Koripallo.com

Coach Rannikko

Viestejä
1 974
Yllätyin suuresti, että Rannikko oli heti valmis laittamaan "kädet saveen" valmentajaurallaan. Tämä on minun mielestäni aika nöyrä ja vaikuttava aloitus! Rannikko joutuu nyt valmentamaan muita ihmisiä kuin Rannikkoa mikä voi olla haastavaa.

Taitovalmentajan työ on jotain ihan muuta kuin "patsastelua ja viisastelua". Minun mielestä taitovalmentaminen on nimenomaan "kädestä pitäen" opettamista. Rannikko on sitä tehnyt jo aiemmin junnuleireillä, mutta nyt hän joutuu sitä tekemään päivittäin. NBA-joukkueissa käsittääkseni se ensimmäinen porras on joko pelaajatarkkailu ja/tai taitovalmentajan työ.

Osaako kukaan arvuutella mikä voisi olla tuo pelaajakehittäjän rooli? Onko Rannikolla myös jonkinlaisia manageritason töitä tuolla Vilppaassa?

EDIT:
Googhaulla löysin yhden määritelmän. Taitovalmentajan homma on kehittää perustaitoja. Pelaajakehittäjä työstää pelaajan taitoja yleisellä tasolla.

 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
174
Kyllähän Vilpalla on nyt myydä ideaa potentiaalisille takamieslupauksille todella erinomaisesta kehitysympäristöstä: Liiga- ja 1-divarijoukkue. Liigajoukkueessa pääsee kokeilemaan ja harjoittelemaan erinomaisessa ympäristössä, ja 1-divarissa pääsee sitten pelaamaan isoja minuutteja. Kaksinkertainen Suomenmestarivalmentaja Toiviainen. Jo tätä ennen yksi Suomen parhaiten toimivia korisseuroja pelaajien ja valmentajien kannalta.

Ja nyt sitten Taikuri-Rannikko valmentamaan henkilökohtaisesti nuorten pelaajien kehitystä. Vaikka Rannikko alkaa vasta nyt täysipäiväiseksi valmentajaksi, niin hän on jo ehtinyt hankkia näyttöjä tälläkin saralla: Katajassa Seppälä kehittyi maajoukkueen takamieheksi pelatessaan Rannikon kanssa samassa joukkueessa. Nyt VIlppaassa ensin Kantonen teki saman, ja nyt näyttäisi Kivimäki seuraavan perässä. Jokainen näistä kolmesta lupauksesta on onnistunut pääsemään ulkomaille ammattilaiseksi melko haastavalla pelintekijän tontilla. (Ja kyllähän Koponenkin antaa meriittiä Teemulle mentoroinnista maajoukkueympyröissä.)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös