Koripallo.com

Kataja Basket 2019-2020

Viestejä
688
Kiitos tarkennuksista Kloppi!

Tuo mainitsemani Bradleyn menetys (jota ei merkattu ainakaan hänelle) tapahtui ajassa 18:22. Olipa tuomio oikein tai ei, kovasti meni tuokin JB:n tunteisiin. Niin kuin moni muukin tilanne pelissä.

Ok, en tullut tuota aiemmin tarkistaneeksi kun se oli tilastoihin laitettu pallon käsittelymenetyksenä eikä rajarikkona. Mutta tuossa tilanteessa oikea jalka on selvästi vielä ilmassa kun pallo on jo Bradleyn hallussa ja edellinen kosketus lattiaan oli rajojen ulkopuolella.

Tekuepisodi meni virheiden suhteen varmasti oikein. Mutta pöytäkirjaan (jos siis sama kuin Basketin pelitapahtumat) ei mennyt ihan yhtä hyvin.

Basketin pelitapahtumat tulevat tilastoista, ja niihin merkitään enemmän tapahtumia kuin pöytäkirjaan, joten uskon että pöytäkirja luultavasti on oikein, koska sinne ei merkitä esimerkiksi rikottua pelaajaa lainkaan. Ja taitaa olla että pelistä erottavaa virhettä ei pysty tilastoihin tallentamaan ilman rikottua pelaajaa, tämä on kyllä puute ohjelmassa. Nythän ei varsinaisesti ketään tilanteessa rikottu.
 

42

Viestejä
3 353
Mutta tuossa tilanteessa oikea jalka on selvästi vielä ilmassa kun pallo on jo Bradleyn hallussa ja edellinen kosketus lattiaan oli rajojen ulkopuolella.

Videolta katsoen kyllä toinen jalka on kentässä ja toinen ilmassa ennen kuin koskee palloon.
 

42

Viestejä
3 353
Itsekin seurasin Elisan kautta tuon ottelun ja minullekaan ei oikein selvinnyt miten nuo virheet ja vaparit menivät. Tässä olisi Korisliigalla hieman parantamista. NBA:ssa (ja ymmärtääkseni myös NCAA:ssa) tuollaisten hieman epäselvien tilanteiden jälkeen tuomari kertoo selvityksen aina ottelun kuuluttajalle sekä usein myös tv-selostajille niin että kaikki ottelua seuraavat saavat varmasti tiedon tuomarin tulkinnoista.
Tuolla käytännöllä olisi käyttöä Korisliigassakin, ottelun kuuluttaja voisi selvittää katsojille tuomarin tulkinnan.

Videon perusteella ja vähän peliä lukien tuossa tuli ensin henkilökohtainen virhe, jota JB ei hyväksynyt. Sitten heitti pallon pois tuomarin ulottuvilta, josta oletettavasti teku. Sen JB havaitsi ennen vaihtopenkille menoa. Tekuvapari heitettiin ja kun hän oli jo vaihtopelaaja kilahtaessaan, erotettiin pelistä ja siitä kaksi vaparia. Mutta tämä olettamuksena.

Kuuluttaja olisi voinut tilannetta vähän kirkastaa, mutta tuntui olevan liian tiiviisti selostamassa miten JB sekosi täysin. Vai mitä sanoja nyt käyttikään.
 
Viestejä
259
Tuo mainitsemani Bradleyn menetys (jota ei merkattu ainakaan hänelle) tapahtui ajassa 18:22. Olipa tuomio oikein tai ei, kovasti meni tuokin JB:n tunteisiin. Niin kuin moni muukin tilanne pelissä.

Tilanne on pöytäkirjassa aivan oikein. Tuomarin tulkinnan mukaan Bradleyn pelaa palloa ennen kuin palaa päätyrajan ulkopuolelta kentälle ja peli vihelletään tuomarien toimesta siksi poikki. Ja kun pallo ei rautaan osumisen jälkeen ollut kenelläkään hallussa ja päätyy vihellyksen hetkellä Lahdelle, pitää Lahdelle merkitä pöytäkirjaan joukkuelevypallo. Ja juuri näin pöytäkirjassa on kirjattuna. Eli ainakin tilasto on oikein sen mukaan miten tilanne vihellettiin. Se oliko vihellys oikein on toinen juttu.
 
Viestejä
259
Mäkäläinen ei kuitenkaan liittynyt tilanteeseen millään tavoin, kun oli virheen tapahtuessa aivan eri puolella kenttää.
Rikottu pelaaja ei tosiaan ollut Mäkäläinen vaan Stockard. Mäkäläinen oli kyllä reilun metrin päässä (kuvassa vasemmassa reunassa).
1577192285446.png
 
Viestejä
688
Tuli toki ulkoa, mutta kun kumpikaan jalka ei koskettanut kenttää rajojen ulkopuolella ja toinen jalka oli kentässä kun koski palloon, niin pelaaja ei mielestäni ollut ulkona.

Mutta tulkinta menee kuitenkin niin, että kun (tässä tapauksessa oikea) jalka oli viimeksi koskettanut lattiaa kentän ulkopuolella, niin se on ulkopuolella niin kauan kuin se koskettaa lattiaa kenttärajojen sisäpuolella. Ja nimenomaan molempien jalkojen pitää olla "sisällä".
 
Viestejä
2 831
Tänään Jytkytellään jouluista kinkkua oikein kunnolla, ja huuhdellaan alas suun makoisella nestemäisellä aineella ;) Katajan pojatkin jytkyttelee joulua rauhallisesti, ja kun la. palataan parketille niin sitten kairataan voitto oikein lannetta heiluttamalla! ;) Jytkyttää, koska pukki on tuonut katajan pojille säkilliset kunnon asennetta jokaiselle,ja pojat jytkyttääkin loppukauden yhteen hiiliin, ja ovat alusta asti valmiina pelamaan ;)Voittoputkea tulilleen, ja keväällä joensuun uusi tori jytkyy kauhajoelle ja saloon asti niin, että siellä luullaan maanjäristykseksi! Terveisiä vaan sinne ;) JA keväällä Iso Mörkö on todella Mörkö!
 

42

Viestejä
3 353
Mutta tulkinta menee kuitenkin niin, että kun (tässä tapauksessa oikea) jalka oli viimeksi koskettanut lattiaa kentän ulkopuolella, niin se on ulkopuolella niin kauan kuin se koskettaa lattiaa kenttärajojen sisäpuolella. Ja nimenomaan molempien jalkojen pitää olla "sisällä".

Ei mene eikä pidä.
 
Viestejä
6 191
Sten saanut lisäaikaa yksittäisillä voitoilla, olis kiva tietää onko Stenin asemasta käyty mitään pohdintoja toimistolla, jos ei, niin oon ihmeissäni mutta sinällään en yllättynyt. Pitääkö päätukijoilta tulla painetta potkuihin jotta asiaa vakavasti mietitään? Luulisi JB:n saaneen sapiskaa Lahti pelin jälkeen ja jopa kovan varoituksen? Potkuihin en usko, mutta veikkaan että johdolta tullut viesti että hölmöilyt loppu tai potkut tulee. Onhan tässä näitä kiukuttelijoita ihan liiaksi asti, Stenin kiukuttelut eivät auta asiaa. Tuskin mitään muutoksia tulee Kobrat peliin, mutta lienee keskusteluja käyty asioista?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös