Koripallo.com

Kauhajoen Karhubasket 2018-2019

Odottavan aika on pitkä

Pientä flenssua tai kinkun tuomaa närästystä parannetaan joka tapaukses toiviaisen rakkikoira paine/puolustus bojaniin tiedos seuraavat 24/7 niin ehkä pientä mietimistä pyrinnön suuntaan. Pelaa tai ei kauden toivottavati parhaimmat pelit tiedos sekä kentällä että katsomos. Tätä on odotettu!!
 
Viestejä
1 041
Aika kovaa touhua kun paras pistemies saa lähteä. Kuka korvaa? Pitäis löytää yhtä kova scoraaja joka on myös joukkue pelaaja.
Niinpä. Kataja tuskaili pelaajien huonoja tehoja ja käytöstä (Wright), Karhubasket vaihtoi 23p ja 18p. keskiarvolla syksyn 15 peliä tahkonneet pelaajat. Ja vieläpä ilmeisesti sulassa sovussa. Moser näistä vieläpä Ranskan A-liigaan, ehkä motivaatio hieman paranee siellä.
Mutta kyllä tuo tietty näkyy nyt tämän päivän pelissä. Hyökkäyspään vastuu kait jakautuu vähitellen uudelleen, mutta ottaa aikansa. Juuri nyt, Pyrintöpelissä näyttää aika kökköseltä miesten ja pallon liike. Sarce löytää Rougeaun edelleen hyvin, mutta muutoin peli pyörii vain satunnaisesti. Puolustus varmaan sitävastoin paranee, nyt 95 pinnan hyökkäysjoukkue Pyrintö on puoliajalla alle 70 pisteen vauhdissa...?
 
Viestejä
348
Jussi kiteytti pressis, nyt on harjoituksissa oikea meininki ja pelaataan joukkueena, pisteet jakaantui hyvin ja samoin peliaika, hyvä asia huomista ajatellen.
Ei ainakaan huonompi lähtökohta minuuttien osalta.
Murskavoitto jäi saamatta mut ehkä hyvä huomista ajatellen, ei hyvän ololn tunnetta varsinkin kun pillipiipari Saros menetti itsekontrollinsa ja oli 4. Jakson näkyvin pelaaja :(
 
Ehkä niin mutta mäntylä ja saros katsokoon ensin peiliin hyvin pitkään menikö niinku omasta mielestä homma tuubiin...
Ihan perus Korisliiga matsi tuomarien toimesta.. sanoisin että jopa hieman enempi meni vihellyksiä Kauhajoen eduksi viheltämättä jätetyissä ja vihelletyissä tilanteissa.

Mut järkkärien tehtävä on olla valvomassa järjestystä tapahtuman alusta loppuun saakka. Vaikka seuran aktiiveja (joille suuri hatunnosto ympäri Suomen) ovatkin.
 
Suomen Koripalloliitto - Suomen Koripalloliitto
Tuntuu olevan Kauhajoella poikkeuksellista lahjakkuutta erotuomareiksi, joten siitä peruskurssia
suorittamaan. Vähän on pitkä matka, mutta eiköhän se kannata kun 2-3 nba tason tuomaria löytyy
varmasti.
Kyllä olen huimannut saman Kauhajoella samat naamat lajista riippumatta olisivat varsin päteviä tuomareita ainakin omasta ja äireen mielestä.

Kyllä tuomarit ihan pääsäätöisesti viheltävät pelit ok tai hyvin ja harvoin ottelut tuoreihin ratkeavat niin kuin ei eilenkään.

Ps yksi korisliiga tuomari sanoi pelin jälkeen että pelin aikana katsomon huutoja ei rekisteröi millään lailla mutta katkojen aikaan kyllä. Jatkoi myös että tuomareiden arvostelu sisältyy lipun hintaan.
 
Viestejä
2 092
Aika kovaa touhua kun paras pistemies saa lähteä. Kuka korvaa? Pitäis löytää yhtä kova scoraaja joka on myös joukkue pelaaja.
Jos oikein muistan niin tämä pistekuningas on aikaisemmin pelannut pääasiassa eteläisen Amerikan erilaisissa liigoissa kovilla pisteillä, ja yrittänyt muutaman kerran Euroopassa huonolla menestyksellä. Kertoo varmaan siitä että osa noista eteläisen Amerikan liigoista on puhtaita katukorisliigoja, sellaisia joihin tuollainen pelaaja soveltuu paremmin kuin viisikkopelaamista korostaviin eurooppalaisiin liigoihin.
Jos pelaaja pelaa useita vuosia tietyllä mantereella, kyllä hänen pelityylinsä muokkautuu. Eteläisen Amerikan pienemmät liigat ovat katukorisliigan tapaisia. ei-eurooppalaisia liigoja. Vain Argentiinan ja Brasilian liigat on siellä kovia ja jotenkin muistuttavat eurooppalaista peliä. Chile, Columbia, Uruguay jne eivät kasvata viisikkopelaajia.
 

einomies

Suomen Koripalloliitto - Suomen Koripalloliitto
Tuntuu olevan Kauhajoella poikkeuksellista lahjakkuutta erotuomareiksi, joten siitä peruskurssia
suorittamaan. Vähän on pitkä matka, mutta eiköhän se kannata kun 2-3 nba tason tuomaria löytyy
varmasti.
ei nba tason, mutta melkeen.
totuus eilisestä tuomaroinnista löytyy vain kolmikon peiliin katsomisella. yksi heistä oli jo totaalisesti niin uuden vuoden tunnelmissa, että ei oikein tiennyt missä oli ja yskähteli pilliin silloin toisen tällöin. peli ei toki kolmikkoon ratkennut, mutta oli ilo taas seurata, kun pelin toinen puolikas aloitetaan melkoisessa hurlumheissa päädystä päätyyn ja puolin ja toisin jäi SELVIÄ virheitä viheltämättä kasapäin. tässä ei nba tasoa tarvita! lopulta rykäistään muutamia hyökkääjän virheitä vääristä skriineistä toiselle joukkueelle. (mitenkään oranssisin lasein peliä katsomatta pyrinnön kilpinen sekä johnsson tekivät saman tason skriinejä, mutta vihellystä ei kuulunut?) jne...
lopuksi järvi kuittasi jo pelin ratkettua yhdelle harmaapaidoista: aika paska puhalluspäivä, ja sai lahjaksi ihan oikeutetun tekun. toki seepra olisi voinut vain todeta: niin oli!
ei ihme, että itse isä tammivaara naureskeli tuomareiden puhaltamisille puken hellässä huomassa viime kevään finaalikatsomossakin.
 
Voi ristus. Mangano pihalla, Johns pihalla, Sarvevic pihalla, pelkkää paskaa tilalla...

Oldraccoon älä vaivu epätoivoon! Vaikka polvia myören paskassa rämmiittiinkin tämä peli...
Näinkin paskalla pelillä oltiin lähellä voittoa! Se on hyvä merkki, koska tästä esityksestä on varaa parantaa ja PALJON! Merkkejä paremmasta ensi vuodesta on ilmassa...
 
Kauhajoella ei ole syytä painaa päätä pensaaseen. Viime kaudella joukkueella taisi olla juurikin joulu-tammikuussa olla vaikea vaihde, ja jotakuinkin kaikkia vahvistuksista valmentajiin haluttiin laittaa ulos. Mutta kuinkas keväällä kävikään... Bojan on Rannikon kanssa sarjan paras takamies ja nämä kaksi ovat mielestäni syitä miksi Vilpas ja Kauhajoki on mestarisuosikkeja numerot yksi ja kaksi. Lisäksi Kauhajoella Mangano on laatupelaaja ja Rougeau on Damon Williams mainen pelaaja, ei näyttävin mutta tekee kentällä kaikkea ja on voittaja. Kotimainen osasto ei juurikaan kalpene viime kaudelle. Silloin oli 2xLehtoranta ja Vanttaja (joka ei keväällä pelannut), nyt on Järvi joka ainakin takakentällä on laadukkaampi kuin nuorempi Lehtoranta. Saa ottaa talteen, mutta ilman avainpelaajien loukkaantumisia Karhu on keväällä finaaleissa.
 
Viestejä
348
Päätä ei laiteta puskaan tässä vaiheessa kautta, la ottelussa harjoituksissa tapahtunut muutos näkyi jo selvästi kun hyödynnettiin koko rosteri ja peliaika ja pisteet jakautui tasaisesti koko joukkueelle, vain näin voi tulla menestystä jatkossakin.
Pyrintö oli purjeessa koko toisen jakson ja välttyi kunnon selkäsaunalta vain kun Bojan istui penkillä liian kauan kun haluttiin säästellä miestä.
Tampereella taas Pyrintö vei peliä alusta alkaen ja Heinosen Oskun jäätävä heittopeli piti pyrinnön voitossa kiinni vaikka Karhu nousi mahtavasti jo ottamaan voiton. Yksi heitto helposta paikasta korin alta ratkaisi käytännössä matsin loppuhetkillä.

Vaikka kumpikaan peli ei ratkennut tuomareihin mutta jos päällimmäiseksi yleisölle jää mieleen Kauhajoen pelissä täydellisesti malttinansa menettänyt ja sekoillut Saros ja tampereella "ei niin selkee" päätuomari niiin ei hyvä.
Pelaajat vaan menee sekaisin kun ei tiedä yhtään mitä seuraavaksi tapahtuu kun homma ei lapasessa.
Mutta 1/1 voitot niin molemmat mukana taistelussa runkosarjan 2.sijasta edelleen vahvasti.
 
Ylös