Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Kumpi raivaa tiensä Korisliigan Finaaleihin 2017?

 • Kataja

  Ääniä: 10 47,6%
 • Seagulls

  Ääniä: 6 28,6%
 • Tasaista on, voi kääntyä kummalla tahansa

  Ääniä: 5 23,8%

 • Äänestäjiä
  21
Viestejä
5 090
#1
Runkosarjan kakkonen Joensuun Kataja ja kolmonen Helsinki Seagulls kohtaavat siis toisensa varmasti erittäin jännittävässä Välieräsarjassa. Taistelu finaalipaikasta käynnistyy Mehtimäen jäähallissa ensi lauantaina klo 17.00.

Spekulaatiot alkakoot, olkaatte hyvät molempien fanit!
 
Viestejä
4 786
#2
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Katajaa hoitanee kotiedun turvin, jos Mullings on pelikunnossa. Ilman Mullingsia en joukkueen mahdollisuuksiin usko. Neutraalina seuraajana eniten kiinnostaa Rannikko vs. Nikkarinen, koska kesän kisajoukkueessa olisi tarvetta ainakin jommalle kummalle.
 
Viestejä
1 150
#3
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi, vaan molempiin välieriin saatiin avattua kaksi treadhia. Toivottavasti Joensuusta jaksetaan myös kisikselle jengin mukana ja molempien jengien fanit mahtuvat silti samaan halliin.
 
Viestejä
50
#4
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Uskon että kataja hoitaa seagulsin ilman mullingsiakin. Tosin gibson sanoi tämän päivän lehdessä että mullings pelaa välierissä. Tämän kauden keskinäiset pelit 3-1 katajalle. Veikkaus: kataja menee finaaleihin voitoin 4-1 tai 4-2.
 
Viestejä
197
#5
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Katajan pitäisi saada heittopeli toimimaan, mikäli haluja on mennä päätyyn asti. Kolmosia Kataja on heittänyt jopa kotonaan tosi vähän pleijareissa, ja mielestäni huomionarvoista on myös se, että suurin osa kolmosista on lähtenyt kulmista. Keulin nyt vähän, mutta sanonpa kuitenkin että kulmasta heitetyt kolmoset kimpoavat todennäköisemmin kohti omaa koria kuin muualta heitetyt kolmoset ja antavat vastustajalle enemmän mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin. Vilpasta vastaan viimeistään tekisin tähän muutoksia, jos olisin Gibson.

Tästä ottelusarjasta en uskalla sanoa mitään, koska Katajan playoff-kunnosta Mullingsin kanssa ei ole toistaiseksi näyttöjä. Uskon silti Katajan olevan tällä hetkellä ainakin tasaisempi joukkue suoritustasoltaan, joka kantaa varmasti jo aika pitkälle ottelusarjassa. Joukkueet ovat kuitenkin tilastojen valossa lähes identtiset, joka tottakai ilahduttaa koripallofanaatikkoa. Tämä(kin) ottelusarja ratkaistaan kentällä eikä Excelissä.
 
Viestejä
896
#6
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Espoon Nash sanoi:
Vilpasta vastaan viimeistään tekisin tähän muutoksia, jos olisin Gibson.
Pientä luottoa nyt? Kyllä Katajalla on mahdollisuuksia päästä jopa finaaliin asti.
 
Viestejä
5 090
#8
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Sori, Click, en huomannut sun topikkia.

Katajan minimitavoite oli varmasti välieräpaikka ja mitaleista siis pelataan nyt jälleen Joensuussa yhden välivuoden jälkeen. Kataja joutui vääntämään Nokian kanssa kovasti ja onneksi ei mennyt 5. peliin sarja, muuten olisi voinut käydä toisinkin päin. Helppoa ei ollut Lokeillakaan, vaan Kouvot pisti kovasti hanttiin, kuten odottaa sopikin. Mutta se menneistä.

Runkosarjan neljä parasta mukana ja onhan Kataja vs Seagulls aika herkkupala. Yhtään väheksymättä toista paria. Runkosarjan kohtaamiset Kataja vei selvästi 3-1 ja Kataja oli voitto otteluissaan suorastaan ylivoimainen niin Joensuussa kuin Helsingissäkin. Ainoa tappiokin tuli vasta 2. jatkoajalla. Ne kohtaamiset tottakai voidaan pistää romukoppaan, mutta ehkäpä henkisellä puolella niillä matseilla jotain merkitystä on. Aika näyttää. Seagulls joka tapauksessa tuntuisi sopivan Match upp mielessä Katajalle mukavasti.

Odotettavissa on kovaa vääntöä varmasti jokaisella pelipaikalla ja eiköhän tämäkin sarja tunnetta tule tarjoamaan - niin kentän kuin katsomonkin puolella. Katajan kannalta kiinnostaa tottakai Daniel Mullingsin pelikunto. Välierissä mies viimeisimmän tiedon mukaan pelaa - mutta varmuutta tarkemmin ei ole. Tietysti kiva olisi jos Mullings olisi pelikunnossa heti lauantaina. Ilman Mullingsia voidaan toki sarjassa joku peli voittaa - sen verran mukavasti laajuutta löytyy. Pidemmässä juoksussa jos finaaliin haluaa Kataja päästä, niin Mullingsin pelaaminen olisi toivottavaa suurimmassa osassa välieräsarjan peleistä.

Onhan Seagulls todella kova joukkue. Osaamista löytyy ja Villppaan tavoin laaja rosteri käytössä. Kokemusta löytyy. Ulkomaalaiset tuntuvat olevan ihan pelimiehiä ja kotimainen kalusto Timo Heinosen, Antto Nikkarisen, Carl Lindbomin ja tietysti Junnu Leen johdolla aiheuttaa Katajalle takuulla haasteita ja Gibsonille taustaryhmineen mietittävää kerrakseen.

Jos näitä taistelupareja ja sarjan kannalta tärkeitä sellaisia miettii, niin tottakai molempien takakentät ja erityisesti Teemu vs Antto on yksi sellainen - toki Teemun vastuu on nykyään pienempi Truckin tullessa mukaan, mutta kuitenkin. Mielenkiintoista seurattavaa varmasti Teemun ja Anton taisto on. Kumpi ottaa yliotteen? Molempien iso kalusto on hyvin ratkaiseva - Jarkki Laitinen kehui Katajan isoa kalustoa sarjan parhaaksi ja ei varmasti kaukana ainakaan ole - Bristol - Mäkäläinen - Huolila on ollut todella kova! Kovaa kalustoa on Lokeillakin Junnun johdolla, joten saattaa olla tasaista taistoa luvassa.

Odotan kyllä todella mielenkiintoista sarjaa. Kataja lähtenee kotikentän ja Mehtimäen hornankattilan turvin sarjaan hienoisena suosikkina, mutta vain hienoisena. Voi tulla pitkäkin sarja - jopa 7 peliä ei sinällään olisi yllätys - toki Kataja on pelannut Kisahallissa perinteisesti vuosien saatossa myös hyvin, joten saas nähdä miten homma lähtee liikkeelle.

Mikäli Katajalle ei tule enää takapakkia loukkaantumisten muodossa ja Mullings saadaan mukaan, niin uskon Katajan menevän finaaleihin voitoin 4-2.
 
Viestejä
1 710
#9
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Kyllä tässä jo innolla odottaa kun nämä kaksi huippujoukkuetta kohtaavat välierissä!! Runkosarjassa Kataja vei kohtaamiset voitoin 3-1 joten Kataja lienee ennakkosuosikki varsinkin kun Kataja saa aloittaa välierät Joensuun jäähallissa jossa Kataja juhli historiansa ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Jos tässä nyt alkaa vertailemaan joukkueen ulkomaalaisia ja suomalaisia pelaajia niin tasaista on. Seagullsin ulkomaalaisnelikon muodostaa Upson,Abell,Conley ja Cowells 3 kun taas Katajalla on viisi ulkomaalaista Mullings,Brown,Bradley,Bryant ja Bristol. Kataja siis yksi ulkomaalainen on aina huilivuorossa ja kaikki ovat pelikunnossa niin Bradley on katsomossa. Mullings ei pelannut Nokiaa vastaan mutta uskon että Mullings pelaa Seagullseja vastaan. Kotimaisten pelaajien osalta löytyy myös molemmilta laatua. Seagullseilla on esim. Nikkarinen,Lee jr, Heinonen ja Lindbom kun taas Katajalla on esim. Rannikko,Mäkäläinen,Huolila ja Niemi. Tulee olemaan hyviä match uppeja ja tunnetta on varmasti kentällä ja katsomossa.

Itselläni on kova luotto Katajan finaalipaikkaan. Kataja menee finaaliin sen takia, koska sen puolustuspelaaminen on laadukasta, Katajalla on sarjan paras isojen miesten kolmikko Mäkäläinen,Huolila ja Bristol, Katajalla on kotikenttäetu ja Seagulls on sopinut vastustajana hyvin tänä kautena Katajalle. Veikkaan että Kataja etenee finaaliin voitoin 4-1!! TAISTELE KATAJAAA!!!!!
 
Viestejä
1 002
#10
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

KATAJA_AINA sanoi:
TAISTELE KATAJAAA!!!!!
Nyt kun tässä on muutama välipäivä ilman live-korismatseja, niin suosittelen kaikille Katajan kannattajille viimeisen Kouvot - Seagulls -matsin katsomista Fanseatilta - jos ei ole aikaa koko matsiin, niin aloittakaa toisesta puoliajasta (tai jos haluutte ihan shortcutin, niin kolmannesta neljänneksestä). Ihan taistelutahdoton tai -taidoton joukkue ei ole tulossa perjantaina Mehtimäelle vastaan...

That said, jos Seagulls pelaisi jompaa kumpaa toisen parin joukkuetta vastaan, sanoisin, että Lokit olisivat suosikki (vs. Karhu) tai snadisti ennakkoon vahvempi (vs. Vilpas). Katajaa vastaan Lokit on kuitenkin ilmeinen altavastaaja: Katajan pelisysteemi ja -tyyli on ollut Lokeille myrkkyä koko kauden siinä missä Karhut ja Viikingit on ennemmin kaatuneet kuin seisseet Lokkeja vastaan.

Nyt mitataan Lokkien kanttia ja taistelutahtoa - jota todellakin saatin harjoiteltua ja kerättyä Kouvot-sarjassa. Lokkien onni tietty on, että lähtökohtaisesti ei ole mitään menetettävää, vain voitettavaa. Katajan pitää sen sijaan kantaa ennakkosuosikin paineet ja se odotusarvo, että mikään muu kuin finaalpaikka ei käy.

Hyvällä säkällä tästä tulee todella jännää.
 
Viestejä
1 150
#11
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Kopion alkuun toisaalta itseäni
"Kokoonpanoja katsottaessa korialiigan kaksi suurinta mestarisuosikkia kohtaavat välierissä. Kataja ravisti puolivälierän peikon ja Gulls pääsee taas lähtemään sarjaan haastajan asemasta.

Keskinäisten pelien pohjalta Kataja lähtee ehdottomasti ennakkosuosikkina vaikka vahvistusten terveys ja esitykset ovat hieman kysymysmerkkejä.

Lokeilla Antto ja Alex nostaneet tasoaan, mutta Cowels, Lee, Calle kolmikolta tarvitaan huippupelejä voittoihin tässä sarjassa."

Kuten aina keväällä on molempien jengien terveystilanne ja pelikunto vähän arvailujen varassa. Mullings ottanut enemmänkin kipeää, Lee ja Teemu hakevat vielä viimeistä teräänsä pidemmän poissaolon jälkeen.

Vaikka jengien materiaali sinällään paperilla samaa kaliberia, vaatii jokainen lokkivoitto venymisiä useammalta eturivin kaverilta siinämissä Katajan europelien tuoma rutiini suoritus riittää otteluiden omissa näpeissä pitämiseen. Tämän merkitys korostuu 7 pelin sarjassa entisestään. Siinä missä paras viidesta systeemillä ensimmäisen pelin ryöstö ja seuraavan kotona pitäminen tarjoaa altavastaajalle mahdollisuuden suureenkin yllätykseen, on neljän voiton puristaminen paremmastaa todella vaikea suoritus.

Vaikka kovasti toivoisin finaaleja tälle keväälle Helsinkiin ja uskon lokkien ikkunan olevan juuri nyt niin raollaan kuin se tulee seuraavaan pariin vuoteen olemaan, näkisin 4-2/1 sarjan olevan se todennäköisin vaihtoehto. Lokkien mahdollisuus on sarjan alussa, yllätys perjantaina Joensuussa, paineiden siirtäminen Katajalle isosti. Niskanen Vaenerberg kaksikon fyysisen puolustuksen pääseminen Teemun pään sisään ja Antton haisu Gibsonin metkuista pleijari sarjassa. Leen tason (ja peliajan) selkeä nosto. Cowels ja Calle nakkaamassa molemmat 5+ kolkkia sisään per peli. Mahdollisuuksia on, mutta katajan atleettisuus pakissa vienee niistä tarpeeksi monta pois.

Tiukkoja pelejä, tunnetta ilman ylilyöntejä niin kentällä kuin täysissä katsomoissakin. Pääsiäisenä on kai ennenkin tapahtunut ihmeitä.
 
Viestejä
5 090
#12
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Sarja alkaa Joensuussa lauantaina klo 17.00, ei perjantaina kuten oli alkuperäinen ohjelma.

Hienoa, että päästään taas Mehtimäen jäähalliin pelaamaan. Enemmän yleisökapasiteettia, katsomot lähempänä kenttää ja sitä kautta huomattavasti paremmat mahdollisuudet paremman tunnelman saamiseksi. Kylmät väreet tulee edelleen kun muistelee kahden vuoden takaisia finaalipelejä Mehtimäellä. Saattaapi 2000 katsojaa mennä jopa rikki jo lauantaina. Runkosarjan kohtaamiset veti Areenaan molempiin peleihin 1800 katsojaa. Hieman Kataja nostaa lippujen hintoja välieriin, mutta ei mitenkään huomattavasti. 7/20 euroa on välierien tiketit. Paljonkos on Helsingissä?
 
Viestejä
312
#13
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Hyvä tuuri kävi vastustajan kanssa, toivottavasti tuuri jatkuu kentällä. Katajalla tarjota joka paikalle parempi pelaaja kuin Lokeilla joten kunhan vain peli kulkee niin finaaleissa nähdään.
 
Viestejä
1 422
#14
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Bäri sanoi:
Katajalla tarjota joka paikalle parempi pelaaja kuin Lokeilla joten kunhan vain peli kulkee niin finaaleissa nähdään.
Nikkarinen tuumasi Fanseat-haastattelussa Kouvot-taistelun jälkeen Katajasta, että Seagullsia vastaan tulee joukkue, jossa pelaa liigan TOISEKSIparas pointti.
 
Viestejä
1 002
#15
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Hector sanoi:
Hieman Kataja nostaa lippujen hintoja välieriin, mutta ei mitenkään huomattavasti. 7/20 euroa on välierien tiketit. Paljonkos on Helsingissä?
Parilla eurolla näkyy nostetun joitakin paikkaluokkia. Kisahallissa liput välieriin 16/38€ (halvin alennuspaikka / kallein istumapaikka). Ilman alennuksia valtaosa normaalilipuista menee 19-22€ eli käytännössä samalla hinnalla kuin Joensuussa. Kapasiteetiltaan pienemmälle "paremmalle puolelle" normaaliliput sen sijaan kustantaa sen 33-38€.

Kisiksen kokonaiskapasiteetti vain taitaa loppua siihen hiukka alle 1200:aan. Nyt vois se parituhatta lippua mennä stadissakin jos vaan olis tila johon mahtuisi.

Bäri sanoi:
Hyvä tuuri kävi vastustajan kanssa, toivottavasti tuuri jatkuu kentällä. Katajalla tarjota joka paikalle parempi pelaaja kuin Lokeilla joten kunhan vain peli kulkee niin finaaleissa nähdään.
Nikkarinenhan naureskeli jo Kouvot-pelin jälkeen, että kiva päästä pelaamaan liigan toiseksi parasta pointtia vastaan... ;)

Jos Conley ja Cowels on tikissä, niin Katajan tuuri saa jatkua kentälläkin että 1v1 voitot tippuu tosta vaan.

Paljon tietty riippuu peluuttamisesta. En esimerkiksi ihmettelisi jos Abell laitettaisiin ottamaan Mullignsilta tehot ja sitä kautta peli-ilo pois - johon sillä on musta kaikki eväät olemassa. Ja kaikki toki muistaa, miten puskeva Mullilkka pelaa...

Upsonissa on vähän jotakin samaa kuin toissakauden Melsahn Basabessa: koska on vähän ruipelo (ei millään pahalla) eikä mikään mörkö, niin on totaalisen aliarvostettu suhteessa siihen mitä tekee kentällä. Ja Upson on varmaan Lokeista parantanut peliään kaikkein eniten kauden vanhetessa - paitsi että myös Conley on alkanut pikkuhiljaa taas väläytellä sitä, miksi se on edelleen yksi sarjan parhaista ulkomaalaisvahvistuksista.

Lindbom oli vähän jäässä itseään lyhyempiä ja nopeampia Kouvon hyökkääjiä vastaan, mutta nyt on toisentyyppistä peliä luvassa. That said, Lindbomin peli on ollut tutun epätasaista läpi kauden. Nyt jostakin itseluottamus-buustaus Callelle ja kolmosia koriin sekä rauhaa puolustukseen.

Junnu Leen tilanne on musta se huolestuttavin. Mies ei selvästikään ole kunnossa - tai vaikka paikat olisikin kohtuu kunnossa, niin pelituntuma selvästikään ei ole. Mutta nykyisessä kunnossaankaan Katajalla ei ole varaa jättää Junnua kyllä hetkeksikään vapaaksi korin tienoille.

Niin kuin aiemminkin sanottu, Kataja lie selvä ennakkosuosikki, mutta kunhan muistuttelen, että ei Kataja ihan ilman pelaamista tästä selviä.
 
Viestejä
682
#16
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Turnover sanoi:
Nikkarinen tuumasi Fanseat-haastattelussa Kouvot-taistelun jälkeen Katajasta, että Seagullsia vastaan tulee joukkue, jossa pelaa liigan TOISEKSIparas pointti.
Paras pelaa Vilppaassa. :)
 
Viestejä
5 090
#17
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Sukkana Koriin Välieräennakko

https://www.youtube.com/watch?v=Brx6FCxgIf8&t=2s
 
Viestejä
1 830
#18
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

KATAJA_AINA sanoi:
Katajalla on sarjan paras isojen miesten kolmikko Mäkäläinen,Huolila ja Bristol
Tarkoitat varmaan tämän ottelusarjan paras? Sillä Karhulta löytyy yhtä hyvä ellei parempi kolmikko Giles,Washington ja Vanttaja 8]
 
#19
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Vitalstatistix sanoi:
Nyt kun tässä on muutama välipäivä ilman live-korismatseja, niin suosittelen kaikille Katajan kannattajille viimeisen Kouvot - Seagulls -matsin katsomista Fanseatilta - jos ei ole aikaa koko matsiin, niin aloittakaa toisesta puoliajasta (tai jos haluutte ihan shortcutin, niin kolmannesta neljänneksestä). Ihan taistelutahdoton tai -taidoton joukkue ei ole tulossa perjantaina Mehtimäelle vastaan...
Vaikka tuo Kouvot - Seagulls viimeinen peli olikin toki kovaa taistelua, niin mielestäni puolin ja toisin pelattiin ajoittain melko heikkoa puolustuspeliä. Erityisesti Kouvot pääsi monesti aivan liian helposti ajamaan korille Seagullsin puolustusta vastaan.. Jos vertaa vaikka Kataja - Nokia -sarjaan, niin mielestäni siinä sarjassa pelattiin huomattavasti parempaa ja kovempaa puolustuspeliä.

Kyllä Seagullsin pitää parantaa puolustustaan selkeästi Katajaa vastaan, muuten ainakin Katajan kotipeleissä voi olla luvassa kylmääkin kyytiä.

Runkosarjan viimeisessä Kataja - Seagulls -pelissä Kataja hyydytti Seagullsin ihan totaalisesti kovalla pallon paineella. Seagullsilla meni useassa hyökkäyksessä ihan liikaa aikaa ennen kuin he pääsivät pelaamaan settejään. Nikkarisellakin meni kaikki energiat pelkästään tuon prässin purkamiseen. Tuohon Seagullsin pitää keksiä jotain, ettei samaa tapahdu tässä sarjassa.

Kataja on kotiedullaan selkeä suosikki, mutta ei Katajankaan suoritusvarmuus ole ollut kovin hyvää viime aikoina. Kotipelit Nokiaa vastaankin olivat yllättävän nihkeitä.
 
#20
Vs: Korisliigan Välierät 17: Joensuun Kataja vs Helsinki Seagulls

Hector sanoi:
Sarja alkaa Joensuussa lauantaina klo 17.00, ei perjantaina kuten oli alkuperäinen ohjelma.

Hienoa, että päästään taas Mehtimäen jäähalliin pelaamaan.
Tuo uusi pelipaikka saattaa viedä Katajalta kotiedun täysin. Toki siellä reenaillaan etukäteen, mutta peli on aina eri asia.. Eikös joskus aikaisempina vuosinakin Katajan peli ole sakannut hieman jäähalliin siirryttyä?