Koripallo.com

Jalkapallon MM-kisat 2018 Venäjällä

Viestejä
1 611
#2
Näyttää ainakin kisojen katselu kiinnostavan kun palstan postausmäärät tuntuu romahtaneen viime päivinä kisojen alettua. :)

Onhan kansainvälinen huippufutis kyllä huikean viihdyttävää. Esim. Espanja - Portugali ja Saksa - Meksiko matsit oli kyllä melkoista lajimainosta - jos nyt futis lajimainosta kaipaa.

Eihän tätä pöhinää voi kuin kevyesti kadehtia. YLE järjestää 24-tunnin ennakkolähetyksen ja TV2 näyttää kisoja joka päivä varhaisesta iltapäivästä yli puolen yön. Samaa tapahtunee ympäri maailmaa.

On tälle pöhinälle perusteensakin. Itse tajusin sen jotenkin konkreettisesti tuota YLE:n 24-h. maratonia muutaman tunnin kuunneltuani: suunnilleen kaikilla ihmisillä, ihan maailman ympäri, on lapsuuteen asti meneviä muistoja futiksen MM-kisoista (omat ensimmäiseni liittyvät -78 Argentiinan kisoihin), hämmentävän suuri määrä ihmisiä on lapsena rynnännyt pelien jälkeen pelaamaan matsit uudelleen pihalle pallon kanssa jne. Lisäksi kuuluisat matsit ja pelaajat ovat kaikille tuttuja, kaikkialla: Maradonan "jumalan kädestä", Zidanen uran päätösottelun kiehahtamisesta tai Saksan 7-1 voitosta Brasiliaa vastaan voi avata keskustelun missä päin maailmaa tahansa...

Koriksen harrastamiseen tarvitaan vain pallo ja kori - mutta futiksen pelaamiseen vain pallo. Koris voi olla armeijankäymisen ja jenkkifutiksen ohessa köyhälle mustalle potentiaalinen väylä ulos kurjuudesta jenkeissä, mutta futis on maailmanlaajuisesti miljoonien mahdollisuus nousta ryysyistä rikkauksiin: eräänlainen globaali unelmatehdas. Ja mikä parasta, futiksessa ei tavitse olla kaksimetrinen noustakseen maailman huipulle (Lionel Messi 170cm.).

Nautitaan mekin futiksesta. Sieltä tulee vielä monta huikeata matsia tänäkin kesänä - ehkä niitäkin joista sitten huomaa ajautuvansa keskusteluun yhtenä kauniina päivänä Istanbulilaisessa kahvilassa, Indonesialaisella hiekkarannalla - tai Puuppolan Shellillä.
 
Ylös