Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2019-2020

Viestejä
1 346
Olen ehdottomasti aina samaa mieltä kuin punavalkoinen, olipa kyse mistä vain.

En halua leimautua huuhaa ukoksi olemalla eri mieltä jostakin .

En, vaikka Martti ”Huuhaa” Innanen olikin yksi idoleistani ja olen odottanut pitkään, milloin joku porukka palkkaa ulkolaisen (tai suomalaisen) nimeltä Gunnar.
 
Viestejä
1 982
Olipa harmillinen uutinen! Olisipa tuonut islantilainen nuori lupaava takamies mielenkiintoa peleihin!

Mutta ymmärrettävä toki. Jos kaveri ei ole pelikunnossa, niin miksi pitää sitä joukkueessa?

Jäämme odottelemaan takamies-uutisia, mistä suunnasta niitä sitten tuleekin.
 
Viestejä
1 121
Mitä minä mistään mitään ymmärrän, niin positiivinen signaus. Oli ilmeisesti jo tehnyt sopparin kotimaahansa Kanadaan mutta varmaan ollut ulkomaanpykälä niin kuin meilläkin näillä nuorilla ja lupaavilla tapaa olla...
 
Viestejä
1 351
Sieltä tuli sitten se vähän tylsä jenkkitakuri. Pelillisesti tuo takakentälle ulottuvuutta (188cm) ja varmaan fyysiset ominaisuudet muutenkin kunnossa, vaikka kesäliiga videoilla NBA prospektien seassa näyttääkin aika pieneltä. Myös pään luulisi olevan paikallaan jos Shawn on kaverista mennyt takuuseen. Kesä ja G-liiga pesteistään huolimatta kaveri pelasi viimevuonna Skylinersissa ei erityisen suuressa roolissa 16min/peli (Huff 24min/peli), mutta korisliiga tasolla eittämättä odotusarvoisesti kovimpia pointteja, joita kisiksellä Gulls paidassa pelannut. Uraa rajoittava tekijä näyttäisi tällähetkellä olevan osumatarkkuus kaaren takaa, prosentit heiluvat rajusti kun yrityksiäkään ei juuri ole. Heittää myös vapareita vähän ailahtelevasti, voi ottaa ison askeleen eteenpäin jos saa Helsingin pimeissä illoissa heiton uomiinsa.
 
Viestejä
1 121
Sieltä tuli sitten se vähän tylsä jenkkitakuri. Pelillisesti tuo takakentälle ulottuvuutta (188cm) ja varmaan fyysiset ominaisuudet muutenkin kunnossa, vaikka kesäliiga videoilla NBA prospektien seassa näyttääkin aika pieneltä. Myös pään luulisi olevan paikallaan jos Shawn on kaverista mennyt takuuseen. Kesä ja G-liiga pesteistään huolimatta kaveri pelasi viimevuonna Skylinersissa ei erityisen suuressa roolissa 16min/peli (Huff 24min/peli), mutta korisliiga tasolla eittämättä odotusarvoisesti kovimpia pointteja, joita kisiksellä Gulls paidassa pelannut. Uraa rajoittava tekijä näyttäisi tällähetkellä olevan osumatarkkuus kaaren takaa, prosentit heiluvat rajusti kun yrityksiäkään ei juuri ole. Heittää myös vapareita vähän ailahtelevasti, voi ottaa ison askeleen eteenpäin jos saa Helsingin pimeissä illoissa heiton uomiinsa.
Nniiiinnnnm.... No, kanadalainen, ei jenkki. Eikä erityisen tylsää kuvaa itsestään antanut niissä muutamassa Skylinersin pelissä joita satuin katselemaan viime vuonna :)
 
Viestejä
1 982
Vaikuttaa kyllä ihan hyvältä signaukselta.

Seagullsin tiedotteessa Jussi Laakso sanoi, että: "Saimme hänestä isot suositukset Frankfurtista Daniel Herbertiltä ja Saksasta ylipäätään. Tähän päälle vielä se fakta, että Trae oli Shawnin siipien alla koko Frankfurtin ajan, tekee hänen sopeutumisestaan Seagullsin jengiin vieläkin helpompaa. Kyseessä on siis erittäin tervepäinen nuori mies, joka tuo räjähtävyyttä takakentällemme."

Kun tähän lisää, että Shawn Huff tuskin on vastustanut kaverin tuomista Lokkeihin (olisko tullut, jos Huff olisi sanonut, että ihan surkee kaveri?), ja kun lisää sen, että on pelannut Ludwigsburgin lisäksi niin NBA:n kesäliigassa, G-liigassa kuin Kanadan sarjassa (joka ei ole käsittäkseni mikään huonoin sarja), niin lupaavaltahan tämä näyttää. Nuori kaveri, mutta kovia pelejä alla jo tukku.

Eikä ilmeisesti ole miikään viime hetken paniikkivalinta kun Jònsson osoittautui pelikyvyttömäksi kohtuu myöhään. Kuten Laakso sanoo: "Aikaisemmin jo kesällä tarkan syynin alla ollut Trae Bell-Haynes oli vapaana. Tarkan taustojen selvityksen jälkeen valinta oli melko helppo".

No pianhan se nähdään, millainen on pelimies.
 
Viestejä
1 121
Gullseilla näköjään melko pöljä päivä Södertäljessä, kolmoset 16/34 (Stewart 6/8) ja voitto 68-93... Kuvakaappaus Instasta:
IMG_20190913_003226_088.jpg
 
Viestejä
1 982
Aika väkevä on ollut aloitus.

Tänään ilmeisesti vastassa Jämtland.
 
Viestejä
1 351
Eilisen tilastoista pistään omaan silmään heittojakauma, kaaren takaa palloa laitettu ilmaan 34 ja sisältä vain 26 kertaa. Toki heitto on tippunut "ihan kivasti" mutta maalatun alueen pisteet vastustajalle 34/22 25p voitossa on melko yllättävä tilasto ja kertoo ehkä jotain tämän otoksen edustavuudesta.

Muita lievästi yllättäviä juttuja ovat Heinosen nimen perästä löytyvä C ja minuutit. Toki vahvistuksia ei vielä ole varmasti saatu tekemiseen mukaan juuri millään tavalla, mutta vanhalle herralla 4 eniten minuutteja on pre-seasonillakin kova. Toiseen suuntaan, Rickyn 16min 0p 1levy, 2riistoa ja 1 menetys ei varmasti ole myöskään sitä mitä kaudella tullaan näkemään.
 
Viestejä
1 982
Sarjassamme "välttele viikonloppuduunien tekemistä jonkin sijaispuuhastelun varjolla"...

Kun nyt Seagulls ei niin kauheasti asioitaan levittele, niin täytyy tehdä tutkimustyötä pelkkien statsien kanssa. Nyt on kuitenkin harjoituspelikausi avattu ja taskuun jäänyt kaksi voittoa Ruotsinmaalta. Viime kauden Ruotsin mestari Södertälje kaatui toissapäivänä kivasti 93-68 ja eilen Jämtland tiukemmassa, puolustuksen vapaapäivämatsissa 103-101.

Välihuomio: joko tän kauden Seagulls on kova skoraamaan tai sitten Ruotsissa ei harrasteta puolustamista lainkaan.


Mutta mitäpä noista statseista voi sanoa? Ainakin sen, että Seagulls on aloittanut molemmat pelit samalla viisikolla – joka on kaikin puolin järkeenkäyvä. Eli takamiehinä on olleet Richie Williams (selkeästi pelintekijä) ja Antti Kanervo. Laidalla on aloittaneet Shawn Huff ja Elijah Stewart (jotka on myös vastanneet ensisijaisesti pisteidenteosta) ja sentterinä Tuukka Kotti.

Avausviisikosta Kanervo, Huff ja Stewart on pelanneet sellaiset 25 minuuttia peliä kohden, Williams ja Kotti sellaiset 20 minuuttia – myös vaihdosta sisään tulevalle isolle Abifille on kertynyt tuo 20 minuuttia peliä kohden. Pelintekijä Bell-Haynes pelasi hiukan vajaat 20 minuuttia ja Ricky Waxlax laidassa vartin verran. Nuori Daniel Lindner sai noin 5 minuuttia peliaikaa molemmissa matseissa. Nää kaikki edellä mainitut peliajat oli aika samoja molemmissa otteluissa.

Sen sijaan Timi Heinosen peliaika laski reippaasti ekan pelin varsin isosta 20:stä minuutista kolmeentoista toisessa pelissä. Erik Waxlax pelasi ekassa pelissä 5 ja tokassa 10 minuuttia.

Toinen välihuomio: kauden aikana peluutus varmaan vielä tiivistyy tästä, mutta on kai nämä minuutit jossakin määrin suuntaa antavia. Statsit tunuu ainakin jossakin määrin tukevan sitä, että avausviisikko on tällä hetkellä se mikä se kenties tuleekin olemaan.


Kuten jo yllä todettua, Huff ja Stewart johtaa Lokkien pisteidentekorintamaa: Huff teki kahdessa pelissä pisteet 17 + 22 ja Stewart 26 + 17. Kumpikin repii myös levareita, pääsee vapariviivalle ja heittoprosentitkin on olleet kohtuullisen hyviä – niinpä kumpikin löytyy kevyesti myös Lokkien tehotilastojen kärjestä: Huff 18 & 24, Stewart 22 & 20.

Richie Williams on selvästi joukkueen syöttökone. Onpa hienoa, että Lokeilla on pitkästä aikaa sellainen (lupaa hyvää). Kahdessa matsissa assisteja Williamsille 10 + 8. Heitto ei kenties ole Williamsin vahvin puoli, mutta levareita tarttuu kaverin näppeihin syöttöjen ohella ihan kivasti.

Antti Kanervo on saanut molemmissa harkkapeleissä paljon vastuuta ja onkin laittanut kolmosia ilmaan kahdessa pelissä 6/15 (40%). Tosin peleillä oli kenties ”kanervomaisesti” hiukan eroa keskenään kun ekassa pallo osui kolmosrajan takaa vain 3/9 (toki sekin on 33%) ja toisessa 3/6 (50%!) – jälkimmäisessä pelissä Kanervo sai myös tililleen 4 syöttöä kun ekassa kirjattiin ylös vain yksi syöttö.

Tuukka Kotin pelin ”ailahtelevuus” (okei kaksi peliä on kovin pieni otanta) sen sijaan kuulostaa epätyypillisemmältä. Ekassa matsissa Kotti ei saanut oikein pisteitä tehtyä, mutta poimi 7 levypalloa ja antoi 4 syöttöä. Toisessa matsissa kertyi pisteitä, mutta vain 3 levaria eikä yhtään syöttöä. Muistelen, että Kotin tehokkuus-arvot oli viime kaudella Korisliigassa keskimäärin siellä kahdenkymmenen tienoilla, nyt kahdessa pelissä pyörittiin kymmenen ympärillä. Mutta eiköhän vanha herrakin tuosta verry kun päästään pelituntumaan.

Penkiltä vakuuttavimmin näkyvät esiintyneen jenkkivahvistukset Abif ja Bell-Haynes. Abif laittoi molemmissa peleissä pöytäkirjaan 12 pistettä ja pääsi heittämään vapareitakin. Bell-Haynes pelasi ekan matsin aika hienoilla statseilla (8 syöttöä, 6 levyä), toisessa pelissä molemmat sarakkeet jäi kahteen samalla peliajalla (tosin tuossa pelissä B-H kirjautti 9 pistettä kun ekassa meni sisään vain kaksi kakkosta).

Timi Heinosta tuskin palkattiin jatkosoppariin olemaan joukkueen kantava voima ja pelaamaan puolta tuntia peliä kohden. Harkkamatsit näyttäis jatkavan sitä mitä Timi on ennenkin ollut: yleensä hyvää peruspelaamista ja kohtuullisesti kolmosia. Nyt 20 minuutissa 11p. (kolmoset ¾) ja 13 minuutissa 5p. (kolmoset 1/3). Ilman muiden pelaajien loukkaantumisia Heinonen pelannee läpi kauden minuuteilla jotka on jossakin noiden 13-20 minuutin välillä.


Kaikki edellä on olleet musta hyviä tai vähintäänkin rohkaisevia uutisia.

Sen sijaan ikävämpää on, että Ricky Waxlaxin peliminuutit on pudonneet viime kauden 20+ minuutista varttiin – ja että statsit näyttää lähes nollaa. Waxlax ei toki koskaan ole ollut mikään statsien täyttäjä vaan enemmän se terrierrimäinen puolustaja joka tekee joukkueen eteen tärkeätä duunia joka harvoin näkyy tilastoissa. Vaikka pelkkä uuden rosterin ennakkokatselu saattoikin johtaa johtopäätökseen, että Waxlaxin minuutit laskee ellei mies tee jälleen uutta loikkaa kehityksessään, niin kurjaltahan tuo tuntuu nähdä sen todellistuvan. Isosti toivon Waxlaxin löytävän paikan tosta rosterista – ja kunnon peliminuutit.

Ehkä vielä arvattavammin Erik Waxlaxin ja Daniel Lindnerin minuutit jäivät kovin vähiin (eikä tuloksiakaan voi kehuskella) vaikka kuinka oli kyse vain harjoituspeleistä. Näiden kohdalla en ole kuitenkaan niin huolestunut, koska molemmat on vasta kehittymässä olevia pelaajia.


Kommmentteja edellisen pohjalta

Stewartin kolmoset kahdessa pelissä on olleet yhteensä 9/15! Lisätään tähän Antti Kanervon kohtuullinen 6/15 (40%, jonka tiedämme voivan lähteä lentoon milloin vain), niin on vastustajalle kyllä melkoinen kolmospelote – pelkästään tää kaksikko on nyt harkkapeleissä yhdessä lingonnut sen viitisentoista kovaprosenttista kolmosta ilmaan joka pelissä.

Lokkien levypallopelistä on ehkä olemassa pieni huoli. Kotin ja Abifin pitäisi olla kaiken järjen mukaan ihan kova riparipari eikä noiden jenkkipelintekijöidenkään pitäisi olla huonoja, mutta jotenkin kokonaislevyt ei ehkä lupaa sitä mitä toivoisi. Toki nyt on pelattu vasta kaksi harkkapeliä, mutta jos nyt niistä yrittää kaivamalla kaiva jotkin, niin tämä kyllä nousee esiin.

Jämtland murskasi Lokit ”fastbreak pointseissa” (32-9) vaikka pallonmenetyksiä sattui molemmille saman veran (13) ja levareitakin poimittiin suunnilleen saman verran. Södertäljekin käytti kohtuu isosta häviöstään huolimatta vastustajan pallonmenetykset Lokkeja paremmin hyväkseen. Tuossa lie vielä työmaata siis.

Lokeilla tuntuu olevan jalkeilla ihan lupaavan tuntuinen joukkue ja jonkinlaista menestystä lie oikein odottaa. Samalla kuitenkin harmittaa isosti, miten joukkueen jatkuvuus on heikoissa kantimissa, eritoten koska nuoret pelaajat on ahtaalla. Ricky Waxlaxin pitäisi saada pelata ja ottaa vastuuta kasvaakseen seuraavat senttinsä pelaajana – kenties sinä tulevaisuuden Lokki-ikonina. Tähän asti tie on avautunut edessä joka vuosi laveampana, mutta nyt näyttää hankalammalta. Jos joukkueen johto katsoo enemmän voittoihin tällä kaudella ja jengistä löytyy se 6-8 parempaa pelaajaa, niin isoja minuutteja lie turha toivoa.

Ihan vain tulevaa kautta ajatellen tilanne näyttää toki oikein hyvältä ja tarjolla on sen verran kovaniminen jengi, eritoten kotimaisten pelaajien kohdalla, että Kisiksen lehtereiden soisi täyttyvän ensi talvena. Ainakin itse uskon lähteväni paikalle paria viime kautta useammin ja varmaan niitä vieraspelejäkin tulee luvattujen parempilaatuisten lähetysten kautta katsotuksi viimekautista enemmän.
 
Viestejä
49
Onko seagulls -porukalla pe 20.9 ottelu Katajaa vastaan (jota pääsee Kisikselle katsomaan) vai miten on?
 
Viestejä
1 982
Onko seagulls -porukalla pe 20.9 ottelu Katajaa vastaan (jota pääsee Kisikselle katsomaan) vai miten on?
Ainakin ajattelin lähteä itse koputtelemaan oville...

Lähinnähän on mainostettu jotakin arvontaa, että pääsee jonnekin ekstra-pelajatapaamisiin. Mutta kai siellä on karvalakkipaikatkin auki.

Taisi muuten olla jo kello 17. Jos siis luin jonkun mainoksen oikein.
 
Viestejä
1 982
No jopas.

"Tulevaisuudessa pyrimme järjestämään entistä enemmän pre-season -tapahtumia myös avoimin ovin, jotta voimme kutsua teidät kaikki seuraamaan kauteen valmistavia tapahtumiamme!"

Tämä lämmittääkin. Toisaalta lupaus on helppo pitää jos tänä vuonna tapahtumia oli nolla.

Jotenkin tuo "GULLS <3 TE!" vaikuttaa tässä melko falskilta.
 
Viestejä
1 982
Pääsin sitten kuitenkin ystävällisen sielun avustamana katsomaan Seagulls – Kataja harkkapeliä sekä kuulemaan niin Kullvikien, Laakson kuin Kotin ja Huffinkin ajatuksia nykyisestä ja tulevasta.

Jos nyt ihan pelistä puhuu, niin Lokit voitti 85-82 (tai jotakin), millä nyt sinänsä ei ole paljoakaan merkitystä. Sen sijaan silmään pisti, että molemmilla jengeillä on kyllä tukku hyviä pelaajia rostereissaan. Kun peli tuosta vielä asettuu uomiinsa, niin kummallekin on helppo povata hyvää sarjaa.

Shawn Huff on kyllä kovan tason pelimies, ainakin tällä tasolla. Elijah Stewart osoitti myös olevansa livenä yhtä vakuuttava kuin on tilastojenkin perusteella – eikä mies tosiaankaan ole mikään pelkkä kolmoslinko vaan kenties jengin atleettisin kaveri. Että on kova kaksikko kyllä Lokeilla laidassa (ja periaatteessa Lokit voi peluuttaa jompaakumpaa kentällä läpi pelin).

Williamsilla ei kenties ollut ihan paras päivänsä, mutta silti miehestä huokuu pitkä kokemus ja sen mukanaan tuoma rauhallisuus. Nuori Trae Bell-Haynes oli positiivinen yllätys. Oli myöskin sympaattista katsoa – kun oli siis etukäteen kuullut, että Bell-Haynes on ollut jo Saksassa vähän niin kuin Huffin suojattina – kun Katajan Anigbogun (?) übertiukan prässin jälkeen Huff otti nuoren jenkin kainaloonsa ja pikku kimppakävelyllä selvästi tsemppasi kaveria.

Parhaimmillaan Lokkien peli on todella nautittavan näköistä ja murhaavan tehokasta: pallo kiertää kaarella kovaa ja melkein kuka tahansa vapaaksi päätyykin, pystyy pistämään kolmosia pussiin kovalla prosentilla (esim. avauksessa kolmikko Kanervo – Huff – Stewart). Huonoimmillaankaan hyökkäys ei näyttäisi pysähtyvän seisoskeluksi niin kuin joskus takavuosina, mutta toki nyky-Gullskin osaa ottaa huonoja heittoja tai ajaa korinaluksen lihamuuriin.

Matsin jälkeen Kotti ja Huff (toisiaan kuulematta) kumpikin kehuskeli nimenomaan joukkueen hyvää fiilistä: että on hyviä tyyppejä ja touhu on kivaa. Tällaisissa tilaisuuksissa tietenkin kehuskellaan se mikä ehditään, mutta varmaan pelaajat kehuskelee mieluiten sellaisia asioita jotka ihan oikeastikin ovat hyvin. Tosissaanhan sitä yhteishenkeä mitataan sitten kun marras-joulukuun räntäsateissa haetaan vieraskierroksilta useampi tappio peräkkäin.

Kenties kiinnostavinta oli kuitenkin kuulla Kullvikeja ja heidän visioitaan. Vaikka ne eivät suoranaisesti yllättäneetkään, niin oli kiva kuulla ne suoraan alkulähteiltä. Eli sellaisella kolmen-viiden vuoden aikajanalla mennään: siinä ajassa olisi sitten tavoitteena mestaruus, europeleihin tai jopa eurosarjoihin osallistuminen ja tietenkin Helsinki Garden hiukan isomman mittakaavan toimintoineen. Ja tuota suhdetta junnujengeihin on tarkoitus edelleen kehittää ilmeisesti ihan vakavasti (vähän jopa vihjailtiin, että olisi jotakin uutta tulossa). Erityisen mukavaa oli kuulla, ettei näistä aiemmin sieltä täältä kuulluista tavoitteista ole tingitty ja pariskunta tuntuu ilmeisen selvästi sitoutuneen projektiin edelleen, nimenomaan tuolla pidemmällä tähtäimellä.

Vähän suuren maailman malliin Janne Kullvik selitti motivaatiotaan koristoiminnan pyörittämiseen sillä, että haluaa antaa lajille takaisin kun on siltä niin paljon itse saanut. Kyllä minä tuota kutsuisin jotakuinkin parhaaksi mahdolliseksi omistaja-motivaatioksi.

Sen verran kritiikkiä ehkä pöytään, että voisivat kyllä ensi syksynä avata tällaisen tapahtuman ainakin tuon pelin osalta ihan normi-yleisöllekin. Mikä siinä jos halutaan sen jälkeen palvella / kiittää yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoistyöntekijöitä sitten erikseen syöttämällä ja juottamalla sekä pelaaja-/valmentaja-/ omistajatapaamisella. Sehän on ihan ok. Mutta olisihan Kisiksellä ollut enemmän tunnelmaa jos olisi ollut enemmän väkeä - ja moni olisi varmaan ollut kiinnostunut näkemään matsin.
 
Viestejä
641
Viestejä
1 982
Shawn Huff on sellainen tyyppi, jota arvostan mahdollisesti vielä enemmän niiden asioiden takia, joita hän tekee kentän ulkopuolella.
Samaa mieltä.

Anekdootti.

Muutettiin faijan duunien vuoksi Joensuuhun vuonna -74 (olin silloin just menossa kouluun) ja koripallojunnuna Shawnin isä Leon Huff oli siten mulle ensimmäinen suora kosketus "eriväriseen" ihmiseen - olemalla mun ja kaikkien muidenkin koulupoikien idoli kaupungissa jossa Huff oli varmaan oikeasti ainoa "jostakin muualta tullut" (Vietnamin venepakolaisia tuli sitten 70-luvun lopussa Joensuuhunkin).

Sen jälkeen en ole osannut ymmärtää rasismia oikein missään muodossa. "Leksa" ja "Tirpunen" (Carl Bird) oli sankareita ja "meidän jätkiä". Ihmetyttikin kovasti sen jälkeen - kun muutin Joensuusta lukion jälkeen takasin stadiin 80-luvun lopulla - että nimenomaan Joensuu profiloitui 80-90 -lukujen vaihteessa rasistikaupunkina ja skinien temmellyskenttänä.

No, ei ne nutipäät tainneet paljoa urheilutalolla käydä.

Mutta hienoa päästä katsomaan isän jälkeen pojan matseja "oman joukkueen" paidassa näin 40 vuotta myöhemmin!
 
Viestejä
1 121
Eilisessä matsissa ei paljon yllätyksiä... Kolkit ei uponneet ja siitä huolimatta Uralla ei juuri mahkuja Lokkien materiaalia vastaan. #2 Bell-Haynes: oli musta kiva nähdä kypsää peliä (muutamaa pallonmenetystä lukuunottamatta), hyvää kakkospelintekijäaineista.

Vastustajan #2 muuten myös kiva ylläri, hyvä meininki Treyllä! :cool:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös