Koripallo.com

Jalkapallon MM-kisat 2018 Venäjällä

Viestejä
2 280
Näyttää ainakin kisojen katselu kiinnostavan kun palstan postausmäärät tuntuu romahtaneen viime päivinä kisojen alettua. :)

Onhan kansainvälinen huippufutis kyllä huikean viihdyttävää. Esim. Espanja - Portugali ja Saksa - Meksiko matsit oli kyllä melkoista lajimainosta - jos nyt futis lajimainosta kaipaa.

Eihän tätä pöhinää voi kuin kevyesti kadehtia. YLE järjestää 24-tunnin ennakkolähetyksen ja TV2 näyttää kisoja joka päivä varhaisesta iltapäivästä yli puolen yön. Samaa tapahtunee ympäri maailmaa.

On tälle pöhinälle perusteensakin. Itse tajusin sen jotenkin konkreettisesti tuota YLE:n 24-h. maratonia muutaman tunnin kuunneltuani: suunnilleen kaikilla ihmisillä, ihan maailman ympäri, on lapsuuteen asti meneviä muistoja futiksen MM-kisoista (omat ensimmäiseni liittyvät -78 Argentiinan kisoihin), hämmentävän suuri määrä ihmisiä on lapsena rynnännyt pelien jälkeen pelaamaan matsit uudelleen pihalle pallon kanssa jne. Lisäksi kuuluisat matsit ja pelaajat ovat kaikille tuttuja, kaikkialla: Maradonan "jumalan kädestä", Zidanen uran päätösottelun kiehahtamisesta tai Saksan 7-1 voitosta Brasiliaa vastaan voi avata keskustelun missä päin maailmaa tahansa...

Koriksen harrastamiseen tarvitaan vain pallo ja kori - mutta futiksen pelaamiseen vain pallo. Koris voi olla armeijankäymisen ja jenkkifutiksen ohessa köyhälle mustalle potentiaalinen väylä ulos kurjuudesta jenkeissä, mutta futis on maailmanlaajuisesti miljoonien mahdollisuus nousta ryysyistä rikkauksiin: eräänlainen globaali unelmatehdas. Ja mikä parasta, futiksessa ei tavitse olla kaksimetrinen noustakseen maailman huipulle (Lionel Messi 170cm.).

Nautitaan mekin futiksesta. Sieltä tulee vielä monta huikeata matsia tänäkin kesänä - ehkä niitäkin joista sitten huomaa ajautuvansa keskusteluun yhtenä kauniina päivänä Istanbulilaisessa kahvilassa, Indonesialaisella hiekkarannalla - tai Puuppolan Shellillä.
 

Katsoja123

Ja mikä parasta, futiksessa ei tavitse olla kaksimetrinen noustakseen maailman huipulle (Lionel Messi 170cm.).

Joo, ei tarvitse. Tosin auttaa erittäin paljon jos on lyhytjalkainen alle keskipituuden. Maalivahdit tosin hieman pidempiä, jotkut jopa kaksimetrisiä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös