Koripallo.com

Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Viestejä
3 280
Rööriroope Basketball Tales vol. 1

”Palaan muistoissaini kauas taaksepäin…”

Näillä lyriikoilla etenee kansakuntamme epäviihdyttävimmän solistin kappale ”Istun ullakolla yksinäin”. En tiedä, miksi valitsin Olli Lindholmin ingressiini. Ehkäpä se kuvastaa sitä tragikoomista melankoliaa, jonka Euroliiga on minuun synnyttänyt tässä kesän aikana. Tältä varmaan tuntuu, kun oma viaton tytär on menettänyt impeytensä ja parhaassa tapauksessa tehnyt jotain korjaamatonta, joka näkyy yhdeksän kuukauden päästä. Lähdetääs avaamaan tätä lehtolapsen saastaista lankakerää.

Takana on erityisen mielenkiintoinen kesä. Euroliigan sekä FIBA Europen väliset rippikoulupoikamaiset kinastelut sekä kansallisten lajiliittojen ja seurojen kamppailut ovat olleet mielenkiintoista seurattavaa. Jotta ymmärrettäisiin järkevästi kausaliteetti kinastelun taustalla, on palattava vuosituhannen vaihteeseen, jolloin nykyinen Euroliiga sai alkunsa. Tuolloin tosiaan pelattiin samanaikaisesti kaksi huipputason kansainvälistä eurosarjaa: Euroliiga sekä Suproleague.

FIBA Europen pyörittämä Suproleague kuopattiin tuolloin vähin äänin yhden kauden jälkeen ja kattojärjestölle annettiin natsat neppailla legendaarista Saporta cupia Euroopan kakkoskilpailuna. Pian ULEB, joka siis pyöritti vuosituhannen vaiheessa syntynyttä Euroliigaa, päätti suorittaa FIBAlle perseennäytön ja otti maanosan kakkostason seurajoukkuekilpailut haltuun ULEB Cupin muodossa. Koulun leikkipaikalla lyhimmän tikun sai jälleen FIBA, joka aloitti tämän jälkeen oman kolmoskilpailunsa.

Ja jotta FIBAn kuviot eivät avautuisi tavalliselle Rapa-Reijolle liian helposti, niin Euroopassahan oli muutaman kauden ajan myös neljänneksi korkein seurajoukkuekilpailu, jonka nimeä en raaski edes tuoda lukijaa sekoittamaan. Lappeenrannan NMKY oli tässä sarjassa kuitenkin parhaimmillaan välierissä, kun se voitti alkulohkossaan mediaseksikkäät Keflavikin sekä BK Riikan. Jatkopeleissä helpot päänahat vielä Tulip EBBC:stä sekä Debreceni Vadkakasok. Tässä kohtaa en pahastu, jos googletit kyseiset joukkueet. Mika Turusen mielestä kyseessä oli kuitenkin luultavasti eurooppalaiset huippujoukkueet.

Syväleikkaus Mestarien liigaan sekä Euroliigaan

Miten tämän pseudotieteilyni sitten liittyy yhtään mitenkään nykytilanteeseen? Noh, opetuslapseni, antaa sedän purkaa teille tätä Rosettan kiveä.

Koripallon Mestarien liiga ei ole mikään kiekkoliiton saunaillassa kännipäissään keksitty päähänpisto, vaan taustalla on useamman vuoden määräpäinen suolamarssi. Selväpäinen päähänpisto alkoi realisoitua kesien 2014 sekä 2015 aikana ja tämän vuoden alusta visio on ollut yhtä selvä Jari Porttilan krooninen viha joukkuelajeja sekä norjalaisia kohtaan.

Kaudella 2016-2017 pelataan täten viidentoista vuoden tauon jälkeen kahta rinnakkaista koripallon eurooppalaista pääsarjaa: Euroliigaa sekä koripallon Mestarien liigaa. Ongelmatonta siirtyminen ei ole ollut, sillä parhaita seurajoukkueita ei ole saatu FIBA:n kelkkaan edes sanktioilla uhkaamalla. Taustalla on marxilaisen filosofian Brutus: pääoma.

Nyt kun saimme nostettua pöydälle punapäällysteisen sosialismi-kortin, niin jatketaan tällä linjalla. Käytännössähän Euroliiga on koripalloseurojen osuuskunta, jossa valta on seuroilla sekä kansallisilla sarjoilla ULEB:n kautta. Euroliiga on samalla yritys, jonka tarkoituksena on primaaristi tehdä omistajilleen urheilun avulla pääomaa.

Se, jolla on pääomaa, saa myös urheiluseurat mukaansa. Tämä nähtiin kesällä, kun FIBA alkoi lyödä Euroliigan kanssa pylväsdiagrammeja seuroille myönnettävistä voittorahoista. FIBA sanoi tekevänsä tulonsiirtoa pääoman muodossa jokaiselle lohkovaiheeseen selviävälle joukkueelle 100 000 euroa ja kauden voittaja saisi 0,5 miljoonaa euroa.

Jokainen voi laskea omassa päässään, etteivät tuollaiset rippikoulurahat paljon tunnu Barcelonan kokoisessa seurassa, jossa kulurakenne on sitä luokkaa, että Petteri Koposesta ollaan valmiita maksamaan 0,3 miljoonan euron buy outia. Pääomaa, joka siis siirretään Venäjälle ennen kuin Koponen on edes pieraissut Palau Blaugranalla.

Euroliigan komissaarin, Jordi Bertomeun, päiväunien märkä utopia on luoda Euroliigasta NBA:n tapainen suljettu sarja, jossa keskiössä ovat viihde sekä pääoma. Ei urheilu, eivät pelaajat, ei kulttuuri, eivätkä kannattajat. Kapitalistisessa urheilumaailmassa tämä voi toimia, mutta eurooppalaiseen urheilukehykseen tämä ei tule istumaan. Eikä sen pitäisikään.

Lajiliitot, FIBA, seurat sekä sarjat tukkanuottasilla

Kuten aiemmin kirjoitin, tänä kesänä tapetille nousivat lajiliittojen sekä seurojen väliset kinat. Moni lajiliitto halusi manifestoida uskollisuuttaan FIBAa sekä avointa sarjaa kohtaan, minkä seurauksena muun muassa Andrei Kirilenko antoi venäläisseuroille ukaasin pysyä poissa Eurocupista. Kirilenko ilmoitti, että sarjaan osallistuvat seurat saisivat sanktion ja potkut liiton järjestämistä tapahtumista. No, eihän VTB-liigalla ole mitään tekemistä Venäjän koripalloliiton kanssa, joten ensi kauden Eurocupissa on mukana peräti viisi joukkuetta Venäjältä. Mestarien liigassa ainoastaan Saratov on haistelemassa tunnelmia.

Ranskan liiton johtaja Jean-Pierre Siutat on puhunut vahvasti Mestarien liigan puolesta ja ensi kaudella kaikki ranskalaisjoukkueet pelaavatkin ainoastaan Mestarien liigassa. Puheissaan Siutat ei ole antanut Bertomeusta positiivista kuvaa, vaan tuntuu halveksuvan koko Bertomeun projektia, joka on itse Saatanan kehittämä.

Saksan BBL:n johtaja Stefan Holz ei ole ottanut asiaan suuremmin kantaa ja maan joukkueet pelaavatkin kolmessa eurosarjasssa ensi kaudella. Italiassa koripalloliitto painosti seurojaan sen verran, että ne joutuivat vetäytymään Eurocupista ja liittymään Mestarien liigaan. Myöhemmin vielä Serbian, Kreikan sekä Puolan lajiliitot älähtivät omille seuroilleen, jolloin Partizan, Aris sekä Zielona Gora jättivät Eurocupin taakseen.

Kolikon ruskealla kääntöpuolella on mielenkiintoisia detaljeita. Kreikan lajiliiton uskollisuus aatteelle kiinnostaa Panathinaikosia sekä Olympiakosia yhtä paljon kuin Kreikan valtion lainaohjelma Alexis Tsiprasia. Oikeastaan ketään kauden 2016-2017 Euroliiga-joukkuetta ei liikuta oman lajiliiton ärähtelyt. Etenkään Espanjassa, jossa ACB on ajanut omien Euroliiga-seurojensa etuja äänekkäästi. Varmaankaan ketään ei yllätä huomata, missä päin Vanhaa mannerta ULEB:n päämaja sijaitsee. Tai vaikkapa sitten Euroliigan pääkonttori.

Kaiken keskuksessa on tällä hetkellä raha, mitä FIBA lähtisi mielellään purkamaan Mestarien liigan muodossa. Yhdistyminen ei tule kuitenkaan onnistumaan niin kauan, kun lajiliitot eivät ole seuroja myöten projektissa mukana. Asiaa ei myöskään auta se, että Euroliiga teki IMG:n kanssa kymmenen vuoden yhteistyösopimuksen, joka tuo Katalonian toimistoon koko sopimuskaudelta 630 miljoonaa euroa. Tässä kontrastissa FIBA:n lupailema 100 000 euroa tuntuu vyötiäisen pierulta.

Bertomeu on täysin saatanasta

No mikä helvetti Rööriroopea ja hänen peppukavereitaan sitten hiertää tässä Bertomeun suunnitelmasta rakentaa Euroliigasta NBA:n vastine? Rahaa tulee ja voidaan tarjota ihmisille sirkushuveja? Voja voja?

Itse näen Euroliigan tämän kauden muutosten suurimpana ongelmana sen, että sarja haluaa muodostaa itsestään yhä vahvemmin suljetun sarjan, jossa se on onnistunut. Esikuvana on Bertomeun märkä rippikoulupojan unelma eli NBA. Tällä kaudella sarjaa pelataan kuudentoista joukkueen sarjana, jossa ei nähdä tosiaan yhtäkään joukkuetta esimerkiksi Ranskasta. Maanosan koripallon kehdosta eli Jugoslavian vanhalta alueelta mukana on ainoastaan Crvena Zvezda. Itselleni nousi ruokatorveen hieman oksennusta ja Kresimir Cosic sekä Drazen Petrovic kääntyivät sankarihaudoissaan.

Tästä seuraa väkisinkin se, ettei sarja halua laajentua. Pitkään on puhuttu siitä, että Bertomeu haluaisi laajentaa sarjaa myös pohjoisen suuntaan, mutta nämä toimenpiteet antavat kyllä täysin toisenlaisen kuvan katalonialaisen klikin intresseistä.

Kolmas suuri epäkohta on se, ettei sarjaan oteta seuroja mukaan urheilullisten suoritusten perusteella, vaan taustalla on ainoastaan taloudellinen aspekti. Viime kaudella Maccabi Tel Avivin koivuhalon ottamista hanuriin oli ajoittain jopa kivuliasta seurailla ja lopputulemana olikin putoaminen välieristä. Mestaruuden vei Rishon LeZion, joka pelaa ensi kauden Mestarien liigassa. Loogista, eikö?

Myös villin kortin jakaminen herätti laji-ihmisissä melankolista hilpeyttä. Kaiken järjen mukaan viime kauden pronssimitalisti, Lokomotiv Kuban, olisi päässyt mukaan Euroliigaan myös tälle kaudella. Tämä ei mennyt kuitenkaan yhteen Bertomeun suunnitelmien kanssa, vaan villi kortti jaettiin Turkkiin. Henkilökohtaisesti olen yllättynyt, ettei sarjan ruskeakielisimmälle seuralle, Unicaja Malagalle, onnistuttu junailemaan villiä korttia.

Seuraavassa kirjoituksessa sitten ensi kaudesta, pelaajista sekä joukkueista. Tosin onko millään enää mitään väliä, kun Diamantidis lopetti…
 
Viestejä
1 986
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Kiitokset erinomaisen selkeästä ja melko perusteellisesta avauksesta rööriroope!

Tätä oli ilo lukea - vaikka ei suoranaisesti sisällöltään piristänytkään. *Bows*

Mulle on jäänyt vielä vähän hämäräksi tuo ULEB – ja/tai sen suhde tohon Euroleague Basketball -firmaan.

ULEB, eurooppalaisten korisliigojen yhteisjärjestö, oli siis laittamassa tätä hommaa liikkeelle silloin vuosituhannenvaihteessa. (ULEB oli näköjään perustettu jo vuonna 1991 – vuonna 2001 mukana oli kymmenen liigaa joista kuusi liittyi vasta siinä vuosituhannenvaihteen kuhinassa).

Mutta oleellista lie, että tuolloin perustettiin myös yksityinen lafka (seurojen omistama?), Euroleague Basketball, joka alkoi pyörittää itse sarjoja – ja hoiti nimenomaan bisneksen. Tosin todellisista omistuksista ja siitä, kenen ääni missäkin kuuluu, jää ainakin mulle tosta allaolevasta kyllä aika sekava kuva… mikä osoittanee, että tossa on ihan oikeet ammattilaiset miettineet firman organisaatiota.

Wikipedia sanoi:
Euroleague Basketball S.L.[1][2][3][4] is the private company that runs and operates the top two continental-wide men's professional club basketball competitions in Europe, the first-tier EuroLeague, and the second-tierEuroCup. It has been organizing the EuroLeague competition since the year 2000, beginning with the Euroleague 2000–01 season.[5]

Euroleague Properties S.A. (EP) was founded in 2009, and is based in Luxembourg.[8 ] It is the private individual company that operates the private league system that makes up the EuroLeague and the EuroCup. EP is controlled by the company known as Euroleague Commercial Assets (ECA),[9] and works in conjunction with ECA. ECA was founded in 2006, and is based in Luxembourg.[10] It is composed of the clubs[9] that play in each season's EuroLeague and EuroCup competitions.
Euroleague Basketball Company has a 50% share in the Euroleague Commercial Assets (ECA), while the teams also have a 50% share in the ECA. The Euroleague Commercial Assets (ECA), also has an executive voting committee, which includes Euroleague Basketball Company, the clubs from EuroLeague and EuroCup Basketball, ULEB, and also the executive boards of some of the national domestic leagues that are ULEB members, and that also have clubs playing in the EuroLeague and/or EuroCup.
https://en.wikipedia.org/wiki/Euroleague_Basketball

Kai se iso kysymys sitten kuitenkin on, että miten tää on mahdollista? Tai siis kun voisi ajatella, että kansallisten korisliittojen intresseissä ei ensisijaisesti olisi ajaa yhden tai kahden rikkaan seuran intressejä, varsinkaan jos ne ovat muiden, monilukuisten, liittoon kuuluvien seurojen etujen vastaisia. Vai onko kyse vaan siitä, että nää muutamat seurat on niin rikkaita, että ne voi painostaa oman maan liitossaan muut seurat tahtoonsa ihan vaan fyrkka-muskelilla – ja voi perustaa vaikkapa liigojen yhteistyölafkoja jotka asettuu poikkiteloin kaikkien kansallisten liittojen yhteistyöelintä vastaan?

Ilmeisesti eri maiden liigojen ja liittojen suhteetkaan ei ole loppupeleissä ihan niin selkeitä kuin millaiseksi ne voisi periaatteessa kuvitella...
 
Viestejä
3 280
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Suosittelen lukemaan Gottfried Leibnizin tuotantoa, jos haluaa lukea helppoa kirjallisuutta. Tai Franz Kafkaa, jos haluaa lukea positiivisia tarinoita maailman oikeudenmukaisuudesta. Kyllä, tämä oli sarkasmia.

Eurooppalaisen koripallon lajikenttä on äärimmäisen polarisoitunut, jos verrataan vaikkapa jalkapalloon. Siellä Mestarien liiga on kiistaton ykkössarja, jossa palkintosummat ovat suuret. Taloudellisesti suuret avustukset houkuttelevat seuroja panostamaan toimintaan ja välillä tämä panostaminen läikkyy jopa yli (vrt. Turun Palloseura Eurooppa-liigassa).

Mestarien liigan jälkeen hierarkiassa tulee Eurooppa-liiga, joka on myös hyvin arvostettu. Kaikkea toimintaa pyörittää UEFA. Kaiken maailman Intertoto cupit on heitetty hiuksista vittuun ja koko järjestelmästä on tehty selkeä, arvostettu, haluttu sekä suosittu. Mitä nyt välillä joku toimittaja ottaa tulpan pois Platinin soutuveneestä ja julkisuuteen leviää korruptioepäilyjä.

Koripallossa esimerkiksi pohjoismaalaiset joukkueet eivät näe Eurocupia samanlaisena Eldoradona, koska se ei sitä ole. Palkintosummat ovat naurettavan pieniä kulumenoihin suhteutettuna ja ihmisiä on vaikea saada katsomaan jotain Shampoo Clear Cantùa (kyllä, tämä oli italialaisjoukkueen oikea nimi 1990-luvulla). Kuitenkaan käsittääkseni esimerkiksi Biisonit ei tehnyt Eurocupista lopulta ollenkaan tappiota.

Suljetuissa sarjoissa on se huono, ettei suurseuroilla voi vahingossakaan varista houisuihin karsinnoissa tai pienen maan koripalloseura päästä lohkovaiheessa pelaamaan Real Madridia vastaan. Jokainen voi vain kuvitella, millainen kuhina kävisi Lapuan ABC:n parkkipaikalla, kun Real Madridin bussi kiilaisi huoltoaseman eteen ja bussista kömpisivät ulos käsiään puhaltelevat Sergio Llull sekä Rudy Fernandez. Jokainen varmasti muistaa myös ne hetket, kun Drazen Petrovic tai Nikos Galis pelasivat Suomessa. Euroliiga ja Bertomeu ovat vieneet sen meiltä.

Kysymyksesi, mikä on ULEBn rooli Euroliigassa, ei ole helppo. Itse en osaa siihen yksiselitteisesti vastata. ULEB siis koostuu eurooppalaisista huippusarjoista ja niiden pyörittäjistä. Kuitenkaan esimerkiksi Suomessa ei käsittääkseni ole mitään Korisliiga Oy:tä, joka läytynee kaikista suursarjoista. Käsittääkseni myös ULEB:lla on jonkinlainen äänioikeus ECA:n (Euroleague Commercial Assets) kokouksissa. Näissä saunailloissa päätetään aina tulevan kauden joukkueet, lisenssit sekä villit kortit. Ainakin FIBAn mukaan Euroleague Properties SA on ECA:n tytäryhtiö.

Nämä ECA:n jokakesäiset saunaillat ovat kyllä mielenkiintoiset sisäpiirin korruptioiltamat. Esimerkiksi vuoden 2012 kokouksessa olivat mukana Alain Beral (Ranskan liigan presidentti), Jan Pommer (Saksan liigan johtaja), Shimon Mizrahi (Maccabi Tel Avivin presidentti), Radovan Lorbek (Adrianmeren liigan presidentti), Christos Stavropoulos (Olympiakosin johtaja), Joan Carles Raventos sekä Joan Blade (FC Barcelonan johtajat), Jose Antonio Querejeta (Saski Baskonian johtaja), Valentino Renzi (Italian liigan johtaja), Ferdinando Minucci (Montepaschi Sienan johtaja), Engin Ozerhun (Anadolu Efesin johtaja), Natalia Furaeva (TsSKA Moskovan edustaja) sekä Jean-Bayle Lespitau (ULEBn "kunniajäsen").

Ehkä niissä proletarististen puheissa, että Luigi Lamonica ajelee Ferrarilla, on jotain perää. Ehkä.
 
Viestejä
1 986
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Euroliigalla näyttäisi olevan kymmenen ”Founding Fathers” -joukkuetta – eli siis joukkuetta jotka on pelanneet sarjaa alusta asti: Barcelona, Madrid ja Saski-Baskonia Espanjasta, Olympiakos ja Panathinaikos Kreikasta, Efes ja Fenerbahce Turkista, sekä Cska, Zalgiris ja Maccabi. Näiden lisäksi Milano ja Bamberg on pelanneet sarjaa noin kymmenkunta vuotta. Nämä lienevät ne mahtiseurat joilla valta lähtökohtaisesti on?

Eikä tolla organisaatiolla ainakaan vaatimattomuus paina. Organisaation nettisivuilla kerrotaan joukkueiden edustajien heinäkuisesta kokouksesta jossa päätettiin tulevan kauden spekseistä: ”The meetings marked the final governance steps to set the stage for a new season that begins some of the most significant and far-reaching changes in European club basketball history as decided together by the 40 best clubs on the continent.

http://www.euroleaguebasketball.net/euroleague-basketball/news/i/7477kshs6brdr3ll/euroleague-basketball-clubs-meet-to-launch-new-era

Mitähän nuo ”kauaskantoiset muutokset” mahtaa olla? Itse jutussa kun ei mitään ihmeitä esitelty, vaan lähinnä julistettiin uusia sponssisopimuksia, tuloskasvua, tulonjakoa ja pelijärjestelmiä.


PS. Leibnizia ja Kafkaa lukeneena jaan näkemyksesi niiden keskeisominaisuuksista, ainakin osittain... Itselläni kyllä hikoilua tuotti Leibnizia enemmän vaikkapa Fichte tai Adorno (jos nyt saksalaisiin rajataan). ;D
 
Viestejä
1 986
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Nyt kun koriskaudet alkaa lähteä käyntiin siellä sun täällä, niin mistäpä niitä matseja katsoisi?

Fanseatilta näkee Korisliigaa, mutta ainakin parin pre-season pelin perusteella pelien katselu on aika tuskainen kokemus jatkuvine pätkimisineen...

Mutta entäpä eurooppalaista korista (Katajan matsejakin)?


FIBA:n Mestarien liigaa pääsee katsomaan Livebasketball.tv:n kautta, kuten myös VTB-liigaa (sekä tukun eksoottisempaa korista Etelä-Amerikan ja Oseanian sarjoista lähtien – ja tietty kaikki FIBA:n turnaukset). Kuukausimaksu on 9€ (eka kuukausi ilmainen) ja pitäisi toimia kaikenlaisilla laitteilla. Ainakin ennen Livebasketball-sivuilla pystyi katsomaan matsit jälkikäteen ilmaiseksi, eli kannatti maksaa vain, jos halusi nimenomaan katsoa pelit livenä. http://www.livebasketball.tv/home

FIBA:n Europe Cupia ei kuitenkaan ole listattu Livebasketballin sivuille, eikä kilpailun omiltakaan sivuilta löydy minkäänlaista linkkiä mihinkään koottuun live / striimaus -sivustoon. YouTubesta tosin löytyy FIBA:n Europe Cup -kanava, jossa tosin toistaiseksi on vain lohkoarvontavideo. https://www.youtube.com/playlist?list=PLCXERy73Oiz9KkxODJmdLIFubE5QN-jDb

Samasta tuubista löytyy tietty myös Mestarien liigan kanava: https://www.youtube.com/playlist?list=PLCXERy73Oiz-_W0FZdbyGcDdm12qiU0mP

Näkeekö niistä matsit livenä vai vain jälkikäteen, onko niitä blokattu maantieteellisesti jne.? Tietääkö joku? Muistelen viime vuonna katsoneeni jotakin Katajan matsia YouTubesta livenä (tai olla yksi niistä mm. tänäkin vuonna samaan lohkoon tuleva Maccabi Rand Media?), mutta esim. U20 -kisojen matseja geo-blokattiin viime kesänä.


Euroliigalla on tietenkin oma televisionsa. Koko kausi maksaa 81€ (kuukausittain 13€/kk.) ja sillä voi katsoa kaikki Euroliigamatsit livenä tai jälkikäteen, ilmeisesti kaikilla mahdollisilla vempaimilla pöytäkoneista älypuhelimiin. http://www.euroleague.tv/packages

EuroCupilla sen sijaan ei näy olevan omaa tv-kanavaa – sivuilta löytyy kyllä pelikohtainen ”TV listings”, mutta joka matsin kohdalla on vielä ”no TV schedules yet”, eli lienee ihan sitten yksittäisten eri eurooppalaisten tv-kanavien tarjonnasta kiinni? http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/games/tv

Näillä molemmilla on toki myös omat YouTube -kanavansa, mutta päältä päin katsoen sieltä ei näe pelejä, vaan erilaisia highlitseja, ennakoita ja post-game haastiksia jne.


Mitkä on kokemukset aiemmilta kausilta? Mitkä striimit toimii, onko joitakin paikallisia kanavia jotka lähettää systemaattisesti pelejä? Onko Euroliiga-tv hintansa väärti tai näkeekö sieltä pelit jälkikäteen ilmaiseksi kuten Livebasketball.tv:stä?
 
Viestejä
4 914
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Euroliigan striimipalvelu on todella jees. Hinta on melko halpa ja selostajat jopa loistavia. Itse tilaan tämän kuukausimaksulla joka kausi, koska haluan voittaa Euroleague Fantasy Challengen.
 
Viestejä
2 184
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Samaa mieltä siitä, että Euroleague TV on hyvä ja toimiva palvelu. Ja pelejä pystyy myös katsomaan jälkilähetyksinä. Aion myös jatkaa tilaajana tulevalla kaudella. Palveluun pitäisi Euroliigan mukaan tulla joitakin uudistuksia ja parannuksia, mutta vielä on jäänyt epäselväksi, mitä nämä ovat. Uusi sovellus on vasta tulossa ja vanhassa Android-sovelluksessa on vielä viime kauden tiedot. Itse toivoisin, että siihen nyt vihdoin saataisiin Chromecast-tuki, joka viime vuonna puutttui.

Eurocup ei tosiaankaan taida kuulua mihinkään Vitalistatistixin mainitsemiin striimipalveluihin. Näin se oli myös viime kaudella. Eurosport on mun mielestä muutaman kauden ajan lähettänyt Eurocupia, mutta laillisia striimejä ei ole tullut vastaan.

Itse olen koittanut onkia tietoa siitä, onko Espanjan pääsarjalla joku oma striimipalvelu, vai näkeekö pelejä jonkun muun kautta. Harmi kyllä ei taida olla. Tulevalla kaudella Espanjan ACB olisi erityisen mielekästä katsottavaa. Ranskan Pro-A:lla sen sijaan näyttäisi olevan oma striimipalvelunsa.
 
Viestejä
2 184
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Boriz sanoi:
Itse olen koittanut onkia tietoa siitä, onko Espanjan pääsarjalla joku oma striimipalvelu, vai näkeekö pelejä jonkun muun kautta. Harmi kyllä ei taida olla. Tulevalla kaudella Espanjan ACB olisi erityisen mielekästä katsottavaa.
Vastaan nyt itselleni, että VeikkausTV:stä pystyy katsomaan Espanjan liigaa. Tsekkasin eilen sitä kautta Gran Canarian ja Teneriffan ottelua. Tällä viikolla torstaina on tulossa Valencia-Real Madrid sekä Gran Canaria-Andorra, perjantaina pari peliä ja sunnuntaina Barcelona-Baskonia sekä Gran Canaria-Valencia. Hieno juttu, että sarja näkyy näin kattavasti tuota kautta ja vielä ilmaiseksi. Kuvanlaatu on tosin aika huono ja otteluista puuttuu selostus. Toinen varsin älytön juttu tuossa VeikkausTV:ssä on se, että kuvaa ei periaatteessa saa koko näytölle. Tämän pystyy kuitenkin kiertämään niinkin simppelistä, että zoomaa kuvaa. Tämä ei ratkaisevasti näytä vaikuttavan kuvanlaatuun.
 
Viestejä
2 184
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Boriz sanoi:
Vastaan nyt itselleni, että VeikkausTV:stä pystyy katsomaan Espanjan liigaa. Tsekkasin eilen sitä kautta Gran Canarian ja Teneriffan ottelua. Tällä viikolla torstaina on tulossa Valencia-Real Madrid sekä Gran Canaria-Andorra, perjantaina pari peliä ja sunnuntaina Barcelona-Baskonia sekä Gran Canaria-Valencia. Hieno juttu, että sarja näkyy näin kattavasti tuota kautta ja vielä ilmaiseksi. Kuvanlaatu on tosin aika huono ja otteluista puuttuu selostus. Toinen varsin älytön juttu tuossa VeikkausTV:ssä on se, että kuvaa ei periaatteessa saa koko näytölle. Tämän pystyy kuitenkin kiertämään niinkin simppelistä, että zoomaa kuvaa. Tämä ei ratkaisevasti näytä vaikuttavan kuvanlaatuun.
Jatketaan monologia, Epsanjan liigan pelejä juuri tulleen tiedon mukaan nyt myös Fanseatilla: http://www.ficom.fi/ajankohtaista/index_2.html?&Id=1475661453.html
 
Viestejä
1 986
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Tosta jäi vähän epäselväksi, näkyykö ne myös pelkällä Fanseatilla, vai pitääkö olla merkittävästi hinnakkaampi Elisa Viihde, että niitä näkee.

Ainakaan vielä ei Fanseatilla ole minkäänlaista mainosta tai matseja kalenterissa.
 
Viestejä
1 986
Vs: Euroliiga, koripallon Mestarien liiga sekä Eurocup kaudella 2016-2017

Koposelta varsin hyvä peli Maccabia vastaan Euroliigassa alun pienen epävarmuuden jälkeen.

25 minuuttia peliaikaa ja 14 pinnaa - Barcelonan toiseksi eniten heti Ricen jälkeen. Barcelonalla toki nippu nimimiehiä saikulla, mutta hyvin hoiti Koponen leiviskän joka annettiin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös