Koripallo.com

Internet ja sananvapauden rajat

Status
Viestiketju on suljettu.
Viestejä
25
Vs: Vs: A-tytöt sm 2012-2013

Ihan selvyyden vuoksi: tekemäni tutkintapyynnön ensisijainen tarkoitus on se, että jos ja kun tutkintakynnys ylittyy, käräjäoikeudelta saadaan lupa murtaa näiden älyttömyyksien huutelijoiden ja suoranaisten valehtelijoiden anonymiteetti. Siitä seuraava häpeä, kun nimi paljastuu, on se oikea seuraamus. Silloin ihmiset oppisivat, ettei nimettömänä puskista voi huudella ihan mitä vaan. Se on siten sivuseikka, johtaako asia sen pidemmälle, syytteeseen tai jopa tuomioon asti. Kyseessähän on asianomistajarikos ja voin koska tahansa luopua vaatimasta rangaistusta, jos näen sen järkeväksi. Itse oikeuslaitoksen palveluksessa olevana tiedän, että meillä kyllä riittää töitä ilman tätä internet-paskaakin. Jollain tämä puskista ampuminen ja nettikiusaaminen pitää kuitenkin saada loppumaan. Paras edistysaskel olisi saada rekisteröitymispakko joka palstalle, ettei voi piiloutua eri päätelaitteiden taakse, kuten jo tästäkin viestihistoriasta Huovisen osalta ilmenee. Myös jatkoaika.comin käyttämät "pelikiellot" tulisi ottaa voimakkaammin käyttöön. Silloin ei näitä itseäänkin turhauttavia tutkintapyyntöjä tarvitsisi tehdä

Oma mielipiteeni on, että jos arvostelet toista ja toisen henkilöä, tee se omalla nimellä tai jätä tekemättä. Nimimerkit ovat ihan hyviä itse lajista käytävään keskusteluun, mutta ei toisten mustamaalaamiseen. Reiluinta on tietysti mennä sanomaan mielipiteensä päin näköä, mutta harvalla meistä on munaa siihen. PekLalle sen verran, että et tunne minua eikä Timo Huovisen viittaukset toisiaankaan kovin mairittelevilta kuulosta. Kyseessä on kuitenkin yhden ihmisen mielipide ja käsitys totuudesta ja minullakin olisi oma sanani sanottavana sekä Huovisesta että muutamasta muusta tähän asiaan liittyvästä henkilöstä. Sanon ne kuitenkin heille suoraan tai jätän sanomatta. Jotenkin se tuntuu reilummalta kuin Huovisen harrastama nettivendetta vanhojen ristiriitojen vuoksi.
 

untuvikko

Vs: Vs: A-tytöt sm 2012-2013

Eipä ole A-tyttöjen SM-sarja ollut aikoihin näin mielenkiintoinen - pitänee ilmeisesti alkaa seurata sarjaa tarkemmin. Jatkakaa.
 

ylläpidolle

Vs: Vs: A-tytöt sm 2012-2013

Ylläpito voisi siirtää tämän keskustelun jollekin omalle aihealueelleen, täällä voitaisiin oikeasti keskustella A-tyttöjen SM-sarjasta.
 
Viestejä
25
Vs: Internet ja sananvapauden rajat

Toinen ilmoituksen kohteena olevista kirjoittelijoista ilmoittautui vapaaehtoisesti minulle. Kävimme pitkä keskustelun aiheesta ja sain ansaitsemani anteeksipyynnön ja lupauksen siitä, että hän lopettaa tällaisen tarpeettoman puskista ampumisen, joten tältä osin case is closed. Ei tätä prosessia ole hänen osaltaan syytä jatkaa eteenpäin.

Vähän jäi motiivi epäselväksi, kun kaveri sanoi syyksi olleensa utelias kuulleensa moisen huhun. Ehkä juorujen todenperäisyys kannattaa jatkossa tarkistaa muualta kuin julkisilta forumeilta. Ne nimittäin helposti tulkitaan vihjauksiksi, että näin olisi oikeasti tapahtunut. Sinänsä ihan miehekästä astua esiin ja pyytää anteeksi.

Toisen ja pahemman kirjoituksen osalta tutkinta jatkuu.
 
Viestejä
1 034
Vs: Internet ja sananvapauden rajat

Eero sanoi:
tuollaiset paskahousut
Eero sanoi:
Hävetkää paskat.
En todellakaan osaa sananvapauslakia / kunnianloukkauslakia, enkä tiedä mitä on kirjoitettu, mutta ilmeisen kovaa tekstiä ollut, jos esim. nämä otteet eivät vielä ole kunnianloukkauksia, mutta poistetut viestit olivat.


Ps. Se ainakin on toiminut, että vaikka kirjoitan nimimerkillä niin mietin kauan uskallanko lähettää tämän viestin..
 
Viestejä
25
Vs: Internet ja sananvapauden rajat

Lainopin peruskurssi osa 1:

Anonyymiä nimimerkkiä kohtaan ei voi syyllistyä kunnianloukkaukseen. Ei ole asianomistajaa. Sen sijaan kun kirjoitat skeidaa jostain henkilöstä, niin voit. Jos esimerkiksi tämä naureskelija olisi uskaltanut kirjoittaa omalla nimellään tai siten että yleisesti on tiedossa kuka nimimerkin takana on, en ikinä olisi käyttänyt kyseisiä termejä.

Kyllä välillä toisten ajatustenjuoksu jaksaa ihmetyttää, samoin kuin aikuiset ihmiset, jotka katsovat asiakseen nimimerkin takaa solvata lajin parissa toimijoita.
 
Viestejä
2 532
Vs: Internet ja sananvapauden rajat

Hienoa, kun tänne on ilmestynyt nimimerkki, joka tuntee lain ja tulkinnat. Nytpä sitten tuleekin kysymys; Mistä voi tietää varmuudella, kuka on nimimerkin takana. Ja, mitä tarkoittaa termi "yleisesti on tiedossa, kuka nimimerkin takana on".
Jos siis todetaan, että esimerkiksi nimimerkki "Eero" voi olla kuka tahansa, niin tekeekö tämä päätelmä mahdolliseksi solvata vapaasti nimimerkkiä.

Eikö kuitenkin olisi parempi yrittää keskustella näilläkin palstoilla yleisesti hyväksyttyjen käytöstapojen mukaan, eikä kikkailla lakipykälien kanssa.
 
Viestejä
135
Vs: Internet ja sananvapauden rajat

jiiri sanoi:
Eikö kuitenkin olisi parempi yrittää keskustella näilläkin palstoilla yleisesti hyväksyttyjen käytöstapojen mukaan, eikä kikkailla lakipykälien kanssa.
Antakaa nyt ihmisten keskustella vapaasti ja käyttää juuri niitä sanoja ja ilmaisuja joita haluavat, jokainen vastaa sanomisistaan.

Ja laittakaa ne jo poistetut viestit takaisin, jotta me kaikki saamme tietää mistä tällainen kinaaminen on saanut alkunsa.
 
Viestejä
2 942
Vs: Vs: A-tytöt sm 2012-2013

Miumau sanoi:
Hienoa nähdä,millaista on suomalainen koripallokulttuuri huipulla. Antaa todella hyvän kuvan itsestään. Onneksi laji ei ole sisäänpäin kääntynyt eikä vaikuta pienten kuppikuntien kiistelyltä vaan kypsien, avarakatseisten aikuisten ammattimaiselta toiminnalta.

On oikesti hyvä, että kulissien takaiset asiat tulevat esiin. Näin ns suuri yleisö voi muodostaa asioista totuudenmukaisen kuvan. (Tämä on yksi tiedonvälityksen perustarkoitus.) Kiitos tästä sekä koko kansan että koripalloa pelaavan ja seuraavan yhteisön puolesta.

Ja lopuksi veronmaksajana haluan todeta, että on todella hauska kuulla, että tuomioistuimien niukkoja resursseja käytetään näihin tärkeimpiin asioihin.

Peace and love.
Täällä ei voi näköjään peukkua painaa, niin haluan antaa tukeni tälle viestille ja etenkin boldatulle kohdalle. Erittäin samaa mieltä.
 
Viestejä
7 231
Vs: Internet ja sananvapauden rajat

jiiri sanoi:
Eikö kuitenkin olisi parempi yrittää keskustella näilläkin palstoilla yleisesti hyväksyttyjen käytöstapojen mukaan, eikä kikkailla lakipykälien kanssa.
Itse peukuttaisin tätä, jos se olisi tällä palstan osiolla sallittua ja yleisesti hyväksyttyjen käytöstapojen mukaista.
 

pukujätkä

Vs: Internet ja sananvapauden rajat

Juristi joo. Vastassa tavis. Juristille terveisiä: "if you have a hammer, everything looks like a nail".
Jos kaverilla on karatessa musta vyö, kaikki ymmärtää että taviksen pahoinpitely on hänelle helppoa puuhaa, hänhän on taistelulajin asiantuntija. Vaikka hän olis oikeassa lyödessään, tämmöinen tavallinen juntti on sen lyötävän puolella.Ei sillä oo muuta mahdollisuutta kuin pelätä. Aina nää juristit uhkailee kaiken maailman oikeudenkäynneillä, pitää äiti (suomen laki ja sen asiantuntemus), pyytää apuun kun ei itse pärjää. Turhia rikosilmoituksia lienee dosentti Bäckman tehnyt jo riittävästi...Oikeamielisyys ja laillisuus on usein eri asia, tosin jukupätkä toi esiin sen että asian tulee näyttää hyvältä ulospäin. Meillä on koriksen Bäckman, paskoo omaan pesään! Me ollaan korismiehiä! Ei kaveria haasteta oikeuteen, kestetään! Ja pelataan! Ja fanitetaan korista. Ja tälle oikeusjutulle käy samoin kuin joka ainoalle Bäckmanin jutulle!
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös