Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Viestejä
5 157
#1
Pistetäänhän ajan kuluksi jo tulevan kauden topic pystyyn. Vajaa viikko mestaruutta maiskuteltu ja juhlallisuuksia pidetty. Onnittelut vielä kerran, Kataja Basket!

Mutta mitä tulevaisuus tuo tullessaan susirajalle? Teemu taikuri Rannikko päätti neljän vuoden pestinsä Joensuussa ja päätti sen tyylikkäästi. Kaksi mestaruutta Rannikon aikana ei ollut varmasti sattumaa. Väheksymättä yhtään muita pelaajia, ilman taikuria ei Katajalla olisi välttämättä vieläkään sitä ensimmäistä ykköstilaa. Onnea Teemulle tulevaan, missä ja missä roolissa se ikinä onkaan. Kiitos näistä vuosista!

Teemu siis jättää Joensuun. Muilta osin kaikki kotimaiset ilmeisesti jatkaa ensi kaudella ja ellei ihmeitä tapahdu, Gibson jatkaa myös. Tilanne on siis siinä mielessä erinomainen. Jatkuvuutta on. Ulkomaalaisista olisi luonnollisesti kiva pitää vaikka kaikki, mutta eiköhän kaikki mene jälleen vaihtoon. Tietysti Mullings oli itsessään selvä tapaus, samoin Brown. Mutta olisko mitään mahkuja pitää Bristol/Bradley? Oma veikkaus on, että uudet kaverit tulee tilalle. Kuka Teemun paikalle? Anttoa huhuiltiin, mutta menossa Saksaan? Jenkki/kanukki pelintekijä sieltä tullee?
 
Viestejä
1 135
#2
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Katajan osalta organisaation kyky hankkia parhaita mahdollisia suomalaisia on onneksi niin monta kertaa todistettu, että asiasta tuskin tarvitsee olla huolissaan. Toki luvassa voi myös olla 'välikausi', mutta niistäkin on tähän asti selvitty tyylillä, toisin kuin muutamat muut historialliset liigaseurat...
 
#4
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Ai kuka Rannikon tilalle? Onko Niko Mattila vapaana? Meijjän Huffin poika? Kotti? Entä Junnu Lee? Haanpää lienee Törmälän sauna-rankingissa samoilla sijaluvuilla Pavin, Toiviaisen ja itseni kanssa...
 
Viestejä
492
#6
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

The Porn King Ron Jeremy sanoi:
Ai kuka Rannikon tilalle? Onko Niko Mattila vapaana? Meijjän Huffin poika? Kotti? Entä Junnu Lee? Haanpää lienee Törmälän sauna-rankingissa samoilla sijaluvuilla Pavin, Toiviaisen ja itseni kanssa...
no olipa kaikkien aikojen vaihtoehdot taikurille.lisää vielä anton odabasi listaan
 
Viestejä
37
#7
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Lappis sanoi:
Okko Järvi tai Antto Nikkarinen.
Okko olisi ihan hyvä hankinta,mutta eikös Anttolla ole yleensä takki tyhjä jo parin jakson jälkeen.Eka jaksoilla vauhti on kova,mutta sitten hyytyy...näin talven peleissä.
Taikurin tilalle joku laadukas ulkomaalainen
 
Viestejä
547
#8
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

koriman sanoi:
eikös Anttolla ole yleensä takki tyhjä jo parin jakson jälkeen.Eka jaksoilla vauhti on kova,mutta sitten hyytyy...näin talven peleissä.
Puhutaanko nyt korisliigan kauden 2016-17 MVP:stä? Ei taida olla tulossa Katajaan joten eipä tällä väliä.
 
Viestejä
772
#9
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Ennen sapattivapaalle lähtöä sanoisin, että Kataja voisi jatkaa nykyisillä kotimaisilla.

Paitsi jos Kotti tai Rauramo on tulossa.

Siihen niitä ulkolaisia lompakon paksuuden mukaisesti ja kohti uusia seikkailuja.

Mielenkiintoinenhan aika Jkr.. eikun Teemun tulee olemaan! Ei pääse seura eikä joukkue pölyttymään kun välillä pölläytetään perustat uusiksi.

On mukava nähdä vaikkapa Sepän touhut ilman Teemua, samoin Rekin astuminen oikeasti päävalmentajaksi

Hyviä kesiä ja joukkueiden rakentamisia sinne ja tänne?
 
Viestejä
1 750
#10
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Tulee varmasti Katajalle erilainen kausi kun ei ole enää Rannikko pyörittämässä Katajan hyökkäyspeliä. Luulen että jenkkipelintekijä tulee Teemun tilalle. Mielelläni pitäisin meidän ulkomaalaisista ainakin Brownin ja Bristolin mutta taitaa taas vaihtua kaikki ulkomaalaiset. Olisi kiva saada joku tuttu ja hyväksi todettu ulkomaalainen takaisin esim Arnold, Flowers tai Horton mutta eiköhän kaikki ulkomaalaiset ole sellaisia jotka eivät ole aiemmin pelanneet Suomessa. Kotimainen osasto pysyy hyvin kasassa ja luulen että 1-2 profiilikotimaista nähdään Katajassa. Okko Järvi ja Matti Nuutinen olisi hyvä kaksikko.....
 
#12
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Jaa, mitäs tässä viimeisimpiä.

Pari uutta poikaa rinkiin tienaamaan opiskelurahoja sparraamalla treeneissä:
http://www.katajabasket.fi/kataja-basket-kiinnitti-kaksi-nuorta-lupausta/
seuraavat sopimusuutiset lienevät luvassa perinteiseen tapaan yhteistyökumppanien lounastilaisuudessa, jota luottotoimittaja jo odottaa kärki märkänä.

Ja lopullinen sinetti sille, että Rannikko-aika on ohi:
http://www.karjalainen.fi/urheilu/item/144019-teemu-rannikko-kirjoitti-vuolaan-jaahyvaistekstin-katajalle-ja-joensuulle-paljon-mahtavia-muistoja

Niin ja Toijalalle Romaniassa hopeaa. Finaalit 3-0. Tästä kuulemma yllättyivät kalju-Toni Kouvolasta ja Salmen Pena.

Sitten eiku odottamaan kärki märkänä Nikkarisen, Järven ja Kotin päätöksiä.
 
Viestejä
1 750
#13
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Mielenkiintoista seurata miten Djeen ja Kauhanen pärjäävät Korisliigassa ja paljonko he tulevat saamaan peliaikaa. Haussa on siis vielä kaksi profiilikotimaista. Antto menee Saksaan mutta ainakin tällä hetkellä olisi vapaana ainakin Lee jr,Nuutinen,Kanervo ja Järvi. Nuutinen olisi jo toissa kaudella tullut Katajaan ellei olisi saanut sopimusta ulkomaille joten tulisiko Matti nyt Katajaan pelaamaan tutun valmentajan alaisuuteen. Toikka se jatkaa tutulla hopeatiellään!! :D hyvä kun Katajalla on valmentaja joka ei jäädy kun finaalipelejä pelataan
 
Viestejä
5 157
#14
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Tervetuloa Katajaan, Kauhanen ja Djeen. Djeen on itselleni nimeltä tuttu Biisoniajalta, molemmat miehet pelanneet ilmeisesti Divarissa hyvin, joten potentiaalia varmasti on kehittyä hyviksi liigapelaajiksi. Miksikään ratkaisupelaajiksi ei herroista välttämättä vielä heti ole, mutta Gibsonin valmennuksessa saatetaan hyviä elementtejä nähdä jo tulevalla kaudella.

Tuleeko kotimaisia enää, vai suunnataanko katseet vahvasti jo ulkomaille? Kyllähän 1-2 profiilikotimaista vielä menisi, varsinkin jos tai kun europelejä jälleen pelataan Joensuussa.
 
Viestejä
1 750
#15
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Saapi nähdä onnistuuko Kataja hankkimaan susijengin tasoista pelaajaa kuten esim Nuutinen vai onko kotimainen osasto tässä. Jos kotimaiseen osastoon ei tule enää kunnon vahvistusta niin jenkkien on onnistuttava nappiin jotta Pantterista voidaan haaveilla. Ja jos ei enää tulisi kotimaista laatupelaajaa niin europeleihin on silloin turha lähteä.
 
Viestejä
316
#16
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Mestareiden liigassa pelataan kolme karsintakierrosta ja Kataja suoraan kakkoskierrokselle. Kova on seura jo karsinnoissa ja Södertäljen kaltaista vapaalippua lohkovaiheeseen ei ole luvassa. Hieno eurokausi taas tulossa.
 
Viestejä
1 254
#18
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

On tosiaan mestarienliigan taso noussut viimevuodesta. Pääsy lohkovaiheeseen edellyttää jo jonkinlaisia urotekoja. Joventut tai Tbilisi on kohtuu kova kanto kaskessa jo heti alkajaisiksi, mutta jos Kataja siitä selviää, niin kaikki muistamme varmaan miten Bonn käveli Katajan yli viime kaudella.

Toivottavasti Kataja kuitenkin tarttuu mahdollisuuteen pelata Europe Cupia jos (kun) ei tänä vuonna lohkovaihe kutsu. Se lie myös varmin tapa houkutella kotimaisia huippuja Joensuuhun ensi kaudeksi.


Kotimaisista profiilipelaajista puhuen, Espoostahan voi (valitettavasti) olla vapautumassa vaikkapa Järvi tai Haanpää. Jos EU kaatuu - mitä tuskin kukaan toivoo (paitsi kenties RKM) - niin Seagullsilla on varmaan rosterissa tilaa sekä tarvetta profiilipelaajille ja rahaakin sellaisten palkkaamiseen (ainakin jos useampi viime kauden ydinpelaaja lähtee), mutta Europelit voisi olla Katajan valtti rekrymarkkinoilla.

Kanervo ja Nuutinen on myös kiinnostava parivaljakko: kumpikin kuului Roannen vakiorosteriin ja pelasi yli 20 minuuttia peliä kohden, mutta kumpikaan ei ollut missään nimessä mikään tähtipelaaja. Jos ei eurooppalaisessa kakkossarjassa ole joukkueensa ehdottomasti parhaita, lie turha havitella merkittävästi parempaa sopimusta jostakin isommasta Euroseurasta tai sarjasta? Eli mitkä lie miesten suunnitelmat ja kunnianhimo? Kumpikinhan on tavallaan nyt parhaassa iässään (27 & 28), mutta se myös tarkoittaa ettei kumpikaan ole enää mikään ihan nuori.

Nikkarinen, Lindbom ja Lee Jr. lienevät vielä täysiä arvoituksia ensi kauden suhteen. Kaikki varmaan toivovat miehille hyviä diilejä jonnekin astetta kovempiin ympyröihin, mutta kuinka todennäköistä se on, onkin toinen juttu. Melkein veikkaisin, että ainakin yksi tai kaksi pelaa ensi kaudella Korisliigaa ja on kyllä joukkueelleen todellinen vahvistus - oli se sitten mikä tahansa.

Ahonen, Wilson ja Erik Murphy taisivat pelata sen verran hyvän kauden sen verran hyvässä seurasssa, että pelit jatkunevat lämpimämmässä ilmanalassa ensi kaudellakin.

Muita vapaita agentteja? Alex Murphysta ei taida kukaan tietää mitään, että onko tulossa eurooppaan vai meneekö G-liigaan (entinen D-liiga siis) tms.?

Just nyt ei kyllä pomppaa mieleen muita vapaana olevia "profiilikotimaisia". Aika lailla on muut vähänkin isommat kalat jo jaettu
 
Viestejä
1 750
#19
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

On kyllä hiljaista ollut Katajan osalta pelaajamarkkinoilla. Yksi kotimainen pelaaja vielä tulee. Veikkaan että kolmikosta Nikkarinen,Lee jr ja Kanervo yksi pelaa Katajassa. Kotti jatkaa Saksassa joten Tuukka ei Katajaan tule. Nyt nopeasti kotimainen osasto kasaan ja sitten ulkomaalaisia hommaamaan
 
Viestejä
2 230
#20
Vs: Joensuun Kataja Basket 2017-2018

KATAJA_AINA sanoi:
On kyllä hiljaista ollut Katajan osalta pelaajamarkkinoilla. Yksi kotimainen pelaaja vielä tulee. Veikkaan että kolmikosta Nikkarinen,Lee jr ja Kanervo yksi pelaa Katajassa. Kotti jatkaa Saksassa joten Tuukka ei Katajaan tule.
Oisko Lee kun Kotti meni Gullssiin?