Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
1 705
Ei armoa vastustajille ja All Starssin MVP palkinto kotiin.
Jos tätä ei hae niin tuu sitten eurooppaan seisomaan nurkkaan.

Veikkaan että kapteenit draftaa ainakin Embiidin ja Lillardin ennen Lauria, ellei Lillard korvaa loukkaantunutta Doncicia avauksessa? Ehkä muitakin valitaan ennen Lauria, mutta noi nyt varmasti menee ennen Lauria.
Valinta viimeisenä tekisi keskustelupalstalle hyvää.
Tämä saavutuksen edelle menee vain Jari Litmasen Ballon d'Or 3. sija 1995.
Tämä ei tehny boomereille hyvää, nehän luulee että Litti oli hyväkin pelaaja. Joojoo ihan varmasti oli hollanin liiga todellinen huippusarja ysärillä.
 
Viestejä
963
Onnitelut Laurille! Nyt voisi Markkanen vähän hiota sitä jotain temppudonkkia (matsissa tai donkkikisassa jos osallistuu) niin sataisiin taas vähän someen videoita ja nimi muistiin Allstars tapahtumasta. Toivotaan myös että penkille annetaan reilusti minuutteja. Onneks on vain 12 pelaajaa per joukkue.
 
Viestejä
1 875
Bunkkerihan pääsi jo aiemmin syksyllä ihan Hesarin juttuun asti! Bunkkeri Museoviraston suojeluun!

Siellä asuu entinen koripalloilija, nykyinen urheilufysioterapeutti ja fysiikkavalmentaja Jani Parkkinen.

”Hänellä oli tunne, että pitäisi olla nopeampi, räjähtävämpi ja paremmin liikkuva”, Parkkinen kertoo ensimmäisistä keskusteluistaan Markkasen kanssa.

Kaksikon yhteistyö alkoi yksityissalilla Jyväskylän keskustassa alkukesällä 2021. Asuinkerrostalon katutasossa sijaitseva sali ei ole iso, mutta sieltä löytyy kaikki tarpeellinen – myös yksityisyyttä. Parkkisella on asiakkainaan muitakin koripalloilijoita.

”Voisimme treenata millä salilla tahansa, mutta tämä on tietoisesti valittu. Täällä saadaan olla rauhassa pienellä porukalla, jossa kaikki potkivat toisiaan eteenpäin.”
 
Viestejä
51
Mustakasin kaappauksen pohjalta aloin miettimään että mihin meidän PT on kadonnut?
Täytyy myöntää, että hänen "hiukan" raflaavia, mutta toisinaan myös rakentavia kommenttejaan on jopa hiukan ikävä. PT:n esiintyvyys keskusteluissa on harventunut samaa tahtia, kun Lauri on laittanut kauden edetessä isompaa vaihdetta silmään.
 
Viestejä
451
Yhtä jazzfaneissa ahkerasti kirjottelevaa suomalaista oon epäilly PT:ksi. Mielipiteet ovat sen verran usein valtavirtaa vastaan, ja kirjoitustyyli hieman provokatiivinen/hyökkäävä, joskin hieman pyöristetyillä kulmilla. Kirjoittajan tekstit ovat yleensä hyvin perusteltuja, ja hänen erinomaiset havaintonsa ja toisenlaiset näkökulmansa ovat laatuantia tuolla foorumilla. Eli sellaista settiä mitä täälläkin on nähty PT:ltä aina silloin kun on jaksanut olla ihmisiksi. ;)
 

duh

Viestejä
14
Jos tätä ei hae niin tuu sitten eurooppaan seisomaan nurkkaan.


Valinta viimeisenä tekisi keskustelupalstalle hyvää.

Tämä ei tehny boomereille hyvää, nehän luulee että Litti oli hyväkin pelaaja. Joojoo ihan varmasti oli hollanin liiga todellinen huippusarja ysärillä.
En nyt mikää jalistuntija varsinaisesti ole, mutta käsittääkseni esim. nää Ajaxin saavutukset ysärillä ovat ihan "ok":
1675449688146.png
 
Viestejä
451


Meillä on kunnia kutsua Sinut pelaamaan vuoden 2023 All Stars pelissä SLC:ssa 19.2. Parhaimmat onnittelut!

Jaa.. öö.. tota.. kiitos, kiitosta vaan kovasti... (V**** miten mä saan skippattua ton, sisäfrisbeegolffin talvikiertueen finaalit on just tona vkloppuna).
 
Viestejä
252
Itse tällä palstalla kirjoitellut vuosia Laten kehityskohteista ja nyt ollaan siinä pisteessä, että ollaan hienosäädön puolella. Hyvin vedetty, hattu päästä. Nyt pari kurkoäijää Utahiin, niin tulee joukkuemenestystä sielläkin. Ja maju sitten syksyllä puolivälieriin mömmöm-kisoissa.
 
Viestejä
726
Markkanen on tällä hetkellä maailman toiseksi suosituimman lajin top24 kiistattomasti.

Tämä saavutuksen edelle menee vain Jari Litmasen Ballon d'Or 3. sija 1995.
Aika pitkälti samoilla linjoilla. lisään tuohon vielä Sami Hyypiän. Ihan käsittämätön ura, voittoja champions liiga, uefa cup, fa cup, liigacup. Kamalan aliarvostettu pelaaja futispiireissäkin Suomessa. Pelipaikka ja hillitty perusluonne ei oikein ollut koskaan suomalaisyleisön eikä median makuun. Koriksessa on se etu että miltä tahansa pelipaikalta voi tehdä kovia tehoja ja päästä siten näkyviin. Markkanen muistuttaa Hyypiää persoonana. Koska fifassa politikoidaan ja raha ratkaisee niin Litin saumat voittaa äänestys oli heikohkot vaikka kuinka olisi sen ansainnut. Pieni Suomi ei siellä paljoa merkitse ja voittohan meni silloin Saksaan pitkän vaikuttamiskampanjan näytelllessä rooliaan.

Erityisen hyvän mielen tuo se että Markkanen on paljon merkittävämpi ja tunnetumpi urheilija mitä suomalaiset nhl-pelaajat yhteensä. Hän on syönyt rankasti arvostusta noilta, vuoden urheilukultuuriteko ehdottomasti.

Lauri valitettavasti ei taitane voittaa vuoden urheilijan palkintoa Suomessa 2023. Hiihdossa on kohta mm-kisat ja Iivo Niskanen on keskittynyt voittamaan taas kerran sen 1 matkan eli 50 perinteinen. Nyt kun venäläiset on bannattu niin vastustajat on vähissä. Tämän lisäksi on vielä hänen siskonsa ja pärmäkoski jotka aivan hyvin voivat voittaa kultaa ja varmaankin hyvin lähellä myös. Jotenkin niin täysin absurdia että on 1 ukko joka keskittyy yhteen kisaan vuodessa joka on kaiken lisäksi koko kisojen viimeisenä päivänä ja sitä ennen kaikki muut hiihtäneet useita kisoja ja jossa tyylikin vielä se suomalaisten osallistumisen itkuvirsi johon satsataan paljon vähemmän muualla. Marginaalin marginaalia mutta minkäs teet kun eläkeläiset ryntää äänestämään.
 
Viestejä
1 875

Mike Conleyn haastattelu päivän aamutreenien jälkeen. On kyllä vaan 100 % sympaattinen ukko. Ymmärrän jos kaupataan viikon sisään, mutta ei vaan voi olla tykkäämättä, kun Markkasen uraa myötäeläen on tullut vastaan joukkuekavereina niitä kaikkia muunkinlaisia ihmisiä.

Oli siis tuon perusteella ollut eilen illalla hypännyt autoon, kun TNT:n lähetys alkoi, jotta on heti pimputtamassa ovikelloa, kun valinta on julkaistu. Ensimmäisenä siis Markkasta onnittelemassa kotiovella heti oman perheen ja agentin jälkeen.

Ja ylipäänsä tapa millä Laurista puhuu <3
 
Viestejä
2 559
Kessler vois olla se Suomen korismaajoukkueen uusi ostojenkki. Samaan tapaan kuin Slovenia ennen otti (osti) Real Madridista yhden tai ehkä jopa kaksi jenkkiä maajoukkueeseensa vain sillä perusteella että ovat Luka Doncicin joukkuekavereita tai ainakin toinen niistä eli Randolph pelasi samaan aikaan siinä joukkueessa Lukan kanssa. Ei muuta kuin harjoittelemaan Suomen kieltä Kessler jotta saat passin.
Olen muuten kyllä vahvasti ostojenkkejä vastaan maajoukkuekoripallossa, mutta Kesslerin tapauksessa voisin tehdä poikkeuksen.
 
Viestejä
2 559
Kyllä se on Lauri-fanipojat kuulkaa nyt niin, että Markkasen päivät Utahin ykkösoptiona (tai edes kakkosena) ovat tukevasti takanapäin. Vaikka miten haluttiin toivoa, että mies olisi jotenkin taianomaisesti eurokisojen inspiroimana muuttanut passiivista perusluonnettaan, ei se taida oikeassa elämässä ihan niin helppoa olla. Tämä alkukausi oli sittenkin taas yksi FebruLauri-pätkä, joka meni ohi.

Tämä oli jo kolmas peli peräkkäin rumasti miinuksella. Optimistisimmankin Lauri-erikoisjoukkojen kommandon lienee pakko todeta, että juuri nyt ei kovin hyvin mene.

Mutta joo. Nyt jo on nähtävissä, että joukkuekaverit ovat menettämässä luottamusta Markkaseen, eikä palloa tule enää edes Conleyltä entiseen malliin. Puheet All Star -pelistä voidaan unohtaa.

Tässä kun jollakulla oli ikävä sitä yhtä Mansen poikaa, niin pakko oli laittaa tämä lainaus vielä.

Mutta vakavasti puhuttuna, tämä on kyllä ihan käsittämättömän hieno asia. Kyllä sitä patsaan paikkaa Jyväskylään kannattaa jo vähän miettiä.
 
Viestejä
105
Kessler vois olla se Suomen korismaajoukkueen uusi ostojenkki. Samaan tapaan kuin Slovenia ennen otti (osti) Real Madridista yhden tai ehkä jopa kaksi jenkkiä maajoukkueeseensa vain sillä perusteella että ovat Luka Doncicin joukkuekavereita tai ainakin toinen niistä eli Randolph pelasi samaan aikaan siinä joukkueessa Lukan kanssa. Ei muuta kuin harjoittelemaan Suomen kieltä Kessler jotta saat passin.

Ajatus sinänsä mutta ukko on USA:n joukkueessa muutaman kauden sisällä.
 
Viestejä
3 816
Täällä joku taisi kysäistä, että harrastetaanko muilla palstoilla vertailuja lajien välillä, niin tässä on yksi aika hyvä esimerkki:


Kertonee Laurin arvostuksesta jotain sekin, että erästä KooKoo-fania lukuunottamatta kaikki nostavat Laten (ainakin nykyisiin) änärijätkiin verrattuna paljon korkeammalle.

Ja niin paljon kuin tulee ko. lajia haukuttuakin joskus, nii on sanottava että lähes kaikki lätkäfanit arvostavat koriksen todella korkealle ja kaikki tuntemani jääkiekkoilijat myös, ehkä jotain poikkeusta lukuun ottamatta.

Potkispalstoilta ne itkut löytyy sitten, jos niitä haluaa etsiä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös