Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
1 826
Kuinkahan tuossa käy, jos Bulls ei suostu minkäänlaisiin kauppoihin ja Lauri joutuu hyväksymään Bullsin qq:n. Mikähän olisi motivaatio palata Chicagoon vielä vuodeksi. Johtuisiko vuodeksi Felicioksi Felicion paikalle. Hänellehän taidettiin maksaa n. 8 miljoonaa viime kaudella katsella pelejä parhaalta paikalta. Toivottavasti olen teoriani kanssa täysin väärässä.
Felicion rooliin ei joutuisi. Sekin että haluavat vastineeksi Laurista jotain, kertoo jo etteivät halua helposti päästää irti hänestä. Ymmärrän Bullsin kannan, etenkin kun heillä ei ole moneen vuoteen 1.kierroksen varausta ymmärtääkseni
 
Viestejä
1 342
Tämä voi nyt kyllä kestää.... AK katselee rauhassa mistä saa parhaan palautuksen ja kiirettä ei ole. Ilman Bullsia ei diiliä. Jos näin on että AK haluaa 1.kierroksen pickin eikä ottaa pitkäaikaista sopparia sisään (siis että vain vuosi olisi jäljellä?) , niin saas nähdä tuleeko mitään. Lauri on hankalassa välissä nyt kyllä. OKC on ainoa joka offer sheetin voisi tehdä, muttei ilmeisesti ole kiinnostusta, kaikki muu vaatii Bullsin leiman. Menipä hankalaksi....

Ymmärrän Bullsin kannan, etenkin kun heillä ei ole moneen vuoteen 1.kierroksen varausta ymmärtääkseni
Kyllä Bullsilla on ensi vuoden 1. kierroksen varausvuoro koska Stepien-säännön mukaan ei kahta peräkkäistä 1. kiekan vuoroa voi kaupata pois. Mutta sen jälkeen -23(Orlando) ja -25 (Spurs) on jo kaupattu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 333
Jake Fischer (Bleecher Report) kirjoittaa Markkasen "Freeze-out:ista" / -inside-chicago-bulls-85-million-demar-derozan-deal-and-markkanen-freeze-out

"[E]ach team that has inquired about Markkanen would have to now add him via sign-and-trade, as cap space has dwindled across the league. Dallas, New Orleans, Boston, and Minnesota have all shown interest in signing Markkanen to deals worth around $15 million in average annual value, sources said, but the Bulls are seeking a first-round pick in exchange for helping facilitate the transaction. Additionally, Chicago brass are requiring Markkanen's new team to find a third trade partner to take on the outgoing salary needed to create space for Markkanen's contract.

For a third team to take on unwanted salary, this hypothetical front office would also ask for draft-pick compensation. So any team that wants to add Markkanen now would have to send a first-round pick to Chicago and likely another first or two second-rounders elsewhere. It's a clear roadblock the Bulls seem to have intentionally created.

"Chicago is playing this masterfully from no other perspective than a contract management standpoint," said one team capologist. "It won't do any favors relationship-wise, but they're bleeding his market based on their tax situation, and nobody else can offer him any kind of money without them."

With that, there's a belief among many league personnel that Markkanen will ultimately be forced into accepting a one-year qualifying offer that would pay him roughly $9 million and allow him to reach unrestricted free agency next summer, just like LaVine. Yet, there's also a strong sense Markkanen has no intent to return to Chicago on that structure.
"

Onpahan solmu.

Ymmärtäähän tuon toki. Bulls ei halua päästää Markkasta ilmaiseksi kävelemään niin kauan kun jotakin olisi saatavissakin (niitä pickejä kun on eritoten laitettu haisemaan ja NBA voi viedä Ball-tuomion kautta niitä lisää).

Toisaalta, jos olen ymmärtänyt tän systeemin oikein, niin jos jollakin jengillä olisi edes muutama milli varaa tarjota ihan vaan suorilla yli ton 9,5m. (siis ilman S&T:iä jossa palkkaa liikkuu myös Bullsin suuntaan), niin olisi hauska katsoa, miten Bulls reagoisi. Se Bullsin cap-raja kun tulee vastaan aika nopsaan myöskin.
 
Viestejä
296
Mielenkiintoista. Lauri teki päätöksen jouluna, että aikoo "gamblata". Monet sanoivat, että 20 miljoonan vuositili olisi automaatio, koska FA pool on surkea. Nyt kuitenkin markkinat sulivat heti ja näyttää, että joukkueet eivät halua Lauria palavasti. Kenen vika?
 
Viestejä
2 333
Monet sanoivat, että 20 miljoonan vuositili olisi automaatio, koska FA pool on surkea. Nyt kuitenkin markkinat sulivat heti ja näyttää, että joukkueet eivät halua Lauria palavasti. Kenen vika?
Ehkä ne markkinat eivät ole niinkään sulaneet, vaan ne 20+ miljoonaan haaveet vaan oli jo alunperin ylimitoitettuja - tai olisivat vaatineet katteekseen jotakin tokan kauden kaltaista pelaamista viime kaudella. Että fanien vika.

Toinen juttu. Luulisin, että kyllä siellä on jengejä jotka haluaisivat Laurin (ja sitähän Lauri itsekin todistaa), mutta noi NBA:n koukeroiset kauppasäännöt uhkaa kyllä nyt viedä voiton. Tällä hetkellä kai eniten puhutaan, että Laurista oltais halukkaita maksamaan about 15 milliä vuositasolla, mutta voi jäädä toteutumatta. Eli NBA-sääntöjen (ja Bullsin?) vika.

Me ei taideta kukaan tietää, mitä Bulls tarjosi silloin joulun alla - eikä mitä Laurin agentti tarkkaan ottaen vaati. Se tiedetään, että erot osapuolien välillä olivat merkittäviä. Jos ajatellaan erilaisia tulevia skenaarioita ja tuijotetaan vain palkkakuittia, niin varmaan jää ainakin lyhyellä tähtäimellä tilipussi laihemmaksi kuin jos Bullsin tarjous olisi kelvannut (viime kädessä emme tietenkään tiedä miten käy). Eli Laurin / agentin vika.

Sitten on vielä se, että tässähän voi käydä niin lyhyemmällä kuin pidemmälläkin tähtäimellä melkein miten vain. Tuo päätös "gamblata" voi siis osoittautua lopulta Laurin uran upottaneeksi tai sen pelastavaksi muuviksi.
 
Viestejä
411
Onpahan solmu.

Solmu se on. Ja arvasin ihan oikein muutama päivä sitten, että kuka sen on solminut; Bulls jumittaa tätä, koska haluaa Laurista nyt mieleistään vastinetta. Juuri tästä syystä minusta oli niin hyvä veto Laurilta kertoa julkisuudessa, että haluaa itse pois Chicagosta. Tämä Chicagon kokkaama panttivanki-draama (eivät päästä miestä nyt edes pois) yhdistettynä siihen, että Karnisovas pudotti rookie-sopimuksensa viimeistä vuotta pelaavan Laurin viime keväänä rotaation 8. pelaajaksi, esimerkiksi projekti-Patrickin taakse, saa Bullssin johdon näyttämään väkisinkin aika mulkuilta. Varsinkin kun Laurilla ei ole mainetta miehenä, joka itse koskaan aiheuttaisi mitään hankaluuksia. Hänen toiveensa uudesta startista jossain muulla, oli ensimmäinen varsinainen poikkipuolinen sana, joka häneltä on kuultu koko neljään vuoteen, joihin kuitenkin kuuluu mm. Jim Boylenin valmennuksessa vietetty aika.

Vaikka jenkeissä kunnon bisnes-häikäilemättömyyttä osataan arvostaakin, niin silläkin voi hintansa. Jos Karnisovas haluaa maalata Chicago Bullssista kuvan joukkueena, johon kovatasoisten vapaiden agenttien kannattaa tulevaisuudessa suunnata (me pidämme eduistanne huolta), ei kannata samalla hankkia mainetta johtajana, joka kohtelee pelaajia mielettömän huonosti tai sydämettömästi. Varsinkin kun alaisetkin tuntuvat vielä koko ajan sössivän sopimusten kanssa.

Katsotaan kuinka paljon mainehaittaa Karnisovas katsoo tulevaisuuden suunnitelmiensa kestävän.
 
Viestejä
666
Tää on kyllä Laurille aika paskamainen tilanne. Kiinnostuneita olisi, mutta voi olla, että mikään kauppa ei toteudu noilla oletetuilla ehdoilla. Jotenkin ei tunnu Chicagonkaan kannalta optimaaliselta pakottaa pelaaja pelaamaan vastentahtoisesti joukkueessa alihintaan. Toki Lauri varmaan hoitaa leiviskänsä tässäkin tilanteessa ja onhan Bullsilla tietty aikaa tehdä kaupata aina sinne alkuvuoteen saakka. Ääritilanteessa Lauri voi tietty haistattaa pitkät koko NBA:lle, mutta tämä ei nyt tunnu todennäköiseltä
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 342
Muistetaan nyt kuitenkin että AKME tekee omaa työtään eli ajaa Bullsin etua mahdollisimman hyvin. Aiemmat peliliikkeet (Vuc , Lonzo, DDR) ajoivat tähän tilanteeseen jossa sitten pitää yrittää pärjätä. Vahinko että Lauri on se palanen tässä pelissä jolle on jäämässä (nykyään korrektisti sanottua) Pekka-kortti käteen. Aktiivisuus siirtomarkkinoilla ja isompien peliliikkeiden tekeminen miellyttää Bullsin fanikuntaa kyllä Garpaxin jälkeen. Osasyynä tähän korttiin näyttäisi kyllä olevan heikko agentti. Kuten nähdään homman on oltava valmis ja sovittu kun peli saa alkaa
 
Viestejä
1 060
Ei taida tulla sitä 60-80 miljoonan paperia..... Tuli se Karu kesä, jota pelkäsin. Saas nähärä miten Laten käy...
 
Viestejä
2 290
Alipalkka on kyllä kummallinen käsite. Normaalioloissa useimmat suunnilleen tappaisivat mummonsa jos saisivat pelata koripalloa 9M/v palkalla. Kuitenkin jos muut siinä ympäristöstä saa enemmän, vituttaa sama raha selkeästi. Vai muuttuuko huvijahdit, asuntopalatsit ja yksityisjetit ihan välttämättömiksi elintarpeiksi, joita ilman ei vaan voi tulla ihminen toimeen? Joillain varmaan, mutta tuskin Laurilla. :)
 
Viestejä
33
Schroederille kävi hassusti. Hylkäsi 4v/84 milliä. Nyt saa 5,9. Ahneella on paskanen loppu. Miten ihmeessä tuo tarjottu ei kelvannut?
 
Viestejä
1 342
Ei varmaan mutta palkka määrittelee arvostusta, statusta ja peliaikaa (ainakin aluksi) kun ei enää ole rookiesopparilla.
 
Viestejä
1 105
Eiks tuolla änärissä ole jokusia ihan kovan tason iäkkäämpiä julleja pelaamassa ykkösmiljoonista. Sitä ennen tietysti on jo tienattu muutamat kymppimiljoonat taskuun, joten voi ihan hyvin tyytyä "pieneen" palkkaan saadakseen pelata esim. joukkueessa, jolla voi olla mahikset pärjätä mestaruuteen asti tai jossa muuten on kivat fibat. All Stars -tason ukkeleiden ei tietysti koskaan tarvitse tinkiä.
 
Viestejä
1 105
Solmu se on. Ja arvasin ihan oikein muutama päivä sitten, että kuka sen on solminut; Bulls jumittaa tätä, koska haluaa Laurista nyt mieleistään vastinetta. Juuri tästä syystä minusta oli niin hyvä veto Laurilta kertoa julkisuudessa, että haluaa itse pois Chicagosta. Tämä Chicagon kokkaama panttivanki-draama (eivät päästä miestä nyt edes pois) yhdistettynä siihen, että Karnisovas pudotti rookie-sopimuksensa viimeistä vuotta pelaavan Laurin viime keväänä rotaation 8. pelaajaksi, esimerkiksi projekti-Patrickin taakse, saa Bullssin johdon näyttämään väkisinkin aika mulkuilta. Varsinkin kun Laurilla ei ole mainetta miehenä, joka itse koskaan aiheuttaisi mitään hankaluuksia. Hänen toiveensa uudesta startista jossain muulla, oli ensimmäinen varsinainen poikkipuolinen sana, joka häneltä on kuultu koko neljään vuoteen, joihin kuitenkin kuuluu mm. Jim Boylenin valmennuksessa vietetty aika.

Vaikka jenkeissä kunnon bisnes-häikäilemättömyyttä osataan arvostaakin, niin silläkin voi hintansa. Jos Karnisovas haluaa maalata Chicago Bullssista kuvan joukkueena, johon kovatasoisten vapaiden agenttien kannattaa tulevaisuudessa suunnata (me pidämme eduistanne huolta), ei kannata samalla hankkia mainetta johtajana, joka kohtelee pelaajia mielettömän huonosti tai sydämettömästi. Varsinkin kun alaisetkin tuntuvat vielä koko ajan sössivän sopimusten kanssa.

Katsotaan kuinka paljon mainehaittaa Karnisovas katsoo tulevaisuuden suunnitelmiensa kestävän.
Minä en usko, että tavalla jolla Laurin tilannetta on hoidettu, on mitään olennaista merkitystä Bullsin kannalta tulevaisuudessa. Jos jotain badwillia tulee, se on unohtunut jo ennen kuin ensi kesänä on taas pelaajamarkkinat käynnissä ja silloin pelaajien sopimushalukkuuden määrää entiseen tapaan raha, tarjottu rooli joukkueessa ja menestysodotukset. NBA on ennen kaikkea raakaa bisnestä ja Bullsin tekemiset on tässä valossa helppo ymmärtää vaikka inhimillisesti katsoen tilanne on Laurin kannalta hankala. Laurin lähtö olisi kuitenkin Bullsille pelkästään miinusta, jos joukkue ei saa hänestä tarpeeksi vastinetta.

Eikös niitäkin tilanteita ole ollut erinäisiäkin kertoja, kun RFA on allekirjoittanut sopimuksen toisen joukkueen kanssa, mutta pelaajan joukkue on mätsännyt sen ja pelaaja on joutunut jäämään sinne missä jo oli. Pelaajan kannalta saattanut olla ikäväkin temppu, jos nimenomaan joukkueen vaihto on ollut motivaatiotekijänä. Mutta ei niitä tilanteita muista kukaan, kuuluu lajin/bisneksen luonteeseen.

Jos Lauri joutuu tyytymään Bullsin QO:hon, mitä en siis missään tapauksessa hänelle toivo, hänellä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin todeta tilanne, selitellä että ei hänellä mitään Bullsia vastaan ole vaikka muualle olikin pyrkimässä, kiittää Bullsia mahdollisuudesta pelata vuosi lisää, ja sitten antaa kentällä ihan kaikkensa vaikka hammasta purren, jotta on hyvissä asemissa seuraavan kesän pelaajamarkkinoilla.
 

L.S

Viestejä
814
Schroederille kävi hassusti. Hylkäsi 4v/84 milliä. Nyt saa 5,9. Ahneella on paskanen loppu. Miten ihmeessä tuo tarjottu ei kelvannut?

Ite veikkaan, että Schröeder ei missään tapauksessa halunnu jatkaa Lakersissa syystä tai toisesta, eikä siks hyväksyny sopimusta. Toki ei varmaankaan pelänny jäävänsä noin paljon pienemmille rahoille, vaan oletti saavansa ainakin suht lähelle saman jostain mieleisemmästä joukkueesta.
 
Viestejä
1 826
Alipalkka on kyllä kummallinen käsite. Normaalioloissa useimmat suunnilleen tappaisivat mummonsa jos saisivat pelata koripalloa 9M/v palkalla. Kuitenkin jos muut siinä ympäristöstä saa enemmän, vituttaa sama raha selkeästi. Vai muuttuuko huvijahdit, asuntopalatsit ja yksityisjetit ihan välttämättömiksi elintarpeiksi, joita ilman ei vaan voi tulla ihminen toimeen? Joillain varmaan, mutta tuskin Laurilla. :)
Verratkaa Patrik Laineeseen, 7,5M/1v. Lätkässä paljon pienemmät palkat ja suomalaisia kuin sieniä sateella. Olisipa sama tilanne NBA:ssa
 
Viestejä
1 826
Ite veikkaan, että Schröeder ei missään tapauksessa halunnu jatkaa Lakersissa syystä tai toisesta, eikä siks hyväksyny sopimusta. Toki ei varmaankaan pelänny jäävänsä noin paljon pienemmille rahoille, vaan oletti saavansa ainakin suht lähelle saman jostain mieleisemmästä joukkueesta.
Siellä oli tunnetusti ongelmia joukkueen kemiassa. Schröder myös tunnetusti itse vähän vaikea pelaaja, minkä takia saattoi olla myös ulkona olympialaisistakin
 
Viestejä
1 826
Minä en usko, että tavalla jolla Laurin tilannetta on hoidettu, on mitään olennaista merkitystä Bullsin kannalta tulevaisuudessa. Jos jotain badwillia tulee, se on unohtunut jo ennen kuin ensi kesänä on taas pelaajamarkkinat käynnissä ja silloin pelaajien sopimushalukkuuden määrää entiseen tapaan raha, tarjottu rooli joukkueessa ja menestysodotukset. NBA on ennen kaikkea raakaa bisnestä ja Bullsin tekemiset on tässä valossa helppo ymmärtää vaikka inhimillisesti katsoen tilanne on Laurin kannalta hankala. Laurin lähtö olisi kuitenkin Bullsille pelkästään miinusta, jos joukkue ei saa hänestä tarpeeksi vastinetta.

Eikös niitäkin tilanteita ole ollut erinäisiäkin kertoja, kun RFA on allekirjoittanut sopimuksen toisen joukkueen kanssa, mutta pelaajan joukkue on mätsännyt sen ja pelaaja on joutunut jäämään sinne missä jo oli. Pelaajan kannalta saattanut olla ikäväkin temppu, jos nimenomaan joukkueen vaihto on ollut motivaatiotekijänä. Mutta ei niitä tilanteita muista kukaan, kuuluu lajin/bisneksen luonteeseen.

Jos Lauri joutuu tyytymään Bullsin QO:hon, mitä en siis missään tapauksessa hänelle toivo, hänellä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin todeta tilanne, selitellä että ei hänellä mitään Bullsia vastaan ole vaikka muualle olikin pyrkimässä, kiittää Bullsia mahdollisuudesta pelata vuosi lisää, ja sitten antaa kentällä ihan kaikkensa vaikka hammasta purren, jotta on hyvissä asemissa seuraavan kesän pelaajamarkkinoilla.
Se raaka bisnes tekee siitä niin rahakkaan liigan. Vrt NHL. Täysin erilaiset palkat. Kyllä mä uskon että Markkanen lopulta suostuu QO:n ottamaan ja pelaa yhden parhaimmista kausistaan. Voi potuttaa aluksi mutta eiköhän ku pleijareihin pääsevät ja siellä pitkälle, muuttuu potutuskin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös