Koripallo.com

Karhu Basket vs Kataja Basket 5,12,2018 klo 18,30 Kauhajoki

Viestejä
1 879
#1
Tänään toisensa kohtaa ensimmäistä kertaa tänä kautena Karhu ja Kataja. Karhu on hallitseva mestari ja varsinkin kotonaan suosikki mutta aina ei onneksi ennakkosuosikki voita.

Karhu kuuluu joukkueisiin jotka saattavat keväällä nostaa Pantteria. Karhulla on 4 hyvää ulkomaalaista ja yksi sarjan parhaista pelintekijöistä Bojan sekä kolmospyssy Järvi ja luottopelaaja Niskanen joten Karhulla on vahva 7 miehen rosteri jota junnut täydentää. Karhu on sarjan paras levypallojoukkue ja Summers on pistetilaston 2 joten kova on Katajan urakka tänä iltana.

Kataja on pelannut Korisliigassa kokonaisuutena melko vaisusti. Varsinkin sentteri Wright on odotuksiin nähden ollut iso pettymys ja jos otteet ei nyt joulukuussa parane niin potkut vaan ja uutta sentteriä tilalle! Edi on myös ollut heikko mutta hän on muutenkin vaan tuuraaja joten hän tuskin Katajassa pelaa joulukuun jälkeen. Muista ulkomaalaisista Mulligs on joukkueen tärkein pelaaja monipuolisuutensa takia ja Simpson on viime peleissä ollut oikein hyvä. Kotimainen osasto on vahva ja laaja suurimpina tähtinä Susijengin pelaajat Seppälä ja Palmi. Katajan on nyt syytä alkaa Korisliigassa voittamaan tai muuten Katajalla ei ole asiaa 4 joukkoon runkosarjassa.

Illan pelissä näin Kataja fanin näkökulmasta tärkeimmät jutut on jotta Kataja voisi voittaa on levypalloissa pärjääminen ja se että puolustuspelaaminen on sitä mitä on europeleissä nähty eikä sitä mitä liian monessa Korisliigapelissä eli vastustaja tekee liian helposti koreja. Ja luulen että se kumman ulkomaalaiset tekee enemmän pisteitä voittaa tän pelin.
 
Tykkää tästä: Sepi
Viestejä
558
#2
Onpahan melkoista sähläystä hetkittäin Katajan peli. Nopeutta on, niin kuin varmasti on terotettu mutta näyttää hetkittäin menevän yli. Karhulla taas näyttää hail marytkin menevän sisään, vaikka selostaja kyllä vakuuttaa, että ne ovat kyseisille pelaajille luonteenomaisia heittoja. Selostajaa en epäile yhtään. Vieraat 7 pistettä tappiolla puoliajalla. Hyvä Karhulle mutta on tämä yhä koripallopeli. Kolmas neljännes ratkaisee paljon. Elisan toisto taas näyttää surkeuttaan, siitä enemmän televisioointitopicissa.
 
Viestejä
1 879
#8
Tärkeä voitto Katajalle!! Kataja hyökkäsi ihan hyvin mutta puolustus oli taas välillä heikkoa. Toki täytyy kehua Karhun ulkomaalaisia jotka olivat tehokkaita. Varsinkin Summers oli todella hyvä. Katajan paras oli taas Mullings joka oli taas kerran todella hyvä. Muista ulkomaalaisista Simpson upotti jonkun kolkin mutta heitti myös paljon ohi. Edi oli surkea taas kerran ja Wright teki ihan hyvin pisteitä mutta puolustuspelaaminen taas melko heikkoa ja levypallojakin pitäisi pystyä avausviisikko sentterin ottaa enemmän. Kotimaisista Huolila oli hyvä samoin Ojala jolla kolkit upposi hyvin. Seppälä jakoi kivasti palloa mutta heitto ei uponnut.

Hyvä voitto aina vaikeasta Kauhajoesta. Hieman yllättäen Kataja voitti levypallot. Perjantain Pyynikille. Jatkuuko Katajan voittoputki silloin niin saapi nähdä miten käy
 
Viestejä
558
#9
Mullings TAAS !! hieno juoksu, jota täytyy valitettavasti katsoa tallenteelta, kun kadotin miehen livenä ja vain ilmestyi korin alle! Hienosti ajoitettu sisäänheitto Seppälältä ja Mulliselta alta sisään! On se väkkärä!
Hiukan särähti korvaan selostajan kommentti, että Wright ei uskaltanut puolustaa kunnolla neljällä virheellä! (Ei mitenkään loistavan selostajan vika!) Samalta nimittäin näytti minustakin. Jos kerran ei suostu poistumaan kentältä neljällä virheellä niin on sitten pelattava, kuin ne eivät painaisi.
 
Viestejä
558
#12
Pelin loppuratkaisun tilannekuva pallon irrottua sisäänheittäjä-Seppälän kädestä:
1544099154790.png

1. Seppälä on siirtäny pallon kahdesta kädestä oikealle ja lingonnut pallon etuvasemmalle. Pallo irronnut kädestä.
2. Sarce "puolustaa" kädet alhaalla jättäen tilaa heiton kulkea ohi
3. Mullings on vauhdissa mutta vielä Karhun miesten takana piilossa. Loistavasti toteutettu ennakointi Ilarilta.
EDIT Heittäjä-Palmi lähtee low postista kohti Seppälän puolen sivurajaa ja vetää heittouhallaan Summersin pois korin alta väijymästä. /EDIT
Simpson on lähtenyt juoksemaan kolmosen kaarta kohti Wrightia, joka on tekemässä Simpsonille sopivaa screeniä mutta Mullings melkein törmää itseään asettelevaan Wrightin ennenkuin eurostepillä loikkii ympäri ja spurttaa kohti koria jättäen hölmistyneen Karhun (5) Taylor Johnsin Rene Rougeaun taakse pussiin. Jos Johns olisi leikannut keskeltä korille Mulingsin kiertäessä, olisi ollut pakko käyttää joku toinen optio. Kuten vaikka Sipsonin kolkki Wrightin screenista.
Ei varmaan Karhun lierissä näytä yhtä kivalta suoritukselta.
Eikä se Karhun kuitti niin kaukana ollut. Pallon tultua Mullingsin korin jälkeen peliin kello käynnistyy uudelleen Karhun vahvistuksen saadessa pallon vapaaheittoviivan tuntumaan. Kääntyessään ympäri on toinen Karhun vahvistus vasemmalla laidalla jo karkaamassa Wrightilta käsi ylhäällä ja kaarisyöttö silloin olisi riittänyt pelin kääntämiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 121
#13
Joo, aika karvas loppu tällä kertaa.
Talyor ei tosin jäänyt Rougeaun taakse, vaan päinvastoin. Rougeau oli pantu Mullingsia vartioimaan hyvän torjuntakykynsä ansiosta, mutta lähti perässä, ehkä heitontorjuntaa ajatellen. Helppo sanoa että oikaisemalla Taylorin takaa...
Summersin EU-virhe tilanteessa oli myös aika lähellä.
 
Viestejä
558
#14
Joo, aika karvas loppu tällä kertaa.
Talyor ei tosin jäänyt Rougeaun taakse, vaan päinvastoin. Rougeau oli pantu Mullingsia vartioimaan hyvän torjuntakykynsä ansiosta, mutta lähti perässä, ehkä heitontorjuntaa ajatellen. Helppo sanoa että oikaisemalla Taylorin takaa...
Summersin EU-virhe tilanteessa oli myös aika lähellä.
Otan osaa mutta hattu päästä, että tällainen karvaus liitetään ottelukoostevideoon! Olihan se sikajännä loppu pitkän aikaa eikä vaan 4 viimeistä sekuntia.

Todellakin Rougeau (4) se Mullingsia paimentaa. Tuosat kuvakaappauksesta vaan luulin vitoseksi. Helppo on kuvanauhalta kelaillessa sanoa mutten tarkoittanut jälkiviisaudeksi vaan eroa korostamaan. Rougeau näyttää sitä empivän ja valitsee hiukan epäedullisen linjan ja joutuu väistämään joukkuekaveriaan.
Se on sitten Taylor, joka käsi pystyssä juoksee nopeaa eikä Summers saa sinne syötettyä eikä myöskään aiva vapaalle Sarcelle, joka olisi voinut jatkaa lobin Taylorille. Aika olisi ollut tiukilla mutta voinut riittääkin.

Summersin EU-virheriski jäi minulta huomaamatta! Olisi varmaan ollut vielä kurjempi loppu, jos Mullinen olisi upottanut kaksi ja sivuraja olisi saatu loppuajaksi sisään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös