Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2019-2020

Viestejä
2 333
On mukava lukea kuinka Seagulls omilla kasvateilla hurmaa ensi kaudellakin.

Seppälä, Huff, Heinonen, 4-5x ulkomaalaiset.
Hiljaa hyvää tulee + Seppälä ei ainakaan vielä ole minkään tiedon mukaan tulossa Lokkeihin ja Heinonen & Huff on kuitenkin stadin kundeja.

Sen sijaan Ricky Waxlax on hyvä esimerkki miten homma hoidetaan nimenomaan kasvatustyöllä kun treenien päälle peliaikaa ja vastuuta annostellaan järkevä määrä kausi kerrallaan. Prosessi kesti muutaman vuoden, mutta nyt aletaan päästä vähitellen nauttimaan sen hedelmistä.

Jesper Granlundissa on kaikki merkit siitä, että homma tuntuu toimivan - saa nähdä nouseeko peliaika ensi kaudella ekan kauden alle viidestä ja tämän kauden kymmmenestä minuutista varttiin. Odotamme myös mielenkiinnolla tällä kaudella aloittaneiden Daniel Lindnerin ja Erik Waxlaxin kehitystä - ja joukkoon mahtunee ensi kaudella toivottavasti joku uusikin tuore nuori lupaus.

Että kyllä niitä sieltä tulee ajan kanssa.

Elä hättäile. Vuotellaan.
 
Viestejä
676
Heinonen tosiaan sanoi jossakin aikovansa jatkaa vielä pelaamista, mutta on vaikea nähdä muuta pelipaikkaa kuin Gulls - mikäli Lokit vain on halukkaita diilin tekemään (ja miksi eivät olisi: vähemmän minuutteja tarkoittanee myös vähän kevyempää paIkkaa + Heinonen on tällä hetkellä aika oleellinen osa Lokkien identiteettiä ja imagoa, vähän niin kuin seuran kasvot). Voisi kuvitella, että pelaaminen Kotin ja Huffin kanssa kotikulmilta käsin selvästi menestystä hakevassa joukkueessa olisi mieluisa ajatus myös konkarille.
Tämä on aika hauska noin ajatuksena, että kun ajatellaan minuuttien muodossa, että vähemmät minuutit tarkoittavat pienempää palkkaa. Itse ajattelisin, että pelaaja kuitenkin joutuu sitoutumaan varmaan aivan samaan harjoitteluun ja ajankäyttöön kuin muut joukkueen pelaajat, joten palkka määräytyy näiden mukaan, ei suinkaan pelissä pelattujen minuuttien. Lisäksi konkari-status yleensä ottaen nostaa palkkaa, ei laske sitä. Olen antanut itselleni kertoa, että valmentajat eivät mielellään jaa mitään minuutteja ennen sarjaa, vaan ratkaisevat minuuttimäärät sitten pelissä pelin tilanteen mukana. Toki mistäs minä nyt mitään tiedän.
 
Viestejä
2 333
Tämä on aika hauska noin ajatuksena, että kun ajatellaan minuuttien muodossa, että vähemmät minuutit tarkoittavat pienempää palkkaa. Itse ajattelisin, että pelaaja kuitenkin joutuu sitoutumaan varmaan aivan samaan harjoitteluun ja ajankäyttöön kuin muut joukkueen pelaajat, joten palkka määräytyy näiden mukaan, ei suinkaan pelissä pelattujen minuuttien. Lisäksi konkari-status yleensä ottaen nostaa palkkaa, ei laske sitä.
Juu. Oli varmaan vähän huono sanavalinta tuo minuutti. Tarkoitin enemmän sitä yleistä ajatusta, että avauksen tähtipelaajalle joka pelaa joka ilta yli 30 minuuttia pitää maksaa isompaa palkkaa kuin penkiltä 15 minuuttia pelaavalle vaihtopelaajalle.

Heinonen pelasi vielä toissa kaudella 26 minuuttia peliä kohden, viime vuonna enää kaksikymmentä. En tiedä Heinosen pelihaluista (janoaako pelata joka minuutin jonka saa?) tai -kyvystä (pystyykö pelaamaan koko kauden yli 30 minuuttisia pelejä?), mutta jos jengiin tuodaan neljä hyvää jenkkiä ja Huff on kotimaan sarjassa ihan mukiinmenevän kokoinen neloseksi (koska Waxlaxia peluutetaan kai mieluiten kolmosena), niin voisi kuvitella, että Heinoselle voitaisiin tarjota sellaista aavistuksen kevyempää sopparia niin pelivastuun kuin palkankin suhteen.

Se mikä on Heinoselle "aavistuksen kevyempi" sopimus on tietenkin toinen juttu, koska kuten sanot, veteraaneille yleensä maksetaan veteraanien palkkoja.

Olen antanut itselleni kertoa, että valmentajat eivät mielellään jaa mitään minuutteja ennen sarjaa, vaan ratkaisevat minuuttimäärät sitten pelissä pelin tilanteen mukana.
Tämä on varmaan totta. Mutta palkan määrään kyllä vaikuttaa rooli johon pelaajaa palkataan: joukkueen kaavaillulle tähtipelaajalle pitää laittaa isompi tukku rahaa käteen kuin penkkimiehelle (ja konkaripenkkimiehelle enemmän kuin noviisille).
 
Viestejä
773
Onko tietoa siitä, että onko Laakso tuomassa pohjanmaalta ketään Seagullseihin? Sarce?
 
Viestejä
214
Toivottavasti Heinonen jatkaa, eli toivottavasti hänellä riittää vielä pelihaluja, ja Seagullsilla pelimerkkejä riittävästi, että yhteinen näkemys sopimukselle löytyy.

Fanien seuraamisen ja joukkueeseen samaistumisen kannalta on mielestäni oleellista, että joukkueen pelaajistossa on jatkuvuutta, mukaan lukien ns. seuraikoneita. Heinonen on ilman muuta Seagullsin seuraikoni. Samoin kuin Lehto Tampereella tai Kaunisto Kouvolassa (ja jatkossa toivottavasti Hirvonen).

Junnujen kasvattamisen osalta Seagullsin mielestäni ihan hyväksyttävä tavoite on helsinkiläisjunnujen nostaminen liigatasolle. Heillähän ei ole omaa junirityötä, vaan he toimivat yhteistyössä Helsingin alueen junioriseurojen kanssa, jotka eivät vastaavasti itse halua havitella liiganousua. Loistava työnjako oikein tehtynä.

Tällaisia helsinkiläistaustaisia junnuja Seagullsissa on ollut ja on nytkin, ihan hyvätasoisiakin, kuten yllä kirjoitettu, Waxlax ja Grandlund aiempina esimerkkeinä. Myös Huff on helsingissä juniorivuotensa pelannut.

Seagullsin (tai yleisemmin helsinkiläisjoukkueen) menestys on liigan kannalta erittäin hyvä asia. Toivotaan, että Seagulls on jatkossakin mitalikahinoissa. Nyt ainakin hankintojen valossa vaikuttaa lupaavalta.
 
Viestejä
2 333
Onko se jo virallisesti jossain ilmoitettu että Laakso on Seagullsin uusi valmentaja?
Ei.

Kunhan täällä keulitaan.


Tsekkasin asian vielä Seagullsin sivuilta ihan varmuuden vuoksi ja huomasin, että joukkueen naamagalleriasta oli karsittu iso pino tämän kauden pelaajia. Jäljellä olivat Tuukka Kotti, Ricky Waxlax ja Daniel Lindner joilla tiedetään olevan sopimus (Huffin virallista kuvaa Lokkipaidassa ei ole ilmeisesti vielä otettu) joukkueen kanssa. Mutta olivat siellä myös Jesper Granlund, Erik Waxlax ja Sakari Laaksokin. Eli veikkaukset näiden nuorten pelaajien jatkamisesta Lokeissa taisivat saada jonkinlaista vahvistusta.

Timi Heinosen naaman poissaolo hiukan huolestutti, mutta ehkä neuvotteluja ei ole vielä käyty.
 
Viestejä
667
Tää alkaa olla jo masentavaa täältä maakunnasta katsottuna. No, onhan se hyvä, että Salon ja Joensuun lisäksi on muitakin, joilla on useampi korkean profiilin kotimainen pelaaja.
 
Viestejä
2 333
Tää alkaa olla jo masentavaa täältä maakunnasta katsottuna.
Vähän tämä tuntuu kyllä oudolta näin stadistakin käsin. Ei niin, että suoranaisesti valittaisin (paitsi ehkä nuorten pelaajien peliminuuttien vuoksi).

Selvää sen sijaan on, että nyt haetaan menestystä ihan tosissaan ja siinä on aina riskinsä. Ei ainoastaan se, että kovat nimetkään ei takaa mestaruutta (*KrhmVilpas*), mutta myös se, että jos tolla rosterilla ei saada ensi talvena Kisistä täyteen käytännössä joka ilta, niin ollaan aika isojen kysymysten äärellä.

Mutta tervetuloa vaan Ilari Seppälä Mannerheimintielle!
 
Viestejä
6 444
Selvää sen sijaan on, että nyt haetaan menestystä ihan tosissaan ja siinä on aina riskinsä.

No ei Gullsilla vissiin taloudellista riskiä juurikaan ole, mikäli taustajoukot vain pysyvät mukana, mutta näiden kolmen susijengiläisen jälkeen vaikea tuolta on junnujen minuutteja saada. Waxlax varmaan on projekti, joka on laskettu rotaatioon mukaan, mutta entä sen jälkeen. Alex ainakin osasi laskea 1+1, vaikkei junnu olekaan :)
 
Viestejä
963
Foorumiviisauden mukaan mestaruudet viedään jenkeillä. Minkähänlaisiin rahat riittävät? Vrt. tämän vuoden Kataja ja Vilpas... tietysti jos valmennus hoidetaan halvalla.

Mutta onhan Gullsin kotimainen runko nyt todella kova. Lähes parhaat suomalaiset pelaajat pelipaikoille yksi, kolme ja viisi plus Waxlax vielä kirittämässä senioreita. Hyvälle näyttää!
 
Viestejä
1 943
No kyllä tässä riittäis jo pari paremmin palkattua jenkulaa alkajaisiksi. Junnuille enemmän peliaikaa alkukaudesta ja kauden mittaan 1-2 jenkkiä lisää täsmähankintoina. :cool:

Ps. Onkohan toi "jenkki" nyt ihan politically correct? Yhdysvaltalainen on vähän turhan pitkä, joten usalainen? Usavahvistus? Usamies? Usakko? US-ukko eli usukko?
 
Viestejä
2 864
Niin, mihin sitten Gullsin rahat riittää, varmaan pari vuotta pyöritetään tuolla rosterilla ja kun yleisömäärät ei nousekkaan & menestys jos karttaa, niin voipi käydä ohraisesti talouspuolella.. Toivottavasi kuitenkaan ei, mutta riski on olemassa.. Varmaankin Seppälä olisi Joensussa jatkanut, jos olisi ollut ykköspelintekijän tontti tarjolla, ja ei olisi ollut tiedossa ns.jytkyä.. ;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös