Koripallo.com

Joensuun Kataja Basket 2018-2019

Viestejä
322
Katajan ongelmat ei ole suuria. Käytännössä koko kausi pelattu vajaalla jenkkien osalta. Hollis-Jefferson tilalle olisi pitänyt ottaa oikea korvaaja ja mahdollisesti pitää mukana kevään loukkaantumisvarana. Pyrintö on hyvä joukkue. Kahden pisteen tappio tuoreella vahvistuksella, kuka ei handlaa pelikirjaa täysin ei ole huono suoritus.
Olen itse alkanut näkemään Simpsonia hyvänä matchina Katajaan. Takamies kuka pystyy luomaan heiton tilanteessa kuin tilanteessa on arvokas lisä joukkueeseen. Simpson osaa myös syöttää. Hieman alisuorittanut, mutta odotellaan rosterin palautumista täyteen iskuun ja jos Simpson löytää heittovireensä 3p heittoihin, niin eiköhän mennä pitkälle tuolla poppoolla.
 
Viestejä
5 276
Kun on tullut annettua sapiskaa ulkomaalaisille, niin ei kotimainenkaan osasto ihan puhtain paperein selviä, mikä on tullut Seppälän heittopelille???
 

Hope 2019

Simpson on sopiva mies Katajan rosteriin. Yhdyn Niken arvioon siihen että on pallovarma pallon ylöstuoja ja lisäisin että sopii tuuraamaan kotimaisia takamiehiä. Lisäksi kun hänellä on joukkuepeliasenne kohdallaan niin hän on keskimäärin hyvä löytämään pelikaverit kun hyvä päivä sattuu.

En kuitenkaan allekirjoita Niken näkemystä kokonaan hänestä vaan näen Simpsonin enemmän kertaonnistujana.

Valitettavasti näyttää siltä että hänen hyvät päivät ovat harvassa. Kolmosprosentit nyt 27 luokkaa ja syötöt menevät liian usein seinille tai vastustajille.

Niinpä en voi ymmärtää miksi valmentajat laittavat hänet pelistä toiseen otteluiden loppuhetkien viisikkoon saatikka pitävät parketilla yli 15 minuuttia per peli.

Minusta hänellä on liian kova henkinen paine tällä hetkellä saada henkilökohtaista onnistumista pisteiden muodossa ja niinpä Katajan joukkuepeli kärsii. Poikkeus oli Seagulls peli jossa hän pisteiden tekemisen sijasta kunnostautui syötöillään ja tulos oli erinomainen.

Eli Simpson on erinomaisia taitoja omaava pelaaja jonka johtaminen on haasteellista vaan ei mahdotonta Luotan siihen että Katajan valmentajat, pelikaverit ja joukkueenjohto tekevät parhaansa hänen ja joukkueen eteen ja kitkevät hänen tuomareille ja pelikavereilleen käsien levittänyt pois.
 
Viestejä
1 823
Simpson on todella ailahteleva pelaaja. Parhaimmillaan hyvä heittäjä ja huonoimmillaan huono heittäjä ja syöttäjä. Ei täytä jenkkivahvistuksen kriteerejä. Ja tuo että kolmosprosentti Korisliigassa on 27 kertoo vaan että paljon on ollut huonoja heittopäivä Simpsonilla. Simpsonin pitäisi saada potkut ja uutta jenkkiä tilalle mutta en usko että tulee enää jenkkivaihtoja. Ja en ymmärrä miksi jotkut väittävät että Hollis Jefferson on Katajan tärkein pelaaja ja muutenkin tuntuu että hän on monelle melkein jumalan asemassa Katajassa. Ihan hyvä pelaaja hän on mutta ollut niin pitkään poissa että olisiko vaan kannattanut hankkia tilalle toinen jenkki. Katajan tärkeimmät pelaajat on Palmi ja Mullings.
 
Viestejä
322
Ei katajan ulkomaalaisissa tällä hetkellä se ongelma piile. Siihen on vain pirun helppo vedota. Edin aikaan tilanne oli se että oikeita ongelmia oli. Jos Diaz pystyy pitämään sellaisen 12p / 15 tehokkuuden, niin kataja on vahvoilla.

Ongelma on ollut kahden sarjan pelaamisessa joukkueella jonka pelaava kokoonpano on turhan vaihtuva pelistä toiseen. Ainoastaan Simpson, Herrala ja Palmi ovat pelanneet joka matsissa. Enemmän kuin viisi poissaoloa on Huolilla, Vanttajalla, Hollis-Jeffersonilla, Ojalalla ja sitten sillä yhdellä jenkillä (Wright/Diaz). Lähtökohtaisesti pelaaminen on vaikeaa rasittuneilla pelaajilla, ja etenkin kun tärkeitä ison pään rotaatiopelaajia on loukkaantuneena. Mitenkäs sitten harjoitukset sujuvat, kun 5vs5 harjoituksiin ei pystytä juuri lainkaan, eikä ainakaan tasaväkisillä joukkuejaoilla.
 
Viestejä
322
Kuka olisi parempi ja mieluisampi pointti korisliigasta? Simpsonin paikalle, eli tyytyy kakkosviisikon mieheksi pelaamaan 24min / ottelu, ja on hintaluokaltaan joukkueen neljäs jenkki. Varmasti siellä on pelaajia ketkä tekevät enemmän pisteitä isommalla tehokkuudella ja näin, mutta ne eivät ole 1 paikan pelaajia, vaa 2-3.
 

Hope 2019

Kataja-Aina mielestä
Katajan tärkeimmät pelaajat on Palmi ja Mullings.

Mielipide tuokin ja kuvaa tehtyjä koreja mutta ei ota huomioon asioita joilla vastustajat kääntävät pelin itselleen. Puolustus ja tarkennettuna kyky ja tahto sekä yksilö- että joukkuepuolustukseen on asioita joita omaavat pelaajat jää usein mainitsematta. Loppujen lopuksi kokonaisuus eli joukkueen eri vahvuuksien varaan hiottu peli ja pelikirjan jokahetkinen noudattaminen joukkueena tuo voittoja. Ei hyvät ulkomaiset vahvistukset mestaruutta tuo, mutta auttaa toki melkoisesti.

Lainaus
 
Viestejä
59
Seppälällä on joka kausi vuodenvaihteen tienoilla jonkinnäköinen rasituskuoppa meneillään,kuten nytkin. Aloitti kauden hyvin,kuten viimekin vuonna, sitten tuli notkahdus samoihin aikoin kun tänäkin vuonna, sitten taas omalle hyvälle tasolleen. Rasitus on kova porukalla kun on vajaalla menty 2 sarjaa läpi. Ensi kaudella vois hyvissä ajoin iskeä kiinni kunnon ulkolaisiin, tosin ei heti alkukesästä. Eikä sekään aina auta, esim. Vilpaskin signasi heti alkukesällä kavereita, joista on tainu vaihtua jo melkein kaikki.

Kevääseen on aikaa vielä. Tiedä vaikka sieltä vielä yks uusi kotimainenkin kaveri tulis rosteriin mukaan.. tai 5 jenkula vielä varrmuuden vuoksi ;)

Tänään tulee murskavoitto. Jommalle kummalle. Veikataan 102-63. jommalle kummalle.
 
Viestejä
17 314
Eipä tämän päivän peli sano yhtään mitään. Sen verran heikko vastus oli. Eli pidettäköön kaikki pelaajat vielä maisemissa....

Keskiviikkona vasta jatkuu taas ne kotiinlähettämiset....

Niin ja haukutaan sitten Nenonen sikamaisuuksistaan....Jonkunhan se teloo kuitenkin.
 
Viestejä
2 074
Kataja ja Jokipojat liioittelevat katsojamääränsä: Katajan europeliä seurasi 602 ihmistä, vaikka ilmoitettu yleisömäärä oli 1 480

Tämä lienee melko yleinen käytäntö ainakin jääkiekon ja koripallon pääsarjoissa. Ainakin Kouvolassa ja Tampereella, ehkä muuallakin ilmoitetaan jatkuvasti yleisömääriä, jotka ovat suurempia kuin hallin kapasiteetti, ja samalla tv-kuvasta on helppo nähdä ettei sali ole läheskään täynnä.
Tähän olisi Liiton hyvä laatia jonkinlainen säännöstö sillä muutamilla paikkakunnilla taidetaan ilmoittaa ihan eri kriteereillä. Mielenkiintoista, miten Joensuun 600 katsojaa nousee noin 1500 katsojaksi. Valokuvat ei valehtele.
 
Ylös