Koripallo.com

EM-kotikisat 2025

Viestejä
2 152
EM-kisaputki se vaan jatkuu, mikä on hyvä!

Mielenkiintoista pelipaikan osalta. On itsestään selvää, ettei venäläisten olgiarkkien omistamalla Hartwall Arenalla Helsinki hallissa voida enää pelata. Joko sen omistus muuttuu kisoihin mennessä tai sitten joku muu areena, esim. Tampereella uudessa Nokia Areenassa.
 
Viimeksi muokattu:

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 751

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) ilmoitti tiistaina, että Suomi on yksi neljästä alkulohkon isännästä. Koripalloliitto haki EM-kisoja Helsinkiin, mutta venäläisomisteinen Ilmalan areena ei ole tässä maailmantilanteessa vaihtoehto.

Kun ennen Hartwall-areenana tunnettu Ilmalan areena poistetaan laskuista, löytyy Suomesta vain kaksi muuta kriteerit täyttävää pelipaikkaa: viime joulukuussa avattu Tampereen uusi Nokia-areena sekä vuonna 1990 Turkuun valmistunut Gatorade Center.

”Jokaisessa kilpailuhallissa pitää olla 10 000 istumapaikkaa. Se on ihan selkeä hakukriteeri, ilman sitä ei voi kisoja saada”, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara kertoo HS:lle.
 
Viestejä
3 331
Nyt kun oletettavasti sunnuntaina kotietu ainakin jonkin verran Berliinissä vähenee, niin mahtaakohan olla mahdollista saada näiden kisojen mitalipelit Suomeen? Se Dettmanin puhuma mitali 2025 kotiin, tietysti saa ottaa 2022 ja/tai 2023 myös. :) Taidettiin toki myös nuorten mitalit laskea tähän kriteeristöön ja hyvä niin.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 751
Viestejä
198
Hyvä ja odotettu päätös sinänsä. Uusin ja isoin halli, sijainti keskeisin koko Suomeen nähden. Lisäksi Tampereen koripallo kaipaisi käsittääkseni piristystä, jota ehkä tämän myötä tulee.
 
Viestejä
765
Hyvä ja odotettu päätös sinänsä. Uusin ja isoin halli, sijainti keskeisin koko Suomeen nähden. Lisäksi Tampereen koripallo kaipaisi käsittääkseni piristystä, jota ehkä tämän myötä tulee.
Tampere keskeinen sijainti mutta:
Pirkanmaalla 500 000 asukasta
Uudellemalla 1,7 miljoonaa
Varsinais-Suomessa 500 000
mutta Tampere on erinomainen pelipaikka semminkin kun moskovitsien hallista ei saada tolkkua
 
Viestejä
1 614
Toivottavasti Tampereen kaupunki ottaa mallia Espoosta, eli vastaa Areenan vuokrakuluista.

Miksi vastaisi?

Espoo on konkurssikypsä halli, joka kaatui kaupungin syliin, missä ei enää ollut mitään tapahtumia, sähkötkin oli taidettu katkaista ja pakollisia laitteita pyöritettiin hallin pihalla puksuttaneella diesel-generaattorilla. Siinä ei paljon vuokraa peritä, vaan Espoolle oli ylipäänsä iso plussa, että sinne jotain saatiin tapahtumaan.

Tampereella taas tapahtumia riittää muutenkin, niin kaupungissa kuin areenalla. Kaupunki myös omistaa vain alle puolet areenasta, joten ilmaisvuokra ei olisi ilmaista, vaan pitäisi siis veronmaksajien taskuista siirtää tukea rakennusliikkeelle ja eläkeyhtiöille.
 
Viestejä
1 614
5 ottelua x 5000 lisäkatsojaa x 40e keskihinta = Miljoona euroa

Siihen päälle huomattavasti suurempi myynti aitioista ja muista palveluista. Plus tietysti se, että tuplamäärä Susijengin faneja pääsee katsomaan pelejä.

Kyllä siitä jo jotain vuokraakin kestää maksaa.
 
Viestejä
7
Stadilaisena on pakko tunnustaa vaikka harmittakin, että Tampere on oikea paikka EM-kisoille. Helsinki olisi oikea paikka väestöpohjan yms. takia, mutta Tampereella on on kisoihin soveltuva halli ja ennen kaikkea se on käytettävissä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös