolitiikka

Kai se voi niin olla että pakollisten ilmoitusten ulkopuolelle jäävät vammat ja loukkaantumiset julkistetaan vain jos katsotaan, että siitä on organisaatiolle riittävästi hyötyä suhteessa haittaan tai riskiin. Haittoista/riskeistä ekana tulis mieleen että onko vastustajien mahdollista hyötyä tästä tiedosta ja kuinka paljon. Ja sitä kautta tietysti mahdollinen lisäriski vamman pahenemiseen. Koskaan ei tiedä milloin Fortunalle sattuu se huono päivä ja päättää realisoida sen minimaalinen riskin nousun ja sitten se voi maksaa.

Eikös Laurin keskivartalovammastakin kerrottu jollain parin viikon viiveellä? Ehkä siellä katsottiin parantumisen olevan riittävän pitkällä jotta sen pystyi kertomaan julkisuuteen ilman suurempaa riskiä tai haittaa ja saatiin kärsimättömäksi ja rasittavaksi äitynyt sopulilauma taas tyytyväiseksi ja edes hetken työrauha.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 435
Jos Markkasella on peliä hankaloittavaa vaivaa

Eikö tämä asia nyt voisi jo pikkuhiljaa olla täysin selvä? Jos vähänkin on Bullsin pelejä katsonut nyt ja aikaisemmin, niin pitäisi kyllä omilla silmilläkin nähdä että liikkumisessa on suuri ero verrattuna esim. viime kevääseen.

Kaikki vaitonaisuus ja salailu asian tiimoilta on kummallista. Mikä terveydellinen seikka voi olla sellainen ettei totuutta voida kertoa?

Mitä ihmeen vaitonaisuutta ja salailua? Sehän on kerrottu jo pari viikkoa sitten, että mikä vamma Lauria on vaivannut. Vatsalihasvamma (vai mikä se nyt oli?). Pitäisikö sitä Bullsin olla koko ajan joka tuutista hokemassa uudelleen ja uudelleen? Myös Wendell Carter on pelannut jo pitkään peukalovaivaisena. Yleensä vaan nba:ssa ei kauheasti ole tapana huudella näistä vammoista silloin kun pelaaja on vielä pelaavassa kokoonpanossa..

Ja tosiaan Laurin "taustajoukot" eivät todellakaan ala julkisuudessa mitään kertomaan Laurin vaivoista kuten nimimerkki Heppu ehdotteli.. Se ei ole millään tavalla heidän tehtävä, eikä heillä ole edes lupaa sitä tehdä.

Lauri nyt itsekin sanoi haastattelussa, että "pikkuvaivoja on ollut". Mutta todennököisesti se on enemmän ja vähemmän kaunisteltu kuva.. Todennäköisesti myös olkapää on vaivannut ainakin yhdessä vaiheessa, kun siinä oli kinesioteippaukset parissa pelissä.

Uskokaa nyt vaan että tämä heikompi vaihe menee näiden vaivojen piikkiin. Ja nuo vaivat ovat vaikuttaneet kokonaisvaltaisesti pelaamiseen myös heittopeliin.

Jos olette katsoneet tämän kauden pelejä, niin vertailkaapa Laurin tämän kauden liikkumista viime kauden highlights videon liikkumiseen.. Aika erilaista liikkumista oli viime kaudella.

 
Viestejä
1 388
Vamma tuli 99% varmuudella Pistons-pelissä 1.11. Boylen puhui asiasta 12.1. Ensimmäinen "raportti" asiasta oli RealGM:ssa suomalaiselta nickiltä Talldude 5.11 tosin puhutaan lonkan seudusta, mutta siellä tuo vino vatsalihaskin sijaitsee. Ihmettelen kyllä hieman jos kuulee tämän vaikka luottamuksella kotiporukoilta ja postailee foorumeille. Kylkiluujuttu oli saman hahmon, mutta lupasi tulla raportoimaan jos homma vahvistuu. Katselin läpi, ei ole tullut joten lienee väärää informaatiota.

Mutta eipä noita tosiaan kannata liiemmälti huudella jos pelata meinaa ettei vastustaja ala turhaan tähtäilemään. Oli mitä oli olisi mukava nähdä Lauri kunnossa ja hyvällä pelipäällä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 388
Jostain luin kiteytyksen ottelusta: "Lavine ja päättömät kanat" . Aivan tuskallista katsottavaa, jossa koko kansan Laurilla ei juuri roolia ollut. Positiivisinta Laten osalla oli muutamat liikkeet korille, joissa oli optimistin silmillä nähtävissä jo aggressiivista ja määrätietoista liikettä enemmän. Joutui kuitenkin taas etupäässä katselemaan palloa, penkille 4 erässä kunnes ottelu oli jo ratkaistu kun G-liiga-heittopussit nykäisivät johdon jonnekin 10 pisteeseen. Vaikea analysoida mitään kun silmään hommat näyttää vaan täysin kaoottiseelta tekemiseltä. Levyreissä, syötöissä ja heittoprosenteissa tuli turpaan kaiken hoslauksen seurauksena. Vaikea uskoa että mikään valmennus suunnittelisi tällaista, joten tuntuu että Boylen on menettänyt joukkueen joka paskat nakkaa touhulle siinä toivossa että joku muu tulisi peräsimeen. Tapahtuis nyt jotain.

E: varsinkin alempi video kyllä kertoo miten harhainen kaveri Boylen on tällä hetkellä. Tai sitten vaan yrittää pitää pokkaa tyyliin "eitäsmitään...".
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
12
Jokohan tässä olisi se käännekohta. Uusi coach aluksi ja sitten tarpeen mukaan treidit. Vaihtuisko Lavine + Porter -> Ingram + Jrue Holiday? Taitaa vaan olla trade deadline ennen All-Star höpöjä, joten Lavine ei liikahda minnekkään. Ilmeisesti tällä hetkellä Bulls organisaation ainoa prioriteetti saada Lavine donkkailemaan tohon sirkustapahtumaan.
 
Viestejä
278
Jokohan tässä olisi se käännekohta. Uusi coach aluksi ja sitten tarpeen mukaan treidit. Vaihtuisko Lavine + Porter -> Ingram + Jrue Holiday? Taitaa vaan olla trade deadline ennen All-Star höpöjä, joten Lavine ei liikahda minnekkään. Ilmeisesti tällä hetkellä Bulls organisaation ainoa prioriteetti saada Lavine donkkailemaan tohon sirkustapahtumaan.
David Griffin löisi GarPaxille luurin korvaan samantien jos noin epäreilu diili tuotaisiin esille
 
Viestejä
1 388
Jokohan tässä olisi se käännekohta. Uusi coach aluksi ja sitten tarpeen mukaan treidit. Vaihtuisko Lavine + Porter -> Ingram + Jrue Holiday? Taitaa vaan olla trade deadline ennen All-Star höpöjä, joten Lavine ei liikahda minnekkään. Ilmeisesti tällä hetkellä Bulls organisaation ainoa prioriteetti saada Lavine donkkailemaan tohon sirkustapahtumaan.
Eipä tuo toimisi edes teoriassa tuollaisenaan .
------
Veikkaan että Griffin on poistanut Garpaxin numeron osoitekirjasta joten ei edes vastaa.
 
Viestejä
12
Eipä tuo toimisi edes teoriassa tuollaisenaan .
------
Veikkaan että Griffin on poistanut Garpaxin numeron osoitekirjasta joten ei edes vastaa.

Kappas vaan. Tarvis saada joku kolmas kimppaan. Aika toivoton tilanne. Lavine saattais olla ainoa josta jotain korvausta sais. Jos ne nyt vaihtais ton Tyyris Tyllerön (Boylen) sieltä johonkin ammattitaitoisempaan.
 
Viestejä
531
Boylenin kommentit kautta linjan antavat minulle kuvan valmentajasta jonka koko filosofia ja näkemys mahtuu pariin huoneentauluun joissa lukee "effort, toughness, aggressiveness" ja "teach them how to win". Kaikki hänen analysoivat kommenttinsa omasta tai vastustajan pelistä sivuavat tuota ensimmäistä taulua. Hän ei ikinä avaa omia tai vastustajan pelitaktiikkavalintoja edes ylimalkaisesti tyyliin "halusimme minimoida vastustajan nopeisiin pääsyn, tai "pakottaa heidät/hänet kaukoheittoihin", tai "tiesimme pelaajan x hyvyyden ja vahvuudet ja onnistuimmekin erittäin hyvin häntä vastaan, mutta heiltä erityisesti pelaajat x ja y nousivat tänään esiin ja kantoivat heidän hyökkäystään", tai "halusimme hyökätä tänään enemmän Laurin kautta koska tiesimme hänen olevan heille Matchup ongelma". Sen sijaan sieltä tulee helmiä tyyliin "I thought we tried".

Pelinlukua kuvastaa hänen sekavan oloinen peluuttamisensa mistä on vaikea löytää loogiikkaa. Ja esim. Lavinen penkittäminen kolmesta puolustuspään sekoiluista jotka kuuluivat enemmän tai kokonaan muiden piikkiin. Ootteko pistäneet merkille kuinka siinä missä muut valmentajat elehtivät ja ärtyvät pelaajien huonoista valinnoista, Boylen saattaa kiukkuisen näköisesti pyöritellä päätään ohiheitetylle vapaalle kolkille.

Sitten vielä tää muutamien asiantuntijoiden ja joidenkin pelaajien epäsuorasti kritisoima linjaus kieltää pelaajilta kokonaan keskimatkan heitot. Boylen on ilmeisesti kuullut että tänä päivänä tilastot suosii kolmosia ja layuppeja. Mustavalkoisella ajattelullaan hän on järkeillyt että silloinhan nämä tilastojen mukaan huonoiten tuottavat heitot kannattaa tietysti eliminoida täysin pois pelaajien repertuaarista. Se, että on ollut pitkään kakkosvalmentaja ja menestysjoukkueissa ei tarkoita sitä että siinä samalla oppisi ajattelemaan, näkemään, oivaltamaan tai johtamaan kuin NBA-tason pääkoutsi. Kaikessa ei varmasti tarvitse olla erinomainen -jotkut osa-alueet voi hoitaa vaikka apuvalmentaja, mutta hän ei tunnu olevan hyvä yhdessäkään asiassa, vaan vaikuttaa olevan niissä pikeminkin suorastaan surkea. Ihmettelisin jos hänen osaamisensa taso ja johtamistyyli missä hän ei ikinä ota mitään kontolleen ei ole saanut pelaajia suorastaan vihaamaan häntä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
252
Boylenin kommentit kautta linjan antavat minulle kuvan valmentajasta jonka koko filosofia ja näkemys mahtuu pariin huoneentauluun joissa lukee "effort, toughness, aggressiveness" ja "teach them how to win". Kaikki hänen analysoivat kommenttinsa omasta tai vastustajan pelistä sivuavat tuota ensimmäistä taulua. Hän ei ikinä avaa omia tai vastustajan pelitaktiikkavalintoja edes ylimalkaisesti tyyliin "halusimme minimoida vastustajan nopeisiin pääsyn, tai "pakottaa heidät/hänet kaukoheittoihin", tai "tiesimme pelaajan x hyvyyden ja vahvuudet ja onnistuimmekin erittäin hyvin häntä vastaan, mutta heiltä erityisesti pelaajat x ja y nousivat tänään esiin ja kantoivat heidän hyökkäystään", tai "halusimme hyökätä tänään enemmän Laurin kautta koska tiesimme hänen olevan heille Matchup ongelma". Sen sijaan sieltä tulee helmiä tyyliin "I thought we tried".

Pelinlukua kuvastaa hänen sekavan oloinen peluuttamisensa mistä on vaikea löytää loogiikkaa. Ja esim. Lavinen penkittäminen kolmesta puolustuspään sekoiluista jotka kuuluivat enemmän tai kokonaan muiden piikkiin. Ootteko pistäneet merkille kuinka siinä missä muut valmentajat elehtivät ja ärtyvät pelaajien huonoista valinnoista, Boylen saattaa kiukkuisen näköisesti pyöritellä päätään ohiheitetylle vapaalle kolkille.

Sitten vielä tää muutamien asiantuntijoiden ja joidenkin pelaajien epäsuorasti kritisoima linjaus kieltää pelaajilta kokonaan keskimatkan heitot. Boylen on ilmeisesti kuullut että tänä päivänä tilastot suosii kolmosia ja layuppeja. Mustavalkoisella ajattelullaan hän on järkeillyt että silloinhan nämä tilastojen mukaan huonoiten tuottavat heitot kannattaa tietysti eliminoida täysin pois pelaajien repertuaarista. Se, että on ollut pitkään kakkosvalmentaja ja menestysjoukkueissa ei tarkoita sitä että siinä samalla oppisi ajattelemaan, näkemään, oivaltamaan tai johtamaan kuin NBA-tason pääkoutsi. Kaikessa ei varmasti tarvitse olla erinomainen -jotkut osa-alueet voi hoitaa vaikka apuvalmentaja, mutta hän ei tunnu olevan hyvä yhdessäkään asiassa, vaan vaikuttaa olevan niissä pikeminkin suorastaan surkea. Ihmettelisin jos hänen osaamisensa taso ja johtamistyyli missä hän ei ikinä ota mitään kontolleen ei ole saanut pelaajia suorastaan vihaamaan häntä.

Juu, ei ole Jimbolla homma hallussa. Ihanhan tässä jo tappioita toivoo, että pääsis tosta valmentajan irvikuvasta eroon. Toi keskimatkan kakkosten lopettaminen on suurinta typeryyttä häneltä. Late suomalaisena tietysti noudattaa tätä täysin. Antasivat aikuisten miesten pelata ilman rajoituksia.
 
Viestejä
531
Tässä yksi kirjoitus tuosta keskimatkan heittokiellosta:


Jos hän ei ymmärrä kuinka niiden liika minimoiminen helpottaa vastustajan puolustustaktiikan valintaa ja painotusta älyttömästi niin se kertoo jo yksinään hänen pelin ymmärtämisen tasosta. Laurina tekisi mieli heitellä niin kauan huonosti että jompikumpi lähtee muualle.

Boylenismin kulmakivet eli tsemppi, kovuus ja aggressiivisuus ovat tietysti tärkeitä asioita mutta ensin pelaajat pitäis saada tekemään oikeita asioita ja valintoja. Jos konsepti ei ole kasassa niin pelaajat ovat kuin päättömiä kanoja, joskin tavallista kovemmin ryntäileviä ja nopeammin nääntyviä. Boylenin arvot tulevat mukaan osittain itsestään kun pelaajista tuntuu siltä että joukkueen pelitavassa on järkeä ja osaavat toteuttaa sitä riittävän hyvin. Jossain Popovichin joukkueessa on oltu hieman eri vaiheessa kuin Bulls nyt on, ja Boylenin voittamisen opettamisesta on ehkä voitu katsoa olevan mahdollista hyötyä kun joukkuetta viritetään mestaruuskuntoon, eli lähinnä sellasia mentaalipuolen viimeisiä virityksiä, ei ensimmäisiä juttuja mitä nuori joukkue tarvitsee. Ja pelillisesti ollaan oltu niin valmiita että tsemppi, kovuus ja aggressiivisuus ovat olleet valmennuksen keskiössä.

Noiden osa-alueiden huippuosaaja hän voi hyvinkin olla ja tekevät hänestä ehkä hyvän konsultin tai apuvalmentajan, mutta hattua nostan että sai myytyä niillä itsensä nuoren ja rakennusvaiheen alussa olevan NBA-joukkueen luotsiksi. Itse olisin ehkä etsinyt ennemmin selkärankaista, etulinjassa joukkueen edellä kulkevaa johtajaa, joka osaa jalostaa yksilöitä, ja huonoina jaksoina ottaa median edessä kaiken vastuun jotta nuorten ja kokemattomien pelaajien itseluottamus ja moraali eivät ota turhia kolhuja heti alkuun. Taktinen velho ei kuitenkaan tarvitse olla joukkueen alkutaipaleella, mutta olisi nyt edes perusjutut hallussa niin se riittäisi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
531
Näköjään joku toimittaja sentään oli saanut Boylenin edes pikkasen avaamaan Bullsin pelifilosofiaa ja taktiikkaa. Ei pysty linkittämään juttua joten pakko kopioida tähän.

SAN FRANCISCO — In the wake of a disappointing start in which his team has lost 12 of its first 18 games, Bulls coach Jim Boylen began a critical three-game West Coast road trip defiantly defending his highly criticized schemes and strategies.

“We’re going to keep playing this way,” Boylen said. “We’re going to keep defending this way. And we’re going to keep getting better.”

Boylen was aware of the Sun-Times report this week that said team chairman Jerry Reinsdorf “is livid about the team’s 6-12 start.” But as he sat courtside at Chase Center following preparations for Wednesday night’s game against the Golden State Warriors, Boylen seemed unconcerned with the drama surrounding the team.

“Guys have been very focused, very diligent, very respectful to what we need to do,” Boylen said hours before the Bulls would lose 104-90, giving the injury-wracked Warriors their fourth win of the season. “Those are the things I have to monitor. Are we working hard? I feel we’re working on the right things. I think we’ve had some terrific individual performances. I think we’ve had some inconsistent moments.”

It was just last week Boylen said he’s never felt more support from management and ownership. And he has never sounded more resolute in sticking with what, so far, hasn’t worked.

Boylen made it clear the Bulls need to play better, acknowledging the responsibility ultimately falls on him, but he grew agitated at questions surrounding the team’s style of play.

“I’ll always evaluate myself first,” Boylen said before the Bulls scored a combined 34 points in the first and fourth quarters Wednesday night. “I tell the team that. I’m not one of these guys that buries my head in the sand. I’m not one of these guys that has a blaming mindset. I don’t do that. I’m going to coach this team the best I can. I’m direct. I’m honest. And I go back to, we’ve played some really good basketball. We want to play more consistent basketball. I think we are still developing within our system. This is a new way of playing for these guys.

“We run well. We defend well. We haven’t shot the ball as well as I think we can. We haven’t finished as well as I think we can. I’m encouraged by our shot profile. No team has underperformed their shot profile for the entire season. We’ve obviously underperformed. I have to evaluate that appropriately. I try to. And I’d like us to be a real solid defensive team. I love the way we’ve improved defensively since the start of the season. I’m encouraged by that.”

USATSI_13712555_168381809_lowres.jpg

New Trail Blazers forward Carmelo Anthony had little problem with Lauri Markkanen and the Bulls defense on Monday night. (David Banks / USA Today)
Boylen also has no plans on changing anything anytime soon.

The Bulls entered Wednesday’s games ranked 15th in defensive rating, a spot Boylen pinpointed as a sign of progress because the Bulls finished 25th in defensive rating last season. But offensively, the Bulls ranked 29th last season and are just 28th this season.

Defensively, the Bulls’ aggressive strategy defending the pick-and-roll has become one of the loudest criticisms of Boylen and his coaching staff.

Offensively, the Bulls’ multi ball-handler system has generated open shots, but the Bulls are the seventh-worst 3-point shooting team, and sharp ball movement has largely been overtaken by periods of prolonged ball-watching.

Boylen defended both styles Wednesday.

“What are our options?” Boylen asked when questioned about the defensive scheme. “We can drop our center and not impact the ball, right? So, that would be criticized. We’re (15th) in defense. Do you think that’s a good defensive number for this group of guys? Do you think we’re playing hard defensively? I do. Every defense has holes or situations. We’re No. 1 in the league in forcing turnovers. We’ve forced the most turnovers by a Bulls team in a long time. The turnovers allow us to get out and run. I think it’s important for us to score in the first six seconds of the clock. The defense that we use gets us out in transition because we’re knocking balls loose and we’re playing a hard style of half-court defense. It fits with how I want to play.”

Boylen sarcastically cited three of the team’s wins when asked if there comes a point when the scheme should be scrapped should poor results continue.

“We change coverages in games,” he said. “How was our base coverage against Detroit? How was it against Atlanta? You asked me if we’re playing the right defense, we are.”

The Bulls have taken the eighth-most 3-pointers at 35.5 per game. Despite numerous nights in which they’re not hitting them, the Bulls continue to have the green light. Boylen took exception to the characterization of the Bulls running a five-out offense and pointed back to the team’s shot profile as proof the team is doing the right things.

“It’s not a five-out offense,” he said. “We want to play in space. We want to take our open shots. I think we’ve had a lot of open shots and a lot of plays at the rim. We’re going to keep playing this way. We’re going to keep defending this way. And we’re going to keep getting better.”

When asked why he thinks the misses are mounting, Boylen said, “I don’t know. Ask them.”

Them being the players missing the shots.

“We’re missing shots I think we can make,” he said. “That’s just basketball. As I said, nobody’s underperformed their shot profile for an entire season. So we’ll see. We’ll see what happens. You think after 18 games we’re going to abandon what we do? Is that what you’re saying? I’m not doing that.”

The biggest issue with the Bulls is a simple one in Boylen’s eyes.

“I’ve said it 1,000 times,” he said. “Consistency. We’ve played some really good moments of basketball and some moments where I think we can do better. That’s what it is, consistency. And I have to take responsibility for that. And I do. And we’re going to keep working at what we do and try to be more consistent"
 
Viestejä
1 388
Mayberryn artikkeli tuo...ja saman julkaisun Noh antoi kyllä myös rajusti keppiä ja suoraan kaikesta.

Normaalisti myötäillen kirjoittavassa Sun-Timesissäkin (Cowley) puhutaan nyt suoraan koko Bullsin kulttuurista. Äänenpainot ovat muuttuneet melkoisen rankoiksi ja kautta linjan Warriors-tappiota pidetään ainakin rebuild-ajan pohjanoteerauksena.
(E:Michael) Reinsdorf oli itse todistamassa tätä aitopaikalta kun kentän laidalla kahden istuimen päässä Lacob heilui ja juhli voittoa.
Paxson on kiertueella myös henk koht mukana, joten pääsevät todistamaan meininkiä lähietäisyydeltä.

Mayberry totesi että jos todella tällä kaudella aiottiin menestyä kuten vakuutettiin Paxsonin suulla niin " Boylen menestyy tankkauksessa paremmin yrittäessään voittaa kuin Hoiberg yrittäessään hävitä". Jos ei mikään muutu, todistaa se vaan oikeaksi että Bullsin organisaatiossa esimiehen miellyttäminen on tuloksen tekemistä tärkeämpi kompetenssi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
531
"I watched the Blackhawks practice in our facility, they did an on court practice early in the year and I heard their coach say ‘I want the offense to play through our sticks defensively’ so I took that and said you know what, we’ve got to make people play through our hands," Boylen said. "And I think it kind of resonated with our guys."

Boylen osoitti ajattelevansa myös laatikon ulkopuolelta. Hienoa! Mutta jos hän oli vakavissaan, eikä nuo heitot ole jotain erikoista huumoria, niin luultavasti hän uskoo lujasti myös muihin lausumiinsa juttuihin joita joku saattaisi pitää hieman harhaisina. Ehkä hänet palkanneet näkivät mahdollista luovaa neroutta Boylenissa, mutta hetken pidempään katsottuna ainakin kaikille toimiston ulkopuolella oleville kuva on tarkentunut muistuttamaan sen lähisukulaista hulluutta.
 
Viestejä
2 435
Nuo Boylenin kaikki kommentit ovat tuollaista tyypillistä jenkkien jargonia, jossa ei sanota mitään.. Erityisesti jollain tyypeillä on hirveä tarve suoltaa haastattelussa tekstiä tauotta.

“Consistency. We’ve played some really good moments of basketball and some moments where I think we can do better. That’s what it is, consistency. And I have to take responsibility for that. And I do. And we’re going to keep working at what we do and try to be more consistent"

Tässä uusi Run with us -jakso. Ihan hienosti tehty pätkä legendaarisen Bulls kuuluttajan Tommy Edwardsin viimeisestä pelistä.

 
Viestejä
1 388
En jaksa olla jankuttamatta tästä älyttömästä palloskiinipuolustuksesta tai yleensäkin näistä avoimen kentän träppiyrityksistä.

Kolme hahmoa Lillardin kimpussa( kuitenkin yksi liigan parhaita takureita) niin arvata saattaa että kohta on pallo vapaalla miehellä (17) ja pussissa. Puolustus ei rotatoi juuri lainkaan tai aika heikkoa se on kahdella miehellä mitään tehdäkään. No Boylen kutsui kuitenkin aikalisän tässä.
Screenshot 2019-11-30 at 6.40.15.png

Ja sama uudestaan. Aggressiivinen yritys jälleen ja Melo yksikseen saa Jälleen Lillardilta hänelle helpon syötön tästä. WCJ päivystää korin alla.

Screenshot 2019-11-30 at 7.16.08.png

Ja näin: Melo laittaa vapaan kakkosen pussiin.
Screenshot 2019-11-30 at 7.16.55.png


Kun näitä videoita varmaan katsotaan tiimin kesken niin mikä saa valmennuksen kuvittelemaan että tämä homma muuttuu jossain kohtaa paremmaksi tai milloin tämä "erilaisuus" alkaa yllättää ketään. Pään hakkaaminen seinään tuskin motivoi pelaajia yhtään. Kyllä he varmasti ymmärtävät ja kokevat kentällä ettei tämä toimi kun kaikki ulkopuolisetkin sen näkevät. Se on aivan sama vaikka tuottaa 2-3 riistoa pelissä jos näistä useimmista vastustaja tekee helppoja koreja.

Ei tuo Blazerskaan nyt kummoinen ollut ja varmaan voitettavissa. Lopussa tuli taas kaiken maailman hätäratkaisuja. Ehkä hieman parempaa tekemistä Laurilta toisella puoliskolla, ensimmäinenhän meni lähinnä katsellessa peliä. Ajoittain parempaa tekemistä yrityksen suhteen. Penkki hävisi tällä kertaa oman osuutensa.

Ainoa "positiivinen" asia on että lippujen hinnat jälkimarkkinoilla laskevat, koska kai sinne kuitenkin on lähdettä katsomaan, kun on jo perusinvestointi lentoihin tullut tehtyä. Hawks otteluun ostin lipun 97 taalaa+ Stubhubin palkkio (lipun alkuperäinen hinta 220). Ehkä se että katsomoissa on tyhjää ja kausikorttilaiset jättävät uusimatta (koska heille alkaa tulla tappiota hintojen pudotessa jälkimarkkinoilla) on ainoa mikä saa omistajat tekemään jotain.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
531
"I think our defense is built to force turnovers, the system that we run," guard Kris Dunn said"

Mutta et ole aivan varma? Boylen ei ole ehkä katsonut tarpeelliseksi avata näkemystään tai edes varmistaa että kaikki tietävät mikä on tavoite, etkä myöskään ole kehdannut kysyä sitä? Tai ehkä Boylen on kertonut, mutta lukuisien epäsuorien ja tuota paljon selkeämmin vihjailevien pelaajalausuntojen perusteella herää epäily, että he eivät ehkä ole vakuuttuneet tarpeeksi ostaakseen konseptin. (Dunnin kommentti ei varmaan sitä ole, mutta nykytilanteessa ilkeämielisimmät voivat halutessaan sellaiseksi tulkita tai ainakin nähdä pientä komiikkaa).

Hetkittäin tuo Bulls-puolustaminen on ihan toimivan näköistä, mutta liian harvoin jotta sen voisi uskoa kehittyvän voittavaksi puolustustavaksi NBA:ssa. Ei välttämättä täysin utopistinen ajatus että tämä painostaminen voisi vähän harvemmin ja aina edes aavistuksen yllättäen tapahtuvana tuoda syvyyttä johonkin astetta rauhallisempaan puolustustapaan peeustuvaan konseptiin. Mutta valmennustiimillä ei välttämättä ole enää aikaa pelastaa nahkaansa ja kehitellä sellaista toimivampaa runkoa mihin heidän painostus istuisi luontevaan sivurooliin ja toisi lisäarvoa kun se pitäisi vielä opettaakin pelaajille. Innovatiivisissa, muista joukkueista erottuvissa tavoissa hyökätä tai puolustaa on tietysti mahdollisuus loistaa joukkueena ja valmentajana. Mutta pitäisin sellaisen keksimistä ja jalostamista toimivaksi pikkaisen epärealistisena tavoitteena ensimmäiselle kaudelle päävalmentajana. Kunnianhimoa Boylenilla on, mutta selkeästi ei vielä riittävästi näkemystä tai arviointikykyä. Jotkut saattaavat jopa nähdä toiminnan kohtalaisen harhaisena.

En tiedä pelaajista, mutta katsojana tuo bullsin prässipuolustus (kuin myös Susijengin puolustaminen ainakin minulle) on henkisesti raskaampaa seurattavaa kun tunnetila sahaa jatkuvasti riistojen piiskamien hurmostilojen ja vastustajan lannistavan varmaan nostoon johtavien epäonnistumisten välillä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
531
Bullsien pelipäivien viihdearvon takaa viimeistään valmentajan haastattelu, se on aina rautaa. En ole nähnyt tota Boylenin siteeraamaa leffaa, mutta Boylenin repliikit sopisi hyvin kreisikomediaan, missä työtön elämäntapahuijari ei ole uskoa onneaan kun hänet palkataan ammattilaissarjan päävalmentajaksi. Mutta vaikein haaste onkin vasta edessä: miten selvitä koko pitkä kausi paljastumatta kun lehdistöllekin on pakko sanoa aina jotain, mutta ainoa kosketus lajiin tapahtui ala-asteen liikuntatunneilla.. Lajinkin voi valita vapaasti, suurin osa kaikesta kertyneestä haastattelumateriaalista sopii sellaiseenaan kaikkiin joukkuepeleihin.

 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös