Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
2 402
Mutta löytyykö täältä porukkaa, joiden mielestä Markkanen ei kuulu esim. top 200:aan sopimuksensa kanssa? Cavaliers ketjua lukiessa vaikuttaa, että useamman mielestä kyllä.
No en tiedä onko näitä anti-Laureja loppupeleissä kolmea enempää, vaikka tuottavatkin nyt runsaasti matskua tuohon Cavs-ketjuun.

ESPN-listan mukaan Lauri oli ennen kautta rankattu 82 parhaaksi pelaajaksi. Kyllä itsekin näen helposti Laurin sadan parhaan joukossa tällä hetkellä.
 
Viestejä
884
NBAn palkkatilastossa Lauri on sijalla 82 (hieman lähteestä riippuen). Cavsistä on edellä mm. Rubio ja Love. Ja tietysti Allen. Markkanen lienee tärkeämpi joukkueelle kuin Rubio? Ehkä tärkeämpi kuin Love? Ainakin palkkaansa nähden?

Palkoissa taakse jää kovia ekan, toisen, kolmannen ja neljännen vuoden pelaajia NBAn rookiesopimussysteemin vuoksi. Moniko heistä on Markkasta kovempia tällä hetkellä? Pari-kolmekymmentä?
 
Viestejä
1 278
NBAn palkkatilastossa Lauri on sijalla 82 (hieman lähteestä riippuen). Cavsistä on edellä mm. Rubio ja Love. Ja tietysti Allen. Markkanen lienee tärkeämpi joukkueelle kuin Rubio? Ehkä tärkeämpi kuin Love? Ainakin palkkaansa nähden?

Palkoissa taakse jää kovia ekan, toisen, kolmannen ja neljännen vuoden pelaajia NBAn rookiesopimussysteemin vuoksi. Moniko heistä on Markkasta kovempia tällä hetkellä? Pari-kolmekymmentä?
No siis pelilliseen painoarvoonsa nähdenhän Markkanen on todella ylipalkattu. Tuossa aloitusviisikossa samat tehot saisi helposti joltain 5 milliä vuodessa tienaavalta veteraanilta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 916
No siis pelilliseen painoarvoonsa nähdenhän Markkanen on todella ylipalkattu. Tuossa aloitusviisikossa samat tehot saisi helposti joltain 5 millä vuodessa tienaavalta veteraanilta.
No ei todellakaan ole ylipalkattu ja tämäkin asia on sinulle selitetty jo moneen kertaan. Lauri on nba:n 82. parhaiten palkattu ja tuossa samoilla palkkatasoilla on suurin piirtein saman tason porukkaa ja samoilla tehoilla. Tuossa samoissa palkkatasoissa on hyvinkin paljon vastaavan tyylisiä pelaajia esim. Joe Ingles, Marcus Morris, Doug McDermott, Kyle Kuzma, Aaron Gordon ja Davis Bertans. Näistäkään kenelläkään ei ole paremmat tilastot tällä kaudella kuin Laurilla. Tottakai sieltä löytyy myös poikkeuksia sekä hyvässä että pahassa.

Alla on linkki, josta löytyy kaikki "nba:n player contractit". Näyttäisitkö tuolta listalta niitä "5 miljoonan veteraaneja", joilta saisi helposti samat tehot kuin Laurilta. Nyt siis puhutaan sellaisesta 14-15 pinnan pistekeskiarvosta.


Ja tähän keskusteluun ei sitten kannata tuoda taas jotain rankasti alipalkattuja P.J Tuckerria tai Jae Crowderia. Nämä pelaajat saisivat isommat sopimukset jostain paskoista jengeistä, mutta ovat valinneet mestaruuden metsästyksen ja/tai asumisen heitä miellyttävässä kaupungissa.
 
Viestejä
2 940
No siis pelilliseen painoarvoonsa nähdenhän Markkanen on todella ylipalkattu. Tuossa aloitusviisikossa samat tehot saisi helposti joltain 5 millä vuodessa tienaavalta veteraanilta.
Täällä on heitelty lukuja " 3 milliä" ja "5 milliä" niin saa kyllä vapaasti esitellä nämä pelaajat jotka olisivat tuossa hintaluokassa ja parempia vaihtoehtoja kuin Lauri ja olisivat lisäksi vielä olleet saatavilla.

En kiellä, etteikö omassakin mielessä ole käynyt, että Cavs olisi voinut rahansa viisaamminkin käyttää, mutta esimerkit olisi ihan kiva nähdä.
 
Viestejä
9 123
Sen mitä Laurilta saa tällä hetkellä saisi usealta pelaajalta NBA:ssa. Tein siitä listaa jo tuonne Cavs-topicin puolelle. Annetaanpa vaikka Georges Niangille tuo Laurin 31 minsaa per peli ja samat heittovolyymit niin eiköhän tuo statstiikat hoida kotiin + tekee parempaa kentän LEVITTÄMIStyötä ja puolustaa paremmin. Taitaa ansaita 3 milliä kaudessa.

Mikäli Lauri ei ala pian pelaamaan saamansa rahasumman mukaista koripalloa niin kyseessähän on kiistaton BUST, josta tulee sopimuksellinen riippakivi joukkueelleen. Bertanseihin yms. vertaaminen on turhaa, koska NBA:sta löytyy Laurin lisäksi muitakin huonoja sopimuksia. Nyt puhutaan Laurista ja hän on suorittanut valtavasti alakanttiin odotuksiin nähden joita uusi lihava sopimus toi mukanaan.
 
Viestejä
1 916
Bertanseihin yms. vertaaminen on turhaa, koska NBA:sta löytyy Laurin lisäksi muitakin huonoja sopimuksia.
Ei varmaan sitten kannata verrata Georges Niangiinkaan, kun nba:ssa on paljon alipalkattuja pelaajia.

Ok. Mutta jos Bertans ei kelvannut, niin tehdään sitten pidempi lista pelaajista, joilla palkka 13-18 milj. (Lauri 15,7milj.) ja pistekeskiarvo pienempi kuin Laurilla.

- Myles Turner
- Bogdan Bogdanovic
- Ricky Rubio
- Jonathan Isaac (ei ole pelannut)
- Joe Harris
- Spencer Dinnwiddie
- Clint Capela
- Steven Adams
- Markelle Fultz
- Davis Bertans
- Marcus Morris
- Duncan Robinson
- Derrick White
- Taurean Prince
- Malik Beasley
- Marcus Smart
- Patrick Beverley
- Thaddeus Young
- Joe Ingles
- Doug McDermott
- Derrick Rose
- Brook Lopez
- Kentavious Caldwell-Pope
- Kyle Kuzma
- Robert Covington

Onko nämä kaikki ylipalkattuja, jotka voisi helposti korvata 5 milj. veteraanilla?
 
Viestejä
9 123
Siinähän on monta pelaajaa, jotka tekevät palkkansa eteen töitä odotetunlaisessa roolissa.

Muutama huti mahtuu joukkoon, toisaalta esim. vaikkapa tämä Bertans ehti antaa asianmukaisia näyttöjä osaamisestaan sopivasti ennen sopimuksensa tekemistä. Sen jälkeen ei tosiaan ole kovin hyvin mennyt.
 
Viestejä
884
No siis pelilliseen painoarvoonsa nähdenhän Markkanen on todella ylipalkattu. Tuossa aloitusviisikossa samat tehot saisi helposti joltain 5 millä vuodessa tienaavalta veteraanilta.
Eikös se ole pelkästään hyvä asia? ”Meidän” Lauri tienaa hyvin, vaikkei kaikkien mielestä ansaitsikaan rahojansa. Ei tosin ole pitkä aika kun palkan piti vielä olla lähempänä kahtakymppiä kuin viittätoista.

Parempaa tuottoa joukkueelleen kuitenkin kuin vaikka Simmonsilta (miten palkkasäädös hänen kohdalla meneekään?), Irvingiltä tai vaikka Fultzilta.
 
Viestejä
5
Ei voi kuin ihmetellä ameriikkalaisten tyhmyyttä. Ja ennen kaikkea nba:n organisaatioiden osaamattomuutta. :eek: Maksetaan kymmeniä miljoonia pelaajalle, kuka EI osaa kuljettaa, heittää, liikkua, juosta, levittää, puolustaa, torjua, syöttää, tsempata, harjoitella, heittää kiekkoa (vielä), ottaa riboja, heiluttaa pyyhettä, auttaa joukkuettaan, sössii kaiken, vaan on aina rikki ja ilmeisesti vielä fyysisesti heikko mulkku, omia tilastoja tekevä. Ai niin ja pelkää pelata yleisön edessä. Kannattas tulla hakee vauhtia ja kovuutta Puolan liigasta. On siellä paljon löysää rahaa
 
Viestejä
1 305
Minun puolestani nämä ulkomailla urheilevat ammattilaisurheilijat voisi kyllä vapauttaa armeijasta. Suomen Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 280 000 sotilasta, joten armeijamme kyllä tulee hyvin toimeen ilman näitä NHL-pelaajia ja Lauria. Vuoden 2020 lopussa Suomessa oli yhteensä 5 536 146 asukasta, joista 2 735 229 oli miehiä, joten reserviäkin löytyy.
Jos nyt ei kuitenkaan sellaista kastijärjestelmää jossa urheilijat on ylimpänä.

VAADIN Awak Kuieria käymään armeijan!

Kuinkahan muuten se yksi Markkasen agentin asiakas, joutuukohan se kohta lähtemään rintamalle?
 
Viestejä
19 424
En nyt aivan varma ole, muistanko oikein, mutta oliko Mister Möttölällä jonkinlainen vaiva, ettei tarvinnut inttiä käydä, vaikka pelasi samaan aikaan rapakon takana? Marssimurtumako se oli koivessa, vaikka ei liene tahtimarssia askeltakaan ottanut? No tämä ei ole varma tieto, vaan perustuu huonoon ja likaiseenkin muistiini.....
 
Viestejä
232
Itse en todellakaan usko, että NBA.n kirjanpito olisi virheellinen. Markkanen pelaa noin 30 min/peli ja joukkue porskuttaa voittoputkessa. Ei kai valmentaja häntä peluuttaisi, jos hän ei tee mitään hyvää kentällä.
 
Viestejä
374
+/- kertoo miltein enemmän joukkue menestyksestä kuin henkilön menestyksestä. On/off kuvaa paremmin pelaajan merkitystä joukkueelle. Siinä Lauri on tällä hetkellä joukkueen 4. paras. Edellä Garland, Rubio ja Nembhard (josta jälkimmäinen on pelannut mahtavat 7 minuuttia tällä kaudella), joten kyllä Lauri jotain hyödyllistäkin siellä kentällä tekee. Jos ei sitä näe niin vika ei ole Laurin vaan katsojan silmät. Jonkinverran Laurin tilanne parantaa se, ettei joukkueessa ole montakaan hyvää heittäjää, joten hänen merkitys hyökkäyspäässä on suuri vaikkei siellä mitään tekisikään.

Onko Lauri täydellinen? Ei ole. Laurin pelissä on vikoja, mutta jo mennessä NBA oli selvää ettei hänestä tule supertähteä. Kaksi ensimmäistä kautta vain nostivat joidenkin ihmisten odotukset taivaisiin ja Lauri ei ollut mitenkään hyvä noina kausina vaan ainoastaan otti enemmän heittoja, joten onkohan vika taasen katsojassa eikä Laurissa. All star on ehkäpä vielä mahdollinen, mutta silloin vain pitäisi yhdistää tämän vuoden puolustus ja viime vuoden heittotehokkuus. Vucevic on kaksin kertainen All star, vaikka ei ole koskaan ollut NBA:n keskitasoa heittotehokkuudessa, joten All star:ksi pääsee jos vain heittää paljon. Ei tarvitse edes olla hyvä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös