Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
2 333
Ihan ei kyllä istu ainakaan omaan kuvaani AK:sta, että lähtisi mukaan toimittajien omassa kuplassaan viimeisen viikon aikana generoimaan hypeen yhdestä pelaajasta (Patrick Williams) päivää ennen draftia ja heittäisi kaiken tähän mennessä tehdyn tutkimus- ja sovittamisduunin sikseen. Luulen Bullsin kyllä ollen aika selvillä keskeisistä vaihtoehdoistaan jo jonkin aikaa ja viime päivät lie ennemmin viilailtu mahdollisten vaihtoehtoisten strategioiden yksityiskohtia ja haettu diilejä.

Sen sijaan jonkinlainen sumutus tai hämennystarkoitus voisi hyvinkin tulla kysymykseen, kun ei haluta näyttää oikeita kortteja. Tämähän tuntuisi pätevän myös tuohon Wiseman-huhuun. Mikäli Carter ei ole pelannut treeneissä ihan sysihuonosti, en jaksa uskoa, että on liikkumassa mihinkään - ainakaan Wisemanista.

Dunnin ja Harrisonin ulosheittäminen kyllä näyttää siltä, että puolustamaan kykenevää paremman tason pelintekijää havitellaan (on ehkä jo koukussa mutta julkistetaan myöhemmin tms.?). Eli joku kauppa siellä kyllä uskoakseni muhii. Ketään draftissa tarjolla olevaa kun tuskin voi laittaa heti ekasta pelistä ottamaan vastuu LaVinen / Whiten ja esim. Markkasen puolustuksen paikkaamisesta.

Pippen Ain't Easy -sivustolta löytyy harvoin mitään hyvin perusteltua tai realistista spekulaatiota, mutta yksi aika kiinnostava idea siellä oli eilen. Entä jos Bulls tekisi kaupat Marcus Smartista? Vakkarikirjoittaja Andrew Miller arveli, varmaan trade machinen hyväksyntään nojaten, että voisi tulla Bullsiin Satoranskysta, Hutchisonista ja #44 pickistä: not going to happen! Mutta ehkä jollakin paremmalla diilillä? Tosin täytyy myöntää, etten ole ihan varma, kun en niin hyvin tilannetta tunne, onko Celtics ylipäänsä halukas luopumaan Smartista.

Mutta siis joku tällainen diili kuulostaisi musta paljon enenmmän AK:n tyyliltä hoitaa asioita.

Toinen juttu. Kun nyt sekä Valentinen että Mokokan sopparit uusittiin, on vaikea nähdä Bullsin sijoittavan draftissa ensisijasesti laituriin, vaikka melko hyviä olisikin tarjolla (ei se Williamskaan kai huono ole, on vain ehkä pari parempaakin tarjolla - kuten Vassell ja Okoro, ainakin mun mielestä). Jos olisi ollut ajatuksena, että draftataan laituri niin olisis olettanut ainakin toisen - ellei molempien - laiturien saavan luvan lähteä.

Sen sijaan, kuten todettua, ulos heitettiin kaksi puolustavaa pointtia.

Mitä tämä sitten tarkoittaa draftin kannalta? Onpa vaikea sanoa. Jos pointtia haetaan treideillä sellaista ei ole pakko ottaa draftissa. Toisaalta voivat kyllä ottaa pointin molemmilla tavoilla. Ei olisi huono ratkaisu sekään: joku Smart tai Conley takakentälle nyt ja sitten joku Hayes kasvamaan ykköspointiksi vuoden-kahden päähän?

Toisaalta, jos pointti-ongelmaan on jokin ratkaisu ja laiturin paikka on Porterin jälkeen ylibuukattu tulevalla kaudella testattavilla pelureilla (Hutchison, Valentine, Mokoka), niin seuraava tyhjä aukko löytyykin nelospaikalta! Olisko se sittenkin Obi Toppin? Vai onko Obin olematon puolustus vielä suurempi red flag kuin Markkasen heikko puolustustaito - tai haluaako Bulls ottaa kaksi puolustuksen liabilitya nelospaikalleen?

On tämä. Monimutkaista.

Ja ehkä juuri siksi kiinostavaa.
 
Viestejä
2 568
Mysteerimies-AK ei kyllä paljasta korttejaan. Sen verran salaperäistä on herran toiminta ollut tähän. Mutta kiinnostava nähdä, mitä yön aikana tapahtuu.
 
Viestejä
598
Patrick Who? Täytynyt olla aika vakuuttava harjoituksissa, viime kauden piste-keskiarvot tai heittoprosentit statsit eivät kyllä yliopisto peleissä oikein 4:s sijaan oikeuta. Joissain videoissa näkyi kyllä hyviä puollustuspään otteita mutta kyllä oma reaktio on aika lailla sama kuin

 
Viestejä
2 333
Käsi pystyyn virheen merkiksi. En todellakaan uskonut, että ottavat Williamsin.

Kolmospaikalla Porterin lisäksi Hutchison, Valentine, Mokoka ja nyt Williams? Okei "positionless basketball", mutta silti...
 
Viestejä
598
Eikä kukaan tunnut olevan innostunut kauppoihinkaan Chicagon kanssa. Tosin jos huhut siitä että Thompsonilla meni tänään oikean jalan akilles, niin jotain-siirtoja Warriorsin pitää tehdä elleivät mene tähän kauteen viime vuoden tapaan rebuild-moodilla. Tosin en kyllä kekkaa ketä Chicago Warriorsista haluaisi esim. Laurin, Carterin tai Zachin tilalle, tilanne olisi ehkä eri jos Warriors olisi drafrannut pg:n.
 
Viestejä
598
Nyt näyttää siltä, että Bulls yrittää ensisijaisesti hankkia veteraani PG:n ja draftaisi Patrick Williamsin #4 täyttämään SF tonttia.

Tämä skenaario varmaaan muuttuisi jos A. veterania ei saada hyvällä hinalla tai B. Ball on vielä vapaana #4.

Omaksi yllätykseksi oma Phoenix suosikki Rubio päätyiloppujen lopuksi Minnesotaan. Sieltä ei olisi pitkä matka köryytellä vaikka autolla Chicagoon panemaan takakenttä kuntoon :)
 
Viestejä
1 379
Enpä olisi arvannut enkä uskonut huhua. Muutenkin pitänee draftiveikkaukset unohtaa mahd nopeasti.
En edes katsellut videoita miehestä etukäteen. Professori fiksusti otti tämän Spursiin muttei ehtinyt juuri kirjoittaa kun paikkasi jotain myöhästyjää, niin tässä hieman.

203cm/102kg, 19v (draftin toiseksi nuorin), syliväli lähemmäs 213(7´). Hyvä ja urheilullinen raami tuohon ikään, näyttää vähän miltä Zionin pitäisi näyttää. On nyt yksi niitä harvoja pelaajia joka ei koskaan ollut aloittaja yliopistossaan. FSU pelasi laajalla rosterilla mutta peliaikaan suhteutettuna ihan kelvolliset lukemat. Puolustuspäässä kova luu, pystyy puolustamaan montaa positiota,eikä efortti näytä loppuvan koskaan kesken. Älyää mitä pitää tehdä kun ei puolusta pallollista ja ehtii joka paikkaan. Missään tapauksessa ei vielä mikään 3-and-D. Sujuvan näköinen heitto, mutta varsinkin häirittynä ei tahdo osua kolmosia. Enemmän viimeistelee läheltä.Mutta mikä tärkeintä näyttää että kädet ovat kawhimaisen isot :) . WIlliams on noussut kuitenkin draftiprosessin aikana huimasti joten jotain erityistä on pystynyt tänä aikana näyttämään. Kilpailijoina olivat ainakin Detroit ja Spurs, jonne haminoille hänen arveltiin sijoittuvan draftissa vaan nousua kesti viime metreille asti.

Vähän kun tutustuu niin ei tämä huonolta vaikuta kuitenkaan. Ehkä aluksi oli pettymys kun muut nimet pyöri mielessä. Nyt vaan pitää uskoa että AK ja kumppanit tiesivät mitä halusivat. Hieman alimittainen PF:ksi, ei tyypillinen heittävä nykylaituri, ehkä jotain siitä välitä. Hutchisonilla on kyllä kova paikka pitää asemiaan jotka eivät entuudestaankaan kummoiset ole. Ilman muuta nyt pitää jollain liikkeelllä saada kokenut pelitekijä jostain kehiin. Williams paikkaa kyllä puolustusosastoa Dunnin ja Harrisonin jälkeen.

Tässä mielestäni paras video WIlliamsista minkä löysin:

 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
847
Tuon videon perusteella ei tule saamaan kuin täysin vapaat kulmakolmoset ilmaan NBA atleetteja vastaan. On nimittäin todella hidas heittoliike. Lisäksi jotenkin kokoajan arvattavissa mitä tulee pallolla tekemään. Siinä nyt alkuu kehityskohdetta.
 
Viestejä
2 333
Tuolla tuntuu nyt Amerikoissa olevan enemmänkin spekulaatiota siitä, että ei ole / tule olemaan pelkkä kolmonen. Ilmeisesti Floridassakin pelannut paljon nelosta - joku puhui jopa small ball vitosena pelaamisesta.

Oli miten oli, niin ihan jo tuollainen 3-4 peluutus-optio tekee valinnasta heti järkevämmän kuuloisen kuin mitä jotenkin pelkän kolmosen nappaaminen olisi ollut.
 
Viestejä
278
Juzo tuossa ihan kattavasti jo raportoikin Williamsista. Ei ollut minunkaan lempipelaaja Bullsiin. Nämä koripallotaidoissa raa'at, mutta urheilulliset prospektit tuntuvat aina olevan enemmän tai vähemmän "hit and miss" tyyppisiä. Viime päivinä on kuitenkin satanut raportteja että useammat joukkueet tykkäävät Williamsin rakkaudesta lajiin ja työmoraalista. Toisaalta Williamsin kokoiset, useampaa pelipaikkaa puolustamaan kykenevät pelaajat tuntuvat nyky-NBA:ssa löytämään edes kohtuullisen roolin joukkueesta riippumatta. Katsotaan mitä tulee.

Simonovicista en osaa sanoa sanaakaan. Onko edes tulossa samantien liigaan vai jääkö vielä Eurooppaan kehittymään joksikin aikaa?
 
Viestejä
418
Tuon videon perusteella ei tule saamaan kuin täysin vapaat kulmakolmoset ilmaan NBA atleetteja vastaan. On nimittäin todella hidas heittoliike. Lisäksi jotenkin kokoajan arvattavissa mitä tulee pallolla tekemään. Siinä nyt alkuu kehityskohdetta.

Oli tämä aika yllättävä draft Bullsien kannalta... Molemmat kierrokset.

Omasta mielestä Bullsin silmiinpistävimmät puutteet hyökkäyspäässä ovat suurimmalta osin liittyneet pelinrakentamiseen puolenkentän hyökkäyksissä, ei tehokasta pallon liikettä, kaikki seisoo, hyökkäykset eivät ole organisoituja eivätkä monipuolisesti vaarallisia, jne. Ja siihen ongelmaan ei tässä draftissa nyt selvästikään haettu apua. Yhtään. En tiedä haetaanko sitä vielä jostain muualta.

Esittelyvideot nyt ovat mitä ovat, mutta Patrick Williams ei videoissa kyllä tehnyt itseeni kovin suurta vaikutusta. Se on nuori ja kädet ovat isot, puolustuspään suoritukset ovat iso plussa, mutta... olipas joo hidas heitto, noin niinku esimerkiksi.
 
Viestejä
296
Tällä hetkellä rosteri näyttää identtiseltä viime kausiin nähden. En usko, että mitään isoja moveja enää nähdään FA puolella. Ehkä Bullsilla on liikaa luottoa Otto Porterin pysymiseen terveenä. Nyt enemmän Williamsista lukeneena kyseessä taitaa sittenkin olla enemmän 4 paikan pelaaja, kuin 3.

Vaihtonappuloina Hutchinson, Valentine, Felicio ja Thad Young.. noilla ei kauheasti parempaa saa. Lavine ainoa, josta voisi saada jotain takaisin. En usko enää, että Lavinea vaihdettaisiin. Paljon on taas Laurin kehittymisen varassa.. toivotaan, että pää ja kroppa kestävät tällä kaudella paremmin.

Kyllä tuo huutaa hyvää takamiestä ja SF paikkamaan Oton ja Hutchinsonin loukkaantumisia.

PG Sato, Archi
SG Lavine, Coby, Valentine
SF Porter, Hutchinson
PF Lauri, Patrick Williams, Thad Young
C Wendell, Gafford, Felicio
 
Viestejä
1 379
On tässä touhussa sikäli enemmän potkua nyt, että ilmeisesti Devon Dodson Kansasista oli myös Bullsin kakkoskierroksen listalla. Oli muutamassa mockissa mitkä mainittiin sijoilla 36(Vecenie/TheAthletic) -55, mutta valahti draftista kokonaan. ESPN nimesi kovimmaksi ulos jääneeksi, ja Bulls tekee tämän kanssa sopparin. Veikkaisin että G-liigaan, mutta tässä on PG varalle kasvamaan. Tämmöistä ei Garpaxiin aikaan nähnyt ja ilmeisesti ainakin scouttaustyö on tehty paljon perinpohjaisemmin kuin Formanin ollessa vastuussa. Antaa myös uskoa siihen että 1. kierroksen varaus on tarkkaan harkittu. 2. vuoden mies, aloitti kaikki pelit Kansasin pelintekijänä molempina kausina. Viime kaudella 18p/4r/4a, joten ei mikään turha jamppa. Kansasin paras pistemies, vain 30% kolmosheittäjä, mutta kova ajamaan korille varsinkin kun nopeissa pääsee vauhtiin.

 
Viestejä
1 937
Ollaanko liikaa kiinni siinä viime vuosien GarPax-Bullsissa? Maallikon mieleen tulee, että Donovan/AK luottavat saavansa yhtäältä Satosta ja toisaalta Cobystakin (?) enemmän irti pointtina (tai sit perjantaina pärähtää odotettu yllärihankinta) . Tämä on mahdollista mikäli pelintekovastuu ei jää yksipuolisesti yhdelle taka(ihme)miehelle vaan kakkonen ja laidatkin saadaan peliin mukaan paremmin, osaksi pallon liikettä. (Siis myös Lavine.) Tällöin musta tuollainen hyvin puolustava 3&D-prospekti näyttää hyvältä idealta, enemmän kuin pelkältä roskisdyykkarilta.
 
Viestejä
4 059
Paljon ainakin tuossa pätkässä heitteli puolimatkan kakkosia. Eikös tuo heitto ollut Boylenin "pelikirjassa" lähes kielletty?

Carmelo Anthonyhan on jossain sanonut kärsineensä nykyisestä kolmosrallista, hyvänä pitkien kakkosten heittäjänä. (lähdettä ei ole, joten ehkä joku on sanonut Anthonyn suulla. ;) )
 
Viestejä
2 333
Kyllähän tässä näkyy jonkinlainen pitkäjänteisyys - mikä on mielestäni sekä oikein että viisasta. Samalla tietty nuo -21 tähtihankinnat jäävät lopullisesti haudattujen toiveiden koriin, niin kuin epäilinkin jo aiemmin.

Nyt kun Free Agent -classkin näyttää aikalailla tyhjentyneen takamiehistä, odottelen kyllä kovasti yhden pointin ostoliikettä. Jos oikein kovaa haetaan, niin LaVinekin voinee mennä, mutta tässä vaiheessa näyttää kyllä ainakin omaan silmääni, että LaVinea ei olla myymässä. Ainakaan ennen trade deadlinea (jolloin kaupan voi toki olla Lauri tai Wendellkin, riippuen miten pelit menee). Sen sijaan Sato ja eritoten Thad Young lienevät keskeisiä treidi-chippejä.

Tai sitten nykyjohto on tyytyväinen siihen, mitä Satoransky tekee heidän käskytyksensä alaisena eikä mitään kauppoja enää tehdä (paitsi ehkä myydään Young?).

Tällä hetkellä rosterissa näyttäisi olevan 17 pelaajaa, eli pientä karsintaa pitänee joka tapauksessa tehdä, eritoten jos vielä jotakin pointtia havitellaan mukaan. Tosin mulle ei ole ihan selvää, miten tän koronan vuoksi laajennetut two-way oikeudet nyt menee.
 
Viestejä
3 505
Enpä ihan heti muista top 4 rookievalintaa, joka ei ole oman NCAA-joukkueensa viisikossa. Tietysti high school ja international -pelaajat tulevat ilman NCAA-kokemusta, mutta kyllä oli yllättävä valinta. Toivotaan että osui.
 
Viestejä
1 379
Enpä ihan heti muista top 4 rookievalintaa, joka ei ole oman NCAA-joukkueensa viisikossa. Tietysti high school ja international -pelaajat tulevat ilman NCAA-kokemusta, mutta kyllä oli yllättävä valinta. Toivotaan että osui.
En minäkään, eikä taida olla. RealGMn puolella noita kaivettiin. Ylipäätään lotteryssä menneitä :
Lavine aloitti yhdessä ja Devon Booker ei yhdessäkään. Ei nyt ihan huonoa porukkaa tuokaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös