Koripallo.com

Korisliigan sarjajärjestelmä muuttuu, ottelumäärä vähenee

Viestejä
1 386
Tämä on hyvä. Merkittävästi lyhyempi runkosarja, merkityksellisiä pelejä kaikille kevääseen saakka, alemastakin sarjasta 2 pleijareihin.
 
Viestejä
732
Kuulostaa hyvälle! Tätä syyskautta on vaivannut vahva pelailun meininki monen joukkueen kohdalla. Pelien intensiteetti on ollut usein kadoksissa, mutta ei tietenkään kaikissa otteluissa. Jospa tämä uudistus terävöittäisi toimintaa.

Kuusi kotipeliä vähemmän tuo haasteen talouspuolelle, aika tarkkana pitää olla budjettien kanssa. Ja luultavasti kaikki joukkueet joutuvat pienentämään talousarvioitaan tästä kaudesta.
 
Viestejä
811
Erinomainen uudistus pelillisesti. Taloudellisesti haasteellista tottakai, mutta urheilusarjahan tämä ensisijaisesti on.
 
Viestejä
1 563
No niin, nyt on alkanut tapahtua!
Ensin monikameratuotannot ja korismaanatai Elisa Viihteellä. Nyt järkevältä tuntuva sarjamuutos.
Seuraavaksi halleja remonttiin ja meillähän on kohta oikein hyvä sarja Suomessa, edelläkävijä suorastaan. Peukku.
 
Viestejä
1 158
Käy siis niin, että alempaan sarjaan joutuville tulee vähemmän kotimatseja, mikä lisää entisestään mahdollisia talousvaikeuksia - lisääkö edelleen paineita pestata mieluummin halpoja jenkkejä kuin kalliita kotimaisia?

Itse toivon, että tästä ois tuloksen yhä useamman jengin osallistuminen eurosarjoihin. Vaihtelun vuoksi jos ei muuten... Nimim. Katsojan mielipide.
 
Viestejä
1 570
Käy siis niin, että alempaan sarjaan joutuville tulee vähemmän kotimatseja, mikä lisää entisestään mahdollisia talousvaikeuksia - lisääkö edelleen paineita pestata mieluummin halpoja jenkkejä kuin kalliita kotimaisia?

Itse toivon, että tästä ois tuloksen yhä useamman jengin osallistuminen eurosarjoihin. Vaihtelun vuoksi jos ei muuten... Nimim. Katsojan mielipide.
Ihan saman verran niitä tulee. 16kpl.
 
Viestejä
1 083
Ja minä kun olen koko jytkyisen joulun alusajan odottanut sitä 66 matsin jytkytystä ensi kaudelle!
 
Viestejä
850
Erinomainen parannus sarjajärjestelmään. Valmentajien ja pelaajien keskuudessa aina HD:tä myöten on ollut melko selkeä yksimielisyys siitä että nyt pelataan liikaa. Harjoittelu kärsii ja palautumisen kanssa tekee välillä tiukkaa. Kielteinen vaikutus talouspuolelle on totisinta totta ja sen kanssa täytyy sinnitellä. Toivoa on kuitenkin että keskikatsojamäärä nousisi kun pelejä ei ole niin tiuhaan kuin esim Joensuussa kauden alussa.

Tässähän ihan herkistyy kun Korisliigasta tulee vähän väliä hyviä uutisia.
 
Viestejä
811
Tässä on nyt tullut Korisliigalta kieltämättä liikaa hyviä uutisia peräkkäin. Eiköhän kauden päätteeksi nähdä konkurssi tai jotain.

Uuden sarjajärjestelmän myötä hyvät organisaatiot joista löytyy markkinointi- ja pelaajakehitysosaamista, tulevat olemaan entistä vahvempia. Harjoittelun laatu ja olosuhteet korostuvat. Toki myös mahdollinen negatiivinen vaikutus palkkatasoon voi tuoda muutoksia.
 
Viestejä
683
Eli se on 6 kotipeliä vähemmän. Pahimmillaanhan tuo voisi tarkoittaa sata tuhatta euroa, jos ottelussa käy 1000 lipun maksavaa katsojaa per kerta ja lippu maksaa 15 e. Voihan olla että harvemmissa peleissä käy sitten myös hieman enemmän katsojia per ottelu joten menetys jäisi vähemmäksi.

Mutta kuinkahan suuressa määrin runkosarjan lipputuloja joukkueissa oikeasti on tähän mennessä budjetoitu joukkueen menoihin? Esim. Katajassa on nyt kaksi vuotta myyty hyvin halpoja kausikortteja, joten luulisi että lipputulojen varaan ei ole laskettu mitenkään kovin rankasti ja kuuden kotipelin vähennys ei vaikuttaisi kovinkaan paljoa.
 
Viestejä
94
Jotenkin tuntuu, että joukkueiden täytyy nyt olla paljon valmiimpia heti kauden alusta alkaen päästäkseen 6 parhaan joukkoon. Jenkkivalinnat täytyy onnistua ja penkillä tulee olla riittävästi leveyttä ja tuttuja miehiä, jotta peli kulkee hyvin heti kauden alettua.

Tähän kun saisi vielä jenkkien määrän vähentämisen max. 3 jenkkiin, niin olisi vielä parempi.
 
Viestejä
811
Olisiko seuroilla varaa vain kolmeen jenkkiin? Vaatisi monessa seurassa yhtä suomalaista lisää tilanteessa, jossa tulot pienenevät ja suomalaisista on muutenkin pulaa. Lisäksi sarjan taso heikkenisi varmasti.

Olen itsekin kolmen jenkin kannalla, mutta ei ehkä ennen kuin nähdään miten sarjajärjestelmä toimii.
 
Viestejä
1 386
Kotipelien vähentymisen voi toki nähdä haasteena seuran tulonmuodostuksessa. Samaan aikaan myös kotipelien järjestämisestä koituvat kulut ja talkoolaisten rasitus pienenee, saleista tarvitsee maksaa vähemmän ja vara saleissa pelata harvemmin. Lisätulojen hankkiminen europeleistä on mahdollista ilman kaksinkertaista rosteria sekä pelaajia että katsojia. Vielä kun ajallisesti Runkosarja lyhenee samaan aikaan parilla viikolla, eikä karsintoja varten tarvitse roikuttaa jenkkejä Suomessa, uskon tästä selvittävän kunnialla (ainakin niiden toimesta jotka selviäisivät siitä pidemmästäkin runkosarjasta)
 
Viestejä
1 226
Urheilullisesti askel oikeaan suuntaan.

Sitten kun saataisiin vielä sen verran joukkueita liigaan että pelkkä kaksinkertainen runkosarja riittää ilman mitään jatkosarja kikkailuja.

Mutta Suomessa ollaan allergisia tasoeroille. Kaikkien pitää olla yhtä köyhiä ja runkosarja on tylsä jos 10 joukkuetta ei ole 2 pisteen sisällä.
 
Viestejä
1 158
Ihan saman verran niitä tulee. 16kpl.
My bad. Luin jonkun Hesarin tai Ylen jutun ja siitä sai loppusarjoista erilaisen kuvan. Tai sit luin huolimattomasti.

Mutta silti, ne joilla on ollut tienesti tiukassa ovat vielä tiukemmilla.
 
Viestejä
1 748
6 kotipeliä vähemmän mutta myös 6 vierasmatkaa vähemmän. Eihän ne taloudellisesti ihan tasan mene mutta kuitenkin.
 
Viestejä
1 083
Toivottavasti tämä valmentajien toivoma treenimäärän lisääntyminen tulee näkymään muunakin kuin loukkaantumisten vähenemisenä. Jopa suomalaisten pelaajien kehittymisenä? Uudistus vaikuttaa kuitenkin pääosin hyvältä. Ja RKM on kyllä siinä täysin oikeassa, että ei sarjan ole pakko olla tasainen. Espanjan futisliigakin aika suosittu, vaikka neljä parasta tietää jo edellisenä heinäkuuna.

Tietysti on olemassa nämä jääkiekkojen änäriliigat, joissa tuurin merkitys on niin suuri, että suuriakin yllätyksiä tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös