Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
821
Jos QO:ta ei jatketa (1.10 jälkeen) kaikki Bullsin oikeudet lakkaavat niin että Lauri voidaan sainata UFA:na vaikka TPE:llä, eikä s&t:a tarvita. Mutta veikkaan että ratkaisu suuntaan tai toiseen tulee ennen sitä. Periaatteessa Bulls voi pidentää QO:ta jonnekin maaliskuulle(en muista tarkkaa päivää) mutta olishan Bulls silloin aika pahassa välikädessä sikäli että olisi hankala sainata ketään, koska Laurihan voi otta QO:n milloin vaan. Mutta ei se varmaan niin mene että Lauri odottelisi ilman palkkaa kauden alun jälkeen jotain tapahtuvaksi. Tutkinnan odottelu vaikuttaa kyllä Johnsonin omalta arvailulta. Eiköhän harjoitusleirin alkuun mennessä Laurin kohtalo ole selvillä.
 
Viestejä
155
Tämä tilannehan tulee muuttumaan – kts. alla oleva kuva, joka kuvaa viime kautta – kun Chicagoon on nyt viimeinkin hankittu takakentälle syöttö-taistoista väkeä. Mutta tämä on hyvä muistutus siitä joukkueesta, jossa Lauri viime vuonna(kin) sai pelata, samalla kun yritti – ilman palloa – jotenkin nostaa omaa treidiarvoaan. Tältä se näyttää, kun Bullssissa oltiin pari vuotta sitten tajuavinaan, että sellaista perinteistä pointtia tarvitse nykykoriksessa (positionless basketball) yhtään mihinkään. Yllhäisen yksinäinen ykköstila saavutettiin helposti tästä allaolevassa chartissa, ja tulokset puhuvat tietenkin muutenkin puolestaan. Go Bulls!

(tiedän että tilastoja voi aina katsoa juuri siltä kantilta, joka vahvistaa omia mielikuvia, mutta onhan tämä jumalauta aika osuva kuva viime vuodesta. Selvää pelinrakentajaa ei taaskaan ollut, ei mitään sinne päinkään)

b2p008uf38j71.jpg
 
Viestejä
1 935
Vähän virheellisen kuvan tuo tilasto kuitenkin antaa Bullsin pelaamisesta. Bulls oli viime kaudella kuitenkin sarjan 8. eniten korinjohtaneita syöttöjä antanut joukkue.

Donovan oli myös muokannut Bullsin pelityylin sellaiseksi, että pelinrakentajalla ei ollut ihan yhtä suurta vastuuta kuin monessa muussa joukkueessa. Bullsin hyökkäyspelaaminen esim. perustui paljon vitospaikan pelaajan rakenteluun vapariviivalta. Tästä syystä esim. Youngilla ja Vucevicilla oli ihan kivat syöttölukemat 4,3 ja 3,9 syöttöä per peli. Toki tämä pelitapa oli pitkälti valittu pelaajien vahvuuksien mukaan.

Jos tuohon edellä mainittuun tilastoon olisi asetettu rajaksi neljä syöttöä, niin Bulls olisi saattanut olla sarjan kärkeä siinä tapauksessa.

Ja todennäköisesti Bullsin pelitapa ei tule muuttumaan merkittävästi ensi kaudeksikaan. Vaan peli tulee perustumaan edelleen Lavinen/ Vucevicin tai DDR:n/Vucevicin kahden miehen pick-and-rolleihin. Uudet takamiehet Ball ja Caruso tuskin tulevat saamaan mitään palloa dominoivaa roolia, vaan pallo tulee olemaan muilla pelaajilla. Ballin ja Caruson hankinnoilla pyritään ennen kaikkea parantamaan puolustuspelaamista, joka oli Bullsin suurin heikkous edellisinä kausina.

Jos esimerkiksi Laurin roolia ajatellaan tässä uudessa Bullsin rosterissa, niin on hyvä muistaa että enää ei ole Youngia mukana joka oli loistava syöttäjä ja hän usein löysi Laurin vapaana kaarelta ja leikkauksista. Toki DDR ja Ball ovat selkeitä parannuksia aikaisempien vuosien rosterin pelaajiin, joten sitä kautta jo hyökkäyspelaaminen paranee.
 
Viestejä
155
Ihan samaa mieltä kaikesta Shaqtin a foolin kanssa. Myös tilastoista. Melkeinpä kaikki yksittäiset tilastot antavat joltakin kantilta väärän tai liian yksioikoisen kuvan joukkueen pelaamista – pois lukien ehkä voittosarake. Esim. pelkkä koriinjohtaneiden syöttöjen määrän tilastoiminenkaan ei vielä kerro kaikkea joukkueen järkevästä pallonliikuttelusta; eli joukkueen kyvystä toimittaa palloa säännöllisesti ja tasaisesti parhaaseen tekopaikkaan. Siitä kertoo pikkasen enemmän, mutta ei tietenkään kaikkea, ehkä syötettyjen korien ja isolation-korien suhde. Chicagollahan tämä suhdeluku parani selvästi sen jälkeen kun Vucevic hankittiin joukkueeseen. Siitä yksinkertaisesta syystä tietenkin, että käsky oli käynyt (Lavinellekin), että Vucevic pitää sitten syötöillä kanssa löytää, kun se nyt on jumalauta hankittu! ja Vucevicin korithan lähes poikkeuksetta ovat syötettyjä.
 
Viestejä
222
En itse usko, että Lauria oikeasti haittaa pelata ensi kaudella QO:lla Bullssissa. Penkkipelaajalla on helppo ja paineeton paikka. Voi käyttää kaiken energian 3p heittelyyn ja prosenttien parantamiseen. Todennäköisesti pääsee maistamaan playoff-tunnelmaa ja tuttu ympäristö vielä vuoden. Jos Lauria olisi kiinnostanut iso rooli esim. rebuildaavan Spurssin kulmakivenä, niin Markkasen leiri olisi varmasti laskenut hintaansa ja tehnyt kaiken sen eteen, että sinne pääsee. Nyt valitsivat toisin. Laurin agentilla sen sijaan ei varmaan ole ihan leppoisia yöunia edessä.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 072
For now, they’ve made clear in all proposals they’ve fielded from teams — and I’m told up to four teams have presented scenarios — that they’re seeking at least a first-round pick and no bad long-term money.
 
Viestejä
1 328
Veikkaanpa että mennee n. 3 viikkoa ja Markkanen hyväksyy QO:n Bullsilta. Yksi vuosi siellä ja that's it. Sitten pääsee täysin vapaasti valitsemaan seuransa. Paljon helpompi tilanne nykyiseen verrattuna.
En usko että Bulls tämän kauden jälkeen tulee tarjoamaan pitkää rahakasta sopparia(tietty Markkasen täytyy pelata hyvä kausi) ja siirtyy muualle, Spurs, Dallas, Pelicans tai Minnesota. Parhaat noista Spurs ja Dallas, mutta ne siis vasta vuoden päästä kesällä
 
Viestejä
29
Miten ihmeessä Markkanen päätyi tuohon agenttiin? Oli tiedossa että on top10 varaus, varmasti oli agentteja jonossa, silti valitsi nobodyn agentikseen. Säästikö muutaman dollarin vikapaikassa?
 
Viestejä
155
On mukavaa, että niin moni kirjoittaja täällä jaksaa suhtautua optimisesti siihen ajatukseen, että Lauri jatkaisi ensi kaudenkin vielä Chicagossa, kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Toivon, todella, että he ovat oikeassa. Itselläni on tästä kuviosta paljon synkempi aavistus.

Jos Markkanen vaihtoehtojen puutteessa ottaa vastaan QO:n, hän palaa siis joukkueeseen, jossa palloa ei hänelle enää pariin viime vuoteen systemaattisesti pelattu, vaan hänen tehtäväkseen jätettiin pelkkä pelin levittäminen. Samassa joukkueessa hänet penkitettiin viime keväänä esimerkiksi lempiprojekti P. Williamsin taakse – tämä siis samalla kun kamppailtiin vielä ihan tosissaan play-in-paikasta (Karnisovasin olisi tietenkin ollut kiva todistaa heti koko maailmalle että Vucevic-kauppa kannatti). Vaikka Bulls ensi kaudella kuinka keskittyisi kilpailulliseen koripalloon ja play-off-paikan metsästykseen, en siis kuollaksenikaan usko että Laurin paikka rotaatiossa siitä kohenee. Pikemminkin päinvastoin, kun pitkään päähän on nyt saatu toinenkin Karnisovasin löytämä pelaaja, jonka kehitykseen halutaan panostaa; Simonovic.

Lisäksi Lauri palaa joukkueeseen – joka on täynnä uusia pelaajia ja innostusta uudesta kirkkaammasta tulevaisuudesta – ainoana pelaajana, joka on ilmoittanut, että hän ei halua olla tässä mukana. Ei hirveän hedelmällinen lähtökohta uuteen kauteen. Pukkarissa, pelimatkoilla, kentällä. Missään. Lisäksi kaikki ovat varmoja, että kuluvan kauden jälkeen Lauri todella häipyy. Ei hedelmällinen lähtökohta siihen, kun yrittää kehittää peli- ja henkilökemiaa, esimerkiksi kaikkien uusien joukkuetovereiden kanssa. Ainakaan tähän yhteen mieheen ei kenenkään kannata panostaa, ei kentällä eikä sen ulkopuolella. En voi muuta kuin toivoa, että Laurilla on maailman paras itsetunto. Ei toiseksi paras, vaan paras, mikään vähempi ei tässä tilanteessa voi riittää.

Laurin kannalta ainoat hyvät uutiset ovat kai Tony Bradleyn hankkiminen back-up-centteriksi Chicagoon (eli Lauria ei olla ainakaan siirtämässä pelkäksi sentteriksi), Satoranskyn häipyminen ja Coby Whiten loukkaantuminen. Coby on kai näillä näkymillä palaamassa vahvuuteen aikaisintaan lähempänä vuodenvaihdetta, eli ainakin siihen asti Lauri saa pelata kakkoskentällisessä ilman häntä. Isot onnittelut siitä.

Pahimmillaan tässä käy niin, että vasta ensi keväänä pääsemme toteamaan kuinka katastrofaalinen tämä off-season oli Laurin uran jatkon kannalta. Kymmenentenä miehenä kentälle. Peliaika 10,2 min per ottelu, pistekeskiarvo 4,8–5,8. Sellaisten näyttöjen kanssa onkin sitten kiva kirmata keväällä ihan vapaana agenttina pestuumarkkinoille.

Chicagosta pitäisi päästä pois nyt – ennen kuin tämä erikoinen ja movivaiheinen polkumyyntikamppanja saavuttaa ainoan johdonmukaisen päätepisteensä. Nyt Markkasen ansaitusta maineesta kovana skoraajana – jolle kannattaisi aina syöttää – on vielä jotain jäljellä.

Pessimisti ei pety, ainakaan teoriassa, mutta toivon sydämestäni, että olen väärässä.
 
Viestejä
232
Harvoinpa jos koskaan töihin otetaan kaveria, joka kertoo jo etukäteen haluavansa työskennellä kilpailijan leivissä. Luulisi, että Bulls tosissaan hakisi ratkaisua asiaan. Toisilla on 110 lasissa. Joku saattaa odotella kauden loppumista ja pelaa vain itselleen hyviä tilastoja niillä minuuteilla, jotka saa käyttöönsä.
 
Viestejä
3 208
Miten ihmeessä Markkanen päätyi tuohon agenttiin? Oli tiedossa että on top10 varaus, varmasti oli agentteja jonossa, silti valitsi nobodyn agentikseen. Säästikö muutaman dollarin vikapaikassa?
Tämä on mielenkiintoinen asia. Neljän ensimmäisen vuoden aikana agentin ei ole tarvinnut tehdä mitään sillä oalkat tulevat suoraan taulukosta. Nyt kun pitäisi tapahtua niin ei tapahdu.
Toisaalta Laurin kannalta valintavaiheessa saattoi käydä mielessä että hän on tuolle kyseiselle agentille tärkein asiakas ja ehkä se johtaisi ylimääräisiin ponnstuksiin. Onhan tietysti erilainen asia olla ison toimiston mitätön asiakas kuin pienen toimiston suuri asiakas.

Melkoisella varmuudella voisi ennustaa että laurin korvalla on ollut aika monta toimistoa kuiskuttelemassa todella isoista dollarimääristä.

Minulla on kyllä sellainen mieleikuva että jopa Chicagoon jäädessään Lauri on 25-28 mins pelaaja ja hyvin pelatessaan nostaa arvoaan. Tietysti iso kysymys on riittääkö palloja ensi kauden Bullsissa.
 
Viestejä
2 944
Minulla on kyllä sellainen mieleikuva että jopa Chicagoon jäädessään Lauri on 25-28 mins pelaaja ja hyvin pelatessaan nostaa arvoaan. Tietysti iso kysymys on riittääkö palloja ensi kauden Bullsissa.
No jää nähtäväksi, mutta Laurin minuutit per peli kausilla jolloin oli aloittavassa roolissa olivat:
29.7, 32.3 ja 29.8 minuuttia. Vielä viime kaudellakin kun oli 51 pelistä 26 aloituksessa pelasi 25.8 minuuttia. Oma veikkaukseni olisi lähempänä 15 kuin 25 minuuttia, kokolailla syistä jotka tyko von psykoheim mainitsikin.

Toki myönnän olevani pessimistinen, mutta vain koska lähdin kahteen viimeiseen kauteen niin kovilla odotuksilla, että valtavien pettymysten jälkeen en enää halua odottaa kummempia.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 072
Viestejä
1 328
Sanoisin kyllä että erikoinen osoite. Missään huhuissa ei mainittu koskaan Cavsia. No, Markkanen halusi pois Chicagosta ja nyt se tapahtui
 
Viestejä
874
Jos voittamisella ei ole niin väliä, oli tämä Markkaselle win, Blazersille win ja Bulls sai haluamansa. Iso rooli, isot minuutit, paljon vastuuta tiedossa. Paska joukkue, ilman kummoista tulevaisuutta ja turhautuneita suomifaneja, jotka pitkin öitä katselevat NBA:n roskasakin pelejä vain Laurin takia.
 
Viestejä
1 328
Jos voittamisella ei ole niin väliä, oli tämä Markkaselle win, Blazersille win ja Bulls sai haluamansa. Iso rooli, isot minuutit, paljon vastuuta tiedossa. Paska joukkue, ilman kummoista tulevaisuutta ja turhautuneita suomifaneja, jotka pitkin öitä katselevat NBA:n roskasakin pelejä vain Laurin takia.
Juuri näin. Menestystä ei luvassa, joten todella outo valinta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös