Koripallo.com

Kataja Basket 2019-2020

Viestejä
19 536
Minä sen tunkin annoin sinne heti syksyllä, kun näin muutaman pelin. Kyllä ne sen saavat siellä pitää ja varmasti pitävätkin.

Minusta tappiotkin kyllä kuuluu urheiluun. Mutta millaisilla esityksillä, niin se ei ole ihan sama. Katajan hyökkäys on jotenkin aivan sekavaa haahuilua ja yksin yrittämistä vuorollaan. Sitten kolkkeja roiskivat juuri ne, joiden ei pitäisi juurikaan niitä yrittää. Olisikohan vastustajat kaikki niin hyvin valmennettu, että ikäänkuin kolkit jätetään näille hutijoille?

Mutta ei se puolustuskaan kummoista ole. Joka kerta, kun joku vaan viitsii ajaa katajan puolustusta vastaan, niin se on joko kori, virhe tai molemmat. Samoin vastustajalle vapautuu paljon helpommin kaukoheittopaikat kuin Katajalle. Tässä on pakko olla valmennuksellisia asioita, joita ei joko osata opettaa tai opetettavat on niin tyhmiä, etteivät ymmärrä.....

Tämän päivän pelistä en voi kyllä tuomareitakaan kehuskella. Kyllä ne oikeasti saivat Rätlinkin provosoitumaan. Samoin olihan se ihan käsittämätöntä, että virheet oli 9-20. Eihän niiden tasan tarvitse tietenkään mennä, mutta sanoisin, että aika harvoin olen tuollaisiin lukuihin törmännyt.

Mutta kuten sanottu, niin kaikkien kasetti pitäisi kestää kasassa, meni vihellykset miten vain. Ja tietenkin paskempi joukkue tänään eli Kataja sai virheitä enemmän. Ei tuomarointi sinällään Katajan huonoutta paljon lisännyt.

Ja asiahan ei minulle mitenkään kuulu, mutta jotainhan tässä tilanteessa Katajan pitäisi muuttaa. Oli se mitä vain, mutta jos näin jatketaan ja joukkueen johto sen hyväksi näin näkee, niin samapa tuo.

Muuten saakohan Rätli vielä jotain sanktioita? Onneksi ei sentään tuomareiden kimppuun käynyt....
 
Viestejä
242
:) miten tämä nyt menikään Joen suu? Pahoittelut etten pysty tähän lupsakalla jojensuun murtteella mithään sen enempää jaarittelemaan.

Toivotan hyvää joulua Joensuuhun ja toivottavasti Katajan saa ton paketin edes jotenkin kasaan loppukaudeksi, on meinaa raastavaa katsoa...mut jotain tarttis tehrä juu

Mutta sanokaa, mitä sanotte, niin kyllä tässä taas olisi syytä tuomareittenkin mennä itseensä. Sen verran Lahtimyönteisesti on vihelletty. Se nyt ei katajan huonoutta kylläkään mihinkään muuta. Se pitäisi vaan kestää, koska linja yleensä tasaantuu toisella jaksolla.



No tietenkin ne tuomarit on aina lahjottu siellä Helesinkissä.....Jos nyt ei ihan joka kerta rahalla ruskeassa kirjekuoressa, niin kuitenkin jotain Linnanmäen tai Korkeasaaren ilmaislippuja, joulukinkkuja, juustovalikoimia ja sen sellaista.....Aina ne nuo vaikuttaa pilliin, kun tietää, että sopivasti viheltämällä on vähintään muovikassillinen " herkkua " tiedossa.....

Kyllä minuakin ottaa suuresti pieneen päähäni, että noin törkeästi siellä aina vedetään kotijoukkueen suuntaan. Ehkäpä Kataja on kärsinyt tuosta kaikkein eniten. Kyllä jämpti on niin ja jotain tarttis tehrä!

Mutta sinänsähän on oikeinkin, että Vilpastakin välillä " möyhennetään ", kun ovat normaalisti aina olleet se joukkue Suomessa, jota tuomarit ovat eniten suosineet.....
 
Viestejä
6 191
Matu sanoo ettei oltu alussa valmiina, niin aika monennen kerran oli tänä kautena tämä sama juttu ettei oltu valmiina, ei se voi olla sattumaa, vaan kertoo isoista ongelmista. Nyt tänään sille Stenille potkut, mutta tuskinpa mitään tapahtuu. Kataja on täysi vitsi tällä hetkellä.
 
Viestejä
89
Eilen peliä katselleena, niin ei se Katajan ongelma jenkkipelaajista löydy. Jos takamiehistä ei ole mitään vaaraa, niin huonokin vastustajan valmentaja käskee tuplata vaaralliset pelaajat (=jenkit).
 
Viestejä
19 536
Vai niin. Minusta taas on koko kauden näyttänyt siltä, muutamaa peliä lukuunottamatta, että Katajan suurimmat ongelmat on juurikin paljolti jenkkipelaajissa.

Waltterssi on ensinnäkin paska puolustaja ja pehmeä hyökkäyspäässä. Ja kaiken lisäksi vielä jollain laillä tyhmäkin typerästi otettuina virheineen. Kyllä pelasi taas eilenkin huonosti.

Morris taas luulee olevansa liiankin hyvä. Jatkuvasti ottaa yksi vastaan yksi yrityksiä eikä paljonkaan jakele muille palloja. Eikä puolustuskaan kehuttavaa ole.

JoJolla taas on se ailahtelevaisuus. Pari hyvää peliä ei vaan riitä kaudessa.

Rätlillä taas olisi kaikki eväät olla Katajan paras jenkki. Mutta valitettavasti ne eväät näyttävät tällä kaudella menevän sinne valitusosastolle. Kyllähän ammattilaisen pitäisi huonommatkin vihellykset tai viheltämättäjättämiset kestää.

Tietysti siellä on vikaa niin " sysissä kuin sepissäkin ", mutta jos ei kehuja ansaitse Katajan muutkaan takurit saati valmennus, niin ei niitä ruusukimppuja paljon passaa ojennella noille vahvistuksillekaan.
 
Viestejä
1 327
Jos Tuomas Oja olisi Katajan kakkosena tällä hetkellä, olisi Sten saanut todennäköisesti jo lähteä. Tällä hetkellä tilanne on tietääkseni kuitenkin niin, ettei meriiteiltään kovempia valmentajia ole tarjolla. Stenin vaihtaminen Virtaseen ei todennäköisesti muuttaisi mitään.

Selkeä ohikausihan tämä on, ja näkisin mielummin Katajan laittavan merkittäviä taloudellisia panostuksia ensi kauteen kuin tämän kauden pelastamiseen. Iso suomalainen kiinnitys ensi kaudelle toisi mielestäni enemmän uskottavuutta organisaatiolle kuin runkosarjan 5-6. sija.
 
Viestejä
833
Kuka iso suomalainen nimi haluaa enää Katajaan tulla? Jos organisaation laatu on tippunut Gibsonin jälkeen näin alas. Mielenkiintoista nähdä. Ei ehkä ole meritoituneempia valmentajia, mutta so what? Ei kausi enää sen huonommin voisi mennä vaikka Coach ois Heinosen leipomon myyjä.

Jos ei uskalleta antaa valmentajalle potkuja niin urheilujoukkue on väärä laji. Kyllä fudiksessa aina kenkää tulee ja tilalle vaikka ex. joukkueen kapteeni/pelaaja kunnes korvaaja löydetään..
 
Viestejä
833
Ja lisään vielä tähän Stenin pääpointit:

-huono alku koska ehkä Joulu mielessä

-Hävittiin koska on liikaa tempperamenttia, eikä pää kestä = pitääkö tehdä vaihtoja..

Lisäksi myönsi käskeneensä poikia pitämään turvat kii ja pelamaan, sitäkään ei tapahtunut.

Jos päävalmentajan ääni värisee lehdistötilaisuudessa noin, eiköhän se kerro siitä, että aika kokeilla jotain muuta.

Jopa kaikki jenkit vex ja junnuilla loppukausi rahansäästämiseksi, kuulostaa tuloksellisesti samalta kun Stenin pitäminen valkun paikalla..
 
Viestejä
953
Sen verran pitää Bradleyn puolustukseksi sanoa, että ennen kasetin leviämistä oli jo useampi fifty-fifty-puhallus JB:n kohdalla.

-ensimmäistä virhettä en tarkastanut, mutta kovasti Bradley siihen reagoi. Ja Sten ottikin heti penkille.
-noin minuutti ennen tekuja tuli menetys kun JB tuli kentän ulkopuolelta levypalloon. Hidastuksestakin on vaikea sanoa oliko jalka lattiassa ennen palloon koskemista. Tuomarin mielestä ei ollut.
-tekuun johtaneessa tilanteessa Katajaa oli varoitettu ”virallisesti” turhasta puheesta, ja senkin jälkeen vielä kertaalleen näytetty että ”nyt riittää”. Bradley ei ottanut hyökkääjän virheen jälkeen katsekontaktia Mäntylään, joka kyllä näytti elein mistä virhe tuli. Ja teku heti perään, ehkä Bradley sanoi jotain mikä ei näkynyt yleisöön eikä tallenteella.
-tekua Bradley ei huomannut ennen kuin lähellä penkkiä, josta hermot menivät täysin

Olisi mielenkiintoista tietää miten virheet menivät tuon jälkeen. Ilmeisesti Bradley sai siis hyökkääjän virheen, kaksi tekua ja vielä penkki yhden? Näin oli tilanteen jälkeen Basketin pelitapahtumien kulussa. Olihan siellä myös Mäkäläisen virhe toisaalta, joka poistettiin. Ja tilanteesta merkittin myöskin hyökkäyslevypallo Bradleylle. Vapaaheittoja oli kolme, mikä viittaisi kolmeen tekuun. Vai kuinka?

Lahdessa taululla Bradleylle oli kolme virhettä, Basketissa neljä. Ilmeisesti neljä oli oikea määrä? Sen verran sekavaksi tuo meni, ettei virheitä kuulutettu lainkaan yleisölle.

Mukavasti tuo kyllä tunnelmaa nosti Lahdessa. Vaikka sitä riitti kyllä muutenkin heti alusta saakka. Tai ainakin peliajasta 1:02 alkaen, kun Walters otti toisen virheensä...
 
Viestejä
1 168
Joulumielellä kolme yltiöpositiivista välihuutoa Helsingistä:
  • On perkuleen hienoa miten Kataja herättää näin paljon tuntemuksia omissa joukoissa. Jos jokin asia on erityisen hyvin, niin se on tämän ketjun aktiivisuus
  • Toivo ei ole vielä mennyttä. Viime kaudella juurikin näihin aikoihin mestarijoukkue alkoi muotoutua. Aikaa on saada peli toimimaan, tosin ei enää mitenkään valtavan kauan.
  • Eiköhän sieltä organisaatiosta löydy joku joka on valmis ottamaan ohjat käsiinsä ja kantamaan vastuun. Varmaan useimmat tajuavat että jotain tarvii tehdä.
 
Viestejä
19 536
Hitto kun pääsisi kattoon kärpäseksi katsomaan, mitä Katajan leirissä tällä hetkellä on menossa? Voisin kuvitella, että jotain miitinkejä kyllä pidetään. Rätlille annetaan " viimeinen varoitus " ja muitakin vahvistuksia kovistellaan joukkuepelin merkityksestä ja hermokontrollista.

Kotimaisista kehoitetaan Aidoota ja Herralaa heittämään vähemmän kolkkeja. Steenikin saa kovaa palautetta, mutta luotto johtoon säilyy vankkumattomana. Ojalalta odotetaan myös ominaisuuksia, joita kapteenilta on tainnut viime aikoina puuttua.

Mutta jos mitään ei tehdä eikä näitä " solmuja " koeteta edes avata, niin joukkue, jota ei enää oikein joukkueeksikaan voi sanoa, jatkaa samanlaista haahuilemista, mitä on nähty. Eli koskaan ei olla valmiina peliin heti alusta, hermo ei kestä, pusketaan lähinnä yksin, otetaan todella tyhmiä virheitä ja tyhmiä tekuja, asenne on huono, valmennuksella ei ole joukkue hallussa eikä valmennuksella ole mitään pelikirjaa olemassa. Varsinkaan pelin sisällä tapahtuviin muutoksiin ei osata reagoida eikä peluutuksenkaan taso päätä huimaa.

No näitä puutteita ja asioitahan on tässä jokaisen helppo listata eikä tietenkään se ole edes suotavaakaan, koska itse ainakaan minä en tuohonkaan pystyisi. Mutta kun kerran pelataan suurimmalla budjetilla, tavoitteena jopa mestaruus ja halutaan yleisöä paikalle sankoin joukoin joukkuetta tukemaan ja kannustamaan, niin onhan tässä pari kautta menty todella alakanttiin.

Pahoin pelkään ettei tätä pakettia enää voi korjata. Eli taistellaan sitten siitä pudotuspelipaikasta, jos siitäkään? Ja ollaan tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen kuitenkin.

Mutta tietenkin odotetaan taas ensi kaudella, että kaikki entiset, suuret sponsorit tyytyväisinä laittaa samat summat likoon joukkueen puolesta....pienistä nyt puhumattakaan....
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös