Koripallo.com

KP.com mock draft peli

Viestejä
1 729
Noniin hätähousut. Huhut Mokeskin nukahduksesta ovat vahvasti liioiteltuja.

Keväällä 2012 Sunsin viimeinen pyristely playoffeihin Steve Nashin aikana kosahti siihen, että kesällä isolla rahalla kirjatut Hakim Warrick ja Josh Childress eivät jostain syystä niin sanotusti olleet vastauksia. Nash lähtee Lakersiin.

Kesällä 2012 GM Lance Blanks toteaa "this is a retool, not a rebuild", draftaa lotteryssa Kendall Marshallin (heivattiin 390 vuorokautta myöhemmin) ja kirjaa Goran Dragicin, Mike Beasleyn (pelannut sittemmin kahteen eri otteeseen Kiinassa), Wesley Johnsonin (ketään ei kiinnosta missä nykyään) ja Shannon Browinin (vankilassa). Nämä kirjaukset vakuuttivat myös palstan asiantuntijapiirit - yksikin peliin syvälle näkijä kommentoi Sunsin tulevaisuudennäkymiä seuraavasti:

Arvio: Phoenixin joukkue on leimattu "keskinkertaisuuden juoksupyörään" tämän kesän hankintojensa perusteella. Todellisuudessa Suns on kuitenkin vain hankkinut kaksi nuorta ja lupaavaa pelaajaa kohtuullisilla sopimuksilla, ja säästänyt ullakkotilaa tulevaisuuden varalle, millä joukkuetta voidaan parannella jatkossa. Kun vielä muistetaan, että Phoenix on tyypillisesti ollut varsin houkutteleva kohde vapaaherroille, eivät tulevaisuuden näkymät ole todellakaan "liigan toisiksi huonoimmat", mitä esimerkiksi ESPN:n "analyytikot" povailevat. Iloitsen myös siitä, että tankkaamaan ei ole ryhdytty, vaan joukkue pidetään suht kilpailukykyisenä.
Tulos: 25 voittoa. Siitäs saitte, ESPN:n "analyytikot".

Kesällä 2013 "basketball genius" Lance Blanks saa potkut, ja tilalle pestattu Ryan McDonough aloittaa pöydän putsaamisen. Tavoitteena tankata kesän draftia ja Andrew Wigginsiä varten. Forumin nimeltämainitsematon Suns-vaahtoaja katsoi Wiggins-videoita koko kesän. Tulos: 48 voittoa ja 14. varaus.

Kesällä 2014 McDonough tekee aggressiivisia peliliikkeitä markkinoilla, ja pudotuspelipaikka näyttää lähes itsestääänselvyydeltä. Tulos: Kaikki menee päin vittua, puolet joukkueesta treidataan ja liigan paras treiditäky vaihdetaan Brandon Knightiin, jonka sopimusta on muuten jäljellä 2020-luvulle asti.

Kesinä 2015 - 2017 ei tapahdu juuri mitään merkittävää, paitsi LaMarcus Aldridge oli muka yks kesä tulossa pelaamaan. Pelejä voitetaan parikymmentä per kausi, lotteryssa käy aina huonosti ja joka kesä analyytikkojen mukaan drafti on "deep but weak at the top".

Johtopäätös: Viimeiset 6 kautta ovat olleet sellaista suossarämpimistä, että yhden ykköspickin munaaminen ei tunnu enää juuri missään.

Jos olisin nimimerkki King Jamesin kaltainen narsismissaan kylpevä erityisyydentavoittelija, pitäisi ykkösvarauksella ottaa joku novelty-haku täysin konseksuksen ulkopuolelta. Koska kuitenkin olen mieluummin varman päälle pelaava Intellectul Yet Idiot (viime vuoden kirjoitukseen kaivattiin lisää Taleb-viittauksia), rajoitan valinnan konventionaaliseen top-2:een, Luka Donciciin ja Deandre (sic) Aytoniin.

Kun seuraa internet-vääntöjä aiheesta, tulee vain vakuuttuneemmaksi siitä, että Ayton vs. Doncic on ihan todellinen keskustelu. Nimittäin kummankin puolen kannattajat tuppaavat päättämään mielipiteensä "and it's not particularly close", mikä on merkki ainoastaan siitä, että it's actually close. Kuten Taleb sanoisi, "No rumor is true until officially denied". Siispä tässä viestissä kerrotaan, miten asia oikeasti on.

Kaikki varmaan tietävät kandidaattien oleelliset speksit tässä kohtaa: Doncic on historiallisen nuorena kaiken mahdollisen Euroopassa voittanut wonderboy, jolla on yliluonnollinen pelinäkemys, koripalloilijan kroppa, monipuoliset skillsit ja kuuma mutsi (kuulemma). Toisaalta kaukasialaisen miehen rajallinen absoluuttinen räjähtävyys ja ajoittain epävarma hyppyheitto ovat varoitusmerkkejä, mikäli tavoitellaan todellista ykkösoptiota joka keittää yks-ykkösissä kenet tahansa.

Ayton on taas se ruskettuneelta kreikkalaiselta jumalalta näyttävä idealisoitu koristaistelufiguuri, jonka olennainen heikkous on, että koris-ÄO puolustuksessa on usein myös koristaistelufiguurin tasolla. Toisaalta kaverilla näyttäisi olevan kaikki oleelliset taidot ja ominaisuudet hyökkäyksessä ja kaikki työkalut puolustukseen, plus tulee samasta koulusta kuin Bob Sarver.

Jos Aytonia pidettäisiin edes hyvänä puolustusprospektina, olisi valinta vähintäänkin kinkkinen. Nykykoriksessa™ on kuitenkin hirveän vaikea keksiä käyttöä senttereille - joista muutenkin on ylitarjontaa - jotka ovat pyörivät puolustuksessa kuin... niin. Ayton tulee tuskin koskaan olemaan edes 80% DeMarcus Cousinsista hyökkäyspäässä, ja 100% DeMarcus Cousinsin läsnäolokaan ei toistaiseksi ole korreloinut voittavan koriksen kanssa.

Donciciin liitettävät kritiikit myönnettävästi pelottavat hiukan, mutta toisaalta pallonkäsittelyvastuun jakaminen Bookerin ja Doncicin välille kuulostaa sen verran modernilta ja hienolta, että tottakai trendikkään korispuristin tulee tällaista kannattaa. Varsinkin kun toinen pelaajista on eurooppalainen.

Lopulta Doncic on 19-vuotiaana kuitenkin Euroopan mestari, Euroliigan mestari ja Euroliigan MVP plus ilmeisesti tilastoprojektioissa kovin prospekti miesmuistiin ja pelaa pelipaikkaa/roolia, jollaiselle on loputtomasti kysyntää nykykoriksessa™.

With the first pick in the 2018 NBA Draft, the Phoenix Suns select Luka Doncic from Slovenia.

...And it's not close.
 
Viestejä
2 333
Eiköhän tässä olla jo ihan on the run.

Laitan vielä tän lopullisen listan ja merkkaan jo ekan pickin...

1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James
3. ATL - King James
4. MEM - Omistajan ääni
5. DAL - Hamahakkimies
6. ORL - professori
7. CHI - Dreier
8. CLE - Achilles
9. NYK - Berliininmunkki
10. PHI - Vitalstatistix
11. CHA - Jukkka
12. LAC - Seisova paikka
13. LAC - Seisova paikka
14. DEN - Sgerevard
15. WAS - koris.com
16. PHO - Mokeski
17. MIL - shaqtin a fool
18. SAS - Funckwan
19. ATL - King James
20. MIN - Trancey
21. UTA - professori
22. CHI - Dreier
23. IND - Funckwan
24. POR - L.S
25. LAL - Tipper
26. PHI - Vitalstatistix
27. BOS - Major Julli
28. GSW - Jukkka
29. BKN - Major Julli
30. ATL - King James
 
Viestejä
9 123
Katsotaas mitä ollaan saatu Kingsin peräsimessä aikaan vs. Vladen johtama huumoriosasto vuodesta 2014 etiäpäin:

Kings picks:

2014:

Kik - Marcus Smart
Huumoriosasto - Nik Stauskas

He he he. Kikki napannut bonafide janarin, jonka nimi on tae menestykselle. Vivek haukkasi vähe paskaa Stauskaskin Nikken kanssa. Noh, huono tuuri. "Ei voi minkään".

2015:

Kik - 'Taps Porzinger
Huumoriosasto - WCS

Sieltä napsahti perennial All Star 'Taps Porzinger. Toki pientä polvivaivaa ollut ja ensi kausi jää välistä, mutta Kingseissä kaikki olisi mennyt toisin. WCS "ei ihan" ole operoinut samalla tasolla ja vaikuttaa sellaiselta "en vaihtaisi Tristan Thompsoniin" kaverilta projektioidensa kanssa.

2016:

Kik - Jamal Murray
Huumoriosasto - Marquese Chriss (<-> Bogdan Bogdanovic, Skal Labissiere, George Papagiannias)

He he. Kikki kiitti tulevalla All Stars takamiehellä, "The Next Steph" joka btw on jo nyt parempi kuin kukaan Kingsin rosterissa. Jee.

Huumoriosastolla meni vähän paremmin tämä, kun vaihtoivat vielä surkeamman organisaation kanssa paskalautasia keskenään. McDonut imac vähe jööteriä?!?! Bogdan on solid avauksen mies vaikka tähteä hänestä ei tule tekemälläkään. Skal on osoittanut lupauksia, mutta on vielä projektitasolla. Papagianniksen kai piti olla näistä se paras, mutta niin sai taas Vlade munittua tuonkin korkean pickin.

2017:

Kik - Jayson Tatum, Frank Ntilinka
Huumoriosasto - DeAaron Fox, Zach Collins (<-> Justin Jackson, Harry Giles)

Jaa jaa. Kikki se vähän nappasi tulevan Hall Of Famerin Jayson Tatumin nimissä ja taitaapi Ntilinkan Frankkikin olla parempi defensive prospect kuin Kingsin varaama Kettu. Zach Collins vaihdettiin vielä meh-tason Justin Jacksoniin ja polvivaivaiseen joskin hypetettyyn "2018 #1 pick terveenä ollessaan" Harry Gilesiin, jota ei ole vielä parketeilla nähty minuuttiakaan elämänsä aikana.

Kikin rosteri 2018-2019:

PG - Frankie Smokes
SG - Jamppa Murray
SF - Tatum
PF - 2018 2nd pick
C - 'Taps
6th Man: Marcus Smart

"Ihan jees". En sano, mutta sanon silti tuolla mentävän helposti playoffseihin. Ja tässä ei ole edes Kaveri Kenttää istuteltu mukaan Cousins-treidistä.

Vladen rosteri 2018-2019:

PG - Fox
SG - Bogdan B.
SF - Jösse Jäcsön
PF - Skal
C - WCS

Bench: Kaveri Kenttä, Harry Giles, Frank Mason III, 2nd pick 2018

Vladella ei mene mielestäni ihan yhtä hyvin. Nythän tässä on hieman sitä ongelmaa, että Kings on ladannut etukentän täyteen prospekteja, joille pitäisi vielä antaa mahkuja. Siihen ei niin kiva ole sitä Aytonia varata, jos Suns Doncicin ekalla ottaa. Muualla rosterissa sitten on enemmän tilaa, eli laituri voisi tehdä ihan höpöä... Kikillä tätä ongelmaa ei tietenkään olisi, vaan Ayton napsahtaisi aika nätisti tuohon PF-paikalle 'Tapsin viereen. Sitä se teettää, kun homma on helppoa ja hauskaa.

Katselin hieman pelinauhaa ja näistä kai se valinta pitää sitten tehdä:

Ayton, Jaren Jackson, Marvin Bagley, Mo Bamba ja HUHUISSA pyörinyt Porter, joka olisi Vladelta aikamoinen neronleimaus taas loukkaantumishistoriansa kanssa. Tietenkin treidaat kakkospickillä jotain, jota voit saada viisi sijaa alempaa. Ei kannata edes miettiä trading down.

Tyhjiössä varaisin Mo Bamban, joka on näistä most impactful player. Mutta tässä haetaan nyt hyökkäyksen alfakoiraa, joten Mo Bamba is out. Samasta syystä Jaren Jackson is out. Voi olla HUGE pelaaja mestaruuskaliiberin jengin toisena tai kolmantena viuluna, mutta ei ykköskoira. Porter OUT koska riski, johon ei kakkospickillä ole mitään syytä.

Ayton Vs. Marvin Bagley. Aytonilla on fysiikka puolellaan ja sitä myöten potentiaalia enemmän puolustuspäässä parantaa tekemistään. Marvin Bagley on dynaamisempi pelaaja, jolla on hyökkäyspään superstaran leimat ympäri kehoaan tatuoituna. Kings ei kaipaa nyt staattista pelaajaa, vaan räjähtävyyttä, supertähtipotentiaalia ja skooraajaa. Marvin Bagley täyttää nämä boxit enemmän kuin erinomaisesti.

With the second pick in the 2018 NBA Draft, the Sacramento Kings select Marvin Bagley III from Duke.
 
Viestejä
9 123
Mitäs meillä on täällä Atlantan kolmospickillä tarjolla? Pitää toki huomioida, että Hawks varaa vielä kahdesti ensimmäisen kierroksen aikana. 19. ja 30. pick, joilla voisi napata takakentälle täytettä. Tässä vaiheessa draftia kaikki talentti on etukentällä.

Hawksilla on tarpeita kaikkialla, mutta yksi ISO palanen on jo saatu viime draftista mukaan. Kik Jamsinkin draftaama John Collins löysi tiensä Hawksiin ja oli todella miellyttävä yllätys heti ensimmäisellä kaudellaan. Yksi liigan atleettisimmista pelaajista, joka ei tarvitse paljoa palloa ollakseen tehokas. Kehitti kauden mittaan myös heittoaan jo kolmosen viivan taakse, joka on elinehto tässä liigassa. Blokkaa, on eliittitason levypallopelaaja ja yksi liigan parhaista hyökkäyslevaristeista. Moottoria on päiväkausiksi ja hyvän pointin avulla kasvaa Amare STATmiren kenkiin vielä joku päivä. Hawksin seuraava Dominique, hands down.

SF-positiolla on Prince, joka veti odotetun läpimurtokauden. Tyler Dorsey, Isaiah Taylor ja DeAndre Bembry tarjoavat ohutta talenttia vielä näiden kahden ympärille, mutta odotusarvot laskevat jo huomattavasti. Ison rahan miehiä ovat Bazemore, Plumlee ja Schroeder, joista kaksi ensimmäistä ovat rahantuhlausta ja Skrööderikin on ollut niin valmentajan kuin GM-portaan epäsuosiossa. Ilmeisesti vakavia character issues miehellä. Toistaiseksi saa kuitenkin toimia nuoren joukkueen pelillisenä johtajana.

Collinsin rinnalle haetaan täydentävää palasta. DeAndre Ayton on tietenkin varma valinta, mutta mielestäni hän jarruttaa Collinsin kehitystä ottamalla liian suuren hyökkäyspään roolin. Ja kun kuitenkin silmätestissä Mo Bamba vaan vakuuttaa kaikkein eniten + paremmat fyysiset ominaisuudet kuin Rudy Gobertilla + parempi aihio hyppyheitolle kuin Rudy Gobertilla (+ 3 pnt potential) + koko draftin parhaat haastattelut -> selvästi student of the game. Ja sopii John Collinsin rinnalle toisena atleettisena friikkinä, joka blokkaa kaiken vittuun ja levyröi hirviötasolla. No brainer. Generational talent, no doubt.

With the third pick in the 2018 NBA Draft, the Atlanta Hawks select Mo Bamba from University of Texas.

Kp.com drafti hyvällä alulla, consensus #1 pick vieläkin boardilla. Hekotuttaa.

1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James - Marvin Bagley III
3. ATL - King James - Mo Bamba
4. MEM - Omistajan ääni
5. DAL - Hamahakkimies
6. ORL - professori
7. CHI - Dreier
8. CLE - Achilles
9. NYK - Berliininmunkki
10. PHI - Vitalstatistix
11. CHA - Jukkka
12. LAC - Seisova paikka
13. LAC - Seisova paikka
14. DEN - Sgerevard
15. WAS - koris.com
16. PHO - Mokeski
17. MIL - shaqtin a fool
18. SAS - Funckwan
19. ATL - King James
20. MIN - Trancey
21. UTA - professori
22. CHI - Dreier
23. IND - Funckwan
24. POR - L.S
25. LAL - Tipper
26. PHI - Vitalstatistix
27. BOS - Major Julli
28. GSW - Jukkka
29. BKN - Major Julli
30. ATL - King James
 
Viestejä
2 295
Grizzlies lähtee draftiin surullinen historia niskassaan, kun edellinen seuran onnistunut ykköskierroksen pick on Mike Conley vuodelta 2007. Toki usein varausvuoro on ollut häntäpäässä erinäisten treidien myötä, ja viime kesänä ei tarvinnut koko draft-tilaisuuteen vaivautua, kun seuralla ei ollut ollenkaan pickejä.

Edellisen kerran, kun Grizzlies on varannut näin pienellä numerolla, oli valintana Tansanian tuholainen Hasheem Thabeet, joten isot saappaat on 4-pickillä täytettävänä.

Joukkueella on kolme kovapalkkaista kaveria, joiden sopimukset jatkuvat: aiemmin mainittu Conley, Marc Gasol ja Chandler Parsons. Heistä taas Conley pelasi viime kaudella tasan tusina ottelua, vaikka keskimäärin urallaan onkin ollut kova työhevonen. Parsons taas on ollut uskomaton rahareikä: 42 kertaa avauksessa ja 50M lunastettuna.

Jengistä löytyy muutama hyvässä jengissä 12-15 minuuttia pelaava ihan ok kaveri, mutta aika ohkainen ryhmä on. Conley ja Gasol yhdessä kantaisivat melko pitkälle, mutta ilman toista tulos on sitä, mitä viime kaudella nähtiin. Paikattavia aukkoja olisi siis vaikka kuinka. Mutta kun kello alkaa tikittää Grizzliesin vuorolla, juostaan kirkuen huutamaan pick ennen kuin Adam Silver ehtisi todeta, että on tapahtunut jokin vahinko tai virhe.

With the fourth pick in the 2018 NBA Draft, the Memphis Grizzlies select DeAndre Ayton from Arizona.

Marc Gasol lähtee samalla hetkellä trade blockille. Mikään pakko spanskia ei kuitenkaan ole kaupata, ellei hyvää tarjousta tule. Mitään menestystoiveita ei kuitenkaan vielä ensi kaudella ole, ja Parsonsin hukkadiiliäkin on kaksi vuotta vielä jäljellä.

Aytonista Mokeski kirjoitti jo lähes kaiken tarpeellisen. Ainoat parannustoiveet ovat puolustuspäässä, mutta se on helpommin valmennettavissa ja parannettavissa. Luottoa löytyy myös siihen, että Ayton pistää heti alusta lähtien käyntiin sellaisen myllyn, että miestä täytyy heittää puolustamaan keskimäärin sellaisia kundeja, jotka taas Aytonille ovat helpompia rasteja pakissa.
 
Viestejä
7 418
Mavsin tämän vuosituhannen draft-historia on poikkeuksellisen heikko. Josh Howardin valinta vuonna 2003 on viimeisin viime vuoden ysivarausta Dennis Smith Jr:ää edeltävä varaus, josta oli joukkueelle edes jotain iloa. Tuon varauksen jälkeen joukkue on keskittynyt kippaamaan varausoikeutensa ties missä pelaajakaupoissa ja keskittynyt ostelemaan vanhoja veteraaneja ja haaveilemaan mahdollisista nimekkäistä vapaaherroista, jotka ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen jättäneet Mavsin lehdelle soittelemaan.

Joukkueen nykyrosteri on täydessä purkutilassa, eikä kokoonpanossa ole Dennis Smith Jr:n lisäksi oikeastaan yhtään pelaajaa, jonka pitäisi mitenkään vaikuttaa varausillan valintoihin. Harrison Barnes on ylihintainen ihan ok kolmos-nelospaikan täyttäjä. Nowitzki on nelikymppinen Nowitzki, joka säästelee joukkuetta kiusallisilta neuvottelutilanteilta antamalla neuvotteluissa rajusti alennusta. Valitettavasti pelaajana hän ei ole aivan entisellään.

Joukkueen rosterista löytyy myös muutamia ei ihan ikäloppuja nimiä (Dorian Finney-Smith, Dwight Powell, Seth Curry, Yogi Ferrell), mutta heidät on käytännössä kaikki löydetty varaamattomien pelaajien romuläjästä, eikä kellään noista pelaajista ole merkittävää starapotentiaalia.

Joukkueen puutteet voidaan tiivistää: kaikki puuttuu, mutta DSJ:stä saattaa tulla ihan hyvä pointti joskus tulevaisuudessa. Luonnollista olisi siis varata Paras Saatavilla Oleva Pelaaja ja pohtia muuta rosteria sitten joskus.

Aytonin käsittämätön liuku ei kuitenkaan aivan kestänyt viitossijalle saakka, joten joukkueen pitänee valita PSOP kolmikosta Jaren Jackson Jr. (18 v., 6'11", 235 lbs., freshman, Michigan St.), Michael Porter Jr. (19 v., 6'11", 210 lbs., freshman, Missouri) ja Wendell Carter Jr. (19 v., 6'10", 250 lbs., freshman, Duke). Trae Young (19 v., 6'2", 180 lbs., freshman, Oklahoma) oli myös männä kaudella paljon otsikoissa, mutta tässä vaiheessa ei liene järkevää ottaa toista pikkujätkää sen ainoan olemassaolevan palikan päälle.

"Miten hitossa nämä kaikki ovat nykyään jotain junioreita?2?!1?"

JJJr. on kimmoisa ja ulottuva raakile, jonka siipien kärkiväli on 7'4" ja hissi menee ylimpään kerrokseen. Liikkuu sulavasti ja raamit antavat ymmärtää, että sopivalla hevoskuurilla lihastakin tarttuu. Taitotaso on vähintäänkin riittävä 18-vuotiaaksi projektiksi. Ainoat miinukset liittyvät kuulemmat tilannekovuuteen ja levypallopeliin, jossa on ilmeisesti tottumaan surffailemaan pelkällä ulottuvuudellaan. Jackson on kuitenkin niin nuori, että valinta makselisi todennäköisesti osinkoja vasta joskus vuosien kuluttua.

Porter taisi olla jossain vaiheessa uumoiluissa jopa ikäluokkansa ykkösvaraukseksi, mutta valitettava selkävamma ja -leikkaus särkivät viime kauden ja yliopistonäytöt jäivät täysin antamatta. Selän kondis on edelleen arvoitus, koska Porter ei ole ilmeisesti suostunut draftiä edeltäviin lääkärintarkastuksiin. Terveenä Porter olisi käsittämättömän sulava kolmospaikan korintekijä jumalan armosta, joka pystyisi pistämään palloa pussukkaan sekä parkkipaikalta että vieraspenkin edestä. Mavsin jälleenrakennusprojektia ajatellen selkävamma on kuitenkin ikävä myrskypilvi, joka varjostaa kaikkia Porteriin liittyvie ennusteita.

Carter on kuulemma ahkerasti puurtava nelos-viitospaikan höylä, joka viimeistelee hyvin valmiista paikoista. Fyysisesti valmis jääkaappipakastin, jolla on asenne ja lajin perusteet kohdallaan. Valitettavasti Carterin sisäkatto on matalammalla kuin kahdella edellä mainitulla eikä hän siksi sovellu Mavsin pitkän aikavälin kunnarilyönniksi.

With the fifth pick in the 2018 NBA Draft, the Dallas Mavericks select Jaren Jackson Jr. from Michigan State.

Mark Cubanin puheet (plejaripaikan) haastamisesta jo ensi kaudella ovat pelkkää puhetta ja epätoivoista asemointia terassikauden pelaajasopimusneuvotteluita varten. Mavsin ensi kauden tavoitteena on pitää sen verran hauskaa, että Nowitzki saadaan houkuteltua vielä yhdeksi lisäkaudeksi hengailemaan ja ensi kesän draftissä päästään taas jännäämään pingispallojen pomppimista.

Jaren Jackson Jr. on todella pitkän aikavälin projekti, mutta Mavsilla ei todellakaan pitäisi olla mikään kiire ja on parempi antaa palavien raunioiden jäähtyä kunnolla ennen kuin tekevät mitään hätiköityä. Teoriassa DSJ ja JJJ voisivat olla kolmen vuoden päästä kaksi osasta sellaisessa rungossa, jonka varassa voitaisiin lähteä kokeilemaan, minkälaista korista siellä pudotuspeleissä pitäisi pelata.

Koripallo.comin Mock Draft 2018:

1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James - Marvin Bagley III
3. ATL - King James - Mo Bamba
4. MEM - Omistajan ääni - Deandre Ayton
5. DAL - hamahakkimies - Jaren Jackson Jr.
6. ORL - professori
7. CHI - Dreier
8. CLE - Achilles
9. NYK - Berliininmunkki
10. PHI - Vitalstatistix
11. CHA - Jukkka
12. LAC - Seisova paikka
13. LAC - Seisova paikka
14. DEN - Sgerevard
15. WAS - koris.com
16. PHO - Mokeski
17. MIL - shaqtin a fool
18. SAS - Funckwan
19. ATL - King James
20. MIN - Trancey
21. UTA - professori
22. CHI - Dreier
23. IND - Funckwan
24. POR - L.S
25. LAL - Tipper
26. PHI - Vitalstatistix
27. BOS - Major Julli
28. GSW - Jukkka
29. BKN - Major Julli
30. ATL - King James
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
278
Sacramenton uudelleenrakennus projekti on kieltämättä ollut hulvatonta seurattavaa, mutta Orlando on syvässä hiljaisuudessa myös operoinut silmälaput päässään joukkueen rakennusta. Magicin johtoportaan teemana Dwightin lähtemisen jälkeen on ollut omien lotteryvarausten tai muuten lupaavien pelaajien keskinkertainen kehittäminen ja lopulta heidän suhteen luovuttaminen tulokassopimuksen umpeutuessa. Ensitöikseen Orlando treidasi Tobias Harrisin Detroitiin akillesvaivaiseen Brandon Jenningsiin, joka tietenkin oli vain varjo entisestään ja häipyi kaupungista ensimmäisen mahdollisuuden saadessaan. Seuraava iso diili tehtiin Oklahoman kanssa, jossa päätettiin että entinen toinen varaus Victor Oladipo ei osaa pelata koripalloa, joten lähetetään hänet pois 11. varauksen kanssa jotta saadaan Serge Ibaka pelaamaan samaa pelipaikkaa Aaron Gordonin kanssa puoli kautta. Viime kaudella tietenkin luovutettiin joukkueen ainoa edes jollakin tavalla pätevä pelintekijä Elfrid Payton toisen kierroksen varausta vastaan, sekä päätettiin jättää Mario Hezonjan viimeinen vuosi tulokassopimuksesta käyttämättä. Heti tämän kuultuaan Hezonja pelasikin jo paljon paremmin tietäessään ettei tarvitse pelata ensi kaudella Orlandossa.

Joukkueen ainoat rakennuspalikat tällä hetkellä ovat Jonathan Isaac sekä Aaron Gordon. Gordonin sopimus loppui menneeseen kauteen, joten mikäli johtoporras jatkaa hyväksi toditetulla teemallaan, haistattaa joukkue hänelle pitkät ja potkut perseelle. Ajatellaan kuitenkin tässä tilanteessa, että Gordon tulee jäämään joukkueeseen. Isaac oli puolestaan loukkaantuneena lähes koko kauden, mutta parhaillaan hänestä voi kehittyä moderni laitapelaaja joka pystyy puolustamaan jokaista pelipaikkaa, sekä tuomaan myös hyökkäykselle arvoa. Lisäksi joukkueessa häärii läskeillä sopimuksilla Evan Fournier vuoteen 2021 asti, sekä Biyombo vuoteen 2020 asti. Nikola Vucevicin sopimus loppuu ensi kauteen, jonka jälkeen hänet olisi parempi päästää menemään puolustuksen liabiliteettina.

Orlando tarvitsee siis kipeästi kaverin ykkösoptioksi, sillä Gordonista ja Isaacista siihen ei todennäköisesti ole. Pointin paikalle on myös aivan kammottava aukko. Edes potentiaaliseksi ykkösoptioksi jäljellä olevista pelaajista voi laskea vain Trae Youngin, sekä Michael Porterin. Koska Porter pelaa enemmän tai vähemmän samaa pelipaikkaa kuin Isaac ja Gordon, niin...

With the 6th pick in 2018 NBA Draft, the Orlando Magic select Trae Young from Oklahoma

Myönnetään, Youngilla on hyvin suuri potentiaali olla bust kokonsa ja urheilullisuudensa vuoksi, mutta Orlandon on pakko ottaa tällä hetkellä hieman riskejä joukkueen rakenteluun. Youngin heittotaito kuljetuksesta väläytteli hieman Steph Curryn tasoa, mutta tietenkin ne oli vain väläyksiä. Youngilla on myös kyky löytää joukkuekavereita syötöillään, vaikka 9 syötön keskiarvo on hieman pullistunut hänen tehdessään lähes kaikki Oklahoman hyökkäyksessä.

Youngin isoin ongelma NBAssa tulee olemaan puolustus, joka ei ollut edes Collegessa hyvää. Hänen tulee myös pitää pallosta paljon parempaa huolta, sillä hänen menetyskeskiarvo oli yli 5. Orlandon erittäin iso tarve pointille eliminoi loppupeleissä lähes kaikki muut jäljellä olevat pelaajat. Collin Sexton voisi olla toinen mahdollisuus, mutta en tykkää hänen pelistä yhtään.
 
Viestejä
889
No niin, Chicago. Suunnilleen kaikki tällä foorumilla taitavat seurata Bullsia nykyisin sen verran, että joukkueen tilanne on pääpiirteissään tiedossa. Paljon on laskettu sen varaan, että kolmikon Dunn-LaVine-Markkanen ympärille voisi tulevina vuosina rakentaa menestyvän joukkueen. En nyt tässä yhteydessä ala spekuloida tämän odotuksen realistisuudella.

Yhtä kaikki, LaVinen jatkosoppari on vielä tekemättä, mutta vahva oletus on että hän jatkaa. Näiden kolmen (ja ehkä Bobby Portisin) lisäksi joukkueessa ei ole pelaajia, jotka näyttäisivät kuuluvan pidemmän aikavälin suunnitelmiin. Tosiasiassa suurimmat puutteet ovat kolmos- ja vitospaikoilla (Holiday on parhaimmillaankin penkkiskoraaja ja hän lienee Lopezin ohella lähdössä heti kun jostain löytyy ottaja), mutta tietysti kun tässä uudelleenrakennusta ollaan tekemässä niin ensisijaisesti haettaneen isointa potentiaalia pelipaikkaan juuri katsomatta.

Mennään siis asiaan. Kenties kiinnostavimmat jäljellä olevat nimet on Porter, Carter, Bridges x2 ja Sexton. Kun Bullsin tilanne on mikä on, tämä on minusta kuitenkin aika no-brainer.

With the 7th pick in the 2018 NBA Draft, the Chicago Bulls select Michael Porter from Missouri.

Nyt jos koskaan kyseessä on hit-or-miss -osaston valinta. Porterin kunnosta ei ole takeita. Tiemmä paluun jälkeiset pari peliä keväällä eivät myöskään näyttäneet kovin hyvältä, mutta eihän kukaan pelaa hyvin noin pitkän tauon jälkeen. Porter itse sanoo olevansa draftin paras pelaaja ja 100 % kunnossa, ja hän tulee antamaan näyttöjä yksittäisissä joukkueiden workouteissa. Samoin medicalit tultaneen jakamaan niille joukkueille, joihin herra itse voisi kuvitella haluavansa. Tässä mockissa mennään tietty enemmän säkki päässä, mutta kaiken lukemani perusteella näyttää vahvasti siltä että Porterin katto on ihan eri tasolla kuin näiden muiden mahdollisten herrojen kohdalla. JOS mies toipuu kunnolla, hän voisi täyttää Bullsin pahimman aukon kolmospaikalla ja muodostaa todella vaarallisen trion LaVinen ja Markkasen kanssa. Lisäksi Porterille voi hyvin antaa ensi kaudella reilusti toipumisaikaa ja ujuttaa hänet rotaatioon pikkuhiljaa: Bullsillahan ei ole mikään kiire ottaa sen enempää voittoja kuin kuluneellakaan kaudella. Jos taas homma kusee täysin, niin, no, sitten rebuild kestää vaan vähän pidempään.

Pakko silti sanoa, että en kyllä kadehdi niitä tyyppejä, jotka joutuvat tosielämässä tämän valinnan eteen. Näin mockissa se on helppoa, kun pahimmillaan menee vain oma (anonyymi) maine. (Ja sekin taitaa olla lähinnä paskan draftaajan maine.)
 
Viestejä
1 870
Ok, seuraavaksi on sitten Cavaliersin vuoro.

LeBronin free agency ei sinällään vaikuta millään tavalla Cavsin varauspäätökseen. Tarkoitus on kaikissa mahdollisissa tilanteissa ottaa pelaaja joka auttaa parhaiten joukkuetta voittamaan heti.

Cavsin sopimuksen alle olevat pelaajat:

George Hill PG
Jordan Clarkson PG/SG
JR Smith SG/SF
Kyle Korver SG/SF
Cedi Osman SF/SG
Kevin Love PF/C
Tristan Thompson PF/C
Larry Nance PF/C
Ante Zizic PF/C

Kuten sopimustilanteesta huomaa, niin tilanne ei ole lainkaan toivoton vaikka LeBron päättäisi lähteä kesällä pois. Völjyssä on joka tapauksessa tasonsa jo pitkältä ajalta osoittanut all-stars tason veteraani ympäröitynä nuorella Clarkson-Osman-Nance corella.

Sopimuspelaajien positioista voi helposti päätellä, että iso pelaaja ensi kesän draftista ei tule kysymykseen. Love-Nance-Thompson on erittäin varteenotettava kolmikko etukentälle, joten näin ollen Wendell Carter voidaan vaivattomasti sulkea boardilta, vaikka tämä ehkä paras jäljellä oleva pelaaja olisikin.

Näin ollen vaihtoehdoiksi jää oikeastaan vain kaksi optiota - Alabaman Collin Sexton tai Villanovan Mikal Bridges.

Sexton sopisi kuin nyrkki silmään Cavsin takakentälle atleettisena ja hyvänä puolustajana Hillin sekä Clarksonin rinnalle. Sextonin nopeus ja kyky viimeistellä korilla kovasta vauhdista on uskomattoman kovalla tasolla. Sextonin hyppyheitto on pienimuotoinen kysymysmerkki, mutta se ei haittaa, sillä nimenomaan atleettisuus ja dynaamisuus on se mitä Cavs takakentällensä kaipaisi.

Bridges sen sijaan on prototyyppi nykyaikaisesta koripalloilijasta joita nykykoriksessa arvostetaan. Kookas 2-3 paikan pelaaja, joka on hyvä puolustamaan ja heittämään. Tässä on juuri ne ominaisuudet joiden avulla esim. Jayson Tatum löi itsensä läpi tällä kaudella big time. Bridges on pelaaja joka pystyy operoimaan NBA:ssa välittömästi ja tekemään tatumit vaikka jo ensi kauden aikana.

Cavsilla olisi pelipaikkojen osalta enemmän tarvetta takamiehelle kuin laiturille, mutta koska fanitin Tatumia tällä kaudella Bostonissa ja koska näen Bridgesissä niin paljon samankaltaisuuksia, niin...

With the 8th pick in the 2018 NBA Draft, the Cleveland Cavaliers select Mikal Bridges from Villanova.

Koripallo.comin Mock Draft 2018:

1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James - Marvin Bagley III
3. ATL - King James - Mo Bamba
4. MEM - Omistajan ääni - Deandre Ayton
5. DAL - hamahakkimies - Jaren Jackson Jr.
6. ORL - professori - Trae Young
7. CHI - Dreier - Michael Porter
8. CLE - Achilles - Mikal Bridges
9. NYK - Berliininmunkki
10. PHI - Vitalstatistix
11. CHA - Jukkka
12. LAC - Seisova paikka
13. LAC - Seisova paikka
14. DEN - Sgerevard
15. WAS - koris.com
16. PHO - Mokeski
17. MIL - shaqtin a fool
18. SAS - Funckwan
19. ATL - King James
20. MIN - Trancey
21. UTA - professori
22. CHI - Dreier
23. IND - Funckwan
24. POR - L.S
25. LAL - Tipper
26. PHI - Vitalstatistix
27. BOS - Major Julli
28. GSW - Jukkka
29. BKN - Major Julli
30. ATL - King James
 
Viestejä
50
Vuorossa New Yorkin nipuista se hieman vähemmän kehno jengi eli New York Knicks. Knicksien kausi meni viime vuosien kaavan mukaisesti eli urakalla vihkoon. Yllättävän pitkään joukkueen playoff- unelma pysyi kuitenkin hengissä, mutta Unicornin loukki helmikuussa tuhosi viimeisetkin toivonrippeet post-seasonista. Record oli 29-53, ja sillä irtosi 11. sija idässä. Mitään suurempia kohokohtia on vaikea kyseisestä kaudesta mainita. Jacksonin Philin värväämä Frankie Smokes oli kyllä pettymys. Puolustaminen näytti kivalta, mutta 5,9 ppg ja 36,4 fg% eivät olleet kaunista katsottavaa. Olisihan siellä näin jälkiviisaana ollut Mitchelliä ja Kuzmaakin tarjolla vielä. Noh, toivottavasti heitto löytyy ja siittä upsidesta alkaa näkymään konkreettista todistusaineistoa . Toivotaan myös, että Kristapsin ACL parantuu hyvälle mallille ja mieluiten ilman sapattivuotta, sillä muuten ensi kaudesta tulee hyvin pitkä (meille) NYK- faneille. Hornacekin fudut ja Coach Fizdalen tuominen organisaatioon olivat hyviä ja täysin oikeita vetoja staffilta, iso peukku Jim Dolanin suuntaan tästä. Pelitavan luulisi muuttuvan modernimpaan ja nopeampaan Fizdalen tulon myötä. Ensi kaudella Knickseillä on sopimukset 8 pelaajan kanssa , minkä lisäksi 3 pelaajalla on pelurioptiot (Kanter, Baker ja O’Quinn). Näistä Baker on ainut joka tasan taatusti tulee palaamaan takaisin. Kanterin signaamisessa on omat riskinsä, sillä liian isoa rahaa ei kannata laittaa kiinni verkkaiseen sentteriin tässä nykyisessä nopeassa koriksessa, missä kontaktia saa ottaa vähemmän kuin salibandyssä. O’Quinn olisi kiva saada takaisin rouhimaan tulevaisuudessa, mikäli kohtuullisella summalla se onnistuisi. Muuten sopparitilanne on mikä on (en jaksa itkeä Joakim Noahin sopparista sen enempää). Vapaita agentteja luultavasti tulee muutama, mutta isoja kaloja en näe kyllä millään tulevan Manhattanille.

Rosterissa on pari kohtaa, mitä lähtisin välittömästi vahvistamaan. Ensimmäinen on pointin tontti. Viime kausi vedettiin käytännössä JARRETT JACKILLA. Sitä ei tarvi ehkä sen enempää perustella. Toinen on mielestäni wing playerin puute. Sellainen 6´8-6´9 mittainen, atleettinen ja hyvin heittävä olisi tietenkin optimi, mutta niille on ehkä eniten kysyntä tämän hetken liigassa. Isoa miestä en lähtisi värväämään tässä tilanteessa, kun on Kristaps (ja mahdollisesti Kanter) joukkueessa. Tämän lisäksi front office voisi olla parempi Knickseillä, mutta komissaari Silver ei ole vielä niiden värväämistä mahdollistanut. Itse en syty Collin Sextonin pelitapaan ensi silmäyksellä, vaikkakin hän toisi pointtiosastolle apuja heti. Wendell Carter saattaisi joutua valmiiksi ruuhkaisassa etukentässä limboon. Kevin Knox olisi mielestäni sopiva palanen Knicks- organisaatioon. Vasta 18- vuotias laituri, jolla mittaa mukavasti (6´9) ja hyökkäyspään arsenaaliakin löytyy kivasti. Kehittymisen varaa on rutkasti, mutta etenkin mikäli Kristaps on sivussa ensikauden, on joukkueessa vapaasti tilaa kehittyä.

With the 9th pick in the 2018 NBA Draft, the New York Knicks select Kevin Knox from Kentucky.

Koripallo.comin Mock Draft 2018:

1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James - Marvin Bagley III
3. ATL - King James - Mo Bamba
4. MEM - Omistajan ääni - Deandre Ayton
5. DAL - hamahakkimies - Jaren Jackson Jr.
6. ORL - professori - Trae Young
7. CHI - Dreier - Michael Porter
8. CLE - Achilles - Mikal Bridges
9. NYK - Berliininmunkki - Kevin Knox
10. PHI - Vitalstatistix
11. CHA - Jukkka
12. LAC - Seisova paikka
13. LAC - Seisova paikka
14. DEN - Sgerevard
15. WAS - koris.com
16. PHO - Mokeski
17. MIL - shaqtin a fool
18. SAS - Funckwan
19. ATL - King James
20. MIN - Trancey
21. UTA - professori
22. CHI - Dreier
23. IND - Funckwan
24. POR - L.S
25. LAL - Tipper
26. PHI - Vitalstatistix
27. BOS - Major Julli
28. GSW - Jukkka
29. BKN - Major Julli
30. ATL - King James
 
Viestejä
2 333
Philadelphia on ollut varsinainen varaushirmu viime vuosina. Tuskin mikään muu joukkue on muutamana viime vuonna käyttänyt ylipäänsä niin monia varauksia saati kahminut niin monia kärkivarauksia kuin 76ers.

Vaikka jossittelu onkin sinänsä joutavaa, niin on hauska spekuloida, että mikäli Philly olisi tehnyt toisenlaisia varauksia, se voisi heittää Simmonsin ja Embiidin kanssa kentälle Jayson Tatumin, Kristaps Porzingisin tai vaikkapa Zach LaVinen (tai olisivat voineet pitää Elfried Paytonin).

Phillylla on myös ollut uskomaton epäonni erilaisten loukkaantumisten ja muiden ihmevaivojen kanssa kun tuleva tähtipelaaja toisensa jälkeen on joutunut jättämään kokonaisia kausia väliin heti uransa alussa, viimeisimpänä viime vuoden ykkösvaraus Markelle Fultz.

Philadelphiassa on kuitenkin ”luotettu prosessiin” ja useiden mielestä nyt alkaa lopulta olla sadonkorjuun aika. Koska 76ersiltä odotetaan nyt menestystä, joukkueella on tarvetta hakea draftista enemmän plug-and-play –tyyppisiä pelaajia jotka voi laittaa kentälle jo ensi kaudella, eikä niinkään raakileita joista ehkä hioutuisi timantti viidessä vuodessa.

Samasta syystä voisi olettaa Philadelphian olevan yksi ensi kesän aktiivisista siirtomarkkinatoimijoista. Draft-spekulaatioiden sijaan Philadelphian ympärillä puhutaankin tällä hetkellä selvästi enemmän mahdollisista vapaista agenteista (LeBron, Kawhi?).

76ersillä on kuitenkin taas kaksi ykköskierroksen varausta, joten ei kuin varaamaan.

Joukkueen ydin näyttäisi rakentuvan Joel Embiidin ja Ben Simmonsin ympärille. Robert Covingtonilla on Embiidin tavoin neljän vuoden sopimus ja vaikka pleijarit menikin kehnosti, Covington lienee 76ersin ydinpalikoita myös tulevaisuudessa.

Lähtökohtana voisi olla, että Ben Simmons hyötyisi heittävästä ja syöttelevästä pallonkuskaustaitoisesta takamiesparista ja Joel Embiidille tarvittaisiin isoon päähän heitto- ja syöttötaitoinen liikkuva kaveri. Vapaiden pelaajien listaa katsoessa esiin nousevat Kentuckyn Shai Gilgeous-Alexander tai Miamin Lonnie Walker IV ensimmäiseen rooliin ja Duken Wendell Carter Jr. toiseen. Kumpaakin paikkaa vaan ei saa täytettyä yhdellä varauksella, eli on tehtävä valinta.

Gilgeous-Alexander on isokokoinen ja ulottuva takamies, hyvä syöttäjä ja huippupuolustaja. NCAA:ssa Gilgeous-Alexander oli kuitenkin enemmän ajaja kuin heittäjä ja Simmonsin viereen tarvittaisiin nimenomaan heittäjää. Gilgeous-Alexanderilla on kyllä periaatteessa heittotaitoa (kolmoset viime kaudella 40%), mutta miten profiilinvaihto onnistuisi? Walker on puolestaan selkeä heittäjä ja siinä selvästi parempi. Puolustuksessa Walkerin ansiot ovat kuitenkin selvästi heikommat (vaikka ulottuvuutta piisaakin), kuten pallottomassa pelaamisessa ylipäänsä. Walker näyttäisi myös olevan pelaajana enemmän kehitysprojekti kuin Gilgeous-Alexander.

Vaikka niin Gilgeous-Alexander kuin Walkerkin olisivat ihan kohtuullisia valintoja, kallistuu Phillyn vaaka Wendell Carter Jr:iin. Carter on jäljellä olevista pelaajista kokonaisuudessaan kovatasoisin ja luultavasti myös NBA-valmein pelaaja (nuoresta iästään huolimatta). Carter sopii myös erinomaisesti Embiidin viereen kenttää levittävänä, liikkuvana, kohtuu nopeana ja puolustajia itseensä imevänä pelaajana. Ja mikä parasta, tietäen Embiidin loukkaantumishistorian, Carter pystyy pelaamaan erinomaisesti vitospaikkaa eikä pelkää korinaluspelaamista.

Carterin puolesta puhuu myös se, että hän on osoittanut jo Dukessa kykenevänsä noudattamaan valmentajan ohjeita. Kun Coach K. ilmoitti, että Marvin Bagley on joukkueen go-to pelaaja ja Carterin tulee pelata avustavassa roolissa, Carter teki työtä käskettyä. Loppukaudesta Bagleyn poissaollessa Carter ehti näyttää, että kykenee ottamaan homman myös hanskaan kun siihen annetaan lupa.

With the 10th pick in the 2018 NBA Draft, the Philadelphia 76ers select Wendell Carter Jr. from Duke.

Aika no-brainer, itse asiassa.

Koripallo.comin Mock Draft 2018:

1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James - Marvin Bagley III
3. ATL - King James - Mo Bamba
4. MEM - Omistajan ääni - Deandre Ayton
5. DAL - hamahakkimies - Jaren Jackson Jr.
6. ORL - professori - Trae Young
7. CHI - Dreier - Michael Porter Jr.
8. CLE - Achilles - Mikal Bridges
9. NYK - Berliininmunkki - Kevin Knox
10. PHI - Vitalstatistix - Wendell Carter Jr.
11. CHA - Jukkka
12. LAC - Seisova paikka
13. LAC - Seisova paikka
14. DEN - Sgerevard
15. WAS - koris.com
16. PHO - Mokeski
17. MIL - shaqtin a fool
18. SAS - Funckwan
19. ATL - King James
20. MIN - Trancey
21. UTA - professori
22. CHI - Dreier
23. IND - Funckwan
24. POR - L.S
25. LAL - Tipper
26. PHI - Vitalstatistix
27. BOS - Major Julli
28. GSW - Jukkka
29. BKN - Major Julli
30. ATL - King James
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös