KP.com mock draft peli

Viestejä
8 270

Kik Jamssi kun Lonnie Walker meni nenän edestä. Nyt meni konseptit uusiksi. Palataan asiaan...
 
Viestejä
8 270
Atlanta Hawks taas kellossa ja etukenttä on saatu minteritsiin, joten nyt on aika keskittyä takakentän tarpeisiin. Tietenkin myös seksikkäät 3-D pelaajat SG-SF positioille ovat vaihtoehtoja, mutta en vaan jotenkin syty näille janareille. Käytännössähän näiden pelaajien draftaaminen on vain fyysisten mittojen varaamista, koska puolustus on mentaliteettikysymys ja kolkkia nyt oppii heittämään kuka tahansa jota ei ole raiskattu SamppaMarion-syndroomalla.

Atlantan intresseissä on vielä ainakin tällä pickillä hakea todellista talenttia ja potentiaalia, jota joukkueelta todellakin puuttuu. 3D-pelaajien prototyyppejä voi varailla vielä vikalla pikillä tai toisella kierroksella tahi hakea G-liigasta myöhemmin.

Katselin pitkän aikaa Troy Brownia, jolla olisi uniikki paletti tarjolla näihin geimeihin. Harmillisesti miehen Draft Combine tulokset olivat todella meh. Fyysiset vajavaisuudet yhdistettynä heittomekaniikkaongelmiin -> ei kiinnosta hankkia seuraavaa Kyle Andersonia.

Loppujen lopuksi valinta oli erittäin selvä. Joukkueella on tarjolla roolia pelaajalle, joka on valmis kontribuioimaan heti ja jatkamaan kehitystään ison vastuun kanssa. Tämä tarkoittaa siis pelaajaa, jolla on paletti jo kasassa ja erityisesti puolustuspään taitoa, jotta voi ylipäätään pysyä kentällä.

Enter Khyri Thomas. Miehellä on mittaa hieman naftisti 6'3, mutta pitkät kädet ja solid atletiikka. HYVIN paljon samaa pelaajana Jrue Holidayn kanssa. On kehittynyt joka vuosi ja tuonut peliinsä mukaan uutta ulottuvuutta. ERINOMAINEN puolustaja ja jo nyt todella hyvä heittäjä/viimeistelijä. Puutteet eri scouttien kertomana pelkkää nit-pickingiä eli tikusta asiaa. Ainoa knock on ikä, mutta tässä tapauksessa se pelaa niin Atlantan kuin pelaajan itsensä pussiin. Heti valmis kontribuuttori, joka voi ottaa roolia saman tien helpot +25 minsaa.

Paljon mausteita ja tuntua monista erinomaisista NBA-pelaajista. Vähän Vic Oladipoa, pientä Kawhia, huomattava määrä Jrueta, vähe Lowrya, hinasen Donovan Mitchelliä... Lattia Khyrillä on solidina puolustavana SG/PG-rotaatiopelaajana hyvän playmakerin vieressä. Katto voi pelintekotaitojen ja hyökkäyspään kehityksen myötä olla aloittavana kahden suunnan kombo guardina, joka toimii joukkueen 2nd-3rd optiona skooraten 16-19 PPG viidellä syötöllä ja parilla stiilillä. Maukasta. ROTY myös haussa ensi kaudelta.

With the 19th pick in the 2018 NBA Draft, the Atlanta Hawks select Khyri Thomas from Creighton University

Laitan Tranceylle hoputusviestiä niin saadaan seuraava pikki nopsaan kehiin.
 
Viestejä
8 270


Mock Drafti saatu taas hyvin raiteille, jäljellä lähes pelkästään asiansa osaavia ja aktiivisia membersejä. Tranceyn pick myös imminent.
 
Viestejä
355
Minnesota Timberwolves ja Tom Thibodeu ratissa.
#20 pick käytettävissä ja perinteisesti coach Thibs ei märkäkorvia peluuta.

Joukkueen palkkatilanne tulee olemaan todella lohduton vuoden päästä. Wigginsin ylihintainen palkka lähtee potkiin syksyllä ja Townsille pitäisi tehdä vastaava viimeistään vuoden päästä. Molemmat pelaajat soft par excellence, kuten Rockets sarja näytti.


Ajatuksena oli lähteä varamaan positio edellä. Tarvetta on hyvälle swingmanille, joka korvaisi Jamal Crawfordin ja toisi heittovoimaa. Tie rotaatioon olisi aika selvä. Katsomalla jäljellä olevaa boardia tuleekin paniikki, missä ovat valmiit heittävät kaverit? Jäljellä on vain raakileita, joita pitäisi kehittää useampi vuosi ja Jimmy Butler kenties ottaa hatkat. Nimet Zaire Smith ja Troy Brown Jr. ei sytytä. Parempi yrittää kalastaa vapailtamarkkinoilta täytettä ja signeerattava Derrick Rose tuomaan "heittovoimaa" takakentällä.

On panostettava tähän hetkeen. Niinpä pitää ottaa varman päälle ja rutinoitunut voittaja, joka tuo kovuutta ja pystyy myös venyttämään kenttää. Tämä mies oli vakuuttava NCAA lopputurnauksessa ja antaa mahdollisuuden alkaa kauppaamaan Gorgui Dengin, joka oli surkea viime kaudella. Hänestä ei varmasti tule ROY tai All-star, mutta eiköhän 7-9 rotaation mies.


With the 20th pick in the 2018 NBA Draft, the Minnesota Timberwolves select Omari Spellman from Villanova.


https://usatftw.files.wordpress.com...130797-e1521857781827.jpg?w=1000&h=600&crop=1
 
Viestejä
165
Utah Jazzin viime kausi oli kokonaisuudessaan erittäin positiivinen. Gordon Haywardin lähdettyä joukkueesta uskottiin Jazzin jäävän playoffien ulkopuolelle, mutta joukkue näytti varsinkin kauden toisella puoliskolla kyntensä ja lopulta pääsi toiselle kierrokselle asti. Utahin avain tulevaisuudessa on erittäin kovan tulokaskauden punnertanut Donovan Mitchell, joka osoitti olevansa legit ykkösoptio tulevaisuudessa. Myös Rudy Gobert on lukittu isolla sopimuksella ankkuroimaan yhtä NBA:n parasta puolustusta. Joe Ingles ja Jae Crowder ovat hyvillä sopimuksilla varustettuja erittäin käyttökelpoisia kahden suunnan laitureita, sekä Ricky Rubio vastaa pelinteko vastuusta ainakin tulevan kauden ajan, mahdollisesti myös pidempään.

Derrick Favorsilla sekä Dante Exumilla loppuivat sopimukset tähän kauteen, ja vielä ei ole kuulunut kuinka tosissaan Utah olisi pitämässä nämä kaverit joukkueessa. Joka tapauksessa Jazz tarvitsee kipeästi stretch 4 pelaajaa joukkueeseensa. Crowder, sekä Royce O'neale pystyvät paikoitellen pelaamaan nelosena muutamia minuutteja, mutta kumpikaan heistä eivät ole pysyviä ratkaisuja. Ja vaikka Favors onkin ihan hyvä pelaaja, on hän modernissa NBA koripallossa enemmän vitonen. Tämän vuoden draftissa strech 4 jannuilla ei kuitenkaan herkutella enään tässä vaiheessa, joten jätetään tämä ongelma free agent markkinoille. Lisäksi Jazz tarvitsisi lisävahvistuksia takakentälleen, varsinkin jos Exum on lähdössä. Tällöin mahdollisia pelaajia olisi ranskalainen Elie Okobo, sekä UCLA:n Aaron Holiday. Kumpikaan heistä ei oikein sytytä, joten mennään seuraavalla optiolla.

With the 21st pick in the 2018 NBA Draft, the Utah Jazz select Troy Brown from Oregon

Brown on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, lähinnä siksi että 6-7 pitkäksi pelaajaksi hän omaa hyvän pallonkäsittely- sekä syöttötaidon. Brown lukee myös peliä hyökkäyksessä erittäin hyvin, joten uskon hänen sopivan playmakeriksi Utahin penkkikalustoon ja tulevaisuudessa ehkä jopa avauksen toissijaiseksi pallonkäsittelijäksi Mitchellin rinnalle. Brown oli ainoalla yliopistokaudellaan hyvä ja aggressiivinen puolustaja ja vaikka hän ei mikään maailman urheilullisin mies olekaan, niin 6-10 pitkä syliväli antaa Brownille työkalut puolustaa useampaa pelipaikkaa hyvin myös NBA:ssa.

Heikkouksia Brownilla on tottakai myös muutama. Kuten King James jo aiemmin sanoikin, mittautti Brown draft combinen urheilullisuustesteissä vain keskinkertaiset lukemat, jonka lisäksi hänen heittouhkansa ei ole tarvittavalla tasolla. Brown ei ole mielestäni läheskään yhtä huono urheilija kuin Spursin slow-mo Anderson, mutta keskitason urheilijoilla on välillä vaikeuksia sopeutua NBA tasolla. Heittotyyli ei myöskään ole rikki, joten kunhan poika vaan laittaa aikaa hypärin kehittämiseen, niin uskon sen kehittyvän tasolle jolla hän on edes uhka kolmosen takaa.
 
Viestejä
889
Useissa mockeissa on arvuuteltu että Bullsiin menisi 7. vuorolla sentteri ja 22. vuorolla olisi laiturin (käytännössä aina Hutchison) vuoro. Nyt kun haaviin jäi seiskavuorolla Porter, katse voi kääntyä etukentälle.

Mielessä on kyllä pyörinyt, onko kp.comissa jotain suurempaakin asiantuntemusta, kun lähes kaikissa mockeissa lotteryn hännillä varattu Robert Williams on täällä ohitettu kerta toisensa jälkeen. Kyseessähän on atleettinen, ulottuvainen rim protector ja lob-syöttöjen viimeistelijä, joka ei osaa heittää, edes vapareita. DeAndre Jordaniin ja Clint Capelaan ainakin on häntä verrattu. Bullsinkin kohdalla mieheen pitänee suhtautua aika suurella varauksella, varsinkin kun lienee syytä pelätä ettei nykyinen takakenttä pahemmin noita lobeja miehelle osaa syöttää. Toisaalta, Williamsin kaltaisille pelaajille löytyy liigassa edelleen käyttöä, ja Lopezin lähtiessä vitospaikalle on pakko löytyä joku muu kuin Felicio. Eikä Williams tekisi pahaa Bullsin puolustuksellekaan, varsinkin kun olen antanut itselleni kertoa että hän on kykenevä puolustamaan myös vähän kauempana korista. Eli vähän pitkin hampain, mutta kuitenkin:

With the 22nd pick in the 2018 NBA Draft, the Chicago Bulls select Robert Williams from Texas A&M.

Aika vahva fiilis että nämä mun valinnat voivat mennä taas todella pahasti perseelleen, mutta tulipahan taas pelattua!
 
Viestejä
23
Indianalla viime kausi oli monelle asiantuntijalle positiivinen yllätys. Oklaholmasta treidatut nuoret Oladipon johdolla ottivat isoa roolia joukkueessa sekä Miles Turner jatkoi kehittymistään nykysentterinä. Olisi ollut hienoa nähdä, miten nuori porukka olisi pärjännyt pleijareissa pidemmälläkin, mutta LeBron päätti toisin.

Nopealla vilkaisulla rosteri ensi kaudelle näyttäisi tämänkaltaiselta:

PG – Collison, Joseph
SG – Oladipo, Robinson III
SF –Stephenson, Leaf
PF – Bogdanovic, Sabonis, Young
C – Turner, Anigbogu

Näistä herroista vain Robinsonilta puuttuu sopimus ensi kaudelle, eikä hänkään suuria ole viime kaudella tehnyt, vaikkakin heitti kolmoset hyvällä prosentilla ja vertikaalisuuttakin löytyy todistetusti. Rahaa Indianalla palaa aivan liikaa aivan väärille pelaajille, joten vapailta markkinoilta ei helpolla mitään ihmeitä saada.

PF/C -osastosta olen jo tyytyväinen. Kolmikko Turner, Sabonis ja Bogdanovic osoittivat parjäävänsä liigan tähtikaartin tuntumassa ja uskon Anigbogun saavan enemmän peliaikaa tulevalla kaudella ja vaikkei saisikaan, niin veteraaniosastolta löytyy kyllä minuuteille pelaajia. Huolissani olen SG/SF-paikkojen kakkosmiehistä. PG-kaksikko on tarpeeksi hyvä omasta mielestäni eikä draftissä niin mahtavaa pointtia ole tarjolla, jotta lähtisin sellaista etsimään (ehkä Elie Okobo, mutta en ole niin vakuuttunut). SG/SF-paikoille löytyy suurta hajontaa tarjokkaista, joten täytyy etsiä sieltä potentiaalinen fysiikaltaan sekä joltain osa-alueelta pelillisesti.

With the 23rd pick in the 2018 NBA Draft, the Indiana Pacers select Shake Milton from SMU.

6'6 comboguard 7'0:n sylivälillä. True Shooting % 60,6 ja kauden tilastorivi 18,0pistettä/4,7levyä/4,4passia. Milton on hyvänkokoinen kaveri, joka osaa tehdä koreja. 1v1-tilanteissa pitäisi vielä paremmin päästä pakista ohi, jotta seuraavalla tasolla pystyisi viimeistelemään, mutta tässäkin tulee varmasti kehitystä. Hyvä catch-and-shoot ja näkee kenttää siihen päälle, niin varmasti löytyy NBA:stä minuutteja. Raamit ovat hyvät ja perusasiat kunnossa -> saattaa olla kovakin tekijä penkiltä oikeassa joukkueessa ja roolissa jo tulokaskaudella.

Portland Trail Blazers (ja L.S) are on the clock...
 
Viestejä
23
1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James - Marvin Bagley III
3. ATL - King James - Mo Bamba
4. MEM - Omistajan ääni - Deandre Ayton
5. DAL - hamahakkimies - Jaren Jackson Jr.
6. ORL - professori - Trae Young
7. CHI - Dreier - Michael Porter Jr.
8. CLE - Achilles - Mikal Bridges
9. NYK - Berliininmunkki - Kevin Knox
10. PHI - Vitalstatistix - Wendell Carter Jr.
11. CHA - Jukkka - Shai Gilgeous-Alexander
12. LAC - Seisova paikka - Collin Sexton
13. LAC - Seisova paikka - Donte DiVincenzo
14. DEN - Sgerevard - Miles Bridges
15. WAS - koris.com - Gary Trent Jr.
16. PHO - Mokeski - Mitchell Robinson
17. MIL - shaqtin a fool - Lonnie Walker
18. SAS - Funckwan - Kevin Huerter
19. ATL - King James - Khyri Thomas
20. MIN - Trancey - Omari Spellman
21. UTA - professori - Troy Brown
22. CHI - Dreier - Robert Williams
23. IND - Funckwan - Shake Milton
24. POR - L.S
25. LAL - Tipper
26. PHI - Vitalstatistix
27. BOS - Major Julli
28. GSW - Jukkka
29. BKN - Major Julli
30. ATL - King James
 
Viestejä
606
Blazers onnistui jossain vaiheessa kautta elättelemään toiveita, että tästähän voi vielä tulla jotain, kunnes kaikki meni pieleen playoffeissa. Tunnelma on ollu vaisu siitä lähtien ja puheita Lillardin kiinnostuksesta vaihtaa joukkuetta on alkanu kuulua enemmän. Lähden kuitenkin draftaamaan sillä oletuksella, että tässä rakennetaan edelleen näkökulmasta, jossa takakenttä on tuttu McLillard.

Aukkojahan rosterista löytyy vaikka millä mitalla, ja yksikään semmonen perusvarma tuleva decent NBA-tason pelaaja ei joukkueen kehityskaareen vaikuta millään merkittävällä tavalla. Kuitenkin samaan aikaan on mielestäni oleellista pyrkiä pitämään Lillard sen verran tyytyväisenä, että ehdittäis rauhassa katsoa Zach Collinsia jokunen vuosi tällä rungolla. Mielellään siihen asti, että pahimmat paskasopimukset saadaan kirjoilta pois. Loppukaudesta Collins mielestäni osotti, että potentiaalia riittää, ja että hänet on viisasta huomioida ihan vakavissaan joukkueen pitkäaikaisemmissa suunnitelmissa. Tilanne on siinä mielessä hankala draftin kannalta, että tietyllä tavalla järkevää olis valita pelaaja, jolla on mahollisimman korkea katto, mutta tämmösten riskiprojektien ottaminen voi helposti olla se viimenen silaus, joka ajaa Lillardin muualle.

Sekä Troy Brown, että Khyri Thomas olis olleet sellasia pelaajia, jotka olisivat aiheuttaneet vaikeuksia valintaan, mikäli olisivat olleet vielä saatavilla tässä vaiheessa. Edelleen listoilla olevista harkitsin kolmedee potentiaalia omaavia Keita-Bates Diopia, Jacob Evansia ja Josh Okogieta, jotka kaikki kuitenkin päätin skipata syystä tai toisesta. Näin ollen..

With the 24th pick in the 2018 NBA Draft, the Portland Trailblazers select Chandler Hutchison from Boise State.

Hutchisonilla on siteitä Lillardiin yhteisen valmentajan ja treenihistorian merkeissä, ja tämä valinta mielyttäisi varmasi seuran franchise-pelaajaa. Viime vuonna Lillard puhu Mitchellin valinnan puolesta, toivotaan, että nyt miestä kuunnellaan CH:n kohdalla, ja valinta osottautuu samanlaiseks jymymenestykseks, ja Hutchison karistaa heti epäilykset turhan matalasta katosta, eikä saa katumaan KBD:n valitsematta jättämistä.
Hutchisonia ei myöskään tarvitse varata pelkästään Lillardia miellyttääkseen, vaan syyt on myös ihan joukkueen tarpeisiin vastaaminen ja koripallolliset avut. Hyökkäyspäässä Blazers kaipaa MCLillardia tukemaan pelaajia, jotka pystyvät luomaan oman heittonsa, eivätkä ole Evan Turner. Hutchison vastannee tähän tarpeeseen välittömästi monipuolisella hyökkäyspään arsenaalillaan. Tämän lisäksi hän on myös pätevä puolustaja, joka pystyy luultavasti puolustamaan useampaa paikaa myös NBA:ssa. Näistä syistä Hutchisonilta on syytä odottaa jonkinlaista panosta joukkueelle jo heti tulokaskaudella.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
984
Lakersin vapaiden agenttien kirjaamista en lähde ennustamaan. Lähden kuitenkin siitä olettamuksesta, että kaksi isoa nimeä joukkueeseen ennemmin tai myöhemmin saadaan, ja molemmat tulevat ottamaan päävastuuta pisteiden teosta. Oletan myös, että joukkueen tulevaisuuteen kuuluvat ainakin Lonzo Ball, Brandon Ingram, Kyle Kuzma sekä Josh Hart.

Roster on hyvin auki ja vahvistusta tarvitaan periaatteessa joka pelipaikalle. Waltonin systeemiin sopivat energiset pelaajat, jotka jaksavat ja kykenevät juoksemaan nopeita, pystyvät heittämään ja puolustamaan. Lonzon tulokaskausi osoitti, että NBA-pointille lähes elintärkeä heitto on vielä hyvin epäluotettavalla tasolla. Heiton omaava pelintekijä backupiksi olisi kelpo lisä ja mielessäni on pyörinyt vahvana kandidaattina Ranskan Elieo Okobo. Toisaalta taas joukkue hyötyisi atleettisesta heittävästä takamiehestä, jonka erikoisaluetta on puolustus. Etenkin nyt kun KCP todennäköisesti haluaa isompaa sopimusta ja menee muualle. Josh Hart toki istuu hyvin näihin spekseihin, mutta vahvistus, kuten sanottua, on tarpeen kaikilla pelipaikoilla.

With the 25th pick in the 2018 NBA Draft, the Los Angeles Lakers select Zhaire Smith from Texas Tech.

Tässä on fysiikan puolesta NBA-valmis kahden suunnan pelaaja paikkaamaan KCP:n jättämää aukkoa. Kokoonsa nähden hyvin atleettinen ja ulottuva puolustaja, jolla kuulemma on vieläpä kelpo korisäly. Epäilyttää tosin varata lisää heiton puolesta raakileita pelaajia, mutta toisaalta tuo miehen moottori ja NBA-valmius vaikuttavat sen verran kovilta, että en kehtaa sivuuttaa. Smith istuisi nähdäkseni erinomaisesti Lonzon johtamiin nopeisiin hyökkäyksiin, antaisi puolustuspään stoppeja ja hyökkäyksessä put-backeja ja donkkeja. Jostain luin, että Lakers on harkinnut hankkiutuvansa ylöspäin draftissa juurikin mm. Smithin vuoksi, sillä todennäköisesti mies ei tule putoamaan näin alas.
 
Viestejä
1 477
Kymmenentenä valittu Wendell Carter Jr. pääsee kisaamaan peliajasta Dario Saricin kanssa ensi kaudella. Todennäköisyys napata ekan varauskierroksen lopulla heittouhkaa tuova luotettava takamies Simmonsin kaveriksi avaukseen on sitten käytännössä jo olematon. Samaten välitöntä korvaajaa J.J. Redickille (jos sellaista tullaan tarvitsemaan) on aika lailla mahdoton löytää varausnumerolla 26. – tai edes draftista ylipäänsä. Nyt siis haetaan enemmän kehityskohdetta vuoden tai parin päähän.

Koska kyseessä ei ole draftaaminen nykyisen rosterin jonkin tietyn aukon paikkaamiseksi, niin Phillyn kannattaa yrittää sitä parasta mahdollista pelaajaa roolista riippumatta. Toisaalta ihan mihin tahansa kehitysprojektiin 76ersin tuskin kannattaa sitoutua, koska menestystä ollaan hakemassa lähikausina, ei vasta viiden vuoden päästä – ja "silmät kiinni lottoarvontoja" varten joukkueella on kokonaista neljä (!) kakkoskierroksen varausta taskussa.

Tällä pickillä tähtäimessä olisi siis pelaaja joka voisi päästä kokeilemaan peliä kakkoskentällisessä jo tällä kaudella ja jolla olisi upsidea sen verran, että pystyisi olemaan vähintään sen kakkoskentällisen vakiopelaaja ensi kauden jälkeen – ja parhaassa tarpeeksi riittävän hyvä avaukseenkin. Kuka nyt vain on valmein / lupaavin eli paras mahdollinen.


Aluksi Philadelphia siirtää kaksi ilmeisintä nuorta tarjokasta sivuun.

19-vuotias Anfernee Simmons on combo-guard ja erinomainen heittäjä, eli juuri mitä Ben Simmons tarvitsisi kaverikseen – mutta sukunimikaima on vielä kovin raakile, ihan jo kropasta lähtien, eikä Phillylla ole aikaa odottaa neljää vuotta katsoakseen, tulisiko miehestä joskus kaveria Simmonsille.

Toinen 19-vuotias Cedevitan Dzanan Musa jää myöskin 76ersiltä pöydälle. Kyllä osaa nuori mies heittää ja jopa luoda heittopaikkoja, mutta siihen se vähän jääkin – ja kun koko olemus on kulmikkaan kömpelön-oloinen ja mies tuntuu muutenkin stereotyyppiseltä ”pitkä-honkkeli-pehmeä-valkoinen-eurooppalainen heittäjä”, niin Philly sanoo, ei kiitos.


Näyttäisikin, että Philadelphian front officen todellinen aivoriihi käydään hiukan vanhempien tulokkaiden välillä.

Duken Grayson Allen on ”jo” 22-vuotias kovaluinen ja rämäpäinen heittokone joka tappelee tosissaan myös levypalloista. ”Grayson Allen Hate-Clubissa” usein myös unohdetaan, että Allen on sekä luova että fiksu syöttäjä joka saa kentällä asioita aikaiseksi. That said, Allenin puolustus on ongelma – jota ei helpota se, että coach K. laittoi koko jengin pelaamaan viime kauden paikkaa (koska eritoten Allen ja Bagley vuotivat kuin seula) – joten Allen ei ole edes pelannut miespuolustusta vuoteen. On myös kysytty, onko Allen ikävuosistaan huolimatta vielä valmis NBA:han – ja jos ei ole kohta 23-vuotta täyttävänä sitä, niin tuleeko koskaan olemaan?

Ohio Staten myös 22-vuotias laituri Keita Bates-Diop on selvästikin astetta valmiimpi NBA-pelaaja. Iso, nopea ja fyysinen 3&D laituri joka sekä skoraa että puolustaa sujuvasti kolmea paikkaa: ja siis kerrankin todellinen 3&D, eli pelaaja joka on oikeasti sekä erinomainen puolustaja että hyvä heittäjä. Siis juuri sellainen pelaaja jota moderni NBA huutaa.

Nyt herää kysymys, että jos Diop on niin erinomainen pelaaja, niin miksi hän on vielä varattavissa vuorolla 24.? Diopin pallonkäsittelytaidossa on paljonkin toivomisen varaa ja vaikka heitto onkin hyvä, se on myös kovin ailahteleva: itse asiassa Diopilla on ollut taipumusta välillä jäätyä aivan kokonaan, eritoten tärkeissä paikoissa joissa vastuu on sälytetty hänelle. Jotkut ovat myös kyseenalaistaneet Diopin pelin todellisen tason. Diop pelasi kolme vuotta NCAA:ta varsin keskinkertaisesti ja puhkesi kukkaan vasta seniorivuonnaan – siksikö, että oli seniorina merkittävästi kokeneempi ja fyysisesti valmiimpi kuin vastapuolten freshmanit?

Eritoten Bates-Diopin kohdalla on myös esitetty kysymys siitä, että onko katto saavutettu jo nyt, tässäkö on se, mitä Diopista ”voisi tulla”?Philly voisi perustellusti ottaa Bates-Diopin tai jopa Allenin, mutta jotenkin näistä valinnoista tuntuisi puuttuvan ”se jokin” – sellainen luottamus ja hyvä mieli, että nyt tehtiin oikea valinta. Henkimaailman hommia siis.

Mutta kas, Atlantin takaa löytyy kuin löytyykin pelastus: Pau-Lacq-Orthezin vasta kaksikymppinen Elie Okobo.

Okobo on todella monipuolinen combo-guard: luo itse heittopaikkoja sekä heittää syötöstä, ajaa ja haastaa jopa korinalusmörköjä nopeudellaan ja atleettisuudellaan; näkee kentän erinomaisesti ja syöttää skarpisti, pelaa fiksusti myös off-ball, ulottuvaisena pelaajana aktiivinen puolustaja, tulevaisuuden lockdown-puolustaja… you name it.

Vastapainona lie sanottava, että Okobon pelin sisällä on vielä ailahtelevuutta ja puhutaan jopa keskittymisongelmista, yrittää välillä liiankin hienoja kuvioita sen sijaan että pelaisi varman päälle, on välillä vähän liiankin nopea…

Toisaalta nämä ongelmat näyttäisivät olevan korjattavissa ihan jo pelkästään iän lisääntymisen ja ympäristönvaihdoksenkin myötä – tai vähintäänkin sellaisilta joita hyvä valmennus voisi korjata. Myös ympäristönvaihdos siinä mielessä, ettei Okobo olisi enää joukkueen tähtipelaaja (kuten nyt), vaan osa kovaa rosteria, voi sellaisenaan skarpata nuorta miestä.

Tähän Philadelphia päättää nyt uskoa. Lattia on kohtuu korkealla ja kattoonkin näyttäisi olevan vielä paljon matkaa.


With the 26th pick in the 2018 NBA Draft, the Philadelphia 76ers select Elie Okobo from Pau-Lacq-Orthez.

Boston Celtics and Major Julli are on the clock...

1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James - Marvin Bagley III
3. ATL - King James - Mo Bamba
4. MEM - Omistajan ääni - Deandre Ayton
5. DAL - hamahakkimies - Jaren Jackson Jr.
6. ORL - professori - Trae Young
7. CHI - Dreier - Michael Porter Jr.
8. CLE - Achilles - Mikal Bridges
9. NYK - Berliininmunkki - Kevin Knox
10. PHI - Vitalstatistix - Wendell Carter Jr.
11. CHA - Jukkka - Shai Gilgeous-Alexander
12. LAC - Seisova paikka - Collin Sexton
13. LAC - Seisova paikka - Donte DiVincenzo
14. DEN - Sgerevard - Miles Bridges
15. WAS - koris.com - Gary Trent Jr.
16. PHO - Mokeski - Mitchell Robinson
17. MIL - shaqtin a fool - Lonnie Walker
18. SAS - Funckwan - Kevin Huerter
19. ATL - King James - Khyri Thomas
20. MIN - Trancey - Omari Spellman
21. UTA - professori - Troy Brown
22. CHI - Dreier - Robert Williams
23. IND - Funckwan - Shake Milton
24. POR - L.S - Chandler Hutchison
25. LAL - Tipper - Zhaire Smith
26. PHI - Vitalstatistix - Elie Okobo
27. BOS - Major Julli
28. GSW - Jukkka
29. BKN - Major Julli
30. ATL - King James
 
Bostonin kausi päättyi kohtuu odotetusti konffafinaaliin. Matka, jolla sinne tultiin, ei ollut kuitenkaan odotusten mukainen. Kesän FA-hankinta Gordon Hayward kesti kokonaiset viisi minuuttia, ennenkuin nilkka vei sivuun loppukaudeksi. Kesän kärkitreidi Kyrie Irving oli oikeastaan koko ajan keskenkuntoinen polvensa kanssa, ja lopulta päätyi telakalle ennen pudotuspelien alkua. Moni viivasi tässä kohtaa Celticsit yli potentiaalisten finaalijoukkueiden listasta, mutta näistä kahdesta kärkipelaajan loukkaantumisesta huolimatta Boston oli hyvin lähellä finaalipaikkaa, kun sarja Cavseja vastaan meni seitsemänteen peliin ja siinäkin Boston oli pelillisesti niskan päällä. Mutta ikävä kyllä kivitti rautoja kohtuu kollektiivisesti tuossa ottelussa.

Pelillisesti Boston on hyvin valmennettu joukkue, joka puolustaa intensiivisesti vaihtaen lähes kaikki skriinit ja pyrkii heittämään kolmosia paljon ja ne syötöistä. Pelaajatyyppeinä joukkue suosii kahden suunnan pitkäraajaisia laiturityyppejä. Ensi kauden rosteri näyttää seuraavalta:

Takakenttä: Irving on saavuttamassa vasta potentiaaliaan, viime kaudella näkyi jo selvästi, että sekä puolustaminen ja pallon jakaminen alkoivat sujumaan. Viimeistelijänä Kyrie on edelleen kovaa luokkaa, ja eliittiä luomaan itse koritilanteita. Bulldoggimainen linebacker Smart on liigan kovimpia pelaajia, ja jos omaisi hyvän kolmosen heiton, nostaisi vuosipalkkaa $20M pohjoispuolella. Vaan kun ei ole. Smart tehnee jatkopaperin Bostoniin, niin tärkeä osa hän on joukkueen identiteettiä. Mutta jos joku innostuu tarjoamaan myrkkypilleriä malliin Nets/Tyler Johnson, Boston jättänee siihen vastaamatta. Jaylen Brown pelasi ok:n, mutta hailean tulokaskauden. Toisella kaudellaan Brown nosti reilusti tasoaan, ja Philly-sarjan jälkeen voidaan todeta, että hot taket Brown oman draftinsa paras pelaaja eivät ole aivan täysin järjettömiä, vain semi-kohtuu järjettömiä. Brown siis meni kolmosena draftissa missä Simmons oli ykkönen. Brown pystyy pelaamaan laiturina, ja onkin enemmän laituri kuin takamiestyyppi, vaikka kakkospaikkaa pelaakin. Rozier, eli Scary Terry, löi itsensä läpi korvattuaan Kyrien ykköspaikalla. Rozier on nopea, aggressiivinen, pystyy ajamaan ja kiskoo kolmosia.

Laiturit: Jayson Tatum pelasi playoffit mukaan lukien yhden kovimmista Celticsien tulokaskausista koskaan. Heitto on täydellinen, kädet on kuin Inspetor Gadgetilla ja puolustuspelaaminen parani koko ajan kauden mittaan. Hayward on tämän hetken tietojen mukaan täysin pelikykyinen 2018-2019 kaudelle. Tämän kaksikon päälle on penkiltä heittää vielä Marcus ”Mook” Morris kehiin, joka on hyökkäyspäässä epätasainen, mutta hyvänä päivänä erinomainen kahden suunnan laituri. Nuoriso-osastolta laitaan löytyy vielä Semi Ojeleye, joka oli hyökkäyspäässä pettymys tulokaskaudellaan, mutta puolustaminen sujuu. Toinen nuoriso-osaston edustaja on Guerschon Yabusele, jota semi-ironisesti kutsutaan ranskalaiseksi Draymond Greeniksi. Yabulla on fyysisesti erittäin mielenkiintoinen paketti, mutta pelikäsitys laahaa perässä.

Isot miehet: Al Horford, viisaan miehen All-star. Big Al on ollut Bostonissa erinomainen, jostain syystä ennen tämän kevään play-offeja tämä ei ollut median konsensus. Horford on liigan monipuolisin sentteri, ja mahdollistaa mielenkiintoisia kokoonpanovaihtoehtoja Stevensille. Toisena isona sopimuksen alla on saksalainen Daniel ”THE HEIST” Theis, joka oli aivan loistava hinta/laatusuhde minimisopparillaan. Theis loukkasi polvensa kauden lopussa, ja oli poissa pudotuspelit. Theis on kovaluinen pelaaja, joka osaa kuitenkin myös heittää ja välistä jopa syöttää

Ilman sopimusta viime kauden tiimistä ovat Aron Baynes, Greg Monroe ja Shane Larkin. Näistä Boston jatkanee mielellään Baynesin ja Larkinin kanssa capin yli olevana joukkueena. Monroe saanee etsiä uutta seuraa, puolustusosaaminen ei mahdollista paljoja minuutteja Stevensin systeemissä.

Bostonilla on ensi kaudeksi kahdeksan varmaa rotaatiojätkää, ja yhdeksän jos Smart jatkaa. Baynesille koittanee sorvata jatkoa, ja Ojeleye/Yabusele saavat nuorisominuutteja. Eli rosteri on kohtuu täysi, ja joku ring chaser vielä otattanee penkille. Ainge voi siis varata kohtuu vapaasti tulevaisuuden tarpeisiin.Parhaiten Bostonille sopisi eurostash guardin paikalle, koska muutaman vuoden päästä tuo osasto voi mennä täysin uusiksi: Irving kaupataan ja LeBron tilalle, tai sitten Smart/Rozier osastolle ei saada järkeviä jatkopahveja. Siksipä päivänselvä valinta on ranskalainen Elie Okobo ... ai mitä? ... siis Phillyyn? ... juuri edellisellä? ... &¤&)#)#==#Q

Kun Okobo ei ole vapaana, niin otetaan sitten todellinen projektiguard, eli Anfernee Simons. Simons pääsi draftiin samalla porsaanreiällä kuin Thon Maker aikoinaan, eli on 19-vuotias ja yli vuosi high schoolin päättymisestä. Simons täytti tuon 19 vuotta juuri äskettäin, eli nuoresta pelaajasta on kysymys. Simons pelasi viime kauden IMG Academyssa Floridassa. Kaverilla on kreikkalaisen veistoksen mitat, eli 6’3 pituutta ja 6’7 syliväli. Simons heittelee mistä vaan koreja, on hyvä atleetti ja nopea. Hyvä kysymys onkin, että miksi näin alhaalla? Voiman puolesta kaveri on raakile ja toinen negatiivinen asia skouttien papereissa on se, että Simons oli muutama vuosi sitten vielä aivan tusinapelaaja, eikä mahtanut MontVerden High Schoolissa kuin penkille. Eli sample size hyvistä otteista on ainakin toistaiseksi hyvin pieni. Tässä pelaajassa on voimakkaat Markelle Fultz vibat, mutta hinta on nyt huomattavasti halvempi, kun menee pickillä 27. eikä Tatum + SAC 2019 combolla (Kiitos Colangelo kaikesta, mitä olet tehnyt Celticsien puolesta! Chapeau!).

Muita pelaajia, joita olivat mietinnän alla, olivat Dzanan Musa, Aaron Holliday ja Keita Bates-Diop. Musa ja Holliday eivät ole kuitenkaan Celticsien sapluunaan sopivia mittojen ja atleettisuuden puutteen vuoksi, ja Bates-Diop on lähes vuoden vanhempi kuin Jaylen Brown.

Lopuksi vielä pakolliset knopit: Simons on nimetty Penny Hardawayn mukaan, vanhemmat olivat molemmat kovia Orlando Magic faneja. Donovan Mitchell on taas Anfernee Simonsin fani, ja uskoo että tässä on tämän draftin Donovan Mitchell.

With the 27th pick in the 2018 NBA Draft, the Boston Celtics select Anfernee Simons from IMG Academy, Florida.

Golden State Warriors and Jukka are on the clock...

1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James - Marvin Bagley III
3. ATL - King James - Mo Bamba
4. MEM - Omistajan ääni - Deandre Ayton
5. DAL - hamahakkimies - Jaren Jackson Jr.
6. ORL - professori - Trae Young
7. CHI - Dreier - Michael Porter Jr.
8. CLE - Achilles - Mikal Bridges
9. NYK - Berliininmunkki - Kevin Knox
10. PHI - Vitalstatistix - Wendell Carter Jr.
11. CHA - Jukkka - Shai Gilgeous-Alexander
12. LAC - Seisova paikka - Collin Sexton
13. LAC - Seisova paikka - Donte DiVincenzo
14. DEN - Sgerevard - Miles Bridges
15. WAS - koris.com - Gary Trent Jr.
16. PHO - Mokeski - Mitchell Robinson
17. MIL - shaqtin a fool - Lonnie Walker
18. SAS - Funckwan - Kevin Huerter
19. ATL - King James - Khyri Thomas
20. MIN - Trancey - Omari Spellman
21. UTA - professori - Troy Brown
22. CHI - Dreier - Robert Williams
23. IND - Funckwan - Shake Milton
24. POR - L.S - Chandler Hutchison
25. LAL - Tipper - Zhaire Smith
26. PHI - Vitalstatistix - Elie Okobo
27. BOS - Major Julli – Anfernee Simons
28. GSW - Jukkka
29. BKN - Major Julli
30. ATL - King James
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
943
Warriorsilla on pullat edelleen hyvin uunissa. Kunhan tästä Durant resignataan niin eiköhän se pysti sieltä taas tule. Toki kovaa duunia ja vaikeita päätöksiä on luvassa toimiston puolella, ja alkaneen off-seasonin liikkeet määrittelevät ainakin jossain määrin kuinka kauan dynastia kestää. Thompsonin uuden sopimuksen koko on yksi avainkysymyksiä, samoin kuin ketä roolipelaajia pidetään ja millä hinnalla. Nykyisen rosterin runko kuitenkin jatkaa, ja mestaruus tulee.

Olettaen ettei Durantin kohdalla edes mietitä muita vaihtoehtoja, joukkueessa jatkavat ainakin Durant, Curry, Thompson, Green, Iguodala, Livingston, Bell, Cook ja Jones. Vapaille markkinoille jäävät Looney, Young, McCaw, Pachulia, McGee ja West, joista jokunen varmasti kiinnitetään. Warriorsin suurin aukko oli mielestäni joka tapauksessa skoraus penkiltä, eikä noiden free agentien uudelleensignaus siihen juuri vaikuta. Ideaalipelaaja draftista olisikin kaveri, joka pystyisi tuomaan tähän helpotusta. Mielellään takakentän pelaaja ja sellainen joka ei vaan heitä vapaita nurkkakolmosia, vaan toisi kentälle boostia luomalla paikkoja sekä itselleen että muille. Puolustus, pallonkäsittely ja pelinjohto olisivat toivottavia ominaisuuksia. Toki ei näillä numeroilla ketään selvästi arvoaan alemmaksi pudonnutta prospektiakaan jätetä noteeraamatta, olivat ominaisuudet mitkä vaan, mutta koska omat kaksi "paras pelaaja jäljellä" täyttävät kumpikin Warriorsin kriteerit, tehdään valinta heidän välillään. Harkinnassa ovat UCLA:n Aaron Holiday ja Boston Collegen Jerome Robinson - kaksi pelaajaa joita olisin harkinnut jo kymmenisen pykälää ylempänä.

Holiday on erinomainen kaukoheittäjä, sekä syötöstä että kuljetuksesta eikä NCAA:ssa skoraus lähempääkään tuottanut ongelmia, mutta pienen kokonsa ja ei niin kummoisen räjähtävyyden vuoksi tämä voi tuottaa ongelmia isossa liigassa. Sama pätee puolustukseen ainakin sellaisissa match upeissa joissa Holiday joutuu paljon isompiaan vastaan. Hyvä puolustaja Holiday kuitenkin on, saa vaan nähdä miten koko riittää. Eikä mies ole vain korintekijä, vaan myös erinomainen syöttäjä ja kaikin puolin Holidayn collegetilastot olivat ihan järjettömän kovat.

No niin, nyt tuli kehuttua vähän Holidayta josta pidän, mutta jota en ihan oikeasti edes harkinnut, ja...

With the 28th pick in the 2018 NBA draft, the Golden State Warriors select Jerome Robinson from Boston College

Robinson on monipuolinen korintekijä, jolla on myös erinomainen handle, pelinlukukyky ja hän kykenee luomaan paikkoja sekä itselleen että muille. Urheilullinen, hyvän kokoinen pelaaja joka osaa myöa puolustaa, ja pystynee tähän NBA:ssakin. Lähes 21 pinnaa per peli, ja kolkit upposi 41% tarkkuudella. Oli draft combinen onnistujia. Tästä Warriors saa monipuolisen pelaajan penkilleen.
 
Viestejä
8 270
Jooh elikkäs varaan molemmat huomenna klo 20, jos Major Julli ei aktivoidu.
 
Brooklyn Nets on ollut ilman omia varausvuorojaan vuosia, kiitos Bostonin kanssa tehdyn kaupan draft-iltana 2013. Vielä tänä vuonna oma varaus meni Bostonin kautta Cavseille. Nets on katastrofin jälkeen rakentanut olosuhteisiin nähden ihan linjakkaasti rosteriaan, ottamalla pääosin vastaan muiden joukkueiden ongelmasopimuksia, ja saanut niistä pickkejä vastineeksi. Tänä vuonna Netseillä on käytössä Toronton ekan kiekan varaus, joka tuli DeMarre Carrollin sopimuksen kyytipoikana.

Netsien kokoonpano näyttää seuraavalta:

Takakenttä: D'Angelo Russell oli kauden alun aivan erinomainen, loukkaantui, eikä siitä palattuaan ollut enää yhtä hyvä. Huhujen mukaan Russell on jo nyt uudessa seurassaan samanlaisissa huonoissa väleissä kuin Lakersissa aikoinaan. Saa nähdä miten tämän lahjakkaan takamiehen ura jatkuu. Jos luotetaan kaikkitietävään NBA2K-sarjan simulaatioon, niin hyvin, Russell johtaa siinä kerta toisensa jälkeen Netsit pariin mestaruuteen. Russellin epäonneksi näyttää vain että tämä jää fantasiaksi. Netsien organisaatiossa riittää muutenkin guardeja, on Jeremy Lin, Spencer Dinwiddie, Isiah Whitehead, Nik Stauskas (!) ja kahden suunnan sopparilla itselleni tuntematon suuruus Doyle Milton. Poislukien Russell nämä kaikki ovat osastoa ihan ok, paitsi Stauskas, josta ei nyt perhepalstalla mainita sen enempää.

Laiturit: Carrollin ja Allen Crabben jättisopparit jatkuvat myös ensi kaudelle. Molemmat pelasivat kuitenkin kohtuu pirteästi, joten tässä on kaksi liigakelpoista laituria. Rhonda Hollis-Jeffrie ja Caris LaVert ovat osoittaneet ihan pelimiehen elkeitä, ja Quincy Acy on yllättänyt sekä siivomalla pelityyliään että olemalla hetkittäin ihan oikea kolmosuhka. Dante Cunninghamin soppari päättyy, ja eiköhän miehen NBA-ura ollut siinä. Tai sitten jatkaa jossain täytteenä. Brooklynin laituriosastoa vaivaa sama vika kuin takakenttää, ihan kivoja jannuja, mutta kärkiosaaminen puuttuu kokonaan. Takakentällä edes on Russell.

Isot miehet:
Mozgovin Timo rahastaa Lakersien aivopieru sopimustaan vielä kaksi seuraava kautta. Mozgov on Mozgov, tietyt asiat saat, mutta ei tällä miehellä play-offeihin mennä. Netsien onneksi viime vuoden draftista alunperin Wizardsien pickilä 20. varattu Jarrett Allen vaikuttaa ihan hyvältä aihiolta moderniksi isoksi mieheksi. Aluksi vaikutti että Allen osaa vain puolustaa ja donkata, mutta pikkuhiljaa hyökkäyspeliin on löytynyt variaatiota. Jos Allen saa heittoaan kehittyä, niin tässä saattaa olla ihan oikea steal kyseessä. Päättyvällä sopimuksella Netseillä oli Jahlil Okafor, joka on jonkinsortin bizarro-Allen, mutta ikävä kyllä ei täydellinen, koska kolmonen puuttuu repertuaarista. Okaforin NBA-hommat lienee faktisesti taputeltu, mutta varmasti jonnekin löytyy ensi kaudeksi soppari.

Eli käytännössä Nets on ottamalla vastaan muiden ongelmajätepelaajat haalinut kolme palasta tulevaan nousuun: Russellin, Allenin ja kasan varausvuoroja. Nyt rosterissa on kaksi paikkaa, mihin ei kannata varata lähtökohtaisesti, eli pelinrakentaja ja sentteri. Kaikki muu kelpaa hyvin. Tämän vuoksi Aaron Holliday saa edelleen odottaa että kuka draftaa, koska Netsien varaus on nigerialainen kakkospaikan fysiikkahirmu Josh Okogie Georgia Techista. Okogie on 6'4 pitkä hirviömäisellä 7'0 siipivälillä ja lupaavalla 3&D laiturin aihiolla. Okogie pitäisi pystyä puolustamaan kevyesti paikat 1-3, ja täydentää Russellin hyökkäystä olemalla Robert Covingtonmainen palikka Netsien palapelissä. Okogien kehityksen kohde on hyppyheitto, ja kestänee pari vuotta ennen kuin se on NBA-tasoa. Mutta puolustuspään aihio on jo nyt hyvä.

With the 29th pick in the 2018 NBA Draft, the Brooklyn Nets select Josh Okogie from Georgia Tech.

Atlanta and King James are on the clock...

1. PHO - Mokeski - Luka Doncic
2. SAC - King James - Marvin Bagley III
3. ATL - King James - Mo Bamba
4. MEM - Omistajan ääni - Deandre Ayton
5. DAL - hamahakkimies - Jaren Jackson Jr.
6. ORL - professori - Trae Young
7. CHI - Dreier - Michael Porter Jr.
8. CLE - Achilles - Mikal Bridges
9. NYK - Berliininmunkki - Kevin Knox
10. PHI - Vitalstatistix - Wendell Carter Jr.
11. CHA - Jukkka - Shai Gilgeous-Alexander
12. LAC - Seisova paikka - Collin Sexton
13. LAC - Seisova paikka - Donte DiVincenzo
14. DEN - Sgerevard - Miles Bridges
15. WAS - koris.com - Gary Trent Jr.
16. PHO - Mokeski - Mitchell Robinson
17. MIL - shaqtin a fool - Lonnie Walker
18. SAS - Funckwan - Kevin Huerter
19. ATL - King James - Khyri Thomas
20. MIN - Trancey - Omari Spellman
21. UTA - professori - Troy Brown
22. CHI - Dreier - Robert Williams
23. IND - Funckwan - Shake Milton
24. POR - L.S - Chandler Hutchison
25. LAL - Tipper - Zhaire Smith
26. PHI - Vitalstatistix - Elie Okobo
27. BOS - Major Julli – Anfernee Simons
28. GSW - Jukkka - Jerome Robinson
29. BKN - Major Julli - Josh Okogie
30. ATL - King James
 
Viestejä
8 270
Jo näin siis. Atlanta varannut ison miehen ja komboguardin takakentälle. Isoja miehiä ei tee mieli enää, joten niihin päin ei edes vilkaista.

Nämä vaihtoehdot ovat pitkällisten pyöritysten jälkeen omalla boardilla:

Dzanan Musa - Paljon hypetetty heittolinko Euroopasta. Ei oikein Kikjamsmainen haku ja ryhtikin on enemmän kellonsoittajan kuin ammattilaiskoripalloilijan. En näe oikein puolustusrajoitteiselle kaverille, jonka vahvuus on volyymiheittäminen kovin suurta onnistumisen todennäköisyyttä. Ehkä ollaan kaikki väärässä, mutta ei maistu.

Jalen Brunson - Tarvitseeko Atlanta heti valmista pointtia joukkueeseen? No ei oikein tarvitse. Sinänsä ihan solid hankinta näillä sijoilla tai toisella kierroksella, koska varmasti pystyy kontribuoimaan rajatussa roolissa hyvällekin joukkueelle tässä sarjassa. Nyt kuitenkaan ei sellainen janari ole haussa vaan projektia, projektia, upsidea ja tremendaalista potentiaalia mieluummin Atlantan tilanteessa.

3&D "jöötit" - Jacob Evans, Melvin Frazier, Keita Bates-Diop

Kuka tahansa näistä mahtuu näihin edellisen pickin Josh Okogien raameihin ja on onnistumistodennäköisyydeltään samaa luokkaa. Mielestäni näitä pelaajatyyppejä kannattaa poimia vasta toisella kierroksella, koska joka draftissa on varmaan yli 5 OG Anunobya. Off the record, näistä kaikista (mukaan lukien Okogie) paras ja potentiaalisin kaveri on mielestäni Frazier. Todella solid ja heti-kohta-valmis paketti mille tahansa joukkueelle. Erinomaiset fyysiset tulokset Combinesta, osaa heittää, vähän luodakin heittoa ja on oikein hyvä puolustaja. Sovitaan, että Atlanta varaa janarin pickillä 34.

Loppujen lopuksi oli pakko päätyä seksikkääseen pickiin. Saksalainen Isaac Bonga on vasta 18-vuotias 6'9 ballhandler, jolla hyvät aihiot myös heittäjänä. Tekee peliä point forwardin paikalta ja on osoittanut puolustusvalmiutta ja potentiaalia shutdown mejningeistä. Giannazis Antetobonga. Syteen tai saveen, tämä mies ottaa De'Andre Bembryn paikan joukkueesta.

With the 30th pick in the 2018 NBA Draft, the Atlanta Hawks select Isaac Bonga from Germany.
 
Ylös