Koripallo.com

Cleveland Cavaliers

Hx

Viestejä
13
Tämä vuodatus ei varsinaisesti liity Lauriin... Phoenix-peliä katsellessa kävi ihmetyttämään se, että kun joukkueen hyvin lähellä all-star -tasoa pelaava sentteri tekee ekalla jaksolla 17 p heitot 7/8 ja saa koko vastustajan pitkän pään virhevaikeuksiin, niin joukkueen molemmat pelinrakentajat kuin yhteisestä sopimuksesta päättävät viettää koko loppupelin ottamalla neljän jätkän samanaikaisesti haastamia neljän metrin floattereita yhteensä 13/39 edestä ilman että vahingossakaan katsoisivat yhtään syöttöä sille täysin pitelemättömälle sentterilleen. Tämä taisi näkyä lopulta Alleninkin motivaatiossa, kun puoliajalla oli 11 riparia ja toisella jaksolla niitä ei enää tullut yhtäkään lisää. Tilanne on toki tuttu kaikille meikäläisissäkin alasarjoissa sisällä vääntäneille, mutta tuolla tasolla luulisi edes valmentajan oivaltavan mikä on toiminut ja mikä ei.

Kaikesta huolimatta Clevelandin peliä on paljon mukavampi katsella kuin Markkasen aikaisempien kausien Chicagon koripallon irvikuvaa. Laurikin pelasi mielestäni paremmin kuin tilastoja tuijottamalla voisi päätellä, päinvastoin kuin yleensä tapahtui Bullsin aikoina.
 
Viestejä
804
Vaikka Lauri pelaa "paremmin kuin tilastoja tuijottamalla voisi päätellä päinvastoin kuin..." niin siltikin Lauri pelaa nyt ainakin hyökkäyspäässä ainakin korinteon suhteen absoluuttisesti katsoen alemmalla tasolla kuin keskimäärin aiemmalla urallaan, ei tälle mahda mitään vaikka olisi mitkä lasit päässä. Nytkin 1. jakson oli täysin surffailemassa molemmissa päissä. Onneksi tähän tuli rotia loppua kohden. Edelleenkin uskon että Laurin taso nousee, mutta korintekijäksi hänet on hankittu, ja siinä pitäisi alkaa kohta suorittaa tehoilla jotka hyödyttävät joukkuetta, usagea kun kuitenkin on ihan hyvin. Edelleenkin odotan sitä breakout-peliä, joka kyllä tulee ja jonka jälkeen taso on mitä pitää. Mobleyn kentällä olo helpottaa myös Laurin peliä joten odotetaan paluuta pikaisesti. Heittämisen yleensä pitää kehittyä. Nyt Cavsilla 11 heittoyritystä enemmän mutta esim 30% kolmosissa ei riitä. Helppoja layuppejakin menee liikaa ohi.

Ihmetyttää kyllä sääntöjen puolesta esim tämä 4./5.00 jäljellä McGeen tahallinen virhe: tekemällä virheen kaukana takana vastustajan ylivoimtailanteessa, josta Cedi vielä nakkasi kolmosen, saa selvän edun ilman mitään sanktioita. Paulilla kohdassa 9:03 samassa erässä myös tahallinen virhe, kun jää Allenin skriinin taakse, rikkoo tätä ja DG pussittaa kolme jota ei hyväksytä. Säännöt on mitä on ja Sunsin vanhat ketut kyllä osaavat niitä käyttää, mutta on nuo aika ärsyttäviä tilanteita. Muutenkin näyttää kyllä siltä, että Cavs kärsii keskimäärin aina tuomarien työskentelystä.

Ehkä tässä oli kuitenkin vastassa liigan konemaisimmin jatkuvasti hyvällä tasolla suorittava joukkue. Nyt kun McGee on saatu sentteribackupiksi, ja jos Saric ehtii palata poffeihin, rosterissa on syvyyttä riittävästi. Booker on kuin parannettu painos Lavinesta, riittävän urheilullinen, enemmän peliälyä, ja kliinistä viimeistelyä. Ayton näyttää hymyttömämmälle vs kevät/kesä. Ehkä jatkon epäonnistuminen kaivertaa. Suns on lännessä se joukkue joka on itsellä seurannassa. Hyviä yksilöitä ja tiukkaa joukkuepeliä CP3:n johdolla.
 

Hx

Viestejä
13
Njoo, Laurin tähänastinen huippukohta NBA:ssa oli ilman muuta -19 helmikuu 26 p, 12 r -keskiarvoilla, ehdottomasti. Mutta varsinkin myöhempinä Chicagon aikoina Markkasen tilastoissa oli kyllä ihan tuntuvasti "good stats, bad team" -lisääkin, garbage timella kun vastustajan puolustusintensiteetti on mitä on. Noita lisiä ei Cavsissa ole parin ekan pelin jälkeen saanut kukaan, kun jengi on mukana peleissä loppuun saakka.

Värilaseista en tiedä, totta kai heittoprosenttien on pakko tuosta nousta jotta Cavs saisi vastinetta sopimukselle. Mutta pidin siitä, kuinka paljon paremmin Lauri on molemmissa päissä pelissä mukana verrattuna Bullsin aikoihin, ensimmäisen erän hyökkäyspään haahuiluista huolimatta. Ja niin taisi pitää Bickerstaffkin, peliminuuteista päätellen - vaikka Laurin pääasialliset kilpailijat peliminuuttien suhteen, Osman ja Love, pelasivat molemmat erittäin hyvät pelit.
 
Viestejä
804
Lauri ei paljon garbage timea pelannut koska oli suurimman osan aikaa aloittaja. Käsitteellähän ei yksiselitteistä määritelmää ole, mutta periaatteessa (tätä käyttää mm. Cleaning The Glass) se on aikaa jolloin suurin osa tai kaikki aloittajista lopullisesti penkillä, piste-eron ja jäljelläolevan ajan suhde sellainen ettei käytännössä enää ole mahdollista kuroa eroa umpeen. Ei Lauria voi mistään statpaddingista syyttää. Yleensä on otettu penkille aina siinä vaiheessa kun häviäjä (siis yleensä Bulls) heiluttaa valkoista lippua.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 284
Pitäisiköhän Laurin vähitellen ostaa joku kausikortti heittokoutsille tai vaihtoehtoisesti urheilupsykologille? Tämä loputon avopaikoista kivittäminen alkaa olla sen verran noloa, että tekee pahaa katsoakin. Päästähän tämä on kiinni, koska Markkanen upottanee treeneissä vastaavista heitoista 10/10.

Kamala, tehoton esitys Suns-pelissä taas kerran, eipä sille mitään voi. Kun Lauri on poissa kentältä, koko joukkue tuntuu pelaavan nopeammin, skarpimmin ja älykkäämmin. Levypallot tarttuvat nykyään miehellä näppeihin aiempaa paremmin, mutta jälleen kerran - ei Markkasta hankittu 67 miljoonalla eurolla Clevelandiin levypalloja ottamaan.
 
Viestejä
219
Lauri on taas sanonut viime pelin jälkeen tutun fraasin, että kestää aikaa saada jalat alleen. Austin Carr huomautti, että Markkasen heitto ei lähde nyt jaloista, vaan käsistä. Jalat eivät tule usein heittoon mukaan myöskään silloin, kun Late joutuu ottamaan hätäisiä heittoja. Eiköhän se silti siitä korjaannu...

Cavsin takamiehet pitävät vähän liikaa palloa nyt omaan makuun. Garlandista on tullut itsekkäämpi, kun Sexton ja Mobley loukkaantuivat. Varmaan on tullut valmennusjohdolta toivomus ottaa roolia, mutta ei taida Garland olla vielä ihan valmis siihen. Pakotti todella kovaa pelin alussa ja USG% 42,9 kertoo paljon. Myös Rubiosta tulee vähän ristiritainen kuvaa. Pitäisi olla todella hyvä pelintekijä, mutta Cavsissa on ottanut vähän liian hyökkäävän roolin. Tekee pahaa katsoa sitä kolmosten kivitystä. Mobleyn poissaolo näkyy pahasti molemmissa päissä. Garlandin koko pelin USG% 35,9.. vertailuna esim. 12 syöttöä jakanut Chris Paul 18,4. (Markkanen 17,4)
 
Viestejä
1 066
Viimeisimmässä pelissä Laurin kolmosprosentti 38,46. Ei tuo nyt mikään umpisurkea suoritus kai ole?
 
Viestejä
1 284
Viimeisimmässä pelissä Laurin kolmosprosentti 38,46. Ei tuo nyt mikään umpisurkea suoritus kai ole?
Mitä on tapahtunut peruskoulun prosenttilaskulle? Kaksi sisään, seitsemän ohi. Se on 28,6%.

Onko Lauri muuten jo antanut medialle ne perinteiset "I'm not worried. I know I can shoot" -lausunnot?
 
Viestejä
804
Mobleyn paluu hieno juttu, toki Orlandon pitäisi hoitua ilman häntäkin. Nythän Laurin pitäisi tietäjien mukaan olla penkillä koska kaikki muut ovat osoittaneet hänen poissaolonsa (E:Laurin siis) aikana paremmuutensa eikä vajausta etukentän tonteille ole. Jos näin käy seison korjattuna. Mutta eiköhän asiat taas lähde tästä Cavsin osalta lutviutumaan ja pysyy noin fiftyfifty tilanteessa tästäviikkoja eteenpäin ja haistelemassa playin-sijoituksia.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 284
Mobleyn paluu hieno juttu, toki Orlandon pitäisi hoitua ilman häntäkin. Nythän Laurin pitäisi tietäjien mukaan olla penkillä koska kaikki muut ovat osoittaneet hänen poissaolonsa (E:Laurin siis) aikana paremmuutensa eikä vajausta etukentän tonteille ole. Jos näin käy seison korjattuna. Mutta eiköhän asiat taas lähde tästä Cavsin osalta lutviutumaan ja pysyy noin fiftyfifty tilanteessa tästäviikkoja eteenpäin ja haistelemassa playin-sijoituksia.
Jos kyse olisi vain taidoista ja tämän kauden tehoista, kolmospaikalla aloittaisi Mobleyn paluun jälkeen ilman muuta Osman. Kyse on kuitenkin myös siitä 67 miljoonan taalan sopimuksesta, joka Markkaselle tultiin antaneeksi. Se tuonee tämän kauden verran armonaikaa, jotta Koby Altman ei menetä kasvojaan.

Ensi kaudella sitten penkiltä, jos peli säilyy samanlaisena nuhjaamisena kuin tähän asti.
 
Viestejä
804
Ei mene.

Ja on vieläpä todennäköistä, ettei palaa avaukseen koko kaudella ellei muille tule pahempia loukkaantumisia.
Vielä Markkasesta sen verran, että Waden esitykset alkavat olla sen verran varmoja kolmospaikalla, että eiköhän Clevelandissa ole löydetty tuleva aloittava SF. Laurin kohtalona lienee treidi melko piankin, koska jopa Cavsissa tiedetään että penkittäminen vain tuhoaisi loputkin miehen arvosta.
Jep jep....
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös