Koripallo.com

Lahti Basketball 2020-2021

Viestejä
2 904
0-11......näytti hyvältä. Sitten vaihtoja ja sohlaaminen alkoi.....
Missä kova puolustus? Missä pallon liikuttelu hyökkäyksessä?
Kolkkeja enemmän kuin kakkosia.......
Tilanteessa 80-84 kolkki ilmaan... ohi.... Hetkessä 84-84......
Ventoniemi ja Peel unessa.....Nokiaa vastaan pisteitä olisi pitänyt tehdä 3s alueelta paljon enemmän, siellä kun ei ole isoa ukkoa vastassa alla. Voisko Ventoniemi edes 1 kerran lähteä syötön saatuaan suoraan koria kohti voimalla eikä jäädä ihmettelemään pallo kädessä "mitähän tekisi"?.....
Tänään ei onnistunut juurikaan mikään. Kun McGullougkaan ei ollut parhaimmillaan niin ei ollut muista paikkaamaan....
Myeriltä ja Campbelliltä suht ok esitys. Karvonen ok... Toivotaan että valitaan vuoden tulokkaaksi.
Sitä en ymmärrä että ei haasteta vastustajaa. Miksi kolkki on se ainoa vaihtoehto...... Vai onko Pietin peli-filosofiaa, että heitä aina kolkki kun on tilaa?
Runko-sarjassa ollaan tasapisteissä edellä Nokiaa kun eka kohtaaminen voitettiin +17p....
Ti haastava Vilpas matsi Susi Centerissä. IS TV esittää.... Ei Ruutu+
( ruudusta nauhoitus)
IS-tv:n kk matsi, mutta tottakai tulee Ruudusta myös.
 
Viestejä
196
IS urheilun sivuilla maininta että IS TV on ainoa paikka josta näkee suorana tiistain Vilpas-Lahti pelin. Ja Ruutu+ esittää ottelun jälkikäteen.
Ruutu+ ohjelma-tiedoissa ei ole tiistaina mainittu Vilpas-Lahti peliä.
Ainakaan viellä?
 
Viestejä
595
Ohjelmatiedot tulevat jatkuvasti vähän myöhässä. Olisin huolissani vasta tuntia ennen pelin alkua.
 
Viestejä
255
Alkaa runkosarja pikku-hiljaa kääntyä loppu-suoralle. 5 viime matsista vain 1 voitto Haita vastaan.
On näyttänyt siltä että joukkue on väsynyt pelaamaan. Niukkoja tappioita muutama. Loppu-ohjelma on toki helpompi ja voittoja on tulossa jos saadaan taas se "duunari-koris" kaivettua jostain esille. Kotona viellä Kjoki 3.2, Kouvot 24.2, KTP 1.3, Hait 9.3. Vieraissa Ura 6.2, Kobrat
9.2, Kataja 6.3.
Näistä olisi otettava ainaki 4-5 voittoa jotta vältettäisiin ainakin 8 sija ja Gullsien kohtaaminen puoli-välierissä (jos Gulls 1). 7. sijallakin vastaan Pyrintö, Vilpas, Kjoki.... Kuka sitten on 2.?
Lahden peli on ollut hyökkäyksen osalta aika vuoristo-rataa. Tuntuu että ei ole kuin 2 asia hyökkäyksessä... Joko 3p ilmaan tai yksyhtä vastaan ajo. Levypallo-peli on huonontunut huomattavasti tammikuun matseissa. Jenkkien pelaaminen on näyttänyt jotenkin aneemiselta, ratkaisut ovat välillä toivotaan toivotaan heittoja kun ei "jaksa' muutakaan. Vastustajat ovat jo ymmärtäneet miten Lahdelta otetaan vahvuudet pois.
Asia jota en aina ymmärrä on Lahden hyökkäyksessä se että joko Vniemi tai Peel saa pallon noin vapari-viivan tuntumaan selkä koriin päin. Siinä sitten ihmetellään pallo kädessä pitkään ja vastustajalla on helppoa kun ei tarvitse paljoa liikkua... Sitten hätäinen ratkaisu viime sekunneilla.
Kai tämä on sitä Pietin taktiikkaa.....
Jostain on nyt kairattava se taistelu-ilme viimeisille kierroksille. Taitaa loppu-kausi olla matsit tyhjille katsomoille? Sääli fanien kannalta.
 
Viestejä
221
Asia jota en aina ymmärrä on Lahden hyökkäyksessä se että joko Vniemi tai Peel saa pallon noin vapari-viivan tuntumaan selkä koriin päin. Siinä sitten ihmetellään pallo kädessä pitkään ja vastustajalla on helppoa kun ei tarvitse paljoa liikkua...
Niin, jos Rekku ymmärtää kolmiohyökkäyksen saloja niin tuo kolmen sekunnin alueen kulma on verrattaen tärkeässä roolissa ja on ihan peruspilari kolmiohyökkäyksessä mitä Pieti käyttänyt iät ja ajat. Eli kyllä siinä ihan ideansa on. Ei siitä kannata täällä foorumilla päätä pensaaseen laittaa.
 
Viestejä
255
Taitaa mennä helmikuun lopussa siirto-raja umpeen. Uutta jenkkiä ollaan jo kovaa kyytiä etsimässä eli Lahdella on pinkka kunnossa.
Nyt on jenkit halpoja kuin saippua. Löytyy taatusti peli-mies jos vain haluaa ottaa. Mitenkäs Veskun paluu? Onko tietoa? Vai palaako ollenkaan?
 
Viestejä
338
Taitaa mennä helmikuun lopussa siirto-raja umpeen. Uutta jenkkiä ollaan jo kovaa kyytiä etsimässä eli Lahdella on pinkka kunnossa.
Nyt on jenkit halpoja kuin saippua. Löytyy taatusti peli-mies jos vain haluaa ottaa. Mitenkäs Veskun paluu? Onko tietoa? Vai palaako ollenkaan?
Lahden peli näyttää tällä hetkellä siltä, että pelaava rosteri on liian laaja. 11 pelaajaa ollut viime peleissä pelaavassa kokoonpanossa. Minuutit ja pelituntuma jäävät liian pieniksi. Peluuttaisin pointtina Aholaa ja Sajantilaa ja säästäisin rahat. Olisi samalla hyvä investointi tulevaan. Pahimmillaan uusi jenkki pontti on ajettu sisään vasta kun kausi on ohi. Parhaimmillaankin rosterissa vasta parin kolmen viikon päästä.
 
Viestejä
3
Pelaajien rekisteröintiraja umpeutuu 30 päivää ennen runkosarjan loppua.

Taitaa mennä helmikuun lopussa siirto-raja umpeen. Uutta jenkkiä ollaan jo kovaa kyytiä etsimässä eli Lahdella on pinkka kunnossa.
Nyt on jenkit halpoja kuin saippua. Löytyy taatusti peli-mies jos vain haluaa ottaa. Mitenkäs Veskun paluu? Onko tietoa? Vai palaako ollenkaan?
 
Viestejä
2 859
Niin, jos Rekku ymmärtää kolmiohyökkäyksen saloja niin tuo kolmen sekunnin alueen kulma on verrattaen tärkeässä roolissa ja on ihan peruspilari kolmiohyökkäyksessä mitä Pieti käyttänyt iät ja ajat. Eli kyllä siinä ihan ideansa on. Ei siitä kannata täällä foorumilla päätä pensaaseen laittaa.
Näinhän tuo taitaa olla juuri tuon kolmiopelin osalta. Pietii taitaa olla ainoa Koriliigavalmentaja, joka nykyään nojaa vahvasti kolmiopeliin, ei sitä noin puhtaana enää näe paljon muuallakaan.
 
Viestejä
358
Ali Aholasta ei koskaan tule uskottavaa pointtia.
 
Viestejä
255
Oma veikkaus että ensin katsastetaan kotimaan joukkueet läpi...josko joku talousvaikeuksissa (lähes kaikki?) oleva organisaatio luopuisi pointistaan. Jos jenkki tulee USAsta tai valmiiksi Euroopasta...niin ensin pitää löytää pelaaja...saada hänet karanteeniin Suomeen...sitten reeneihin opettelemaan kuvioita..ja ekoissa matseissa tuskin paljoa pelaa.
Just ja just ehtii pleijareihin pelaamaan jos Lahti sinne menee...?
Lahti pelaa nyt sijoista 5-9. 5-6 sijat vaativat jo paljon voittoja. Todenn äköisesti ollaan pleijareissa mutta puolivälieriä pidemmälle tuskin mennään....Kärki-porukat on vaan niin paljon kovempia....
Ke 3.2 Kjoki Lahteen . Kjoki on väsynyt kun ovat tahkonneet 6lla monta matsia. Onko heillä jo ke jenkki/jenkkejä mukana?
Lahden joukkueen on nostettava tasoaan ja palattava joulukuun tasolle. Tammikuussa oli matsit kärki-joukkueita vastaan ja hävittiin kaikki. Korihait voitettiin.
Erityisesti Peel , Ventoniemi ja Campbell hukassa hyökkäys-päässä..ei löydy tehoja . Myös McCulloughin taso tippunut tammikuussa. Myer rookiena ihan ok tasoon nähden.Karvonen pelaa hyvää tasaista kautta.....Luultavasti valittan vuoden tulokkaaksi !!!
Veskua tarvittas puolustuksen lukkona mutta seura ei anna mitään infoa peli-kunnosta...
 
Viestejä
255
Nijal Pearson Ranskan pää-sarjasta Labaan.
23v 195 cm 91 kg
NBA varaus v. 2020 !!!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
5 035
Todella kova hankinta. Hyökkäyspäässä odotettavissa varmasti näyttäviä suorituksia ja kovia tehoja, muinka paljon pystyy vahvistamaan tätä joukkuetta?

Nyt joukkueessa ei ole yhtäkään pelintekijää. Koko kauden ajan peli on ollut älytöntä vuoristorataa, eikä peli ole oikein milloinkaan hallinnassa. Jos tämä on ollut Poikolan tietoinen visio, niin ainakaan jo nähdyn perusteella ei voi olla kovin vakuuttunut.

Voittoprosentti on painunut loistavan alkukauden jälkeen jo alle viidenkymmenen ja viime aikoina Lahti on näyttänyt sanalla sanoen surkealta joukkueelta, joka olisi varmaan jäämässä pudotuspelien ulkopuolella ilman joidenkin joukkueiden jenkkien ulostuksia.

Yksittäisten pelaajien osalta tekeminen on onneksi ollut positiivisempaa. Karvonen pelaa loistavaa kautta ja on noussut liigan kotimaisten eliittiin. McCullough on mitäänsanomattomista meriiteistä huolimatta osoittautunut varsin kovaksi ulkomaalaisvahvistukseksi. Myös Byman on tällä kaudella näyttänyt liigatason pelaajalta, jonka voi surutta heittää kentälle tiukoissa matseissa. Waxlax väläyttelee jatkuvasti potentiaaliaan, mutta koko ajan on se fiilis, että tehoja pitäisi löytyä vielä nähtyä enemmän. Edellytyksiä olisi päättää nopeita, haastaa puolustajia ja ajaa korille, mutta ihan liian usein jää vaan kaarelle seisomaan ja odottelemaan. Posin puolelle kuitenkin.

Eka fiilis tämän kauden ulkomaalaisista oli, että näillä kavereilla annetaan liikaa tasoitusta. Myerin ja Peelin osalta fiilis on valitettavasti edelleen sama, vaikka ihan ok kautta molemmat pelaavatkin. Myer on ollut kakkostason yliopistosta tulleeksi rookie-jenkiksi yllättävän hyvä, mutta Peelille ei oikein löydy mitään järkevää roolia. Fysiikka ei riitä painimaan korin alla eikä heittotaito ole sillä tasolla, että voisi pelata stretch-nelosena.

Piti aluksi ainoastaan kommentoida uutta kaveria, mutta tästä tulikin pidempi jaarittelu. Summa summarum: sarjasijoitus on about sellainen kuin rosterin nähtyäni odottelin, mutta alkukausi nosti ainakin meikäläisellä odotukset kyllä paljon korkeammallekin.
 
Viestejä
338
Kyllä täytyy pitkälti olla samaa mieltä Jaakko1 kanssa vaikka alkukaudesta ennustuksesi tuntuikin väärältä. Muutama kommentti kuitenkin:

Jotenkin aneemiselta pelaajat on viime aikoina näyttäneet. Campbelin syy selvisi, mutta esim. Peeliä näyttää vaivaavan sama. Minusta Peel pelasi alkukaudella hyvin. Levareita tarttui kivasti ja heittokin upposi. Lisäksi pärjäsi tuolloin paremmin korin alla mm. ekassa Salo pelissä puolusti Woodia paremmin kuin Ventoniemi. Ventoniemi on myös saman lailla vaipunut alas. Haastot postista kevyitä ja levyreitä pitäs jäädä selvästi enemmän näppiin. Woodin kaksi peräkkäistä peliä kun katsoi niin esim. Faynea Wood ei lähtenyt haastamaan lainkaan, mutta Ventoniemeä ja Peeliä joka kerta. Veskua kaivataan siis korin alle ja erityisesti henkiseksi johtajaksi. Nyt tuntuu ettei kukaan johda joukkoja. Väinö McCulloughin pelikin menee helpommin turhautuneeksi puskemiseksi, kun minusta juuri hänen pitäisi johtaa joukkoja uuteen taistoon.

Toivotaan että takalukko aukeaa jo keskiviikon Karhu pelissä! Tempoa ylläpitämällä on varmaan mahdollista väsyttää rajusti vajaamiehinen Karhu. Veskun paluuta kyllä odotan enemmän kuin tämän Pearsonin. Tuota Ranskan skouttivideota kun katsoo niin heitto näyttää olevan niin pahasti hakusessa että sen olisi pakko löytyä jos herrasta kovaa vahvistusta meinataan. Voitto Karhusta antais hyvän boostin "helpompiin peleihin". Karhun jälkeen olisi vastassa Ura, Kobrat ja Kouvot. 3-4 voittoa pitäs näistä seuraavista neljästä kairata, jos meinaa välttää sijat 8 tai jopa 9.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös