Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2020-2021

Viestejä
596
Kertokaahan joku mikä tämä Diawara on miehiään. Tekikö harjoituspeleissä mitään järkevää? Omaan silmään Troupe-McCullum-Martin kolmikko oli oikein hyvä, mutta neljättä jenkkiä ei joukkueesta käytännössä edes löytynyt.
 
Viestejä
5 369
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 274
Kertokaahan joku mikä tämä Diawara on miehiään. Tekikö harjoituspeleissä mitään järkevää? Omaan silmään Troupe-McCullum-Martin kolmikko oli oikein hyvä, mutta neljättä jenkkiä ei joukkueesta käytännössä edes löytynyt.
Näillä näytöillä täytemies. Ehkä on käyttistä seitsemäntenä- kahdeksantena miehenä, harjoituksissa yms. kunnes toisin todetaan ja löytyy joku ns. pelimies.
 
Viestejä
2 156
Erinomaista peliä kauden ekaksi peliksi ja mainiota rohtoa näin koronan aiheuttamaan kotimaiseen korisvajeeseen!

Monissa paikoissa epäillyt Karhun jenkit on kyllä ihan kelpo pelureita. Setä Sarcevic näytti alkukankeuden voitettuaan, että syöttö ja heitto lähtee edelleen huikealla tasolla ja esim. Jumppa Niskanen vertyi erinomaiseen peliin entisessä kotihallissaan.

Gullsista McCullum (21/4/8) ja Martin (20/9/2) näytti todella kovalta tutkaparilta tulevaisuutta katsoen. Porter Troupella kesti hetken käynnistyä, muitta osoitti ratkaisuhetkillä mihin konkareita tarvitaan. Mambi Diawara oli pelin alussa ihan jäässä, mutta väläytteli musta muutaman kerran toisella puoliskolla jonkinlaisia lupaavia otteita. Että en nyt ehkä ihan yhden pelin perusteella vielä toivottaisi kotimatkalle.

Besselinkin minuutit jäi lopulta yhteentoista, mutta herätti kyllä kiinnostuksen. Kaikkein ilmeisin yllätys toki oli nuori Samuli Mäkelä joka ei hätkähtänyt parista peräkkäisestä mokastaan vaan jaksoi ja uskalsi pelata rohkeasti (hieno kulmakolmonen tietty kruunasi kaiken). Siitä propsit.
 
Viestejä
2 156
Minä en kyllä pelin hienoudesta kiihottunut. Molemmin puolin keskeneräistä, vauhtia, raudat kolisi niin kolkeissa kuin donkissa....
Kyseessä toki oli kauden eka peli ja joukkueilla varsin vähän yhteisiä harjoituksia takana. Ihan finaalikorista tuskin saattoi odottaakaan. Olosuhteisiin nähden peli oli musta oikein hyvää. Eritoten Seagulls tarjosi jopa joitakin aika hienoja hyökkäyskuvioita joista monet näytti tilanteessa improvisoiduilta. Tämä tietty lupaisi lisää hyvää tulevaan: jos tällä yhteispelitaustalla jo päästään tuollaisiin (eritoten McCullum ja Martin), niin entä sitten kun pelaajat tuntee toisensa paremmin ja sovitutkin kuviot saadaan haltuun?
 
Viestejä
596
Tuo Diawara on kyllä niin turhake kentällä että... pysäyttää pallon liikkeen hyökkäyspäässä, katsoo vain omaa ratkaisua eikä kykene laittamaan palloa koriin. Toivottavasti Laakso etsii jo korvaajaa.

Jotenkin tuntuu että Besselinkille ei jostain syystä haluta syöttää palloa hyökkäyspäässä. Monesti oli vapaana kaarella tai leikkasi hyvin mutta syöttöä ei ikinä vain tullut. Hyökkäyksessä rooli tuntuu olevan lähinnä skriinijuhtana eikä mahdollisuuksia pallollisena hyökkäykseen osallistumiseen ole lainkaan. Puolustuksessa oli taas loistava!
 
Viestejä
2 156
Positiivisesti ajatellen, jos "jenkit" lasketaan vahvistuksiksi joukkueelle, Gulls voitti tänään Nokian kahdella jenkillä.

McCullumilla oli vähän heikko ilta myöskin - ja kevyt turhautuminen näkyi jossakin välissä väkisin puskemisena ja omien ratkaisujen vääntämisenä muiden paremmista paikoista viis. Toivottavasti ei ole yleisempi trendi.

Besselinkillään ei ollut paras iltapuhteensa kun ne vähäiset heitot meni 1/4 (kaksi kolmosta ja kaksi kakkosta, joista vain yksi korin alta nosto meni sisään). Mutta samaa mieltä, että olisi mukava nähdä nuoren kaverin saavan lisää palloa käsiinsä.

Puolustushan oli taas kerran koko jengillä aika hyvää jo kauden tässä vaiheessa.
 
Viestejä
154
Voisko joku viisaampi kertoa millä perusteilla tuo EW pelaa Seagullsin takakentällä tai saati on edes koko rosterissa? Taso riittää juuri ja juuri 1A:han.....sarjan heikoimpia vastaan!!
 
Viestejä
6
En nyt tiedä onko sillä väliä kuka Seagulssin 10, 11 ja 12 mies on? Sen verran laaja on tuo materiaali muutenkin
 
Viestejä
2 156
Aikoinaan puhuttiin, että Seagulls pyrkisi olemaan koko pääkaupunkiseudun (tai ainakin stadin) nuorisoseurojen yhteistyökumppani johon kaikkien alueen nuorisojengien parhaat pelaajat voisi päästä pelaamaan - ja Gulls puolestaan järkkäisi näille seuroille yhteistyötä. Siis sellainen kieltämättä houkutteleva ajatus stadin ykkösjengistä, edustusseurasta johon kaikki lahjakkuus kasattaisiin ja joka jakaisi osaamistaan myös sinne alempaan portaaseen. Win-win, noin niinkuin konsulttikielellä ilmaisten. Näin minä ainakin nuo vuosientakaiset puheet ymmärsin.

Nyt alkaa vuosi vuodelta näyttää, että lähinnä enää Namika toimii Gullsin kanssa, ollen enemmänkin Seagullsin farmijengi - ja siinäpä se. Onko Rocks kuopattu ihan kokonaan? Eikös Ricky Waxlax ja Jesper Granlund - Seagullsin toistaiseksi ehdottomasti parhaat "nuorisolaiset" - pelanneet alunperin juuri Rocksissa?

Entä missä on Wartti Basket/Pantterit? Vanhoilla nettisivuilla oli isot Seagulls-yhteistyölogot, nyt uusilta ne puuttuu, ja esim. Basket.fi:ssä jengiä ei löydä edes 16-v SM-karsinnoista... MaSun tai ToPoLankaan sivuilla ei näy enää olevan yhtä ainutta Seagulls-logoa tai yhteistyöviittausta...

Samaan aikaan MuKi on näköjään siirtynyt yksiselitteisesti KTP:n farmijoukkueeksi. Sykki näkyy edelleen pelaavan nuorisosarjoissa ihan itsekseen, niin kuin kuuluukin ja HBA on tietty ihan oma lukunsa.

Vähänhän tuo kuulostaa ikävältä: samaan aikaan kun Gullsin koripalloilullinen taso on noussut kohisten niin kovien kotimaisten seniorien kuin hyvien ulkomaalaisten palkkaamisen kautta, niin stadilaisten nuorten pelaajien mahdollisuudet päästä mukaan ja kasvaa seuran omiksi pelaajiksi näyttää hupenevan. Hiukan kyllä harmittaa stadilaisen koriksen puolesta mm. se, että niinkin lahjakas kaveri kuin Ricky Waxlax, joka kuitenkin kasvoi Seagullsin kanssa lupaavaasta pikkupojasta lahjakkaaksi nuoreksi pelaajaksi, joutuu hakemaan peliaikaa Lahdesta.


Palaten tämän kommentin innoitukseen, eli keke71:n viestiin tuossa yllä, niin olen vähän samaa mieltä, valitettavasti.

Katselin tuossa aiemmin illalla Namikan ja HBA:n parin päivän takaista divarimatsia jossa Namikalla oli heittää peliin neljä Seagullsin miehistöön nimettyä pelaajaa + kohtuullinen konkari Arsene Towa - ja jossa lukiolaispojat laittoi Namikan pakettiin. Gulls-pelurit toki olivat joukkueensa parhaimmistoa, mutta eipä voinut sanoa, että tuossa Korisliigapelaajat dominoi divaripoikia.

Lisätään tähän vielä, että Lokkien tämän hetken lupaavin nuori pelaaja Max Besselink pelaa luultavasti Gullsissa vain tämän kauden ja suuntaa sitten jenkkeihin, niin tulevaisuus ei näytä kovin ruusuiselta. Sen enempää Gullsin kuin stadilaisen koriksenkaan näkökulmasta.


Tähän tekee mieli lisätä pieni loppu-kitinä stadin koristilanteesta. Vielä vuosi-kaksi sitten jonkinlaisia Korisliiga-ambitioita musta ilmaissut ToPo näyttää tänä syksynä pudonneen alaspäin. Mitä siellä on tapahtunut? Yksi ulkomaalaisvahvistus koko jengissä - ja vaikka siellä pelaa edelleen jengin divarijyrä Kauppinen sekä Korisliigaakin pelanneita veteraaneja kuten Rainamaa ja Sahlberg (ja Alvar Michelsen on ilmeisen lahjakas nuori lupaus) niin näyttää jotenkin keskinkertaiselta tuo kokoonpano. Ihan kuin olisi rahat tai kunnianhimo - tai molemmat - loppuneet, tai jotakin? Toivottavasti tämä johtopäätös on aivan liian hätiköity.
 
Viestejä
158
Naulan kantaan Vitals... mietteet. Kun Lokkeihin palkataan mj-tason kotimaisia ja ulkomaan vahvistuksia niin pelaamaan nämä rekrytään. Ketjureaktiona sitten Namikan Lokki-avut " varastavat " niiden muiden peliajat. Paperilla yhteistyökuvio voi toimia, mutta käytännnössä useampi pelaaja jumiutunut useammaksi vuodeksi hissiin seurojen väliin, mikä kyllä näkyy kentälläkin kun kohdataan yhtenäinen joukkue ( HBA ).
 
Viestejä
217
Oli aika sikamainen toinen puolisko tänään Tampereella. Hienoja onnistumisia! McCullum kyllä tässä joukkueessa todella iso palanen, hieno pelaaja kaikin puolin!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös