Koripallo.com

Euroliiga

Viestejä
977
Euroliiga starttaa jälleen!

Euroleague - official

Nyt kun Pietarin Zenit on mukana, on meillä melko edullinen mahdollisuus päästä seuraamaan pelejä paikan päällä. Sopivasti samaan aikaan Venäjä tarjoaa ilmaisen viisumin netin kautta haettuna (huom. Ei käy Allegro-junassa!), mikä helpottaa huomattavasti tilannetta. Aiemmin kertaviisumi on maksanut n. 80-90€ ja vuosiviisumit enemmän.

Yksi tapa matkustaa Pietariin on omalla autolla. Rajan voi ylittää Vaalimaalla (esim. Helsingin suunta) tai Nuijamaalla (itäinen Suomi). Tie Pietariin on hyvä. Liikenteessä pärjää helposti, kun pitää silmät auki ohitusten kanssa. Liikennekulttuuri on kuitenkin erilainen kuin meillä.

Oman auton käyttöön kannustaa myös polttoaineen hinta. Bensa ja diesel maksavat noin 65snt/l. Rajan yli saa tuoda myös kymmenen litraa (samaa) polttoainetta kanisterissa. Eli tankillinen 60l. + 10l. maksavat varsin kohtuulliset 50€. Matka on siis halpa.

Majoittuminen on myös halpaa Venäjällä. Yön saa helposti 40-50€ hintaan, ja Pietarissa on tarjontaa myös luksusmajoitukseen vastaavalla hinnalla. Jos rajan takana viipyy 24h, saa tuoda alkoholi ja tupakkatuomiset. Yhtä säästöä siis...

Zenitin Sibur-areena on Viipurin tuloväylän lähellä, joten autolla ei tarvitse lähteä keskustan ruuhkiin. Areena on noin 7000 paikkainen. Lipunmyyntimenekistä ei ole vielä tietoa, mutta joihinkin syksyn peleihin oli vielä parisen tuhatta vapaata paikkaa jäljellä.

Muutamia mielenkiintoisia pelipäiviä: (Zenit otteluohjelma)
11.10. Zenit-Barcelona
24.10. Zenit-Panathinaikos (mm. Rion Brown, ex-Kataja)
1.11. Zenit-CSKA (paikallispeli)
7.11. Zenit-Khimki (paikallispeli)
5.2. Zenit-Fenerbahce (kestomenestyjä)
28.2. Zenit-Bayern Munchen (Koponen)

Zenitin rosterista voi poimia mm.:
Dmytri Khvostov (Venäjän mj)
Gustavo Ayon (NBA, ex- Real Madrid)
Austin Hollins (ex-Kauhajoki)
Ja paljon muita.

Yksi mahdollinen pelireissu pähkinänkuoressa:
-viisumi ajoissa, toimitus 4 vrk, voimassa 30vrk
-liput ennakkoon
-majoitus 50€
-matka, varaudu ruuhkaan rajalla 1-4h
-tyhjällä tankilla rajan yli, samoin tankkaus juuri ennen paluuta
-tuomiset: 1l. vodka noin 10€, kaljalaatikko noin 14€ (saa tuoda kaksi/hlö) plus mahdollinen tupakkakartonki
-”Venjäjällä kaikki järjestyy! Lopulta...” ;)
 
Viestejä
2 336
Nice try, Putin.
Hehe. :)

Kandee muistaa, että myös Zalgiris pelaa Kaunasissa noita samoja pelejä ja ainakin matsiliput on todella halpoja. Matka tosin on hiukka pidempi (650km), mutta kyllä viikonlopun matsireissu (peli lauauntai-iltana) on ihan tehtävissä.

Kaksi kuskia on kyllä hyvä idea.
 
Viestejä
977
Just Tartossa käyneenä (n. 200km Tallinnasta), 650km Tallinnasta Kaunasiin on kyllä paljon. Plus laivamatka päälle. Pietari on lähempänä.

Mutta kyllä Zalgiriksen pelit on katsottavissa, hieman pidempi matka vain tulee.
 
Viestejä
3 545
Helsingistä pääsee nykyään tosi halvalla lentämään moneen euroliigakaupunkiin (=alle 200€) Saksasta Espanjaan ja Liettuaan. Tosifaneille Eurooppa on pienentynyt viimeisten vuosikymmenien aikana, yksittäiseen peliinkin voi lähteä. Euroliigan kohdalla ongelmana saattaa olla ajoitus, pelit yleensä torstaina ja perjantaina eli työt voi olla monella esteenä. Euroliigan vuosipassi lähtee alle 100€ (ei tosin sisällä yhtään vodkaa).
 
Viestejä
10
Dimitris-setä joutuu nyt aktivoitumaan jälleen tällä forumilla, kun serbialainen peppukaverini on jälleen käytöksellään noussut julkisuuteen. Puhun tietysti Zeljkon pään totaalisesta sulamisesta Moskovaa vastaan:


Fenerbahce on aloittanut Euroliiga-kauden rekordilla 2-6. Viime kauden joukkue aloitti 15-1 putkella. Obradovic on varmasti tietoinen, että muutoksia on tulossa, mikäli voittoja ei ala tulla. Toki seurajohdon kynnys runtata Euroopan kaikkien aikojen valmentajaa peräsuoleen on korkea, mutta Turkki-Kreikka -akseli ei ole yleensä parhaiten tunnettu järkiperäisestä seurajohtamisestaan.

En näe, että tällainen jasikeviciusobradovicmainen pelaajille huutaminen on enää validia 2020-luvun koripallovalmentamista, vaikkakin Jasikevicius ja Obradovic ovat omissa papereissani maanosan parhaat valmentajat. Etenkään tällainen Odradovicin tyyli, jossa hän nöyryyttää henkilökohtaisesti Datomea sekä etenkin Mahmutoglua, ei ole nykypäivää. Odotan Fenerin seurajohdolta toimia.

#serbihuutovittuun
___________________________________

Viime viikolla paljastettiin muuten Euroliiga-seurojen budjetit (vertailuna, että Suomen sarjojen suurin budjetti on HIFK:lla jääkiekossa (9,91 miljoonaa) ja KHL:n puolella Jokereiden pelaajabudjetti on 9,4 miljoonaa). Himki on panostanut kovalla rahalla tähän kauteen, mistä antoi osviittaa kesän hankinnat. Kaukana ovat ajat, jolloin kreikkalaisseurat operoivat 40 miljoonan budjeteilla.
 
Viestejä
1 312
Onkos kukaan seurannut Bayernin euroliiga pelejä tällä kaudella? Todella iso pettymys ollut tähän asti, kauteen mahtunut vain muutama hyvä peli, esim. Madridia vastaan. Vastaavasti 26 pisteen tappio VALENCIALLE on sellaista mitä ei todellakaan saisi tapahtua eikä eilisessä pelissä Panathinaikosia vastaan kovin paljoa hyviä hetkiä alun jälkeen ollut. Peli on aivan sekaisin vaikka ihan nimekkäitä miehiä joukkueesta löytyy. Eihän sitä tietenkään ennenkään ole kukaan pelkillä nimillä pärjännyt...
 
Viestejä
10
Anteeksi ranskani, mutta mitä vitunperkelettä. Shane Larkin runttasi Koposen Bayernia vastaan 49 pistettä, jolla Euroliigan piste-ennätys meni uusiksi. Pitää myöhemmin katsoa ihan ajatuksella tuo peli uudestaan läpi, pyytää vaimoa lähtemään appivanhemmille ja kaivaa kaapin ylähyllyltä isoisän Belgradista Giannakopoulos-sedälle tuoma isältä pojalle periytyvä runkkupyyhe. Tulee muuten suora palaute mammalta, jos Marimekko-kuosi menee taas sohvatyynyjen päällisillä uusiksi.

Tätä ennen ennätyksen (41) jakoivat legendat Kambala, Myers, Brown sekä tietysti sarjan historian isoimman siittimen omaava pelaaja, Alphonso Ford. Larkinilta kolmoset käsittämättömät 10/12 ja johtaa tällä hetkellä ansaitusti pistepörssiä ja sijalla 10 onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa. Äärimmäisen kova suorite 182 -senttiseltä patterilta.

Giannakopoulosin märät päiväunet toteutuivat, kun Pitino palasi lopulta takaisin Panathinaikosin penkin päähän. Lopputulemana yksipuolinen yliajo haluttomasta Baskoniasta. Toivoisin lisää preesensiä joukkueen sisäkentälle, jos ateenalaiset meinaavat olla pitkällä peleissä vielä keväällä.

Muissa uutisissa Olympiakosin maajoukkuepelaajat protestoivat Pitinon Pao-sopimusta, sillä mies on ilmoittautunut myös Kreikan maajoukkueen valmentajaksi. Henkilökohtaisesti ei kiinnostaisi paskaakaan Printezisin sekä vuosi vuodelta laimenevan Papanikolaoun mielipide.
 
Viestejä
10
Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη!

Meikäläistä ei kiinnosta paskan vertaa, onko Riitta-Kyllikin hiukset avoinaisina vai kiinni Linnan juhlissa. Meikäläistä kiinnostaa se, mikä oikeasti merkitsee jotain. Se on nimittäin tänään.

Panathinaikos ja Olympiakos kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa sitten 4.1.2019, jolloin joukkueet kohtasivat Euroliigassa. Tuolloin Olympiakos voitti kenkuttavasti Giannokopoulos-sedän joukot 79-65. Joukkueiden piti kohdata myös maalis- sekä toukokuussa, mutta Pireuksen omistajasedät olivat sen verran peppukipeinä, että antoivat kolme luovutusvoittoa Panathinaikosille ja Kreikan liitto antoi onnistuneet kick-bännit pääsarjaan.

Olympiakos tällä kaudella 5-6 ja Panathinaikos 7-4. Pitinon alaisuudessa joukkue on ollut dominoiva niin kotimaassa kuin Euroliigassakin. Pian nautitaan Kemzuraa souvlaki-vartaassa. Voja voja!
 
Viestejä
319
Budjetit 2019-20:
1) FC Barcelona 41M
2) CSKA Moscow 40.7M
3) Real Madrid 40M
4) Khimki Moscow Region 33.3M
5) AX Armani Exchange Milan 31M
6) Fenerbahce Beko 30M
7) Zenit Saint-Petersburg 26.7M
8) Anadolu Efes 24M
9) Maccabi FOX Tel Aviv 24M
10) FC Bayern Munich 23M
11) KIROLBET Baskonia 16M
12) Olympiacos 16M
13) Valencia 15M
14) Panathinaikos OPAP 14M
15) Zalgiris Kaunas 11.9M
16) LDLC ASVEL Villeurbanne 11.4M
17) ALBA Berlin 11M
18) Crvena Zvezda mts 8.3M

Budjettiin nähden ylisourittajia on ollut Punainen tähti ja Asvel.

Zenit pitää perää 7. suurimmalla budjetilla. Fenerbache, Khimki ja Milano olisi varmaan odottaneet myös panostukseen nähden enemmän.

Efes on ylittänyt mielestäni itsensä samoin Maccabi vaikka eilen konttasi surkealla lopun esityksellä Zalgirikselle.

Koposen jengiltä puuttuu jotenkin koko identiteetti. Aika räpellystä vaikka välillä ihan kovia voittoja ovatkin napsineet.

Zalgirikselle kausi on ollut pettymys viime kauteen. Moni tiukka peli on lopussa kääntynyt vastustajalle saimoin kuin Fenerbachen pelit.

Kokonaisuutena mielenkiintoinen ja tasokas sarja, jossa voi käydä miten tahansa kuten eilinen Baskonia voitto Barcelonasta osoittaa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 777


Ateena, normaalisti.
 
Viestejä
269
Euroliigaa on tullut tänä vuonna seurattua viikottain. Erittäin tasainen sarja ja melkein jokainen peli on mielenkiintoinen. Voin kyllä suositella, jos haluaa katsoa hyvin organisoitua korista, missä pallo liikkuu ja puolustetaan hyvin. Kisa playoffs paikoista käy parhaillaan kuumana ja ainakin kahdeksan joukkuetta kamppailee viivan tuntumassa viimeisistä paikoista jatkopeleihin.
 
Viestejä
269
Πάμε όλοι μαζί για τη νίκη!

Meikäläistä ei kiinnosta paskan vertaa, onko Riitta-Kyllikin hiukset avoinaisina vai kiinni Linnan juhlissa. Meikäläistä kiinnostaa se, mikä oikeasti merkitsee jotain. Se on nimittäin tänään.

Panathinaikos ja Olympiakos kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa sitten 4.1.2019, jolloin joukkueet kohtasivat Euroliigassa. Tuolloin Olympiakos voitti kenkuttavasti Giannokopoulos-sedän joukot 79-65. Joukkueiden piti kohdata myös maalis- sekä toukokuussa, mutta Pireuksen omistajasedät olivat sen verran peppukipeinä, että antoivat kolme luovutusvoittoa Panathinaikosille ja Kreikan liitto antoi onnistuneet kick-bännit pääsarjaan.

Olympiakos tällä kaudella 5-6 ja Panathinaikos 7-4. Pitinon alaisuudessa joukkue on ollut dominoiva niin kotimaassa kuin Euroliigassakin. Pian nautitaan Kemzuraa souvlaki-vartaassa. Voja voja!

Tällä viikolla jatkuu Euroliiga herkku oikein tuplakierroksella. Illalla voi seurata Kreikan paikallisderbyä ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, josta muutama viesti ylempänä D. Giannakopoulos on kirjoittanut loistavan alustuksen. Itsenäisyyspäivänä painettiin jatkoajalle ja silloin Panathinaikos oli niukasti parempi. Nyt Olympiacosilla olisi melkein pakkovoiton paikka, jos mielii kahdeksan parhaan joukkoon. Ottelu alkaa paikallista aikaa klo 21.
 
Viestejä
1 312
Voi hyvää päivää taas. Bayern Munchen - Barcelona erittäin viihdyttävä peli, Bayernilta parasta peliä moneen kuukauteen, kolmannessa erässä Bayernin johto parhaimmillaan 17, johtavat lähes koko neljännen erän yli kymmenellä pisteellä. Ja sitten jäätyi koko touhu. Mirotic osui 3 kolmosta, hyökkäyksestä ei tullut enää mitään. Barcelona 2 minuuttia ennen loppua ensimmäinen johto sitten puoliajan. Bayernilla ehkä jopa hyvällä kauden päätöksellä olisi ollut teoriassa mahdollista päästä vielä pudotuspeleihin, mutta jos ei voitot maistu niin ei kait sitten. Kyllä vain suoraan sanottuna vituttaa katsoa tällaista touhua, viimeiseen erään on tällä kaudella joukkue hävinnyt liian monta hyvää peliä.
 
Viestejä
10
Kenkuttaako, ettei Euroliigaa näe? Ei hätää, sillä moni seura on lataillut koronan takia klassikkopelejään Youtubeen. Tässä muutama:


Kinder Bologna - Panathinaikos. Kauden 2001-2002 loppuottelu. Bolognan riveissä mm. Manu Ginobili, Marko Jaric sekä aina yhtä porno Matjaz Smodis. Panathinaikosilta löytyy vielä kovempaa ruunaa toisesta päästä: Fragiskos Alvertis, Dejan Bodiroga sekä Lazaros Papadopoulos.


Maccabi - Panathinaikos. Kauden 1999-2000 Euroopan seurajoukkueiden loppuottelu. Maccabilta löytyi nuori Derrick Sharp, Nate Huffmann sekä Doron Sheffer. Ateenalaisilta jälleen Alvertis sekä Bodiroga, nuori Antonis Fotsis, Nando Gentile, Zeljko Rebraca sekä Oded Kattash. Kunniamaininta vielä omalle lemppari-irkulle, Pat Burkelle.


ACB-liigan finaali kaudelta 2012-2013.


Crvena Zvezda - Real Madrid kaudelta 2015-2016.


Kauden 2004-2005 loppuottelu Maccabi - Saski Baskonia. Maccabilla kultainen kolmikko Anthony Parker, Sarunas Jasikevicius sekä Maceo Baston. Baskonialla kivekäs lineuppi Luis Scola, nuori Tiago Splitter, Arvydas Macijauskas sekä Jose Calderon.
 
Viestejä
10
Ja niinhän siinä kävi, että Euroliiga-kausi peruutettiin ensimmäistä kertaa sarjan historian aikana. Bertomeun rahanahneus ei sytyttänyt muita osapuolia.

Ensi kaudella sitten samat jengit Euroliigassa.
 
Viestejä
10
Näköjään Giannakopoulos-sedän viimeisintä meltdownia ei ole Koripallo.comissa käyty läpi, joten tehdäänpä se nyt.

Eilen Panathinaikosin omistaja ja tunnettu kylähullu Dimitris Giannakopoulos sävähdytti eurooppalaista koripalloa. Oikeastaan koko kuun ajan herra on laittanut ns. isoa vaihdetta silmään ja mennyt totaalisesti Bertomeun perään. Mentaliteetti on ollut, että joko Bertomeu siirtyy syrjään tai Panathinaikos siirtyy syrjään.

No, joka tapauksessa, siirryttäköön Giannakopoulosin eiliseen meltdowniin, jossa herra ilmoitti Panathinaikosin olevan kaupan ja suvun kukkaron nyörien olevan nyt lopullisesti suljettu. Henkilökohtaisesti tämä huomiohuoraaminen ei yllätä Juha Mietaan pääsiäisajan mämminsyöntiuutisointia enempää, sillä nämä huutelut ovat jokakeväinen riitti Giannakopoulosia seuraavalle koripallokansalle. Mutta olisiko tällä kertaa jopa tosi kyseessä?

Giannakopoulos sanoi seuran myyntihinnaksi 25 miljoonaa euroa. Calathesin siirto Barcelonaan tukee vahvasti väitettä talousongelmista tai sitten tieto Calathesin siirrosta tappoi viimeisenkin aivosolun Dimitris-sedän aivoista. Seuraan onkin nyt liitetty nuorten pelaajien nimiä, jotka olisivat kokoluokkaa halvemmat vahvistukset verrattuna akseliin Rice-Fredette. Giannakopoulos myös mainitsi, että vuosien 1987-2012 aikana hänen sukunsa olisi laittanut seuraan 327,8 miljoonaa euroa. Epäkreikkalaisittain hyvinkin tarkka lukema lyöty pöytään, mikä herättää epäilyksiä.

Kreikkalainen koripallo voi huonosti. Olympiakosin perseilyt kotimaan sarjassa ja nyt tämä. Lähellä olivat myös pääsarjapaikan menettämistä Thessalonikin perinteikkäät seurat, ellei korona olisi tullut hätiin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös