Koripallo.com

Lapuan Kobrat 2021-22

Viestejä
153
Yli kuukausi taas hiljaiseloa :rolleyes: Kobrien tiedotusosasto yleensä aktivoituu syksyllä, mutta harvoin Kobrillakaan ensimmäisen jenkin julkaisu menee näin pitkään jos/kun kerran Carter menikin Ranskaan. Toivottavasti siellä muhii kunnon jenkkihaut tulevalle kaudelle.

Huhuja?
 
Viestejä
95
Yli kuukausi taas hiljaiseloa :rolleyes: Kobrien tiedotusosasto yleensä aktivoituu syksyllä, mutta harvoin Kobrillakaan ensimmäisen jenkin julkaisu menee näin pitkään jos/kun kerran Carter menikin Ranskaan. Toivottavasti siellä muhii kunnon jenkkihaut tulevalle kaudelle.

Huhuja?
Aika onnetoonta tuo Kobrien tiedotus. Siellä edelleen komeillee että Carter tuloo Kobriin. Haloo Kobrat!
 
Viestejä
156
Andre Wesson ja Christian Lutete Kobrien ensimmäiset amerikkalais kiinnitykset
Luotu: 06.08.2021

Carter käytti buy outin.
Kobrilla oli ensi kauden kattava sopimus ex-Kobra Paul Carterin kanssa, mutta Carter käytti sopimuksessa olleen buy outin ja siirtyi Ranskaan Saint Thomas Basket Le Havren joukkueeseen. ’Tietysti olisimme mielellämme pitäneet Paulin täällä Kobrissa, mutta kyllä rahastonhoitaja ilmoitti, että nämä ovat parhaita sopimuksia ja näitä voisi tehdä lisääkin. Tilannehan oli niin, että välittömästi, kun
sopimuksesta oli tiedotettu agentti otti yhteyttä ja ilmoitti, että Ranskalaiset haluavat ostaa Paulin sinne’ Kobrien puheenjohtaja Markku Turja kertoo.

Andre Wesson
Andre Wesson (198/100) siirtyy Kobriin kovasta Ohio Staten yliopisto joukkueesta. Ohio State pelaa yhdessä USA:n kovimmista yliopisto konfferensseista eli Big Ten konferenssissa. Andre oli kaksi viimeistä kauttaan joukkueensa aloitusviisikossa peräti 30minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Ottelua kohden syntyi viimeisellä kaudella tilastot 9.2 pistettä ja 3.9 levypalloa, kolmosensa Andre upotti
seniorikaudellaan peräti 42.2% tarkkuudella.
Hyvänä puolustajana tunnetun Wessonin tulo kobriin miellyttää valmentaja Ville Turjaa - Andre Wesson tuo monipuolisuutta isomman laiturin paikalle. Hän on erittäin hyvä heittäjä, mutta omaa myös hyvät liikkeet postista. Etsin isomman laiturin paikalle varsinkin monipuolista puolustajaa ja kovassa Ohio Staten yliopistossa hän on ollutkin valmennuksen luottomies puolustuspäässä mikä on tietenkin aina hienoa kuulla. Vaikutukseen itseeni teki varsinkin Andren todella aktiivinen käsien käyttö puolustuksessa hänen peittäessä syöttölinjoja.


Christian Lutete
Christian Lutete (196/88) aloittaa Kobrissa toisen ammattilaiskautensa yliopiston jälkeen. Kauden 2020-21 Christianilla, kuten monella muullakin, hieman pilasi koronaan liittyvät asiat. Christian aloitti viime kauden Romaniassa kovassa Europe Cuppiakin pelaavassa Sibiun joukkueessa, jossa hän tilastoi kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 8.6 pistettä ottelua kohden. Kauden aikana Christian siirtyi
vielä Kosovoon Bashkimin joukkueeseen, jossa hän pelasi 11-ottelua 16.8 pisteen ja 4.5 levypallon keskiarvoilla. Yliopisto uransa kaksi viimeistä vuotta Christian pelasi University of Massachusetts Lowellin riveissä. Seniori kaudellaan Lutete oli joukkueensa ykköspyssy tilastoiden keskiarvoikseen peräti 19.3 pistettä ja 7 levypalloa ottelua kohden. Yhden ottelun piste-ennätys yliopistosta hänellä on huimat 51 pistettä.
- Christian tuo joukkueeseemme lisää monipuolista korintekouhkaa takakentälle. Lisäksi hän on ulottuva ja isokokoinen takapelaaja, joka pystyy puolustuksessa useamman laisiin taktisiin malleihin. Levypallopelaajana Christian on myös pienemmän laiturin paikalta todella hyvä. Viime kausi oli hänellä epäonninen ja uskon hänen yllättävän aika monen otteillaan. Kobrien valmentaja Ville Turja kertoo.


Kolmannesta amerikkalaissopimuksesta tiedotamme sunnuntaina.

Lähde: kobrat.com
 
Viestejä
156
Kokenut Benjamin Raymond Kobriin
Luotu: 08.08.2021
Raymond


Benjamin Raymond on kotimaisille koripallofaneille hyvin tuttu mies. Olihan BJ voittamassa suomenmestaruutta Tampereen Pyrinnölle kaudella 13-14 ja myös toisen kerran Pyrinnön riveissä koronakurimuksen katkaisseella kaudella 19-20. Edellisen kauden BJ pelasi Belgian euromillion liigassa ja kirjautti kauden päätteeksi tilastoikseen 22 minuutin peliajalla 11,5p/3,6l/1,4s kakkosten heittoprosentin oltua 52,7% ja kolmosten 38,9%. Toissa kaudella suomessa ollessaan BJ oli pistekeskiarvollaan 20,2p koko liigan pistetilaston 4, jonka lisäksi näppeihin tarttui 6,1 levypalloa ja lisäksi 2,6 koriinjohtanutta syöttöä. Pyrinnön mestaruusvuoden jälkeen BJ pelasi 4 peräkkäistä kautta Italian Serie A2 sarjassa. Yliopisto oppinsa Raymond sai aikoinaan Xavierin yliopistossa.


Kobrien käskyttäjä Ville Turja on innoissaan Raymondin saapumisesta Kobriin:
- BJ tuo joukkueeseemme erittäin tärkeää kokemusta ja olemuksellaan rauhallista isällistä ohjausta pelikavereilleen. Lisäksi pelillisesti BJ on melko vaikeasti puolustettava, koska hän on 40% kolmosen heittäjä ja lisäksi erittäin väkevä viimeistelijä postista. Hän on lisäksi hyvin motivoitunut pelaamaan vielä useamman vuoden kovalla tasolla ja asiat eivät viime kaudella menneet hänen edustamassaan joukkueessa Belgiassa aivan täydellisesti, joten todella mielenkiinnolla odotan yhteistyötä hänen kanssaan. Tämä sopimus on kyllä kertakaikkisen hieno asia joukkueellemme.


Lähde: Kobrat.com
 
Viestejä
669
Pelkkä BJ:n upean kuvan ja tämän kommentin yhdistäminen ajatuksissani toi itselleni tukkapöllyä.
"BJ tuo joukkueeseemme olemuksellaan rauhallista isällistä ohjausta pelikavereilleen"
 
Viestejä
84
Luo omanlaisensa kuvan seuran toiminnasta kun tiedotteiden kirjoittaminenkin on aivan hukassa. Raymond-uutista ei jaksanut enää kovin paljon perata, kun Wessonista ja Lutetesta kertovasta uutisesta löytyi ihan pikavilkaisulla ainakin 15 kielioppi- tai kirjoitusvirhettä. Raymond-uutisen on tosin varmaan kirjoittanut joku toinen kesähessu, kun siinä on aivan erinäköistä tekstiä. Toivottavasti toimistolla osataan jotain muuta paremmin kun tuo suomen kieli tuntuu olevan kovin vaikea asia.
 
Viestejä
270
Luo omanlaisensa kuvan seuran toiminnasta, kun tiedotteiden kirjoittaminenkin on aivan hukassa. Raymond-uutista ei jaksanut enää kovin paljon perata, kun Wessonista ja Lutetesta kertovasta uutisesta löytyi ihan pikavilkaisulla ainakin 15 kielioppi- tai kirjoitusvirhettä. Raymond-uutisen on tosin varmaan kirjoittanut joku toinen kesähessu, kun siinä on aivan erinäköistä tekstiä. Toivottavasti toimistolla osataan jotain muuta paremmin, kun tuo suomen kieli tuntuu olevan kovin vaikea asia.
 
Viestejä
153
Mielenkiintoisia naarauksia Kobrilta.

Wesson vaikuttaa mukiinmenevältä viisikkopelaajalta, jolla ihan ok pelikäsitys. Nelospaikalle kova heittäjä. Heikkoutena levypallopeli.

Lutete on vaarallinen skoorajaa, ajaa molemmilta puolilta ja omaa myös kaukoheittouhan. Juoksee avointa kenttää hyvin. Levyjäkin tarttuu. Puolustusinto on kysymysmerkki. Hieman pelottaa, että tuleeko Capps 2.0 eli puolustus ei maita edes vähän alusta. Toivottavasti ei.

Bj Raymond tuo kaivattua kokemusta ja voittamisen kulttuuria näiden rookiejenkkien oheen. On erittäin hankalasti puolustettava pelaaja. Mutta sanokaapas Pyrintöläiset sekä muut asiantuntijat, että millä paikalla lähtökohtaisesti pelaa korisliigassa, sentteri vai nelonen vai sekä että? Toissakaudella kovat tehot, mutta plusmiinus pakkasella, onko oikesti edelleen todellinen vahvistus joukkueelle vai onko hitaudellaan ongelma pakkipäässä?

Hyvä kysymys onkin, että mille pelipaikalle Kobrien viimeinen jenkki hankitaan? Wessonin kohdalla puhuttiin nelospaikasta, onko Raymond ajateltu puhtaaksi vitoseksi ja hankitaan vielä 3-4 laituri? Vai hankitaanko kolme jenkkiä 4-5 paikoille, koska kotimaisissa ei ihan puhdasta sisäpelaajaa?
 
Viestejä
581
Mielenkiintoisia naarauksia Kobrilta.Bj Raymond tuo kaivattua kokemusta ja voittamisen kulttuuria näiden rookiejenkkien oheen. On erittäin hankalasti puolustettava pelaaja. Mutta sanokaapas Pyrintöläiset sekä muut asiantuntijat, että millä paikalla lähtökohtaisesti pelaa korisliigassa, sentteri vai nelonen vai sekä että? Toissakaudella kovat tehot, mutta plusmiinus pakkasella, onko oikesti edelleen todellinen vahvistus joukkueelle vai onko hitaudellaan ongelma pakkipäässä?
Iso kysymys on varmaan lyhenteeltään kg, tai amerikkalaisittain lbs. BJ oli jo kohtuullisen iso tullessaan viimeksi Pyrintöön, on mielenkiintoista nähdä, onko tapahtunut vielä kasvua, vai onko urheilullisemmassa kunnossa.
 
Viestejä
2 947
BJ on valitettavasti hidastunut niistä Pyrinnön kulta-ajoista. Se oli nähtävissä jo viimeisimmällä Pyrintö -kaudella.
Ei Korisliigassa varsinaisia senttereitä tarvita, liikkuvat ja monipuoliset isot ovat tärkeämpiä. Ja noilla BJ:n kiloilla pärjää kyllä puolustuspäässä senttereiden kanssa, suurempia vaikeuksia voi tulla, jos palloscriinitilanteessa pitäisi puolustaa pallollista pointtia.
Kunnossa ollessaan sarjan parhaita pelaajia.
 
Viestejä
573
Itsekin miettinyt miten BJ istuu joukkueeseen kun Lapua ennen pelannut varsin vauhdikasta koripalloa pysyykö BJ mukana vai alkaako Lapua pelaamaan hitaammalla vauhdilla
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 656

Kobrat lands Stokley Chaffee, ex Omonia

Chaffee has played for the last two years at in Cypriot OPAP Basket League. In 21 games he averaged impressive 16.6ppg, 10.8rpg (#4 in the league), 3.3apg and 2.0spg (in top 4) last season. Good year as he was voted League Player of the Week (2 times). He graduated from Tennessee State in 2019 and it will be his third season in pro basketball.
 
Viestejä
5 075
Ennenkuulumatonta, että Lapua lähtee kauteen näin vaatimattomilla jenkeillä. Varsinkin tämä Chaffee vaikuttaa parhaana päivänäkin 1A-sarjaan sopivalta jenkiltä.

Lutete ja Wesson ovat mielenkiintoisia nuorehkoja pelaajia, mutta aikamoinen pudotus esimerkiksi viime kauden kavereihin. Taitaa olla talous todella tiukassa?
 
Viestejä
2 947
Ennenkuulumatonta, että Lapua lähtee kauteen näin vaatimattomilla jenkeillä. Varsinkin tämä Chaffee vaikuttaa parhaana päivänäkin 1A-sarjaan sopivalta jenkiltä.

Lutete ja Wesson ovat mielenkiintoisia nuorehkoja pelaajia, mutta aikamoinen pudotus esimerkiksi viime kauden kavereihin. Taitaa olla talous todella tiukassa?
Chaffee pelasi viime kaudella samassa joukkueessa kuin Jordan Jacks, Chaffee hieman paremmilla tilastoilla. Jacks pelasi joku vuosi sitten Raidersissa 1B-divaria, mutta ei sitten siirtynyt A-sarjaan kun Raiders sinne sitten nousi.
Chaffeen koko yliopistoura ja ensimmäinen kausi Kyproksella olivat hyvin vaatimattomat, vime kausi jo hieman parempi. Lapuan kannalta olisi hyvin toivottavaa että kyseessä olisi late bloomer, aikaisemmilla esityksillä ei tosiaan ole huikeita odotuksia.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös