Koripallo.com

Koripallo.Com NBA Fantasy 2019-2020: Omistettu Koben Muistolle

Viestejä
8 709
Fantrax

Fantasya Waimon Kanssa Season 2 PROLOGI:

Paikka: Pitkäniemen sairaala, Akuuttipsykiatria osasto 7

Kik: Rakas... Näytät voivan tänään paremmin. Ihana nähdä sinua. Oletko saanut levättyä?

Waimo: Kyllä, oloni on nyt parempi. Helpotti myös, että syytteet tapon yrityksestä raukesivat mielentilastani johtuen. Rakas... Voitko koskaan antaa anteeksi?

Kik: Tietenkin, nyt wain käwi näin... Olen antanut sinulle anteeksi jo satakertaisesti. Harmi tietenkin, että hoitosi täällä jatkuu määräämättömän ajan.

Waimo: Niin... Toivottavasti lääkärit toteavat minut terveeksi mahdollisimman pian. Odotan jo niin innolla kotiin pääsyä luoksesi. Vihdoinkin fantasy on taakse jäänyttä elämää, voitithan mestaruuden viime kaudella. Enää ei ole mitään todistettavaa.

Kik: Ej tietenkään...Rakas, minun pitää nyt mennä. Tulen taas katsomaan sinua hyvin pian... Voi hyvin. Lupaan tuoda sinulle jotain herkkuja seuraavalle kerralle, ehkä voimme mennä puutarhan puolelle nauttimaan niistä.

Waimo: Voih... Joko nyt? Noh, onhan terapiasession aika taas pian. Parempi mennä valmistautumaan, jotta osaan näyttää parantumisprosessini jo käynnistyneen. Haluaisin kainaloosi katsomaan Handsmaids Talen seuraava kautta, se tulee pian HBO:lta...

Kik:Aivan... Nähdään ensi viikolla.

*Hetken kuluttua*

Waimo: Hetkinen, mikäs paperi Kikiltä tipahti... Laitan sen talteen ensi viikkoa varten, voi olla jotain tärk...
70363128_1983625211739338_2038523265458110464_n.jpgKIK I'M COMING HOME...!!!


Koripallo.Com NBA FANTASY IS BACK!!!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 709
Ylempään varausviestiin tulee yleistä tietoa entisten kausien tapaan, mutta avataan tähän hieman tulevaa kautta.

Eli... Ellei mielenkiintoisia kandidaatteja ilmaannu jostain niin tähän kauteen oltaisiin lähdössä 12 joukkueen voimin. Saatujen tietojen mukaan kaikki viime kaudella mukana olleet ovat mukana nytkin eli kasassa on ns. "kaikkien aikojen nippu".

Pientä viilausta tulee sääntöihin yms. yms., joista pakettia tässä:

- Positiot on käyty läpi todella kovalla syynillä direktoraatin toimesta. Näillä niin sanotusti mennään koko kausi ja vain harvoissa valituissa tilanteissa on mahdollista saada lisäpositioita pelaajilleen. Luultavasti Positioperjantait tekevät väkevän paluun. Onko sitten muita tapoja saada positioita? Se nähdään sitten. Kuten alla olevasta listasta näette niin tuplapositiojanareita on ja jonkin verran muitakin...

Joe Johnson SG/SF/PF
Jaylen Brown SG/SF
Gordon Hayward SF/PF
Spenska PG/SG
Joe Harris SG/SF
Zach Lavine SG/SF
Marshon Brooks SG/SF (? onko edes kokoonpanossa)
JaKarr Sampson SG/SF (sama)
Jalen Jones SG/SF (kuka vittu)
Juan Hernangomez SF/PF
Bruce Brown SG/SF
Draymond Green SF/PF (kontroversiaali)
Rodney McGruder PG/SG (puun takaa)
Mbah Moute / Beasley SF/PF (onko edes seuraa?)
Alex Caruso PG/SG
Josh Jackson SG/SF
Bruno Caboclo SG/SF/PF/C (!!! kahden vuoden päästä siitä, että on kahden vuoden päässä tulla draftatuksi paitsi neloispositio => pakko saada)
Yuta Watanabe, Omri Casspi SF/PF (ihan sama)
Grayson Allen PG/SG
Justise Winslow SF/PF
Kyle Korver SG/SF
Terskan SF/PF/C
Jake Layman SF/PF
Tyrone Wallace PG/SG
Derrick Favors PF/C
Brandon Ingram SG/SF
Jason Smith PF/C (vielä liigassa?)
Andrew Harrison PG/SG (sama)
NAW PG/SG (SGA treatment)
Dameyan Dotson SG/SF
Reggie Bullonen SG/SF
Frankie Smokes PG/SG
Gallo SF/PF (pakko saada)
SGA PG/SG
Terrence Ross SG/SF
Jarrell Martin PF/C (???)
Jösse SG/SF
Jonathon Simmons SG/SF
Mikal Bridges SF/PF
Zach Collins PF/C
Harri Barnes SF/PF
Harry Giles PF/C
Beli SG/SF
RHJ SF/PF
Norman Powell SG/SF
Joe Ingles SF/PF
Bojan Bogdanovic SG/SF

Siinäpä sitä listaa... Muutama kiinnostava nimi joukossa, mutta suurimmaksi osaksi roolipelaajia, epävarmoja janareita tai tusinaa.

Palataan seuraavassa viestissä hieman pelimääriin ja pisteytykseen. Näistä hyvä lähteä makustelemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 709
Draftiajankohtaa voi käydä äänestämässä liigan etusivulla.

Ke 16.10. - Ma 21.10. väliltä valitaan.

Omat suosikkini sunnuntai ja maanantai.

Myös tähän voi laittaa ajatuksia ajankohdasta. Kellonaika varmaan siinä 22 paikkeilla, kun draftiin se tunteroinen rapia menee.
 
Viestejä
8 709
Ja sitten ottelumääristä sekä pisteytyksestä.

Runkosarjassa mennään perus 45 peliä per, jotta saadaan aktiivisuutta korostettua.

Runkosarja päättyy 1.3., jonka jälkeen playoffsit viime kauden tapaan. Säälit, puolivälierät, välierät, finaali eli neljä viikkoa. Kausi päättyy siis maaliskuun lopussa.

Pleioffseissa mennään muuten viime kaudelta tutulla 43 pelin schedulella, MUTTA puolivälieräviikolla käytössä on 40 ottelun systeemi. Tuolloin liigassa on ennätyksellisesti 6 joukkuetta, joilla on vain 2 peliä ja tämä näkyy vääjäämättä pelimäärissä. Eli se kannattaa ottaa huomioon.

Pisteytykseen haettiin hieman uusia tuulia, mutta pääsääntöisesti vanhalla sapluunalla. Muutokset alla:

3PM nostettiin takaisin 5 pts...

...mutta ohi menneestä kolmosesta tulee -1 pts.

Tällä halutaan suitsia "paskaa ilmaan" volyymiheittäjiä, mutta oikeasti kovina heittopäivinä voikin sitten tienata wajukit pisteet.

Olikohan syötöt viime kaudella 2.5? Nyt kuitenkin 3 pts. Samalla nostettiin blokkien ja stiilien arvoa 5 -> 6.

Off reb arvoa nostettiin myös 4 pts ja Def. rebat ovat nyt 2.5. En muista mitä olivat viime kaudella, mutta jonkinlainen arvonnousu näihinkin syöttöjen/stiilien/blokkien mukana. Varmaan entisestään korostetaan hyökkäyslevareita tässä.


[yllä kirjoitetun osalta päivitys alhaalla, virheellistä tietoa]

Vaparit olivat aiemmin 1 ja -0.5, nyt 2 ja -1. Periaatteessa samassa suhteessa, mutta volyymimiehillä näkyy hyvät ja huonot päivät enemmän pistesarakkeessa. Viime kaudella vaparit olivat vähän merkityksetön kategoria ja nyt yritetään pikkuisen arvoa nostaa vrt. normiheitot.

Turnoverit nostettiin -5 eli paskasta pallonkäsittelystä rangotaan. Tämä näkyy mielestäni erityisesti siinä, että muiden kategorioiden nousut eivät näy rakettimaisina nousuina top dogien keskiarvoissa, koska he ottavat isoimmat hitit turnovereissa.

Samaan aikaan omasta mielestäni tuolla 80 pisteen janarteissa on vähän enemmän laajuutta tämän myötä, kun eivät niin keskeisessä roolissa ole pallonkäsittelyssä.

Waiverbudjetti on nyt kiinteä 100, sisältää niin flexit kuin normaalin operoinnin. Eli entistä tarkempi pitää olla rahankäytössä. Toisaalta Ossin kaltaisilla leväperäisillä managereilla oli vaikeuksia hahmottaa kaksi erillistä budjettia, joten tämä on samalla suoraviivaisempi ratkaisu.

Flexeihin saa nyt käyttää niin paljon hilloa kauden aikana kuin haluaa, mutta se on aina pois myös normihuutokaupoista. Toki flexien osalta edelleen maksimihuuto on sen 3 taalaa, jonka yli ei saa mennä. 50 nostoa kaikkiensa käytössä flexit mukaan lukien, max 4 per viikko. Tässä ei muutosta aiempaan.

Waiverpäivät MA (flx), Ke-Pe-Su. Eli flexillä taas koko viikoksi äijää kehiin, pakko peluuttaa. Sunnuntaina tekee joko moovin sille illalle tai katsoo jo tulevan viikon alkua. Keskiviikkona mahdollisuus korjata paatin suuntaa ekan kerran ko. peliviikolla perusrosterin osalta ja perjantaina sitten katseet viikonloppuun.

Palataan vielä niihin positioihin. Eli positioita voi saada ainakin positioperjantaisin, jotka järjestetään vain muutaman kerran kauden aikana. Siellä mennään sitten "kaikilla mahdollisilla perusteilla", mutta basketballreference on hyvä lähtökohta. Sanotaanko näin, että aikamoiset still kuva sulkeiset saa järjestää, jos bballreference antaa 0% haluamallesi pelipaikalla.

Viitteelliset arvot tuolle sivustolle mahdollisiin pelipaikkalisäyksiin:

Tuplapositio: Secondary position 34% tai enemmän

Triplapositio: Secondary vähintään 20%, tertiary position vähintään 15%, yhteensä 35% tai enemmän.

Neloispositiota ei aleta edes miettimään tässä vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 709
Löytyikin vanhasta topicista viime kauden scoring:

Off. Reb 4 (+1)
Def. Reb 2 (-0.5)
Ast 3 (+0.5)
TO -3 (-0.5)
Blk 6 (+1)
Stl 6 (+1)
3PM 3 (-2)
FTM 1 (-1)
FTA -0.5 (-0.5)

Eli def. rebin osuutta on nostettu, ei off rebin. Syöttö on ennallaan. TO muuttui merkittävästi, stiilit ja blokit ennallaan. Kolmosissa isoin muutos menetysten lisäksi ja vapareissa pientä höystöä merkityksellisyyden nostamiseksi.
 
Viestejä
2 037
En ole kiireiltäni ehtinyt paljoa tsekkailemaan Discordia joten kolme kysymystä tänne. Ja varmaan pitää olla kaikkien "virallisten" asioiden täältä haettavissa joka tapauksessa.

Mennään siis Fantraxilla, eikö?

Mitenkä on Fantraxin tän hetkisten pelaajalistausten laita (sivu: players / stats / all available players) joissa siis on pelaajien viime kauden pistetilastot ja Fantraxin Projected Season: onko ne nyt tämän uuden KpCom-pisteytyksen mukaiset, viime vuoden KpCom-pisteytyksen mukaiset vaiko jotkin Fantraxin standardipisteytykset?

Onko Draft Lotteryn ajankohta päätetty?
 
Viestejä
8 709
Drafti pidetään sunnuntaina 20.10. klo 21.30

Positiot ovat mintissä, kaikki on käyty läpi ja kuten nähdään tuplapositioita on todella vähän. Positioperjantait tulevat näyttelemään tällä kaudella suurta roolia.

Fantraxilla mennään.

Kaikki on uuden pisteytyksen mukaista, mutta Fantraxilla ei ole estimaatteja kaikista kategorioista. "Ei woi minkään" eli käsin pitää laskea ne.

Kaikki pre-draft valmistelut ovat nyt valmiita, mitään ei puutu.

Aina tietenkin tulee jotain pientä viilaa, mutta pääpiirteissään kaikki on valmista uutta kautta varten.

Draftijärjestyksen arvonta tulee tietenkin myös jossain vaiheessa, livestriimi julkistetaan chatissa wain minuutteja ennen sen tapahtumista.
 
Viestejä
2 037
Kaikki on uuden pisteytyksen mukaista, mutta Fantraxilla ei ole estimaatteja kaikista kategorioista. "Ei woi minkään" eli käsin pitää laskea ne.
Sori pedanttius, mutta varmistaisin vielä tämän.

Eli kun tsekkaa pelaajia Fantraxissa (Players -valikosta tai Draft Roomista) niin:

”Projected Season” tarkoittaa sitä, että jokin Fantraxin asiantuntijajengi on ennakoinut pelaajien ensi kauden statsit ja niistä on laskettu KpCom-liigan pistesäännöillä projisoidut fantasy-pisteet tulevalle kaudelle. Niistä puuttuu pelin aloittamis-miinus, kaikki levarit sekä kaikki virheet (fouls, flagrant fouls & ejections). Eli jos haluaa pitää Fantraxin estimaattia jonkinlaisena "rough guidena" tai lähtökohtana omille rankkauksille, siihen on lisättävä noiden muutaman kategorian vaikutus.

”2018-2019 Regular Season – YTD” puolestaan on viime kauden runkosarjan tilastot ja fantasy-pisteet KpCom-liigan pistesäännöillä laskettuna. Toisin kuin edellinen, tämä listaus on faktaa, mutta viime kauden faktaa. Näistä fantasy-pelaajan tehtäväksi jää sitten arvioida viime kesän runsaahkon pelaajaliikenteen & mahdollisen pelaajakohtaisen kehityksen / hiipumisen aiheuttamat muutokset tän vuoden statseihin.

Menikö suunnilleen oikein?
 
Viestejä
8 709
Tein mock draftin, joka auttoikin ymmärtämään mahdollisia sudenkuoppia paremmin. Tein seuraavia muutoksia draftia varten rostereihin:

- Muutin kokoonpanon 10+5 reserviä eli poistin FLEX ja ylimääräiset ressupaikat. Draftin valmistuttua lisään FLEX sekä reservipaikkoja. Reservipaikkoja tarvittiin viime vuonna enemmän, jotta kokoonpanon sai "tyhjäksi" aka. "Ossi Taktiikka". ESPN:llä rosterit sai aina halutessaan siirrettyä reservin puolelle, mutta Fantraxissa reserviin saa vain niin monta pelaajaa kuin siellä on paikkaa.

- Positiolimiitti on se viisi per paikka. Fantraxissa tuota ei kuitenkaan saanut viime vuonna järkevästi onnistumaan vaan myös secondary positiot raksuttivat mukaan limittiin. Meillähän vain primary positio vaikuttaa tuohon limittiin. Tästä johtuen tuota ei voi softan puolesta valvoa Draftissa. Eli käytännössä on mahdollista varata jengiin vaikka 10 pointtia. Tämä taas ei tietenkään ole sallittua eli jokaisen vastuulla on napata jengiinsä maksimissaan viisi kunkin paikan primaaripelaajaa.

JOS VARAA YLI 5 OTETAAN VIIMEISENÄ VARATTU VÄLITTÖMÄSTI DRAFTIN JÄLKEEN POIS KOKOONPANOSTA JA TILALLE SAA PELAAJAN VAIN NORMAALIN WAIVERPROSESSIN KAUTTA!

Miten selvität pelaajan primaariposition? Kismittävästi Fantrax ei tee tätä helpoksi ESPN:n tapaan. Tässä nyrkkisäännöt:

- Jos pelaajalla (suurin osa) on vain yksi pelipaikka = tuo on hänen primaaripositionsa, vaikka pelaajakortissa lukisi mitä. Esimerkkinä DeMarre Carroll, jonka auki saatavassa pelaajakortissa lukee SF, mutta meillä hän on pelkkä PF. Eli Carroll on PF.

- Jos pelaajalla on kaksi tai useampi positio selviää primaaripositio helposti naksauttamalla pelaajan nimestä (draftin aikana) pelaajakortin auki. Siellä ylhäällä komeilee pelaajan ykköspelipositio. Vekkulin tilanteesta tekee se, että jos menet nyt etukäteen painelemaan pelaajan nimeä Players osiosta et saa selville hänen primaaripositiotaan. Tällä hetkellä pelaajien primaaripositiot selviävät sivun "Rank Players" kautta, jossa painamalla nimeä saa esille pelaajakortin.

ELI tupla- tai enemmän positioita omaavien pelaajien primaariposition saat selville draftin aikana helposti tai ennen draftia menemällä "Rank Players" osioon.

Joukossa voi olla yksittäinen poikkeus, jonka primaaripositio pelaajakortissa on eri kuin annettu tuplapositio. Näissä tapauksissa primaariposition voi itse valita olemassa olevista eli annetuista, ns. joustovara.

Nyt kävi myös niin, että kaikki positiot nollautuivat mock draftin palauttamisen jälkeen eli tällä hetkellä positiot eivät pidä kutiaan. Korjailen viikonlopun ja ensi viikon aikana ne kuntoon. Ilmoitan, kun positiot ovat softassa jälleen ennallaan. Ei kannata siis luottaa tämän hetken positioihin lainkaan.
 
Viestejä
8 709
Positiot nyt saatu takaisin kuntoon eli kaikkien positiot ovat viralliset tästä hetkestä lähtien.

Draftijärjestyskin arvottiin:

1. Hoetje
2. spud
3. Pejton
4. Ossi
5. Trancey
6. Vitali
7. Zubru
8. Homppa
9. Kottii
10. Kik Jams
11. Nintto
12. Killes
 
Viestejä
19 112
Ei se Durantti yksin vahinko oo. Hyvin moni tummista amerikkalaispelaajista lienee vahinko....?
 
Viestejä
8 709
Piti vähän tasapainottaa positioita, jotta ei mene ihan PG/PF/C onanoinniksi. Toinen vaihtoehto olisi ollut muuttaa kokoonpanoja, mutta ei tee mieli perinteistä mallia laittaa kalkkiviivoilla ennen kauden alkua uusiksi. Ehkä ensi kaudeksi sitten.

Tässä most notable muutokset softaan. Btw, olen varma Fantraxin softan positioiden muuttelemisesta. Olin pomminvarma, että olin tehnyt tiettyjä muokkauksia, mutta niin vain siellä oli esim. Tobias Harris SF:nä... Muutin takaisin PF, joksi kuuluu.

Elih se lista:

Russell PG -> SG KONTROVERSIAL

Butler SF -> SG/SF

Bogdanovic Bogdan SF -> SG/SF

Dinwiddie PG -> PG/SG

Warren PF -> SF/PF

RJ Barrett SF -> SG istutettu SG:n paikalle preseasonilla

Sabonis PF -> C viime kauden pohjalta täysin sentteri, vaikka ei enää tällä kaudella olisi...

Gay PF -> SF/PF

Satoransky PG -> PG/SG

Winslow SF/PF -> SF Ohennettiin vähe PF-osastoa, joka oli liian runsas.

Dr Green PF -> SF/PF basketballreference dont lie

Lamb SG -> SG/SF

Wiggins SG -> SG/SF
 
Viestejä
8 709
Ok eli schedulea alla:

Week 1: RIVALRY WEEK 1

Week 2 - 9: Normiviikot (8)

Week 10: RIVALRY WEEK 2

Week 11 - 13: Normiviikot (3)

Week 14 - 16: Seed Groups: 1-4, 5-8, 9-12

Week 17: Kokonaispisteviikot, Top6 kokonaispisteissä merkkaavat itselleen WINSTIN.

Week 18: Rivalryviikkojen voittajat valitsevat vastustajansa

- 2 voiton pelaajat ensimmäisenä, parhaalla overall rekordilla oleva viikon 16 jälkeen oleva ekana jne.
- 1 voiton pelaajat seuraavaksi, parhaalla overall rekordilla oleva viikon 17 jälkeen oleva ekana jne.

Week 19 eteenpäin sitten säälit ja poffs, yhteensä 4 viikkoa. Kahdeksan parhaan joukossa pelataan 40 pelin viikko ja välierät/finaalit 42 TAI 43 pelin viikko. Tarkentuu, kun saadaan hieman "kausidataa" pelatuista pelimääristä.

Runkosarjassa normaali 45 pelin viikko, PAITSI Kokonaispisteviikolla unlimited GAMESSSSSS.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös