Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Viestejä
600
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

lahti on kirvelevästi kolmatta kertaa peräkkäin runkosarjan yhdeksäs. kauden päättäjäisillassa tulospaperi kuitenkin käännetään väärinpäin ja mystisten verivalojen ja spiritismi-istuntojen jälkeen luhtanen, larkio ja lanki tekevät itse vanhan kehnon avustuksella paluun kaudelle 2012/2013 entistä ehoimpina ja siivittävät namikan mestaruuteen.
ennen harjoitusmatsien alkua urkin käytävillä kiertelee huhuja myös turbo luukkosen sisältymisestä tähän epäpyhään sopimukseen, mutta joku rotihan näissäkin hommissa on onneksi oltava.
 
Viestejä
10
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

"Palataan Topoon. Erityisesti jos/kun huhut Topon kahdesta uudesta vahvistuksesta konkretisoituvat, on Topo sellainen nippu, jolla voidaan voittaa patsas Helsinkiin."

Kohta julkista tietoa
 
Viestejä
1 797
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Downtown sanoi:
Loimaan Liikuntahallilla pelattu Bisons vs Topo –ottelu vahvisti jo voimassa olleita ajatuksiani. Topo on ehdottomasti minun suurin suosikkini tulevaksi Suomen Mestariksi, ottelun lopputuloksesta huolimatta. Ja toisaalta toisin kuin Sohvisti, en usko Biisoneiden play off –tarinaan alkuunkaan, puhumattakaan edes pienesta mahdollisuudesta mestaruuteen. Biisoneiden viisikko on rautaa ja rotaation kaksi seuraavaa pelaaja (Jones ja Kivinen) hoitavat moitteettomasti roolipelaajan vaatimukset, mutta sitten seuraa suuri tyhjyys. Latvalalla ja Aaltosella ei lainkaan annetavaa liigatasolle. Aaltosessa on toki potentiaalia, mutta vastuuta ei silti ole odotetusti tullut. Biisonit ovat selvinneet ilman loukkaantumisia ja vaikka sama "onni" jatkuisi kauden loppuun asti, niin silti 7 pelaajan rotaatiolla playoffseissa menestyminen olisi suuri ihme. Kuten kauden aikana on tullut ilmi, Biisonit voivat voittaa kenet tahansa, mutta ottelusarjassa en laittaisi ropojani Biisoneiden puolesta. Joukkueen tukipilareille, Iveylle ja Zenolle, ei ole backuppeja lainkaan, ei edes teoriassa, ja + 38 minuuttia playoff tahdilla (peli joka toinen ilta) on yksinkertaisesti liikaa kenelle tahansa.

Palataan Topoon. Erityisesti jos/kun huhut Topon kahdesta uudesta vahvistuksesta konkretisoituvat, on Topo sellainen nippu, jolla voidaan voittaa patsas Helsinkiin. Play off tahti on tunnetusti todella raaka ja se on kuin tehty Topon kaltaiselle joukkueelle, jolla on laaja ja laadukas materiaali. Joukkueessa on kokoa, kokemusta, heittovoimaa ja varmasti halua voittaa. Kun pelinrakentajan tontille saadaan asiansa osaava mies, plus mahdollinen jenkkilaituri, on joukkue sarjan paras! Kamiselle & Salmiselle ei tule edes kiire, saada joukkueen peli raitellleen ennen playoffseja.

Pyrban ja Topon kohtaaminen finaaleissa on tuntuisi juuri nyt uskottavimmalta skenaariolta. Tamperelaiset kaipaavat oletettuakin suuremmin Harjulan panosta Lehdon back uppina. Intohimon puute on vaivannut tuplamestaria, kuten olemme huomanneet, mutta se korjantuu tosi otteluiden alkaessa.

Karhun mestaruuteen en usko. Karhulta puuttuu scoraaja, go to guy, joka pystyisi tarvittaessa yksin ottamaan joukkueen korintekovastuun harteilleen.

Kataja tarvitsisi laadukkaita korvaajia loukkaantuneiden tilalle, muuten en usko Joensuun mestaruuteen.
HAASTAJA

KTP on juuri nyt rautaa ja miksei olisi playoffseissa, jossa varmasti tulevat olemaan. Joukkueessa on alkukauden rypemisen johdosta valtava halu osoittaa osaamistaan. Kotkalaisilla on kovuutta ja kokoa haastamaan jopa Pyrba ja Topo.

SARJAJUMBO

Korihait.
Kukas sitä kissan... ei malta olla palaamatta parin viikon takaiseen kirjoitukseen, nyt kun on kauden ekat tositosipelit pelattu. Huomenna tullaan huomaamaan Pyrban ja Katajan tasoero, siis tamperelaisten eduksi. Topon tilannetta katsellaan, kunhan uusi/uudet kaverit tulevat tutuiksi.
 
Viestejä
2 819
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Hattu päästä Downtownille.

Pitäisi jo tässä iässä oppia se, ettei kommentoisi sellaisen joukkueen tekemistä, jota ei ole kertaakaan livenä nähnyt - Karhu-analyysini meni nimittäin railakkaasti metsään. Beidler oli täysi turisti eilen, mutta hän on osoittanut pystyvänsä olemaan tehokas tässä liigassa. Hendley/Hannah-parivaljakosta toisen tilalle on hankittava selkeä go to -pelaaja.

Biisoneiden suhteen en ole huolissani, koska he saivat vasta eilen ensimmäistä kertaa koko kauden aikana vastaansa playoff-kunnossa olevan joukkueen. Biisonit eivät olleet muuttaneet mitään pelijärjestelmässään kahteen edelliseen Pyrintö-otteluun verrattuna. Jos tällainen maallikko näki puolisen tusinaa korjausehdotusta hyökkäyspelaamisen toteuttamiseksi, löytää Gibson muutoksia varmasti kymmenkertaisen määrän.
 
Viestejä
1 362
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Huolia ja mulheita näkyy tulevaisuudessa, vaikka tähän kauteen pitäs yrittää keskittyä.
Se lämmittää, kun suomikoris-sarasvuot ei vienetkään meiltä Samia.
Semmosen oon kuullu, että Pete lähtee paremman lihan syöntiin. Se liiton entisen puheenjohtajan eukontekele on ollut huolissaan siitä pistooli-lisänimestä, jotta se on vaihdettava. Kuulema liian rlaflaava ja vihapuheita lietsova. Niinpä Petestä on tulossa puhveli-Pete
 
Viestejä
449
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Turbo Whoop Whoop Luukkonen sanoi:
Jos Lahti jää pleijareiden ulkopuolelle, niin lupaan viuhahtaa viimeisen finaalimatsin puoliajalla.
Ihan vaan sen vuoksi, ettei unohdu, Nostetaan aihe taas yläreunaan.

Kun selasi läpi noita syyskuun postauksia, niin hämmästyttävän lähellä oikeaa on valtaosa kommentoijista ollut. Oikeastaan ainoat selkeästi pettäneet joukkueet ovat olleet Korihait ja Lahti (tv-lähetystä odottaen!!) joita molempia povattiin 3-4 sijaa korkeammalle kuin missä joukkueet nyt on. Muuten silloiset veikkaukset noudattivat nykyistä tilannetta aika tarkasti, Kouvot, Salo ja Lappeenranta pienessä nosteessa juuri Ukin ja Lahden takia. Kärkikuusikko aavistettiin aika hyvin.

Mutta tärkeintä oli ettei tuo Turbo Whoop Whoop Luukkosen viesti unohdu:)
 
Viestejä
655
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Mississippi sanoi:
Mutta tärkeintä oli ettei tuo Turbo Whoop Whoop Luukkosen viesti unohdu:)
Oisko se jotenkin tähän tapaan:

ai niin, se oli puoliajalla, mutta kyllähän se nyt kannattaisi kesken pelin viuhahtaa niin pääsee "tv-kameroiden loisteeseen".
 
Viestejä
2 761
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Ettei vaan ton viimeisen finaalin arvaus mene samaan sarjaan zackin foorumin jättämisen kanssa? Tai kenties Katajan mestaruuden kanssa? Ehkä viimeisen kanssa synkassa? ::)
 
Viestejä
2 819
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Korisliigan viimeinen neljännes on yhä pahasti vaiheessa, mutta annan jo tässä vaiheessa ennakkoarvioni siitä, keitä tullaan palkitsemaan kauden päätösgaalassa.

Vuoden pelaaja – Sami Lehtoranta, Kataja

Olen seurannut ilolla Salen uudelleensyntymistä. Salen kesän 2009 päätös sanoa hyvästit maajoukkueympyröille ja keskittyä henkilökohtaiseen harjoitteluun on osoittanut kannatettavaksi, sillä edeltävällä kaudella Hongikon miehen pelihuumori oli ollut rajusti koetuksella. Uuden fysiikkavalmentajan löydettyään Sale on kehittynyt paitsi puolustajana, myös levypallopelaajana, ja katsomoon näyttää siltä, että kokeneen miehen pää kestää aikaisempia vuosia paremmin. Näillä otteilla en voi muuta kuin toivoa Samille terveitä pelivuosia sekä kauan kaivattua mestaruutta.

Haastajat:

Timo Heinonen, ToPo (ToPon ajoittainen go to -guy, fysiikaltaan ja pelitaidoiltaan amerikkalaispelaajan tasolla)

Antero Lehto, Pyrintö (Kyllä, kirjoitin juuri Antero Lehdon nimen MVP-kandidaattien listaan. Selkeän roolituksen ansiosta kasvanut joukkueensa arvokkaimmaksi kotimaiseksi pelaajaksi. Kehittynyt kolmessa vuodessa huikeasti.)

Vuoden valmentaja – Greg Gibson, Nilan Bisons

Gibsonilla on ensimmäistä kertaa uransa aikana ollut pääsarjatasolla materiaali, jolta menestystä on odotettu. Vaikka Jones, McDade ja Ivey ovatkin pelanneet aiemmin yhdessä Kotkassa, Gibson on silti ollut haastavassa paikassa, koska tähtäin on ollut hänen selässään ensimmäisestä päivästä alkaen. Herrasmies on kestänyt liiganousijalle esitetyt menestyspaineet, rakentanut Biisoneista itsensä näköisen ja mestaruuteen uskovan, persoonallisen ryhmän. Lisäksi joukkueen peli on kehittynyt huomattavasti syyskaudesta, jolloin monet muut liigavalmentajat uskoivat Bisonsin käyttäneen paukkunsa hetkessä.

Haastajat:

Jukka Toijala, Kataja (Loukkaantumiset ovat syöneet cup-mestarin iskukykyä läpi kauden, mutta Toikka on saanut joukkueestaan lähes suvereenin äärimmäisen kapealla rotaatiolla.)

Ari Tammivaara, Karhu (Toikan tavoin Hevi-Ari on joutunut värväämään loukkaantuneiden pelaajien tilalle makkaranpaistajia ja lipunmyyjiä Karhun kotipeleistä. Ihailtavan vahvaa jälkeä takaiskuista huolimatta.)

Vuoden ulkomaalaispelaaja – Jared Newson, Kataja

Kukaan ei tiedä, mihin vireeseen Damon Williams yltyy pudotuspeleissä, mutta ajattelen kauden parhaiden palkintoja ennen kaikkea runkosarjapalkintoina. Newson otti viime kevään viidennen finaalin tapahtumat henkilökohtaisesti ja teki kesällä kaikkensa karsiakseen heikkoutensa pelistään. Katajan ilmiömäinen voittovire on ollut ennen kaikkea ”Newsin” ansiota, ja tohdin uskoa, että keväällä News tulee löytämään itsestään vielä ylimääräisen vaihteen panoksien koventuessa.

Haastajat:

Jeb Ivey, Nilan Bisons (Zeno on ollut huikea, mutta Bisonsin selkäranka ja henkinen johtaja on ollut Ivey. ”Seppo” pelaa juuri nyt käsittämättömän suurella itsevarmuudella.)

Timothy Blue, KTP (Vanhan liiton työjuhta, joka tuntuu olevan aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Löytänyt oman ekologisen lokeronsa Korisliigan pelitavassa. Minkä joukkueen Blue ja KTP suistaa varhaiselle kesälomalle pleijareiden avauskierroksella?)

Vuoden puolustuspelaaja – Antero Lehto, Pyrintö

Kyllä! Kirjoitin Antero Lehdon nimen ”vuoden puolustuspelaajan” kategoriaan, ja olen siitä ylpeä! Tarkastelee asiaa miltä kantilta tahansa, on Lehto ollut Korisliigan paras suomalainen pallollinen puolustaja. Kyllä; Ison Talon Antin ja Frontside-Ollin miliisipartio kolmen sekunnin alueella antaa Pietille mahdollisuuden rakentaa puolustustaan paikoin Kreikan maajoukkueen malliin ja Damonin apupuolustus on yhä Euroopan eliittiä, mutta Lehto on ollut omassa roolissaan täysin ilmiömäinen.

Haastajat:

Timo Heinonen, ToPo (Fysiikka ja kokemus vievät pitkälle. Hetkittäisiä nukahduksia lukuun ottamatta pystyy kipsaamaan jenkin kuin jenkin.)

Antti Kanervo, Kataja (Vielä kaksi vuotta sitten Kanervo käveli puujaloilla, mutta nyt jollain ihmeen ilveellä hänestä on tullut rakkikoiramainen ja juuri sopivalla tavalla likainen pakki.)

Vuoden kehittynein pelaaja – Carl Lindbom, ToPo

Yksi vuosi Saksassa tekee ihmeitä. Vielä kesällä 2010 ”Calle” ponnisti hädin tuskin Hesarin yli ja tuskin osasi sulkea pelaajaansa edes NBA2K:ssa, mutta Skylinersin kuntokoulussa maajoukkueprospekti löysi alakroppansa. Pehmoili vielä alkukaudesta korin alla ja pyysi tuomareilta vetoapua saadessaan kroppaa päällensä, mutta on kauden edetessä päässyt yhä paremmin jyvälle siitä, miten liigassa skorataan korin alta. Ikää on vasta 21 vuotta, mutta kaveri on jo kylmäverinen heittäjä Jumalan armosta.

Haastajat:

Antero Lehto, Pyrintö (Timi Heinonen voitti pari vuotta sitten kehittyneimmän pelaajan palkinnon ”kypsällä iällä”, ja nyt Lehdolla on mahdollisuus samaan. Fiksuja ratkaisuja hyökkäyksessä, erinomaista puolustusta.)

Samuli Vanttaja, Kouvot (Oulun mies on väläytellyt monen vuoden ajan, mutta vasta nyt kaveri on puhkeamassa kukkaan. Jännittää aina ensimmäistä vaihtoa, mutta mukauduttuaan on liigan parhaita kotimaisia. Valitettava loukkaantuminen laskee osakkeita.)

Paras kuudes pelaaja – Petri Virtanen, Kataja


Pistooli-Pete on ikääntynyt arvokkaasti. Pari vuotta sitten Virtasen peli näytti Lehtorannan tavoin paikoin tahkoamiselta, mutta kun Katajan valmentajat ovat hiljalleen vähentäneet Peten ja Salen työtaakkaa, molemmat pelaajat ovat vastanneet mukautumalla uusiin rooleihinsa erinomaisesti. Peten pelissä on näkynyt tällä kaudella harvinaislaatuista vapautuneisuutta, ja rajoitetuissa minuuteissa hän pääsee paikoin oikeuksiinsa jopa puolustuspäässä.

Haastajat:

Clifton Jones, Nilan Bisons (Alkukaudella Clifillä oli pieniä vaikeuksia roolissaan, mutta ajan myötä hänestä on tullut yhä arvokkaampi osa joukkuettaan. Jokainen mestaruutta havitteleva joukkue tarvitsee oman Bill Laimbeerinsa.)

Carl Lindbom, ToPo (Harvalla joukkueella on penkillä yhtä ratkaisuvalmista pelaajaa kuin Calle. Voi tulla täysin kylmiltään kentälle ja suolata vastustajan kulmakolmosellaan.)

Vuoden tulokas – Alex Vaenerberg, Vilpas


Korisliigassa ei tällä kaudella ole ollut Haanpään, Koiviston tai Latimerin kaltaista ”myöhäiskypsää” vuoden tulokasta, mutta sitäkin useampi joukkueelleen arvokas roolipelaaja. Vaenerberg on toki haistellut liigaparketteja jo kahden vuoden ajan, mutta päässyt todella tuleen vasta tällä kaudella. Ennen Ahosen ja Katajan kuntoutumista Vaenerberg yllätti monet kypsyydellään, mutta todellisuudessa Alex teki vain niitä asioita, joista nuorisomaajoukkueiden koutsit ovat olleet tietoisia jo vuosia. Arvokas pelinrakentaja tulevaisuuden Korisliigaan.

Haastajat:

Jani Kivinen, Nilan Bisons (Alkukangertelun jälkeen iski paineella vastustajan pelinrakentajiin ja naulasi kolmosia jopa otteluiden ratkaisuhetkillä. Iskenyt sittemmin ”rookie walliin” poikkeuksellisen lujaa sairasteluiden jäljiltä. Tästä huolimatta arvokas lisä Biisoneiden rosteriin pudotuspeleissä.)

Niko Mattila, Pyrintö (Susijengin seuraava takakentän suurlupaus Sasu Salinin jälkeen? Mattila jää jalkatyössä ja fysiikassa jälkeen, mutta on vastannut kiitettävästi aina saatuaan Pietiltä minuutteja. Maailmanluokan potentiaalin omaava pelaaja, joka tulee tekemään liigaläpimurtonsa ensi kaudella.)

Aleksi Akpaso, Kouvot (Hiomaton timantti, mutta väläyksittäin olen nähnyt Akpasossa jälkiä Maurizio Pratesista. Lehtosella on aikaa ja kärsivällisyyttä tehdä Akpasosta liigatason pelaaja, ja vaikka hyvän ja huonon päivän erolla on tällä hetkellä valtaisa ero, voidaan ensimmäistä liigakautta pitää rohkaisevana.)
 
Viestejä
1 797
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Turbo Whoop Whoop Luukkonen sanoi:
Jos Lahti jää pleijareiden ulkopuolelle, niin lupaan viuhahtaa viimeisen finaalimatsin puoliajalla.
Khröm!

Tuo määritelmä (viimeisen finaalimatsin) on tosin hieman kryptinen, mutta vedä munaravit vaikka varmuudeksi jokaisessa finaalissa.
 
Viestejä
2 761
Vs: Korisliigan ennustusketju 2011-2012

Downtown sanoi:
Tuo määritelmä (viimeisen finaalimatsin) on tosin hieman kryptinen, mutta vedä munaravit vaikka varmuudeksi jokaisessa finaalissa.
Odottaa viidenteen finaaliin ja toivoo sarjan päättymistä aiemmin, jolloin voi perustella ettei tiennyt (esim) neljännen olevan viimeinen? ;)