Koripallo.com

Lahti Basketball 2020-2021

Viestejä
500
Tuossa Piercen heitossa oli myös selvä virhe. Se meni ns. hyvityksen piikkiin, kun tuomaritkin jo tajusivat yleisön ja Lahden penkin paineessa ekan puoliskon menneen aivan vihkoon eivätkä kehdanneet sitä enää lopussa vislata.

Jos ei vaan halua viheltää niin ei halua. Ihan selvästihän TA mm. tuon rajarikon näkee.

katso liitettä 1395
Jo pelkkä puhuminen hyvityksistä saa veren kuohahtamaan. Tuomari voi tehdä virheen, mutta seuraava virhe ei korjaa tuota ensimmäistä. Kyllä kyse taitaa vain olla siitä, että korisliigapelit ovat liikaa osalle tuomareista. Tuossa kuvassa on selkeä Ventoniemen virhe, sillä tuomari ei voi tietää, työntääkö kovaa vai onko hellä kosketus. Pitäisi näkyä takatuomarille myös. Pelin katsoneena, ei kummankaan joukkueen fanina sanoisin, että Lapua kärsi tuomareista.
 
Viestejä
190
Väärät vihellykset ja viheltämättä jättämiset menee pitkässä juoksussa 40 minuutin aikana kuitenkin aikalailla tasan. Toki se ottaa pannuun kun pilli ei soi selvissäkään tilanteissa.
Nykyään tuomari voi käydä videolla jos tuntuu siltä ettei varmuutta tilanteesta muuten saa.
Yleensä videolle mennään herkemmin pelin lopussa, kuten Lahti-Kobrat matsin lopussa. Pallo jäi Lahdelle video-tarkistuksen jälkeen.
Taitaa comissa olla palsta johon Kati Nynäs tiimeineen laittaa näitä klippejä eri tilanteista????
Vai onkohan enään ?
 
Viestejä
781
Väärät vihellykset ja viheltämättä jättämiset menee pitkässä juoksussa 40 minuutin aikana kuitenkin aikalailla tasan.
Oikeastaan matemaattisesti on aika pieni todennäköisyys, että tuomarivirheet menisivät täsmälleen tasan. Sitten onkin makuasia, mitä on ”aikalailla tasan”. Jos pelissä tulee kymmenen virheellisesti tuomittua tilannetta, 5-5 olisi joukkueiden kesken tasan, 4-6 ja 6-4 olisivat seuraavaksi tasapuolisimmat tilanteet. Siitä eteenpäin, siis jakaumasta 3-7, varmasti koetaan jo aikamoisia tunteita oikeudenmukaisuuden toteutumisesta.

Eri peleissä tuomareiden virheelliset valinnat pillinkäytössä vaihtelevat paljon, ehkä viidestä viiteentoista tilanteeseen. Eikähän kaikki virheet ole samanarvoisia, osa on pienempiä, osa varsin merkityksellisiä.

Pointtina oli lähinnä kumota myyttiä, että tuomarivirheet menisivät tasan yhden pelin sisällä.
 
Viestejä
190
Taas 10p tappio-asemasta voittoon. 4min ennen loppua Kotkalle 82-72.
Loppu Lahdelle 19-3, huima ryhmä Lahdella.
Kotka suli lopussa Lahden kovaan prässiin. Ottivat 8s rikkeitä, tekun, eu-virheen.
Ekalla jaksolla oltiin jo 19-4 tappiolla.
Luotettiin omaan tekemiseen. Pelin edetessä Lahti alkoi pikku-hiljaa saada otetta. 4llä jaksolla mentiin tasa-tahtiin kunnes Kotka repäisi 10p kaulan.
Mutta kuten ennenkin . Lahti tuli viellä kerran takaa ohi ja voittoon.
Duunari-koris oli tänään in !!!
Su Kataja kaaaatuuuu......!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
235
Päijät Hämeeseen korona-rajoituksia 14.12 asti..... Laba pelaa vieras-matsit 5.12 ja 9.12. Kotona EHKÄ jatketaan ti 15.12 Kjokea vastaan yleisön kanssa, jos rajoituksia ei jatketa.
Näyttää pahasti sitä että rajoituksia joudutaan ottamaan käyttöön ainakin etelä-suomessa.
Seurataan tilannetta.
 
Viestejä
190
Koris-liiga tauolle 4-23.12 Korona-rajoituksien takia. Pelaamatta jääneet ottelut pelataan alustavasti tammi-helmikuussa. Seurat kokoontuvat 16.12.... jolloin tehdään päätöksiä otteluiden pelaamisesta ajalla 24-31.12
 
Viestejä
1 591
Mukavaa erätaukoläppää oli tänään Karilta ja Roopelta, hienoa duunia Lahdessa tehdään. :)

Tästä innostuneena luinkin Hippo Taatilan Koripalloelämää-artikkelien Lahti-jaksot, hauskoja tarinoita hyvällä joulun ajan suolalla maustettuna.

Simo Häyhähän ampui 200 venäläistä konepistoolilla, eiku 2 000 jousipyssyllä, eiku 20 000 ritsalla...
 
Viestejä
190
1.5 kk tauolta Pyrintö tuli selkeästi paremmin valmistautuneena. Lahden puolustus täysin tuuli-ajoilla...agressiivisuudesta ei tietoakaan. Vielä kun pallo menettiin lähes joka toisesta hyökkäyksessä 3 jakson aikana niin matsi näytti jo menetetyltä. Pyrintö johti jo 17p mutta Lahti onnistui kairaamaan itsensä jo pinnan päähän. Pyrintö teki 26p Lahden menetyksistä.... Huh
7s aikaa...pyrintö johti 97-100...Lahdella sivu-raja. Ei saatu edes pallo koria kohti......
Täysin voitettavissa ollut matsi mutta soheltaminen ja koheltaminen ja menetykset kostautuivat. Monta kertaa oltiin n. 10p tappiolla. Päästiin 2-4p päähän. Sitten taas menetyksiä ja Pyrintö juoksee yksin läpi useasti ja taas 10p perässä.
Eikun reenaamaan ja matseja alle jos yleensä päästään pelaamaan. Toivotaan että kausi saadaan jotenkin vietyä läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
190
Tänään vastassa tähän asti vain voittoja ottanut Gulls. Joko tänään tulee Gullseille eka tappio...toivotaan.
Siihen tarvitaan Labalta koko joukkueen täydellinen onnistuminen sekä hyökkäys että puolustus-päässä.
Lahdelta edelleen Vesku pois. Gullseilta Besselink.
Ruutu+ näyttää......
 
Viestejä
497
Lahdessa tehdään todennäköisesti tammikuun korona-ajan "yleisö" ennätys. LaBan vaihtopenkillä istuu ainakin 20 pelaajaa. Siihen lukuun ei kuulu viisi kentällä olevaa pelaajaa eli LaBan kokoonpanossa 25 pelaajaa. Yhdelläkään ei maskia. Onko parempi olla penkillä vai kotona?
Päivitetty: Ennätystä ei Lahdessa tuon tulkinnan perusteella Lahdessa syntynyt, sillä Kataja on ilmoittanut yleisöksi 50. Mistä lie, tuo summa napattu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
190
Niukka häviö sarja-johtajalle 89-97.
2 min ennen loppua 83-86.
Eipä sattunut Laban kaikille pelaajille tänään se hyvä päivä.
Peel ja Campbell kuutamolla koko matsin. Peel luvattoman huono hyökkäyspäässä (6p) pallon kanssa. Campbell viskoi lähes kaikki kolkit ohi 1/8..Kakkoset 3/9...toki 10 levyä...
Gulls pelasi ailahtelevasti...siihen toki syynä Laban kova intensiteetti puolustuksessa.
Eipä kukaan pysty tällä hetkellä "voittamaan" Gullseja. Materiaali on vain ylivertainen Ihan sama ketä niillä on kentällä..aina kova viisikko.
Ventoniemi kun saa pallon 3s alueelle niin IHAN JOKA KERTA pitää pysähtyä pallo kädessä...miettiä..mitäköhän tässä tekisi? Puolustajalla aika helppoa ! Toki kehittynyt hyvin Lahdessa mutta monipuolisuutta puuttuu....tänään 12p.
No nyt on kärki-joukkueet kohdattu niukilla tappioilla. Voittoja alkaa taas tulla kun on heikompia jengejä vastassa.
Koti-etua Lahti tuskin saa pleijareissa....vastaan tulee joka tapauksessa kova joukkue.....Joko Gulls, Pyrintö , Kjoki , KTP, Nokia ?....Katajakin nousee ylöspäin...
Toki minimi-tavoite toteutuu jos ollaan pleijareissa. Taisi olla että puoliväli-erissä riittää 3 voittoa neljän sakkiin. Väli-erissä sitten 4 voittoa finaalliin ?
En tiedä mikä on korona-ajan sääntö liigassa...Montako ylimääräistä pelaajaa saa olla penkillä (lähellä pelaavia pelaajia ) ilman maskeja ?
Lahden penkeillä oli B-divari joukkueesta ainakin puolet "katsomassa" matsia......
 
Viimeksi muokattu:

42

Viestejä
3 117
Montako ylimääräistä pelaajaa saa olla penkillä (lähellä pelaavia pelaajia ) ilman maskeja ? Lahden penkeillä oli B-divari joukkueesta ainakin puolet "katsomassa" matsia......
Ylimääräisistä en tiedä, mutta joukkuepenkillä maksimi 2 valmentajaa, 7 vaihtopelaajaa ja 7 muuta joukkueen jäsentä. :cool:
 
Viestejä
56
Lahden penkeillä oli B-divari joukkueesta ainakin puolet "katsomassa" matsia
En tiedä mikä on korona-ajan sääntö liigassa...Montako ylimääräistä pelaajaa saa olla penkillä (lähellä pelaavia pelaajia ) ilman maskeja ?
Lahden penkillä oli vain pelaajia, joukkueenjohtoa ja huoltajia, jotka ovat osa Korisliiga-ryhmää. He siis ovat muutenkin päivittäin tekemisissä keskenään. Taisi penkillä olla kaksi pelaajaa, joilla ei vielä ole Korisliiga-minuutteja. Olisi mielenkiintoista tietää miksi Korisliiga-ryhmän jäsenten pitäisi käyttää maskia pelin aikana kun muutenkaan ei käytetä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös