Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2019-2020

Viestejä
6 444
Jos nuo luvut pitävät paikkansa, on takkiin tullut n 1,5 M€ neljän kauden aikana. .

Gulls-mesenaatti Kulvikin isä sai ysärin Kouri-kaupoista pelkästään jälkiveroja 250 miljoonaa euroa markkaa (jotka tosin kumottiin jälkikäteen), joten en ihan jaksa uskoa, että Gulls kaatuu muutaman sadan tonnin kausikohtaisiin tappioihin. Eri asia sitten, näkeekö joku siitä vaivaa, että yhden liigajoukkueen taustalla on pätäkkää enemmän kuin muilla ja kuinka paljon se kilpailua vääristää. Mielestäni rahoitustaustaansa ja PK-seudun markkina-alueeseen suhteutettuna Gulls on ollut hyvinkin maltillinen hankinnoissaan.

Kirjanpitoa ei muutenkaan kannata lukea ihan kuin piru raamattua eivätkä nuo liigajoukkueiden kirjanpidot varmastikaan ole täysin vertailukelpoisia.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 168
On hyvä muistaa, että vaikka kirjanpitoa pidetään usein harmaana ja tylsänä, on kyseessä todellisuudessa melkoisen luova ala. Kannattavuus on menojen ja tulojen summa, eikä Gulls nykymuodossaan oikeasti ole mikään erillinen toimija jonka tarkoituksena tai realistisena tavoitteena olisi kattaa kulunsa, vaan osa isompaa palapeliä. Tämä lienee todellisuudessa myös ainut tapa laittaa pääsarja tason jengin pystyyn, lajista riippumatta (harva muunkaan alan yritys tekee voittoa ensimmäiseen pariin vuoteen). Rahoittajien puolelta homma näyttää sen verran sitoutuneelta, että en pitäisi tätä kovin isona ongelmana, varsinkin kun usko Garden projektin tuottoihin vaikuttaa olevan korkealla ja jengin tärkein side siihen suuntaan.

Erittäin hyvin kiteytetty. Helsingin kulutasolla ja salitarjonnalla pääsarjajengi on ainakin ensimmäisinä vuosinaan operatiivisen toiminnan osalta käytännössä varmasti tappiollinen. Jonkun rahaa siihen tarvitaan ja varakkaiden henkilöiden harrastustoiminta on yksi varteenotettavimpia paikkoja löytää ne rahat. Kotimainen sijoittaja on hyvin rentouttava vaihtoehto esimerkiksi kiinalaiseen tai singaporelaiseen sijoittajaan verrattuna. Nekin ovat mahdollisia vaihtoehtoja kun pääsarjapalloilun rahoitusta mietitään. Kotimaisten kanssakin on toki menty ojaan joten 100% varmuutta onnistumisesta ei ole. Mutta ei tässä luovuttaakaan kannata.
 
Viestejä
45
Gulls-mesenaatti Kulvikin isä sai ysärin Kouri-kaupoista pelkästään jälkiveroja 250 miljoonaa euroa (jotka tosin kumottiin jälkikäteen), joten en ihan jaksa uskoa, että Gulls kaatuu muutaman sadan tonnin kausikohtaisiin tappioihin. Eri asia sitten, näkeekö joku siitä vaivaa, että yhden liigajoukkueen taustalla on pätäkkää enemmän kuin muilla ja kuinka paljon se kilpailua vääristää. Mielestäni rahoitustaustaansa ja PK-seudun markkina-alueeseen suhteutettuna Gulls on ollut hyvinkin maltillinen hankinnoissaan.

Kirjanpitoa ei muutenkaan kannata lukea ihan kuin piru raamattua eivätkä nuo liigajoukkueiden kirjanpidot varmastikaan ole täysin vertailukelpoisia.
Sen verran on aikaa kulunut Kouri-kaupoista, että puhutaan markoista eikä euroista. No paljon on rahaa 250 miljoonaa markkaakin.
 
Viestejä
1 496
My bad. Piti kirjoittaa markkaa, kirjoitin euroa. Ei ole vieläkään oppinut. Mutta paljon se on joka tapauksessa.
Niin, rikkailla on rikkaiden huvit.
Itsestä vain tuntuu, että jos mulla olisi varaa laittaa miettimättä miljoonaluokan rahoja harrastukseeni, haluaisin kuitenkin olla siinä myös helevetin hyvä? Mitä järkeä on laittaa joukkueeseen tyyliin ”suunnilleen saman kuin muut” ja sanoa että koittakaa pärjätä, on equal terms? Miksen laittaisi samantein sen 500k enemmän kuin muut ja pyyhkisi niillä lattiaa? En mä ainakaan kauaa kattelisi kompurointia kyläseurojen kanssa jos olisi aito mahdollisuus tehdä kerralla kunnon dynastia...
Olisko nyt kumminkin tästä kysymys? En itse hetkeäkään usko etteikö Gullsit rekryä myös vähintään neljää jenkulaa.
 
Viestejä
19 536
En minäkään ymmärrä, että jos rahaa on kuin roskaa, niin tyydytään vaan puuhasteluun.

Miksei " harrasteluun " voisi pistää vaikka miljoona, kun kerran olevinaan jo paljon sijoitetaan ja varaa on?

Mutta luulisi hävettävän, kun olevinaan ollaan niin liikemiestä, niin liikemiestä ja kuitenkin kaikki kaudet mennyt perseelleen....ja sama tahti vaan jatkuu.

Toki aina narun pää tulee lopulta vetävän käteen....Siellä kivikylissä on aina tullut.
 
Viestejä
2 290
Jos ne löisi heti millin pöytään, niin Katajakin joutuisi 'kikkailemaan' ja sitä ei kukaan Rikulle halua.;)
 
Viestejä
19 536
Eiköhän se Rikun kikkapussi ole tyhjä....? Se Rehellisyyden pussi.

Mutta onhan vielä olemassa Rikun, Törmälän ja Miininin yhteinen kikkapussi, joka ei tosin ihan päivänvaloa kestä, joten otettakoon se sitten esiin....luurankokaapista.
 
Viestejä
2 333
En minäkään ymmärrä, että jos rahaa on kuin roskaa, niin tyydytään vaan puuhasteluun.

Miksei " harrasteluun " voisi pistää vaikka miljoona, kun kerran olevinaan jo paljon sijoitetaan ja varaa on?
Jokerit on tehnyt neljän vuoden KHL-taaperruksensa aikana tappiota 56 miljoonaa euroa. Siitä mallia.

Taitaa mulle riittää ihan tämä puuhastelu...
 
Viestejä
1 134
– Tämä oli Karhu-urani paras ottelu. Teimme erityisesti puolustuksessa oikeita asioita. Toki on ihan sama, voittaako näitä otteluita pisteellä, 40 tai 38 pisteellä, kiteytti Karhusta ensi kaudeksi helsinkiläisseura Seagullsin valmentajaksi siirtyvä Jussi Laakso.

IS:
Kauhajoki murskasi Kouvot! Marssi ylivoimaisella näytöksellä mestaruuden kynnykselle: ”Karhu-urani paras ottelu”
Tämä ollut jo jonkin aikaa julkinensalaisuus että Laakso Gullseihin. Hieno mies ja valmentaja.
 
Viestejä
1 718
Kieltämättä Seagulls on kiinnostava joukkue tällä tulevalla kaudella ja täytynee kiinnittää huomiota enemmän ja käydä matseissa. Kisiksestä vaan aika on ajannut pahasti ohi (sanoo nostalgiahenkiset mitä tahansa) ja toivottavasti halliasia ratkeaa piakkoin.
 
Viestejä
2 333
"Olen innoissani päästessäni ensi kaudella treeneissä yllättämään hitaudellani Tuukan lisäksi myös Shawnin ja Ilarin.

Näin siis Timi Heinonen Seagullsin tiedotteessa.

Odotettu jatkouutinen sanoisin. 1+1 sopparin +1 oli iloinen lisä.

Toimitusjohtaja Perho kiteyttää musta hyvin.

“Kun tulevaa kautta lähdettiin suunnittelemaan, olimme hyvin yksimielisiä Timin jatko-sopimuksen suhteen. Hän on yksi Seagullsin pitkäaikaisista kasvoista ja siksi myös tärkeä osa joukkueemme tarinaa. Vaikka Timillä on pelejä takana ennätysmäärä, se ei näy hiipumisena kentällä. Hän on erittäin suosittu myös fanien keskuudessa, eikä syyttä. Timi on pelaaja, johon voi aina luottaa.”

Hyvä juttu.
 
Viestejä
214
Hieno uutinen tämä Heinosen jatko.

Seagullsilla sarjan kovin suomalainen viisikko: Seppälä - Waxlax - Huff - Heinonen - Kotti. Tämä viisikko olisi kiva nähdä tositoimissa aina silloin tällöin, vaikka tietysti jenkkipelaajat lopulta täydentävät jengin ja vasta sen jälkeen tiedetään ne toimivimmat viisikot.

Kyllä ensi kaudella täytyy ehtiä Kisahalliin entistä useammin. Tämä on juuri sitä mitä ainakin minä Korisliigalta haluan: suomalaisia profiilipelaajia & suomalaisia kehittyviä junnuja, jota sitten täydennetään joukkueeseen sopivilla mielenkiintoisilla ja viihdyttävillä jenkkipelaajilla.
 
Viestejä
2 333
Pitkäaikaiset Seagulls kasvot.

Siinäpä slogan.
Sillehän Seagulls ei itse voi mitään: jokainen seura perustetaan joskus. Ja kun nyt noihin suhteellisuuteorian teemoihin mennään, niin se pitkäaikaisuuskin on toki aina suhteellista asian ikään nähden

Tampereen Pyrintö on perustettu 1896 ja koripallojaostokin 1941. Se on siis melkonen veteraani kotimaisella koriskentällä. Neljä vuotta Pyrinnössä pelannut korispelaaja on kuulunut seuran koripallohistoriaan vain 1/20 osan sen historiasta kun Gullsissa samalla peliuralla pääsee 2/3:aan seuran taipaleesta.

Toisaalta esim. geologisen historian näkökulmasta Pyrinnön elinkaari on vielä melkoisen mitätön. ;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös