Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2018-2019

Viestejä
1 932
#1
Aika kai aloittaa tämäkin ketju, vaikka oikeastaan mitään uutisoitavaa ei vielä olekaan. Heh, taisin aloittaa tän saman ketjun viime vuonna jotakuinkin samoilla sanoilla… (tosin varmaan kuukautta aikaisemmin)

Mitä tiedetään?

Petri Welling lähti Lahteen (tsemppiä sinne) ja tilalle tuli Tuomas Oja Joensuusta.

Sopimuspelaajia ensi kaudeksi Gullsin rosterissa ovat käsittääkseni seuraavat (korjatkaa jos joku on väärin / puuttuu):

Tuukka Kotti

Timo Heinonen

Alex Vaenerberg

Ricky Waxlax

Sakari Laakso

Jyri Eboreime

Jesper GranlundAntti Niskasella oli mielestäni viime kaudeksi vuoden sopimus samoin kuin Antti Kanervolla. Näistä Anteista Niskasen Gulls halunnee rosteriinsa ensi kaudeksikin ja uskoisin / toivoisin Jumpan jatkavan. Kanervon kohdalla lie enemmän kysymysmerkkejä. Kun Kanervo on ”on”, niin kyseessä on jäätävä heittäjä joka voi ratkaista matsin ihan yksinään (mm. MM-karsintaottelu Bulgariaa vastaan viime syksynä), kun Kanervo on ”off”, niin ei paljon eroa keskiverto Korisliigan penkkipelaajasta (okei, vähän vahvasti sanottu, mutta voi olla aika näkymätönkin).

Kanervon hintapyyntö lienee kuitenkin sen verran ylärekisterissä, että Gulls joutunee pohtimaan sijoituksen kannattavuutta – toisaalta viime kauden näytöillä ei pidemmän päälle hyvää Eurosopimustakaan ole varmaan tiedossa, eikä palkanmaksukykyisiä kotimaanseurojakaan ole ihan ruuhkaksi asti. Että ehkä Kanervokin on neuvoteltavissa?

Aika monta kotimaista profiilipelaajaa – noin löyhästi määriteltynä – on jo tehnyt sopimuksia eri seurojen kanssa, joten Gulllsin kannattajan syke alkaa tietty nousta sitä mukaan kun yksi kotimainen keskitasoa kovempi pelaaja tekee diilin jonkin seuran kanssa. Ns. ”difference-makerien” määrä kun on kotimaassa aika rajallinen.

Yksi kiinnostava ilmansuunta Gullsin näkökulmasta voisi olla länsi josta kotimaahan palannee kolme ameriikanmatkalaista.

Davidsonissa avauksessa koko kauden pelannut ja NCAA-lopputurnaukseen päässyt Oskar Michelsen olisi oma toive-ryöstöni, mutta Gullsia Korisliigaan nostamassa olleen Julius Rajalankin näkisin mielelläni lokkipaidassa ensi kaudella – tosin miehen pelitaso lienee melkoinen arvoitus: Rajala pelasi viimeiset kaksi kauttaan kohtuu isossa roolissa isoilla minuuteilla, mutta vasta siirryttyään Loyolasta NCAA II-sarjan joukkueeseen. Samaten NCAA II –tasolla yliopistouransa viettänyt Mikael Nuolivirta on iso kysymysmerkki - jenkkilän sarjataso ei paljoa lupaile, mutta valinta viime kesän laajaan Susipiiriin rohkaisee.

Jostakin syystä myös vähän haikailen sen ajatuksen perään, että Remy Abell jatkaisi Gullsissa kolmannenkin kauden. Abell oli ekana vuonnaan ihan hyvä vahvistus ja toisena hiukan parempi: ei mikään Korisliigan ykkösjenkki, mutta takuuvarma pelaaja ja mukavan oloinen persoona. Ja sitä jatkuvuutta tietenkin kaipaisi, eritoten nuorelta seuralta jolla niitä perinteitä ei vielä kauheasti ole. Jos Melsahn Basabe vielä löytäisi peli-ilonsa jota esitteli ekalla Gulls-kaudellaan ja jäisi, niin sepä olisikin. Jälkimmäisen toiveen ekaan puoleen (peli-ilmeen palaamiseen) tosin suhtaudun hiukan skeptisesti: jotakin sellaista tsemppiä tai peli-iloa miehen pelistä näyttää parissa vuodessa kadonneen.

Joko ensi kausi olisi Ricky Waxlaxin kausi nousta vakiopeluutukseen? Laakson ja Granlundin saada systemaatisesti minuutteja? Pari nuorta Ameriikantulijaa säväyttämään Korisliigaa? Vai signaako Gulls taas jonkun kotimaisen paluumuuttajan (Roope Ahonen?)?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 932
#3
Kerroit Ojan nimen (apu valmentaja ? ) mutta jatkaako Larkas ?
Käsittääkseni kyllä. Larkaksella on mielestäni vielä pari vuotta sopimusta jäljellä.

Eli vain apuvalmentaja meni vaihtoon ja ilmeisesti ihan omasta toiveestaan: ei siis potkittu pihalle vaan sai niin hyvän tarjouksen, että halusi lähteä haasteita kohti eli päävalmentajaksi Lahteen.
 
Viestejä
1 932
#7
Hiukan kyllä harmittaa Gullsia seuraavana tyyppinä, että siinä missä vaikkapa Vilppaalla on jo yhtä vaille valmis rosteri julkistettuna ensi vuodeksi, niin Lokkien toimisto on valinnut modus operandikseen täyden radiohiljaisuuden (paitsi erilaisten hyväntekeväisyyskamppisten suhteen).

Meanwhile back in the jungle... Larkas tuntuu kohdistavan kaiken aikansa ja energiansa Susijengille. Sinänsähän on ihan hienoa, että joukkueen valmentaja hankkii kokemusta ja osaamista maajoukkueen valmentamisesta ja kertoohan Larkaksen jatkuva pesti Susijengissä varmaan ihan hyvää Larkaksen osaamisesta ja arvostuksesta. Mutta kääntöpuolena näyttää taas käyvän niin, että Seagulls alkaa hakea ensi kauden rosteriansa vasta loppukesästä.

Yltiö-optimistisessa skenaariossahan Larkas tietty käyttäisi maju-valmentajuuttaan hyväksi ja houkuttelisi susiringistä sopimuksettoman pelaajan tai kaksi Lokkeihin. Kyllähän esim. Itä-Helsingin kasvatti Fiifi Aidoo varmaan stadilaisille kelpaisi. Tai jos Shawn Huff tosissaan alkaa haikailla jo kotimaan kamaralle, niin tervetuloa Kisikselle. Tai jos Roope Ahoselle ei aukea riittävän hyvää diiliä Euroopasta, niin kyllähän Vaenerberg kaipaisi paria takakentälle. Tai jos Märskyn kansssa saataisiin aikaiseksi diili jolla Mikael Jantunen pääsisi pelaamaan Korisliigaa Lokkipaidassa (tietysti rahapalkatta, ettei NCAA-pelioikeus mene) samalla kun hoitaa lukion loppuun Märskyssä...

No, nää on ehkä vähän tuuleen huutelua.

Josta tulee vielä mieleen, että onko kukaan kuullut minkäänlaisia huhuja tämän kesän Ameriikan paluumuttajien aikeista? Minne lie ovat Michelsen, Rajala ja Nuolivirta suuntaamassa?
 
Viestejä
1 932
#9
Niin, ehkä Larkas tosiaan rekrytoi pelaajia maajoukkueesta :)
Viime kaudella Lokkeihin tupsahtivat Kanervo ja Kotti, edellisellä Junnu Lee. Ehkä ne tulivat siitä huolimatta, että viettivät kesän ja syksyn Larkaksen kanssa...

Vakavissaan ajatellen: tuskinpa maju-valmentajakaan noin vain voi poimia pelaajia omaan joukueeseensa, mutta voisi ajatella, että jonkinlainen etuasema tuollaisesta suhteesta syntyisi ihan jo siksikin, että vain ollaan jatkuvasti yhdessä tekemisissä. Myös jos tuo valmentaja on selllainen, että pelaajat pitävät hänestä tai vähintäänkin luottavat häneen, niin silläkin lienee vaikutusta pelaajan valintoihin.

Loppujen lopuksihan isoja valintakriteereitä sitten ovat varmaan palkka, joukkueen/sarjan taso, peliaika, kehittymismahdollisuudet, turvallisuus, mukavuus jne., sekä erilaiset pelaajaan ikään, omiin tavoitteisiin, perhesuhteisiin jne. liittyvät henkilökohtaisemmat preferenssit.
 
Viestejä
1 932
#10
Lopultakin uutisia myös Seagullsista.

Lokit on palkanneet ensi kaudeksi 28-vuotiaan ja 198-senttisen kanadalais-ranskalaisen laiturin (SF/PF) Guillaume Boucardin.

Boucard pelasi yliopistokorista Kanadassa Carletonin yliopistossa. 2016-draftissa varaamatta jäätyään Boucard siirtyi Ranskan NM1-sarjan (kolmossarja) GET Vosgesiin ja sieltä viime kaudeksi Kanadan liigaan Niagara River Lionsiin, jossa syntyi kiitettävä tilastorivi 14p./7,6l./3a. (33min.).

Vosgesin kaudelta kasattau highlights-video näyttää vähän kaikkea: korilleajoja, hyökkäyslevyistä skoraamista, nopeiden transition-hyökkäysten päättämisiä ja oivaltavia syöttöjä, kolmoskavalkadin sekä vielä tukun riistoja ja blokkeja. Kun vilkaisee tilastoja, huomaa, että esim. viime kaudella Kanadassa Boucard heitti kolmosia vain 1/3 peliä kohden. Hyökkäyspään levypalloakaan ei irronnut kuin 2 per peli, mutta ryöstöjä kyllä kertyi 1½ ja blokkejakin 1 peliä kohden.

Mutta ilmeisesti siis nopea ja kova ajaja joka osaa puolustaa ja syötellä. Ikää on suhteessa ammattilaisvuosiin aika paljon mittarissa, mutta toisaalta mies on parhaassa iässään. Jäämme jännityksellä odottamaan, miltä näyttää tositoimissa Korisliigatasolla.PS. Kiitokset MOBvilkolle signauksen pikaisesta spottaamisesta.
 
Viestejä
1 932
#11
Seagullsin nettisivuilla tarjotaan paraatipaikalla ensimmäiseksi lippuja Lokkien seuraavaan matsiin: Vilpasta vastaan 26.4. Lipunmyyntilinkkikin seisoo siinä reteenä. Vieläköhän saisi lippuja?

Twitterissä ja Facessa on samat linkit U20-kisoihin (Waxlax pelaa), Guillaume Boucardiin, Jesper Granlundin donkkiin (U18), Susijengin peleihin ja maskotti-lokin seikkailuihin stadin koris- ja fudiskentillä... Alex Vaenerberg sentään twiittaa kahdesti kesässä, että treenaa.

Vaikea se on tietty tiedottaa jos ei ole tiedotettavaa. Ja joidenkin delikaattien neuvotteluiden kulusta ei pidäkään kertoa etukäteen koska ne voisivat muuttaa neuvottelutilanetta. Ymmärrän kaiken tämän oikein hyvin. Mutta toimivissa organisaatioissa tiedottaja keksii edes jotakin kerrottavaa pitääkseen seuraajien mielenkiintoa yllä.

Olen tästä joskus ennenkin jupissut, mutta tulkoon kertauksena. On noloa koittaa rakentaa hypeä tai myydä seuraavan kauden kausikorttia joukkueelle jonka kokoonpanosta, tavoitteista, ilmeestä, meiningistä jne. ei kellään ole mitään hajua - ei edes siitä, mihin pyritään.

Puhumattakaan siitä, että joukkueen johto voisi joskus astua esiin ja kertoa, että pidemmällä tähtäimellä tavoittelemme tätä. "Vuonna 2021 pelataan omassa salissa ja kiikarit on Europeleissä" tai "Korisliigan mestaruus on meillä nyt kolmen vuoden projekti", tai "Neljän-viiden vuoden päästä me ollaan stadlaisen koriksen todellinen lippulaivajoukkue rosteri täytettynä nuorilla ja nälkäisillä pääkaupunkiseutu-lähtöisillä pelaajilla", tai mitä vaan nyt joukkueenjohdolla onkaan mielessä.

Historiattomuutta voi paikata visiolla, mutta jos ei ole kumpaakaan, niin miksi kukaan kiinnostuisi tai sitoutuisi sen vahvemmin?
 
Viestejä
549
#12
Seagullsin nettisivuilla tarjotaan paraatipaikalla ensimmäiseksi lippuja Lokkien seuraavaan matsiin: Vilpasta vastaan 26.4. Lipunmyyntilinkkikin seisoo siinä reteenä. Vieläköhän saisi lippuja?

Twitterissä ja Facessa on samat linkit U20-kisoihin (Waxlax pelaa), Guillaume Boucardiin, Jesper Granlundin donkkiin (U18), Susijengin peleihin ja maskotti-lokin seikkailuihin stadin koris- ja fudiskentillä... Alex Vaenerberg sentään twiittaa kahdesti kesässä, että treenaa.

Vaikea se on tietty tiedottaa jos ei ole tiedotettavaa. Ja joidenkin delikaattien neuvotteluiden kulusta ei pidäkään kertoa etukäteen koska ne voisivat muuttaa neuvottelutilanetta. Ymmärrän kaiken tämän oikein hyvin. Mutta toimivissa organisaatioissa tiedottaja keksii edes jotakin kerrottavaa pitääkseen seuraajien mielenkiintoa yllä.

Olen tästä joskus ennenkin jupissut, mutta tulkoon kertauksena. On noloa koittaa rakentaa hypeä tai myydä seuraavan kauden kausikorttia joukkueelle jonka kokoonpanosta, tavoitteista, ilmeestä, meiningistä jne. ei kellään ole mitään hajua - ei edes siitä, mihin pyritään.

Puhumattakaan siitä, että joukkueen johto voisi joskus astua esiin ja kertoa, että pidemmällä tähtäimellä tavoittelemme tätä. "Vuonna 2021 pelataan omassa salissa ja kiikarit on Europeleissä" tai "Korisliigan mestaruus on meillä nyt kolmen vuoden projekti", tai "Neljän-viiden vuoden päästä me ollaan stadlaisen koriksen todellinen lippulaivajoukkue rosteri täytettynä nuorilla ja nälkäisillä pääkaupunkiseutu-lähtöisillä pelaajilla", tai mitä vaan nyt joukkueenjohdolla onkaan mielessä.

Historiattomuutta voi paikata visiolla, mutta jos ei ole kumpaakaan, niin miksi kukaan kiinnostuisi tai sitoutuisi sen vahvemmin?
Ja kyllähän Suomi-koriksen kannalta se pääkaupungin joukkue on jonkinlainen pääsarjan suunnannäyttäjä, väkisinkin. Tai parhaimmillaan VOISI olla.
 
Viestejä
1 085
#13
Keskittymishäiriö tiedotuksessa johtunee yhtäältä resursseista (onko kokopäiväistä tiedottajaa?), toisaalta lomista. En tiedä kuinka monet muut kuin comilaiset hypettävät fanaattisesti tulevaa kautta heinäkuun helteillä... Tietysti jos me olisimme a1-kohderyhmää, meille kannattaisi myydä tuotetta juuri nyt kun meillä on aikaa siihen käyttää. Mutta epäilenpä että me juurikaan voisimme olla markkinoiden terävin kärki. Toivottavasti ainakaan :p
 
Viestejä
1 085
#14
Se mikä vois toimia hyvin ois heti koulujen alkuun markkinointikierros pääkaupunkiseudun kouluihin - pelaamaan Gullsien kanssa! - yhteistyössä kasvattajaseurojen kanssa. Ehkä sellaista tehdäänkin. Ja sit iso mainoskampanja syyskuulle kauden alkuun. Sellaistakin ehkä tehdään.
 
Viestejä
2 316
#17
Lopultakin uutisia myös Seagullsista.

Lokit on palkanneet ensi kaudeksi 28-vuotiaan ja 198-senttisen kanadalais-ranskalaisen laiturin (SF/PF) Guillaume Boucardin.

Boucard pelasi yliopistokorista Kanadassa Carletonin yliopistossa. 2016-draftissa varaamatta jäätyään Boucard siirtyi Ranskan NM1-sarjan (kolmossarja) GET Vosgesiin ja sieltä viime kaudeksi Kanadan liigaan Niagara River Lionsiin, jossa syntyi kiitettävä tilastorivi 14p./7,6l./3a. (33min.).

Vosgesin kaudelta kasattau highlights-video näyttää vähän kaikkea: korilleajoja, hyökkäyslevyistä skoraamista, nopeiden transition-hyökkäysten päättämisiä ja oivaltavia syöttöjä, kolmoskavalkadin sekä vielä tukun riistoja ja blokkeja. Kun vilkaisee tilastoja, huomaa, että esim. viime kaudella Kanadassa Boucard heitti kolmosia vain 1/3 peliä kohden. Hyökkäyspään levypalloakaan ei irronnut kuin 2 per peli, mutta ryöstöjä kyllä kertyi 1½ ja blokkejakin 1 peliä kohden.

Mutta ilmeisesti siis nopea ja kova ajaja joka osaa puolustaa ja syötellä. Ikää on suhteessa ammattilaisvuosiin aika paljon mittarissa, mutta toisaalta mies on parhaassa iässään. Jäämme jännityksellä odottamaan, miltä näyttää tositoimissa Korisliigatasolla.PS. Kiitokset MOBvilkolle signauksen pikaisesta spottaamisesta.
Näistä highlite-klipeistä on vaikea sanoa mitään pelaajan tasosta. Mutta ainakin tilastoista päätellen ja erilaisista season ending awardeista päätellen tämä Lokkien uusi vahvistus ei ole läheskään samaa tasoa kuin 16-17 kaudella samaa sarjaa (Ranska3) pelanneet Thondigue (Kouvot), Newson (Kataja), Bradford (Uki) Bennett Davis (Kotka) ja Daviin Davis.
Jos en väärin muista niin Ville Kaunisto Kouvot oli ko sarjan MVP joku vuosi sitten. Viime kauden MVP oli Demon Watt (Uki) ja sarjan toinen sekä levypalloissa että pisteissä oli TJ Robinson (Uki), molemmat ihan eri tehoilla kuin Lokkien uusi vahvistus.
Kanadan tilastoista en osaa sanoa mitään, ei oikein löydy vertailukohtia tutuista pelaajista.
Nuo Ranskan toissakauden tilastot ovat 30-50 % heikommat kuin noilla kaikilla mainituilla Suomessa aikaisemmin pelanneilla. Tilastot eivät tietenkään kerro juuri mitään, mutta tämä pelaaja ei taida olla e Lokkien go-to-guy.
 
#18
Tämä Thornton on tosi mielenkiintoinen kaveri Korisliigaan. Dukessa 20+ minsaa kolmella kaudella pelaavat kaverit ovat yleensä NBA-varauksen kynnyksellä. Kaveri on kilpaillut minuuteista Seth Curryn, Quinn Cookin, Andre Dawkinsin ja Austin Riversin kanssa.

Sitten kuitenkin valinnut opiskelijavalmentajan uran Marquettessa - mikä sekään ei ole mikään rupukoulu, vaan ihan säännöllisesti mukana NCAA:n lopputurnauksessa.

Potentiaalia siis lienee vaikka mihin, parhaimmillaan Korisliigan paras pointti varmasti. Mutta mikä sitten on oikea päivän kunto, sopeutuminen europeleihin jne. Toki tuo valmennustausta ja Larkaksen aika tarkka scouttaus ilmeisesti viestivät siihen suuntaan, että Lokit tuntevat kaverin keskimääräistä paremmin.

Joka tapauksessa tämän kundin haluan nähdä tositoimissa.
 
Viestejä
1 374
#19
Hehkuttavat tiedotteessa, että Thornton on erinomainen johtaja, mutta eiköhän kohta julkisteta vähän eriluokan johtaja joukkueeseen?
 
Viestejä
1 932
#20
Hehkuttavat tiedotteessa, että Thornton on erinomainen johtaja, mutta eiköhän kohta julkisteta vähän eriluokan johtaja joukkueeseen?
Tarkoititko Erik Waxlaxia vaiko Daniel Lindneriä? :)


Tuosta Thorntonista vielä nopeasti. Uutisoinnista sai käsityksen, että Thornton oli ollut erinomainen takamies kesäliigassa (tehnyt joukkueestaan joukkueen) ja että Larkas oli seurannut miestä Las Vegasissa. Molemmat ovat tosia väittämiä, mutta ohjaavat ajatukset NBA:n Kesäliigaan jossa Markkanenkin pelasi viime kesänä. Mutta siitähän ei ole kyse. Jos Thornton olisi NBA:n kesäliigassa säväyttänyt pelaaja, hänellä olisi nyt NBA-soppari taskussa (vähintään two-way -sellainen).

Kyseessä on ymmärtääkseni parin pelaaja-agentuurifirman järjestämä Vegasissa pidetty Eurobasket Summer League -tapahtuma jossa Larkas taisi olla viime kesänäkin, tuolloin nimenomaan oman jenginsä valmentajana (joukkue pärjäsikin aika hyvin). Tilaisuuden tavoite on siis myydä agentuurien pelaajia eurooppalaisille (ja muillekin) seuroille - ja antaa muutaman eurooppalaisen koutsin peluuttaa jengejä.

Thornton pelasi tuolla "Chicagon" joukkueessa ja valittiin tapahtuman jonkinlaiseen epäviralliseen top-10 pelaajistoon (tapahtumassa valittiin virallinen top-20 jotka pelasi pelin, mutta ne valittiin pleijareihin pääsemättömistä joukkueista, jos asian oikein ymmärsin - markkinointitapahtumahan tämä on) mutta tilastot on syöttöjä lukuunottamatta aika vaisut (alla Thorntonin ilmoitetut statsit neljästä pelaamastaan pelistä).

1. 7p. 6r. 5a. 1st.
2. 3p. 4r. 8a. 1st.
3. 0p. 5r. 4a. 3st.
4. 6p. 5r. 6a.

Mutta ehkä miehessä on sitä pelinjohtajuutta, sitä kuuluisaa "tekee toisista parempia pelaajia". Jos on ollut kokeilemassa valmennusuraa kaksi vuotta, tällainen näkökulma ei olisi ihan mahdoton. Toivotaan siis parasta ja sitten nähdään, millainen pelimies on kyseessä.

Mutta ei siis ole loistanut NBA:n kesäliigassa, jos joku sellaista ajatteli.

Tuossa vielä linkki Eurobasket Summer Leaguen Las Vegasin turnaussivuille.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös