Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
296
"Annetaan kaverin yrittää"?

Yrittää mitä? Lauri on joukkueessa joka tähtää liigan kolmen huonoimman rekordin joukkoon. Siitä nyt ei pitäisi olla pienintäkään epäselvyyttä. Se tarkoittaa että ns. hyvät esitykset alkavalla kaudella menevät hukkaan. Toki jos on sen tyyppinen NBA-fani, että seuraa vain yhtä pelaajaa ja hänen tilastojaan täysin riippumatta siitä, mitä ympärillä tapahtuu, ei kai tuo sitten hirveästi haittaa. Toki ymmärrän, että suuri osa suomalaisista Lauri-faneista (ja urheilumediasta) suhtautuu asiaan juuri näin. Itselle loputtoman huonon koripallon katsominen ei oikein maistu.

En ole edes kritisoinut Markkasta viime aikoina, toivonpahan vaan että mies ymmärtää jouduttaa kaikin mahdollisin keinoin siirtymistään eteenpäin Utahista. Itse haluan että Lauri pärjää hyvin ja saa pelata merkityksellistä koripalloa, ja Jazzin paidassa se ei tällä kaudella onnistu.

Toivot, että Lauri pääsee Utahista pois mahdollisimman pian. Sanot myös, että hyvät esitykset menevät hukkaan. Eiköhän juuri ne hyvät esitykset jouduta tätä Utahista pois pääsyä. Utah ei saanut veteraaneista juuri mitään. Jos Laurin arvo kasvaa kauden aikana, niin hänestä voi saada jossain tradessa hyvin takaisin.

Laurin arvo nousee erityisesti nostamalla 3p% ylemmäs. Tämä Laurin siirtyminen joukkueeseen joka pelaa ns. ”merkityksellistä” koripalloa tarkoittaa taas sitä, että Lauri pääsee sinne tuttuun kulmaan päivystämään. Eli kannattaa nyt nauttia Markkasen vapaasta roolista ja katsoa alkukausi, että olisiko Laurista ottamaan huono joukkue vihdoin reppuselkään.
 
Viestejä
2 970
Oon kans vähän ihmetelly tätä PT:n täksi kaudeksi kehittämää narratiivia, jossa kaikki on turhaa. Ei ne hyvät otteet henkilökohtaisella tasolla ikinä hukkaan mene vaikka pelaisikin koko liigan surkeimmassa jengissä. Kuten yläpuolellakin mainittiin hyvillä otteilla nostetaan treidiarvoa, jolloin on todennäköisempää, että jossain kohtaa osoite vaihtuu. Sehän voi mahdollisesti vaihtua jopa sellaisille postinumeroalueille, missä pelataan vielä keväälläkin.
 
Viestejä
1 434
Jos Laurin arvo kasvaa kauden aikana, niin hänestä voi saada jossain tradessa hyvin takaisin.

Pelkään että asia on nimenomaan päinvastoin. Utahin kannatti treidata pois "liian hyviä" ja kalliita veteraaneja tankkikauden aluksi, mutta Lauri ei kuulu tähän kategoriaan millään lailla. Nuori, juuri treidissä tullut pelaaja hyvällä diilillä on sellainen tapaus, jolle pikemminkin tarjotaan sitä jatkopaperia lähitulevaisuudessa, jos huomataan että tässähän on helposti koutsattava ja vähään tyytyväinen kelpo pelaaja. Näitä perus-legopalasia tarvitaan myös rebuilding-vaiheessa olevissa jengeissä.

Jos ja kun näin käy, tuohon tarjoukseen reagoiminen on Markkasen uran kannalta todella iso päätös. Jos Wemby-arvonnassa ei tule päävoittoa, Jazz saattaa olla todella huono vielä vuosikausia näillä pelaajilla (ja todennäköisesti jonkin aikaa myös Wembyn kanssa). Haluaako Markkanen sitoutua tällaiseen epävarmuuteen ja 20-30 voiton kausiin edes 20 millin kausipalkalla? En tiedä. Riippuu kaverin prioriteeteista.

Summa summarum, Utahilla ei ole mitään halua eikä tarvetta treidata Markkasta pois, jos se on tyytyväinen Laurin otteisiin. Mitään ykköskierroksen pickiä Markkasesta ei kuitenkaan ole siirtomarkkinoilla luvassa.

Mitä tulee sitten siihen, että paremmassa joukkueessa Lauri päivystäisi taas kulmassa – voi olla. Tuo rooli olisi ollut edessä myös Clevelandissa alkavalla kaudella. Veikkaan, että se olisi sopinut Laurille ihan hyvin, jos joukkue kuitenkin tähtää pleijareihin eikä pohjamutiin, eikä perhettäkään olisi tarvinnut siirtää.

.Eli kannattaa nyt nauttia Markkasen vapaasta roolista ja katsoa alkukausi, että olisiko Laurista ottamaan huono joukkue vihdoin reppuselkään.

En tiedä mistä tulee tämä arvio siitä, että Markkaselle on luvassa vapaa rooli ja asema joukkueen top dogina. Ei se harjoituspeleissä ole siltä näyttänyt, ja Laurista puhutaan sekä Jazz-mediassa että fanien keskuudessa täysin roolipelaajana.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 113
Pelkään että asia on nimenomaan päinvastoin. Utahin kannatti treidata pois "liian hyviä" ja kalliita veteraaneja tankkikauden aluksi, mutta Lauri ei kuulu tähän kategoriaan millään lailla. Nuori, juuri treidissä tullut pelaaja hyvällä diilillä on sellainen tapaus, jolle pikemminkin tarjotaan sitä jatkopaperia lähitulevaisuudessa, jos huomataan että tässähän on helposti koutsattava ja vähään tyytyväinen kelpo pelaaja.

Heh! Vähän on jutut muuttuneet viime kaudesta. :D

No siis pelilliseen painoarvoonsa nähdenhän Markkanen on todella ylipalkattu. Tuossa aloitusviisikossa samat tehot saisi helposti joltain 5 milliä vuodessa tienaavalta veteraanilta.

En tiedä mistä tulee tämä arvio siitä, että Markkaselle on luvassa vapaa rooli ja asema joukkueen top dogina. Ei se harjoituspeleissä ole siltä näyttänyt, ja Laurista puhutaan sekä Jazz-mediassa että fanien keskuudessa täysin roolipelaajana.

No kyllä harjoituspeleissä on näyttänyt siltä, että se rooli tulee ainakin olemaan paljon vapaampi kuin viime kaudella.. Kuten jo edelläkin laitoin, niin näissä kahdessa harjoituspelissä usaget ovat olleet melko korkealla. Molemmissa peleissä usage korkeammalla kuin Laurin kausikeskiarvo millään kaudella.

Mutta tuskin mitään uber top dog -asemaa tullaan näkemään. Mutta jos vaikka heittomäärä nousee sinne toisen kauden tasolle (11 -> 15), niin onhan se jo todella merkittävä muutos viime kauteen.. Mutta toisaalta pelkään, että vaikka rooli tuleekin olemaan vapaampi, niin peliminuutit voivat jopa vähentyä viime kaudesta tässä tankkaavassa joukkueessa (roskaminuutteja paljon).
 
Viestejä
371
Mitään ykköskierroksen pickiä Markkasesta ei kuitenkaan ole siirtomarkkinoilla luvassa.
Tämän mielipiteen kanssa olet yksin Bulls-fanien kanssa. Ja hekin repivät Latesta ykköskiekan varauksen. Ja viime kaudella Lauri kasvatti arvoaan osoittamalla pystyvänsä pitämään pintansa myös monia kolmospaikan pelaajia vastaan. Kolkit upposivat loppukaudesta hyvin, ja mies oli yksi tehokkaimista pitkien kolkkien upottajista. Tähän kun lisätään Euro Basket -lupaukset, niin lähtöhinta on tällä hetkellä vähintään 1. + 2. kierroksen varaukset.
 
Viestejä
1 434
Tämän mielipiteen kanssa olet yksin Bulls-fanien kanssa. Ja hekin repivät Latesta ykköskiekan varauksen. Ja viime kaudella Lauri kasvatti arvoaan osoittamalla pystyvänsä pitämään pintansa myös monia kolmospaikan pelaajia vastaan. Kolkit upposivat loppukaudesta hyvin, ja mies oli yksi tehokkaimista pitkien kolkkien upottajista. Tähän kun lisätään Euro Basket -lupaukset, niin lähtöhinta on tällä hetkellä vähintään 1. + 2. kierroksen varaukset.
Voipi olla, että kun vähän aikaa levittää kenttää Utahissa, tuollaiset skenaariot ovat muisto vain...
 

3PO

Viestejä
135
Lauri pelasi jälleen kyllä hyvin harkkapelin, ollen joukkueensa paras pistemies ja sivussa vielä 10 levypalloa, eli tuplatuplat... Silti ihmettelen suuresti Jazz:n sosiaalista mediaa. Siellä nostetaan Hortonin ja Clarksonin donkkeja esiin yms. ja Lauri ja sen tilastot jää hienosti kyllä varjoon.
Kyllä ainakin sosiaalisen median, Utahin ja siinä ympärillä olevan porukan mukaan Lauri on pois valokeilasta, siltä ainakin omaan silmään se näyttää.

Uskon, että Lauri joutuu tekemään melko monta tuplatuplaa tai jopa triplatuplaa saadakseen raivattua tien ohi Conleyn, Clarksonin ja Hortonin. Jopa Azubuikea nostetaan somessa enemmän esiin, puhumattakaan Beasleysta tai Butlerista.
Nytkin oli Kesslerin kuva lopussa ja Clarksonin kuva puoliajan kuvassa.
Itse tätä toivon, että loppujen lopuksi kentällä oleva toiminta on niin väkevää, ettei Lauria voi sivuuttaa ylivoimaisesti parhaimpana Jazz pelaajana.

Ja kun katsoo matsin recap:n, niin siellä näytetään Laurin pari huonoa puolustustilannetta, mutta ei yhtäkään koria tai levypalloa. Sextonin kolmonen näytetään heti kärkeen, vaikka kaveri teki vain 7 pistettä.

Se on mielikuva, joka lopulta iskostuu aika tiukkaan ihmisten mieliin. Ja tätä tuossa aikaisemmin tarkoitin, että helposti se mielikuva saa vaakakupin kääntymään toiseen suuntaan. ;)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 434
Markkasen kelvollisen pistesaldon taakse kätkeytyy se ikävä fakta, että mies oli jälleen täysin muiden ruokinnan varassa. Jokainen korintekoon johtanut paikka taisi tulla hopealautasella.
Kun pallollinen suorittaminen ei onnistu edes tankkaavaa Spursia vastaan, voi kuvitella miten se sujuu voittoon tähtäävien joukkueiden puristuksessa.

Nyt kannattaa pikaisesti unohtaa se Euro-Lauri ja hyväksyä faktat: NBA:ta ajatellen mies oli viime kaudella ideaaliroolissa, jossa puolustuksilla ei ollut varaa keskittyä häneen ja sai rauhassa olla se 4.-5. optio hyvässä joukkueessa, mutta silti pysyä aloitusviisikossa.

Lauri näytti tympääntyneeltä ja turhautuneelta, eikä ihme - ilman Mike Conleytä tämä Jazz on niin kammottavan huono joukkue, että jättää ekojen Bulls-vuosien sähläysjengit kauas taakseen. Niitä oli sentään ajoittain hauska katsoa, tämä on pelkkää kidutusta. Itse asiassa en muista, että olisin hyvin pitkään aikaan nähnyt näin lähellä G-Leaguen tasoa pelaavaa porukkaa NBA:ssa.

Jazz ei mitenkään tule voittamaan yli 15 peliä tällä kaudella, varsinkaan jos/kun Conley kaupataan lähitulevaisuudessa muualle. Markkanen on nyt todella pahassa paikassa, ja kovia ratkaisuja tarvitaan. Taktinen "selkäkipu" kuukauden parin lepoineen voisi olla hyvä vaihtoehto, ja samalla pelleagentti levittää kulissien takana sanaa ympäri liigaa että kyse on vain siitä, että Markkanen haluaa pois.

Ai niin, vielä sananen Collin Sextonista, joka on alittanut kaikki matalimmatkin odotukseni. En tiedä mitä Utahissa ajateltiin kun mies otettiin mukaan treidiin, mutta nyt ovat jumissa itsekkään, puolustusta pelaamattoman kääpiön kanssa, jonka lähtönopeus ja pomppu ei ole enää läheskään sitä mitä ennen. Sextonin trade value oli jo aiemmin surkea, ja tämä kausi tulee tuhoamaan siitä loputkin moneksi vuodeksi. Onnea vaan Trader Dannylle tästä peliliikkeestä.
 
Viimeksi muokattu:

L.S

Viestejä
722
Siinä mielessä olen kyllä osittain samaa mieltä Markkasen urakehitykseen ja menestykseen pessimistisesti suhtautuvien kirjoittajien kanssa, että kyllähän tollaset Laurin kaltaset nöyrät joukkuepelaajat valitettavasti tuppaa unohtumaan sekä medialta, että faneilta (ellei sitten ole tasoa Tim Duncan).
Europelien aikaan fanien keskuudessa oli ajoittain jopa sellasta yli-innokastakin kuhinaa, mutta nyt lähinnä kysellään että "Missä se Euro-Lauri on?", mikäli Markkasesta puhutaan. Muuten tuntuu, että tuolla fanisivustoilla keskustelua käydään muiden, isoks osaks jopa merkittävästi marginaalisempien pelaajien edesottamuksista.
Vaikka se itelle tuntuukin ihan typerältä, että joukkuepelillä jää muiden varjoon, tai että valmennusjohdossa ei huomattais sitä, mikäli pallo kiertää Markkasen kaukaa hyökkäyksissä, niin kai tossa nyt jossain vaiheessa pitäis itekkin tuoda sitä asiaa vähän näkyvämmin esille. En toki väitä, että tietäsin millasta keskustelua kulissien takana käydään esim Sextonin kanssa peleistä, jossa miehen tilastorivillä on yks syöttö, mutta ihan loputtomasti sitä syytä ei voi vierittää vaan kehnojen joukkuekaverien tai valmentajien harteille. Ei vaikka se oliskin se todellinen syy. Pitäishän asialle tehdä jotain, ellei ole tyytyväinen suhailemaan siellä sellasena keskiverto roolipelaajana läpi uran (mikä toki on sekin ihan kelpo saavutus).
 
Viestejä
2 113
Vaikka se itelle tuntuukin ihan typerältä, että joukkuepelillä jää muiden varjoon, tai että valmennusjohdossa ei huomattais sitä, mikäli pallo kiertää Markkasen kaukaa hyökkäyksissä, niin kai tossa nyt jossain vaiheessa pitäis itekkin tuoda sitä asiaa vähän näkyvämmin esille. En toki väitä, että tietäsin millasta keskustelua kulissien takana käydään esim Sextonin kanssa peleistä, jossa miehen tilastorivillä on yks syöttö, mutta ihan loputtomasti sitä syytä ei voi vierittää vaan kehnojen joukkuekaverien tai valmentajien harteille. Ei vaikka se oliskin se todellinen syy. Pitäishän asialle tehdä jotain, ellei ole tyytyväinen suhailemaan siellä sellasena keskiverto roolipelaajana läpi uran (mikä toki on sekin ihan kelpo saavutus).

Vähän ihmetyttää, että mistä näitä juttuja oikein revitään? Pelejä katsotaan ilmeisesti ihan valtavat suomi -lasit silmillä ja Laurin haluttaisiin ottavan suunnilleen joka toisen heiton? Tilastoista kuitenkin sen verran, että tässä viimeisessä pelissä Laurilla on lähes tuplamäärä heittoja verrattuna Sextoniin. Ja Laurilla kokonaisuutena Utahin toiseksi suurin heittomäärä.. Lisäksi Lauri taisi olla Utahin ainoa pelaaja, jolle koko pelin aikana pelattiin edes joku suunniteltu pelisetti. Peli aloitettiin heti tuollaisella pelisetillä.

Joo toki Sextonin yksi syöttö on surkean vähän ja tuollaisen roolin pelaajalta odottaisi enemmän. Mutta Sexton on myös pelannut edelliset tosipelit lähes vuosi sitten. Pari kuukautta tuossa ainakin menee ennenkuin Sextonin voi odottaa olevan täydessä pelikunnossa/-rytmissä.
 

L.S

Viestejä
722
Vähän ihmetyttää, että mistä näitä juttuja oikein revitään? Pelejä katsotaan ilmeisesti ihan valtavat suomi -lasit silmillä ja Laurin haluttaisiin ottavan suunnilleen joka toisen heiton? Tilastoista kuitenkin sen verran, että tässä viimeisessä pelissä Laurilla on lähes tuplamäärä heittoja verrattuna Sextoniin. Ja Laurilla kokonaisuutena Utahin toiseksi suurin heittomäärä.. Lisäksi Lauri taisi olla Utahin ainoa pelaaja, jolle koko pelin aikana pelattiin edes joku suunniteltu pelisetti. Peli aloitettiin heti tuollaisella pelisetillä.

Joo toki Sextonin yksi syöttö on surkean vähän ja tuollaisen roolin pelaajalta odottaisi enemmän. Mutta Sexton on myös pelannut edelliset tosipelit lähes vuosi sitten. Pari kuukautta tuossa ainakin menee ennenkuin Sextonin voi odottaa olevan täydessä pelikunnossa/-rytmissä.

Ite koitin tossa kskittyä enemmän siihen mielikuvaan Laurista pelaajana, en niinkään niihin todellisiin edesottamuksiin.
Täällä Suomessa tuntuu, että kaikesta joko syytetään joukkuekavereita ja ollaan sitä mieltä, että Lauri on vähintään All-Star -tasoa tai vaihtoehtosesti hekumoidaan niillä kaikkein huonoimmilla skenaarioilla uran suhteen.
Jenkeissä keskustelu taas on sitä, että Markkanen on löysä euroletku pakissa ja hyökkäyksessäkin semmonen nirkun narkun avauksen pelaaja.
Toki itekkin vähän yleistän ja kärjistän, mutta suht paljon tulee seurattua amerikkalista NBA-keskustelua, eikä siellä kyllä kauheesti Markkasesta puhuta, ei varsinkaan erityisen positiiviseen sävyyn. Jostainhan sen täytyy johtua, oli se sitten realistinen arvio taidoista, tai virheellisesti lokeroituminen tietyn tyyppiseks pelaajaks.
 
Viestejä
2 497
Viisi Salt City Hoops -sivustolla koripallosta vakituisesti kirjoittavaa henkilöä kertoi oman arvionsa Utah Jazzin alkavaan NBA-kauteen ja myös seuran pidemmän ajanjakson näkymiin.

Kysyttäessä kuka on Utah Jazzin tämän kauden paras pelaaja, kaikki tahot nimesivät yksimielisesti suomalaisen NBA-tähden nimen.

 
Viestejä
436
Vähän ihmetyttää, että mistä näitä juttuja oikein revitään? Pelejä katsotaan ilmeisesti ihan valtavat suomi -lasit silmillä ja Laurin haluttaisiin ottavan suunnilleen joka toisen heiton? Tilastoista kuitenkin sen verran, että tässä viimeisessä pelissä Laurilla on lähes tuplamäärä heittoja verrattuna Sextoniin. Ja Laurilla kokonaisuutena Utahin toiseksi suurin heittomäärä.. Lisäksi Lauri taisi olla Utahin ainoa pelaaja, jolle koko pelin aikana pelattiin edes joku suunniteltu pelisetti. Peli aloitettiin heti tuollaisella pelisetillä.

Joo toki Sextonin yksi syöttö on surkean vähän ja tuollaisen roolin pelaajalta odottaisi enemmän. Mutta Sexton on myös pelannut edelliset tosipelit lähes vuosi sitten. Pari kuukautta tuossa ainakin menee ennenkuin Sextonin voi odottaa olevan täydessä pelikunnossa/-rytmissä.

Paljon riippuu miten koripalloa katsoo. NBA:ssa on minun mielestä reilu 200 pelaaja, joista jokainen helposti tekisi yli 20 pistettä per ottelu paremmilla tehoilla kuin Levert, jos joukkueet niin haluisivat. Mutta koska joukkueita on 30 ja palloja vain 1 niin tähän listaan pääsee vain 50 pelaajaa per kausi. Miten joukkueet valitsevat sen pelaajan, joka tekee nuo 20? No sitä en tiedä, mutta pelaajilla ei tuohon ole mitään sanomista. Valmennus ja seuran johto tuon päättää ja jos pelaaja ei astu ruotuun niin hän voi istua penkillä 48 minuttia per ottelu. Valmennuksella on voima tehdä pelaaja näyttämään allstar pelaajalta, mutta heillä on myös voima tehdä pelaaja näyttämään NBA:n huonoimmalta pelaajalta.

Lauri toisena vuotena 18 pistettä 15 heitolla ja Lauri on paljon parempi pelaaja nykyään. Uskooko kukaan täällä ihan oikeasti etteikö Lauri pystyisi tekemään 20 pistettä per ottelu, jos joukkue niin haluaisi? Joten onko väärin, että suomalainen toivoo, että se olisi Lauri joka ottaisi ne 20 heittoa per ottelu ja tekisi sen 28 pistettä tai joku muu, joka on Lauriakin tehottomampi heittäjä. Lauri on viimeiset 2 vuotta heittänyt NBA:n keskiarvoa paremmin, joten joukkueen kannalta se, että Lauri ottaa heiton ei ole negatiivinen asia, jos joukkueen tavoite on voittaa.

Mutta minusta Lauri ei ole yksin tuossa kasassa pelaajia, jotka oikeaan paikkaan päästyään ovat borderline allstar pelaajia. Noita pelaajia on NBA:ssa reilu sata. Siellä on se 10-20 pelaajaa per vuosi, jotka ovat selkeästi Lauria parempia (Giannikset, Lebronit, KD:t jne), mutta jos noista 10 on joka vuosi loukkaantuneena niin kyllä siellä on Laurillekin tilaa.

Mutta Lauri vaan tarvitsee rinnalleen sen oikean takamiehen ja Sexton ei ole se oikea takamies. Sexton on puhdas skoraaja. Aina on ollut ja aina tulee olemaan, joten häntä kannattaa myös käyttää sellaisena. Ihmisten pakottaminen rooliin joka ei ole heille sovi luontevasti ei johda hyviin lopputuloksiin. Voiko pelaaja, jolla on heikko pelisilmä tai peliäly oppia kohtuulliseksi syöttäjäksi? Toki, mutta kuten Chris Dunn pystyy todistamaan niin vaikka kuinka yrittäisit pelaajaa muokata syöttäjäksi niin se ei aina onnistu.

ps. Otin Levertin vain esimerkiksi sen takia, että hän on aina ollut tehoton skoraaja, mutta jota ihmiset tuntuu jostain ihmeen syystä aina arvostavan.
 
Viestejä
2 113
Paljon riippuu miten koripalloa katsoo. NBA:ssa on minun mielestä reilu 200 pelaaja, joista jokainen helposti tekisi yli 20 pistettä per ottelu paremmilla tehoilla kuin Levert, jos joukkueet niin haluisivat. Mutta koska joukkueita on 30 ja palloja vain 1 niin tähän listaan pääsee vain 50 pelaajaa per kausi. Miten joukkueet valitsevat sen pelaajan, joka tekee nuo 20? No sitä en tiedä, mutta pelaajilla ei tuohon ole mitään sanomista. Valmennus ja seuran johto tuon päättää ja jos pelaaja ei astu ruotuun niin hän voi istua penkillä 48 minuttia per ottelu.

Olisikohan se niin että valmennus ja seuran johto valitsee ne yli 20 pinnaa tekevät pelaajat sillä perusteella, että mikä todennäköisimmin johtaa suurimpaan joukkueen voittomäärään? Itse ainakin kuvittelisin, että se valinta tulee tuosta tekijästä, mutta ilmeisesti Hugi yrittää sanoa että valmennus ja seuran johto antaa vastuuta väärille pelaajille? Tai yrittääkö Hugi sanoa, että nba-joukkeet valmennus ja johto on täynnä tunareita jotka antavat vastuuta väärille pelaajille? :rolleyes:

Lauri on viimeiset 2 vuotta heittänyt NBA:n keskiarvoa paremmin, joten joukkueen kannalta se, että Lauri ottaa heiton ei ole negatiivinen asia, jos joukkueen tavoite on voittaa.

Okei.. Eli siis kun viime vuoden Netsissä Andre Drummondin heittoprosentti oli 61% ja Durantin heittoprosentti oli vain 52%, niin Nets voittaisi enemmän jos Drummond olisi heittänyt enemmän kuin Durant? ;)

Tiedät kyllä itsekin, että noin suoraviivaisissa höpinöissä ei ole mitään järkeä. :)

Paljon riippuu miten koripalloa katsoo. NBA:ssa on minun mielestä reilu 200 pelaaja, joista jokainen helposti tekisi yli 20 pistettä per ottelu paremmilla tehoilla kuin Levert, jos joukkueet niin haluisivat.

Tottakai nba:ssa on hurjasti talenttia.. Otetaan esimerkiksi vaikka Patty Mills. Mills on viimeiset 10 vuotta tehnyt arvokisoissa 20-25 pinnan keskiarvoja (kuten Lauri tänä kesänä), mutta en kuitenkaan näe että hän olisi kärsinyt hurjaa vääryyttä nba:ssa kun on skorannut vain 10 pinnan keskiarvolla. Valmennus on vaan oikeutetusti nähnyt parhaaksi, että tuollainen vastuunjako johtaa parhaimpaan voittorecordiin.

Kysyttäessä kuka on Utah Jazzin tämän kauden paras pelaaja, kaikki tahot nimesivät yksimielisesti suomalaisen NBA-tähden nimen.

Eihän tämä voi pitää paikkansa, kun Lauri on ollut niin vähän esillä somessa. :) Nuo toimittajat eivät tiedä mitään, kun "forumin asiantuntijat" ovat kertoneet että parhaat pelaajat, pelirooli ja palkka määräytyy somenäkyvyyden mukaan.

200w.gif
 
Viestejä
1 212
Eikös tämä nyt ole selkeästi rebuildin syvin kuoppa, mihin Jazz itsensä kaivoi kesän liikkeillä. Nykyjoukkueesta Sextonia lukuunottamatta on todennäköisesti jo yli-ikäistä siihen mennessä, kun menestystä on seuraavan kerran realistista odottaa (poislukien Wembayama-loton voitto ja hänen kehittymisensä nopeasti yksin joukkuetta kannattavaksi hypertähdeksi), joten eiköhän tavoitteen pitäisi olla pelaajien arvon lihottaminen...?
 
Viestejä
3 018
Nopeasti tuo aikakin hiipii, Late ensi vuonna jo 26 v.

Kauhajoen oma Jordan on toki nuori lupaus vielä kymmenen vuoden päästäkin, kuten Krista Pärmäkoskikin.
 
Viestejä
436
Olisikohan se niin että valmennus ja seuran johto valitsee ne yli 20 pinnaa tekevät pelaajat sillä perusteella, että mikä todennäköisimmin johtaa suurimpaan joukkueen voittomäärään? Itse ainakin kuvittelisin, että se valinta tulee tuosta tekijästä, mutta ilmeisesti Hugi yrittää sanoa että valmennus ja seuran johto antaa vastuuta väärille pelaajille? Tai yrittääkö Hugi sanoa, että nba-joukkeet valmennus ja johto on täynnä tunareita jotka antavat vastuuta väärille pelaajille? :rolleyes:Okei.. Eli siis kun viime vuoden Netsissä Andre Drummondin heittoprosentti oli 61% ja Durantin heittoprosentti oli vain 52%, niin Nets voittaisi enemmän jos Drummond olisi heittänyt enemmän kuin Durant? ;)

Tiedät kyllä itsekin, että noin suoraviivaisissa höpinöissä ei ole mitään järkeä. :)
Jos et ole huomannut niin NBA joukkueissa on aina tankkaavia joukkueita. NBA on kehitysliiga. Se on vähän kuin yhdistettäisiin SM -liiga ja 1B -divisioona. Siellä isossa roolissa on nuorten pelaajien kehittäminen ja nuoret pelaajat ovat erittäin harvoin parempia kuin kokeneet pelaajat. Mutta koska joukkueelle on monesti tärkeämpää kehittää nuorta niin he antavat vastuun huonommille nuorille pelaajille. Minun ei ole mitään vaikeutta elää tämän kanssa, se on NBA:ta, siellä ei voittaminen ole aina se tärkein asia.

Totta kai asioissa on eri tasoja. Pelaajat, jotka eivät skoraa kuin pelkillä donkeilla niin he ovat aina paremilla prosenteilla. Mutta jos Drummond olisi heittänyt koko kauden tuolla % samalla kun olisi ottanut saman määrän heittoja kuin Durant niin Nets olisi ollut parempi. Järkikin sen sanoo. Olisiko Drummond pystynyt heittämään tuolla %? Luultavasti ei, mutta koska hän ei ottanut tuota määrää heittoja niin emme voi tietää.

Mutta olisiko Cavs:n kannalta parempi, että Lauri olisi ottanut Levertin heitot? Kyllä, paljon parempi. Cavs:n viime vuoden menestyksen kannalta olisi ollut kannattavampaa myös pelata enemmän Laurin kautta kuin Mobleyn kautta, mutta Cavs ei niin tehnyt, koska Cavs:lle voittamista tärkeämpää oli Mobleyn kehittäminen. Mobley oli heikoin avausviisikon pelaaja, mutta hän on rookie ja nuoret pelaajat tekevät paljon virheitä ja vanhemmiten hän pääsee niistä eroon, joten Cavs:n tulevaisuuden kannalta ehkäpä se oli oikea ratkaisu (tuonkin voi tietää vasta tulevaisuudessa).

Joten valitsevatko kaikki NBA joukkueet korintekijöiksi ne joiden ansiosta joukkueen todennäköisyys voittaa on suuri? Eivät valitse ja on rehellisesti sanottuna aika hölmöä ajatella noin. Valmentajat peluuttavat niitä joita johto määrää heidän peluuttavan ja joissakin joukkueissa, jopa johto määrää sen miten pelataan. Kuitenkin NBA joukkueiden tärkein tehtävä on tuoda rahaa omistajilleen. Joten paska valuu alaspäin, ja kansa tulee katsomaan 'Tähti' -pelaajia oli ne kuinka hyviä tahansa.

Toki siellä on joukkueita, jotka yrittävät voittaa, mutta eipä tänä vuonnakaan niitä oikeita mestariehdokkaita ole kuin yhden käden sormien verran.

Tiedät varsin hyvin, että höpinöissäni on paljon järkeä, mutta koska sinulle on tärkeää höpistä niin tahallasi ymmärrät ne väärin, että pääset haukkumaan ihmisiä keskustelu palstoille.
 
Viestejä
7 496
Viimeinen preseason peli katseltu ja olen kyllä tyytyväinen Laurin nykyformiin ja veikkaan, että tulee tekemään uransa parasta jälkeä kentällä. Dallaspelissä tosi aktiivista ja ansaitsi omat pisteensä esim hyökkäyslevypalloista tippailemalla. Jalka tuntuu paljon keveämmältä kuin aikaisemmin ja transition hyökkäykseen lähdetään taas keveällä jalalla ja terävästi pallolla tai ilman. Mikä sitte ne tilastolukemat tulee olemaan, niin en lähde arvaamaan. Mutta jos tuo aktiivisuustaso pysyy, niin hyvä tulee.

PS tällä kertaa ainakin Jazz selostajat kehuivat useaan otteeseen Laurin monipuolisuutta hyökkääjänä "what a weapon". Kyllä ne mielikuvat pelkkänä heittäjänäkin sieltä rapisee.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös