Koripallo.com

Mikael Jantunen - minne menee 2019-20 kaudeksi, onko ainesta NBA:han?

Viestejä
1 824
Mikael Jantunen on tällä hetkellä kuumin nimi sitten Markkasen. Pelaa vielä kauden märskyssä minkä jälkeen aika varmasti suunta yliopistoon USA:han. UTAH on ollut kovasti veikkailuissa suurin suosikki opinahjoksi, mutta entäs NBA? Onko sekin jopa mahdollista UTAH:sta esimerkiksi?
 

XOX

Viestejä
402
Eiköhän NBA ole ihan mahdollinen Utahista käsin. Esim. Lakersin Kyle Kuzma (yksi viime kauden sensaatiotulokkaista Laurin ohella) pealsi yliopistokorista juurikin Utahissa.
 
Viestejä
2 333
Kyllähän tuo Jantusen kehitys ja roolin kasvu viimeisen parin vuoden aikana on ollut häkellyttävää - ja varmaankin lähinnä Markkasen vastaavaa kuin kenelläkään muulla kotimaisella nuorella pelaajalla pitkiin aikoihin.

Itse asiassa tässä voisi käyttää eräänlaista "Markkas-indeksiä".

Markkanen dominoi kv. nuorten kisoissa omissa ikäluokissaan ja teki sitten "alaikäisenä" hypyn miesten maajoukkueeseen jossa käytännössä jatkoi dominoivaa pelaamistaan (oli joukkueen tähti, aluksi toki Koposen & al. rinnalla). Siirtyi huippuyliopistoon josta loikkasi vuodessa joukkueensa kohutuimpana talenttina "one-and-done" miehenä suoraan NBA:han, itse asiassa NBA-huippupelaajaksi (viimeisimmän ESPN:n pre-season rankingin mukaan Markkanen on sarjan 84. paras pelaaja).

Montako boksia Jantunen tikkaa noista?

Onko ollut dominoiva pelaaja eri ikäkausimaajoukkueissa (myös koko turnauksen tähtipelaaja)? On.

Onko hypännyt alaikäisenä miesten maajoukkueeseen ja jatkanut dominoivaa pelaamistaan? On - tai siis jos ei kiistattomaksi tähdeksi, niin on noussut vakipelaajaksi joka tekee hiukan keskimääräistä paremmat statsit aikuisten joukossa.

Eli alku on lupaava. Markkanen oli supertähti jo alaikäisenä Susijengissä, mutta hänestä tulikin Bullsin avauskentällisen ykköspelaaja jo rookie-kaudellaan. NBA:han pääsee hiukan kehnommmallakin tasolla - eli sanoisin, että Jantuselle kaksi tikkausta ekoihin bokseihin.

Markkasen ja Jantusen lisäksi nää vaatimukset on tainneet edellisen kerran täyttää sellaiset herrat kuin Koponen ja Salin joskus kauan kauan sitten.

Mutta sitten tuleekin kysymys, että pystyykö Jantunen jatkamaan tuolla "Markkas-polulla"? Pitäisi löytyä se huippuyliopisto ja siellä olisi oltava heti alusta asti se pelaaja jota kaikki seuraa. Jos tänkin boksin pääsee ruksaamaan, niin sitten on kyllä tie auki NBA:han kaudeksi 2020-21.

Yksi ongelmahan tässä toki on, että mitä kokonainen kausi (tuleva kausi 2018-19) parhaassa kehitysiässään olevalle pelaajalle selkeästi omia taitojaan alemmassa sarjassa tekee oman potentiaalin maksimoimiselle?

Toinen vaihtoehtohan olisi sitten kehityssopimus jonkin eurooppalaisen suurseuran kanssa, vaikkapa jo tulevaksi kaudeksi, jollaisen siis Madsen teki Gran Canarian kanssa. Huomenna Susijengiä kiusaava Dzanan Musa nousi NBA:han ihan normi Euroseurasta. Että kyllä sinne NBA:han draftataan edelleen muualtakin kuin NCAA:sta.
 
Viestejä
1 824
Toisaalta jos nyt Jantunen lähtisi johonkin seuraan , hän ei voisi mennä pelaamaan yliopistoon, ja varmaankin se yliopisto hänellä tavoitteena
 
Viestejä
2 182
Tie on Jantusella auki vaikka kuinka pitkälle. Mutkia saattaa tietysti tulla matkaan monenlaisia vielä. Utah olisi varmasti hyvä koulu, ja uskon että nuo kaikki Jantusen itsensä mainitsemaa vaihtoehtoa ovat huippukouluja. Sitä ei tietysti tiedä miten asiat menee siellä, mutta ainakin varmasti on NBA-seuroille framilla.
Mutta sitten tuleekin kysymys, että pystyykö Jantunen jatkamaan tuolla "Markkas-polulla"? Pitäisi löytyä se huippuyliopisto ja siellä olisi oltava heti alusta asti se pelaaja jota kaikki seuraa. Jos tänkin boksin pääsee ruksaamaan, niin sitten on kyllä tie auki NBA:han kaudeksi 2020-21.
Ehkä siltä osin hieman toppuuttelisin, että vaikka kaikki menisi nappiin, en vielä uskalla toivoa Jantusesta one-and-done -pelaajaa. Noin keskimäärin siis NBA-draftin top-10 on freshman-pelaajia, jotka karkaavat koulusta yhden vuoden jälkeen.

Sitten siitä kympistä eteenpäin on toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoita sekä valmistuneita senioreita. Toki Jantunen voi missä ikinä pelaakaan heti näyttää, että on valmis jo seuraavalle tasolle. Kuitenkin ehkä turvallisempi ajatella, että siellä koulussa ollaan se täydet neljä vuotta - ja jos jossain kohdin tulee riittäviä lupauksia NBA-seuroilta, sitten voi hypätä pois.
 
Viestejä
2 333
Ehkä siltä osin hieman toppuuttelisin, että vaikka kaikki menisi nappiin, en vielä uskalla toivoa Jantusesta one-and-done -pelaajaa. Noin keskimäärin siis NBA-draftin top-10 on freshman-pelaajia, jotka karkaavat koulusta yhden vuoden jälkeen.
Juu. Vaikka itsekin sanoin tuossa, ettei Jantusen tietty tarvitse ihan Markkasen esityksiin yltää NBA:han päästäkseen (ei tarvii olla heti ekana NBA-vuonnaan tähtipelaaja), niin näköjään jäi vähän toi Markkas-vertaus päälle puhuessani jo kaudesta 2020-21.

Tosin viime vuosinahan trendi on kyllä ollut nimenomaan noiden one-and-done pelaajien lisääntyminen (tän kesän draftissa ekan kierroksen varauksista puolet oli ekan vuoden yliopistopelaajia) ja kauemmin yliopistossa pelanneisiin suhtaudutaan välillä vähän siihen malliin, että niiden "parasta ennen" käyttöpäivät on jo menneet (mikä on toki vähän älytöntä). Viime kesänähän myös keskusteltiin sääntömuutoksesta jonka mukaan High School pelaajat voisivat ilmoittautua suoraan draftiin ilman yhtä pakollista yliopisto-/välivuotta (niin kuin joskus aiemmin).

Että yeisesti ottaen trendi näyttäisi olevan siihen suuntaan, että pelaajat halutaan NBA:han nuorempina ja täydet neljä vuotta yliopistokorista pelanneiden (n. 22-23 -vuotiaiden) rookieiden status laskee.
 
Viestejä
676
Toisaalta jos nyt Jantunen lähtisi johonkin seuraan , hän ei voisi mennä pelaamaan yliopistoon, ja varmaankin se yliopisto hänellä tavoitteena
Seurassa pelaaminen ei yliopistoa estä, mutta rahaa pelaamisesta ei saa saada. Järjetöntä sinänsä on se, jos tämän tason pelaajan pitää pelata Suomen Divari A:ta. Rohkeasti vain Seagulls -nimiseen joukkueeseen, joka kaipaa selkeästi vielä vahvistusta Suomi-osastolleen.
 
Viestejä
1 824
Meniköhän se nyt niin että rahallista korvausta ei saisi ottaa jos nyt Seagullsiin menisi ? Vai tietääkö joku tarkemmin NCAA:n säännöt?
 
Viestejä
529
En pidä 1A-divisioonaa huonona sarjana kehittyä nuorille lupaaville pelaajille, noin yleisesti. Verrattuna korisliigaan 1A tarjoaa huomattavasti paremmat mahdollisuudet kehittää pelaajia yksilötasolla. Ottelumäärät korisliigassa melkein tuplaantuvat.

Näillä nuorilla pelaajilla tuppaa olemaan huomattava määrä kehitettävää niin yksilötaidossa, fysiikassa kuin pelikäsityksessään. Pätee myös Jantuseen monin osin. HBA:ssa mennään pitkälti pelaajien ehdoin.
 
Viestejä
137
Väittäisin, että Jantunen on saman ikäistä Markkasta paljon valmiimpi pelaaja. Tämä kuitenkin helposti johtaa siihen, että ajatellaan että hän seuraa Markkasen jalanjäljissä ja hänestä tulee lähes saman tason pelaaja. Tähän en kuitenkaan usko. Markkasen kehitys vuodessa u18 pelaajasta historiallisen dominoivaksi u20 pelaajaksi ja aikuisten maajoukkueen parhaimmistoon etsii vertaistaan. Ja kehitys sen jälkeen on vain kiihtynyt.

Markkasen etu on että hänessä yhdistyy aivan poikkeukselliset fyysiset ominaisuudet (213, nopea, kokoisekseen todella urheilullinen ja kyky kasvattaa lihasmassaa) ja poikkeuksellinen taito. Se mikä puolestaan erottaa Jantusen on hänen poikkeuksellinen kyky lukea peliä, mikä auttaa häntä antamaan oikean syötön, noukkimaan hyökkäyslevyjä ja sijoittumaan oikein puolustuksessa. Toki hänellä on myös mieletön kyky päästä korille, kiitos hyvän pallonkäsittelytaidon ja jalkatyön, näitä taitoja hän esittelikin u18 kisoissa.

NBA standardeilla mitattuna Jantunen ei kuitenkaan ole pelipaikalleen erityisen pitkä eikä erityisen urheilullinen. Poikkeuksellisen pituus-urheilullisuuden puute auttamatta luo rajoitteita Jantuselle siinä missä Markkasella näistä rajoitteista ei ole ollut tietoakaan. Tästä syystä näkisin, että Jantusella on vielä pitkä pitkä matka NBA:han. Kuinka monta alimittaista ei-superatleettia sisäpelaajaa nykypäivän NBA:ssa ylipäänsä pelaa? Toki Jantusen skill-set rupeaa enemmän ja enemmän sopimaan myös kolmospaikalle, mikä loisi valtavasti uusia mahdollisuuksia hänen uralleen.

Mutta! Osittain se mikä tekee Jantusesta niin mielenkiintoisen pelaajan, on että hänen kehityskaarensa on sojoittanut ylöspäin jo hetken aikaa. Hän aloitti koriksen melko myöhään. Vielä pari vuotta sitten muistan katsoneeni u17 MM kisoja ja hän erottui lähinnä solidina sisäpelaajana, joka ei kuitenkaan vaikuttanut erityisen taitavalta tai urheilulliselta. Vuotta myöhemmin hän voitti levypallokuninkuuden u18 kisoissa, ja vuosi tästä eteenpäin oli molemmilla puolilla kenttää u18 joukkueen johtohahmo, usein pelaten point-forwardina. Kehitys erityisesti pallollisella puolella on ollut huimaa.

Liittyisin siis toppuuttelemaan hurjimpia odotuksia, mutta on toden totta mielenkiintoista seurata, millaisia askeleita Jantunen ottaa seuraavan parin vuoden aikana.
 
Viestejä
2 333
Hyviä pointteja keskusteluun.

yarr123 osuu mielestäni ytimeen muistuttaessaan Markkasen ja Jantusen eroista. Vaikka Jantusen rakettimainen nousu kv. nuorisokisojen dominoivasta pelaajasta Susijengin luottopelaajaksi on ollut lähes yhtä huikaiseva kuin Markkasella (paino sanalla lähes) - ja vaikka se mielestäni oikeuttaa spekulaatiot Jantusesta seuraavana mahdollisena suomalaisena NBA-pelaajana - niin onhan nuorissa miehissä merkittäviä eroja, jotka varsinkin heidän NBA-haluttavuutensa kannalta ovat todella isoja.

Markkanen on sekä oikeasti iso mies (213), että huippuheittäjä. Sellaisia ei ole edes NBA:ssa tarjolla pilvin pimein. "Yleismies-Jantusia" (204) sen sijaan on. Eikä kysymys ole mielestäni edes siitä, etteikö Jantunen voisi olla "oikeasti" parempi koripalloilija kuin moni amerikkalainen samankokoinen yleispelaaja, vaan siitä, että Jantusella ei ole yhtään / yhtä selkeätä "selling pointtia" NBA:han.

Toisaalta harva täällä kai on unelmooinut Jantusen pääsevän NBA:han ekan kierroksen seiskavarauksena. Ehkä nuo tokan kierroksen varausnumerot voisivat olla todennäköisempiä - jos nyt sinne asti koskaan päästään.

Itse en siis pidä Jantusta mitenkään "varmana" tai edes "erittäin todennäköisenä" NBA-varauksena, vaan nimenomaan Markkasen jälkeen seuraavana mahdollisena suomalaisena sellaisena (tässä paino siis myös sillä, että en usko kenenkään Jantusta vanhemman yltävän NBA-draftiin).


RBP(ex) ja Nlkke tuo esiin kiinnostavalla tavalla vastakkaiset argumentit. Itse huomaan keikkuvani aidon epätietoisuuden pyörteissä: kumpi olisi Jantusen uran kannalta parempi?

Järjetöntä sinänsä on se, jos tämän tason pelaajan pitää pelata Suomen Divari A:ta. Rohkeasti vain Seagulls -nimiseen joukkueeseen, joka kaipaa selkeästi vielä vahvistusta Suomi-osastolleen.
En pidä 1A-divisioonaa huonona sarjana kehittyä nuorille lupaaville pelaajille, noin yleisesti. Verrattuna korisliigaan 1A tarjoaa huomattavasti paremmat mahdollisuudet kehittää pelaajia yksilötasolla. Ottelumäärät korisliigassa melkein tuplaantuvat.
Näillä nuorilla pelaajilla tuppaa olemaan huomattava määrä kehitettävää niin yksilötaidossa, fysiikassa kuin pelikäsityksessään. Pätee myös Jantuseen monin osin. HBA:ssa mennään pitkälti pelaajien ehdoin.
Jos ei nyt joku Real Madrid tarjoa nuoriso-akatemia- / kehityssopimusta, niin Jantusen varmaan kannatta hoitaa se ylioppilaslakki ensi talvena. Mutta missä pelata?

Olisiko mitään joku samankaltainen diili kuin mitä Lokeilla on ollut joidenkin muiden nuorten kanssa (esim. Waxlax, Laakso, Granlund), että treenaisi sekä pelaisi sekä Lokkien että HBA:n kanssa pitkin kautta sen mukaan kun katsotaan hänen kehitykselleen ja kuormitukselleen sopivaksi?

Tällaisessa diilissä voisi koittaa maksimoida henkilökohtaisen valmennuksen ja kehittämisen (HBA) ja kovien treenien & pelien (Seagulls) yhteisvaikutuksen, mikäli kumpikin seura vaan olisi valmis laittamaan pelaajan edun ensisijalle? Palkkaahan Jantunen ei saisi käsittääkseni tienata mikäli haluaa lähteä yliopistosarjoihin vuoden päästä. Muttta sellainen diili varmaan kyettäisiin kirjoittamaan?

That said, ehkä Jantusen kannattaisi pitää silmänsä auki myös erilaisten Euroopasta mahdollisesti tulevien tarjousten varalta?
 
Viestejä
405
Vaikka tämä on ihan itsestäänselvyys, niin kolmen pisteen heitto on Jantusella vielä hakusessa. Ilman loistavaa kolkkia on vaikea kuvitella Jantusta NBA:han.
 
Viestejä
2 333
Vaikka tämä on ihan itsestäänselvyys, niin kolmen pisteen heitto on Jantusella vielä hakusessa. Ilman loistavaa kolkkia on vaikea kuvitella Jantusta NBA:han.
Siltähän se näyttää, että nyky-NBA:ssa vähän jokaisen pitäisi osata heittää niitä kolmosia - ja jos ei heitä, niin sitten on oltava Ben Simmonsin tasoinen velho suunnilleen kaikessa muussa.

Jäin tossa miettimään omaa aiempaa kommenttiani Malakiaksen pointin valossa.
Jantusella ei ole yhtään / yhtä selkeätä "selling pointtia" NBA:han
Huikea kolmosheittohan voisi olla tuollainen "selling point". Mutta olisi niitä muitakin. Voi olla maailman kovin laiturien puolustaja, über-atleettinen ajaja, blokki-velho... Vielä parempi olisi tietty, jos olisi kaksi huippuominaisuutta joilla markkinoida itseään, esim. olla se kolmosia vakuuttavasti tiputteleva eliittikaaripuolustaja tms.

Yleismies-Jantusella ei näyttäisi olevan tuollaista yhtä tai kahta eliittikykyä, oli kyse sitten pelitaidoista tai fyysisistä ominaisuuksista. Mutta juuri tuollaisilla (imago)ominaisuuksillahan pelaajia erilaisissa mock-drafteissa arvioidaan ja eritoten mediapuheessa määritellään - kaikki suomalaiset muistanee tuoreesti miten harmillisesti esim. Markkasesta puhuttiin ainoastaan pitkänä kolmosten heittäjänä.

Mutta, mutta...

NBA:kin näkyy olevan menossa kovaa vauhtia kohti tuota pelipaikatonta- tai multirooli-peliä jossa yksittäisen pelaajan pitäisi olla aina vaihdettavissa puolustamaan / hyökkäämään minkälaista pelaajaa vastaan tahansa - ja on siis ylipäänsä oltava ominaisuuksiltaan & taidoiltaan mahdollisimman monipuolisia. Nykypelaajalla täytyy olla pituutta puolustaakseen isoja pelaajia mutta myös ketteryyttä ja jalkoja puolustaa lyhyempiä & nopeampia pelaajia; on osattava sekä ajaa ison pakin ohi että heittää ketterämmän pakin yli; pitää olla peliälyä niin joukkuepuolustukseen että syöttämiseen, agressiivisuutta levypalloista tappelemiseen jne.

Nyt herää kysymys, että eikö Jantunen ole juuri tätä: modernin - tai peräti tulevaisuuden - NBA-huippupelaajan prototyyppi?

Sellaiseksi tullakseen Jantusella on toki paljon matkaa taitettavana ja onnistuminen edellyttää vielä huikeiden kehitysaskeleiden ottamista. Mutta periaatteessa voisi sanoa, että Jantunen on juuri sen tyyppinen pelaaja joiden arvostus NBA:ssa on kovassa nousussa. Ehkä siitä saadaan aikanaan se Jantusen "selling point"?
 
Viestejä
278
Siltähän se näyttää, että nyky-NBA:ssa vähän jokaisen pitäisi osata heittää niitä kolmosia - ja jos ei heitä, niin sitten on oltava Ben Simmonsin tasoinen velho suunnilleen kaikessa muussa.

Jäin tossa miettimään omaa aiempaa kommenttiani Malakiaksen pointin valossa.

Huikea kolmosheittohan voisi olla tuollainen "selling point". Mutta olisi niitä muitakin. Voi olla maailman kovin laiturien puolustaja, über-atleettinen ajaja, blokki-velho... Vielä parempi olisi tietty, jos olisi kaksi huippuominaisuutta joilla markkinoida itseään, esim. olla se kolmosia vakuuttavasti tiputteleva eliittikaaripuolustaja tms.

Yleismies-Jantusella ei näyttäisi olevan tuollaista yhtä tai kahta eliittikykyä, oli kyse sitten pelitaidoista tai fyysisistä ominaisuuksista. Mutta juuri tuollaisilla (imago)ominaisuuksillahan pelaajia erilaisissa mock-drafteissa arvioidaan ja eritoten mediapuheessa määritellään - kaikki suomalaiset muistanee tuoreesti miten harmillisesti esim. Markkasesta puhuttiin ainoastaan pitkänä kolmosten heittäjänä.

Mutta, mutta...

NBA:kin näkyy olevan menossa kovaa vauhtia kohti tuota pelipaikatonta- tai multirooli-peliä jossa yksittäisen pelaajan pitäisi olla aina vaihdettavissa puolustamaan / hyökkäämään minkälaista pelaajaa vastaan tahansa - ja on siis ylipäänsä oltava ominaisuuksiltaan & taidoiltaan mahdollisimman monipuolisia. Nykypelaajalla täytyy olla pituutta puolustaakseen isoja pelaajia mutta myös ketteryyttä ja jalkoja puolustaa lyhyempiä & nopeampia pelaajia; on osattava sekä ajaa ison pakin ohi että heittää ketterämmän pakin yli; pitää olla peliälyä niin joukkuepuolustukseen että syöttämiseen, agressiivisuutta levypalloista tappelemiseen jne.

Nyt herää kysymys, että eikö Jantunen ole juuri tätä: modernin - tai peräti tulevaisuuden - NBA-huippupelaajan prototyyppi?

Sellaiseksi tullakseen Jantusella on toki paljon matkaa taitettavana ja onnistuminen edellyttää vielä huikeiden kehitysaskeleiden ottamista. Mutta periaatteessa voisi sanoa, että Jantunen on juuri sen tyyppinen pelaaja joiden arvostus NBA:ssa on kovassa nousussa. Ehkä siitä saadaan aikanaan se Jantusen "selling point"?
Olin juuri kirjoittamassa samanlaista kirjoitusta, mutta Vitali kerkesi ensin. Vaikka ja kun Jantusen heitto nykyisestä vielä kehittyykin, kysymerkiksi minulla nousisi myös se, että onko Jantunen kuitenkaan tarpeeksi hyvä puolustamaan NBA tason kavereita. Tässä vaiheessa uraa voin sanoa että ei VIELÄ, mutta tällä kaverilla siihen on mahdollisuus. Vielä emme ole nähneet hänen pelaavan oikeaa NBA-pelaajaa vastaan. Ehkä huomenna Nicolas Batum voisi olla ihan realistinen match-up Jantuselle. Tällöin nähtäisiin missä vaiheessa ollaan nyt ja kuinka paljon on vielä kehittämistä NBA mahdollisuuden realisoimiseksi.
 
Viestejä
2 415
Markkanen on sekä oikeasti iso mies (213), että huippuheittäjä. Sellaisia ei ole edes NBA:ssa tarjolla pilvin pimein. "Yleismies-Jantusia" (204) sen sijaan on. Eikä kysymys ole mielestäni edes siitä, etteikö Jantunen voisi olla "oikeasti" parempi koripalloilija kuin moni amerikkalainen samankokoinen yleispelaaja, vaan siitä, että Jantusella ei ole yhtään / yhtä selkeätä "selling pointtia" NBA:han.

Nimen omaan näin.. Markkanen on pelaajatyypiltään sellainen, joiden perään NBA-joukkueet suorastaan kuolaavat nykyään ja jokainen vähänkin potentiaalia omaava kyseisen tyylinen pelaaja on heti kiinnostava. Eurooppalaisista pelaajista ehkä kaikkein vaikein on pelinrakentajien päästä NBA:han, mutta myös yleisesti heittotaidoton laituri alkaa olemaan jo harvinaisuus NBA:ssa. Tai nykyään jo heittotaidottomia isojakin miehiä karsastetaan aika lailla. Näköjään edelliset kirjoittajat jo ehtivät tämän mainitsemaankin.

Nyt herää kysymys, että eikö Jantunen ole juuri tätä: modernin - tai peräti tulevaisuuden - NBA-huippupelaajan prototyyppi?

Mutta kyllä se heittotaito on melkein must.. Tästä esim. David Nwaba on hyvä esimerkki. Tuollainen pelaaja ei vaan yksinkertaisesti ole kiinnostava, kun haetaan supporting castia supertähtien ympärille.

Itse en siis pidä Jantusta mitenkään "varmana" tai edes "erittäin todennäköisenä" NBA-varauksena, vaan nimenomaan Markkasen jälkeen seuraavana mahdollisena suomalaisena sellaisena (tässä paino siis myös sillä, että en usko kenenkään Jantusta vanhemman yltävän NBA-draftiin).

Vähän ehkä on jo mopo karannut tässä ketjussa, että vähän pitää toppuutella odotuksia. Itse pitäisin tällä hetkellä erittäin epätodennäköisenä NBA-varausta. Mutta tottakai toivotaan parasta ja että kehitystä tapahtuisi jatkossakin.

Saa nähdä että minkä tasoisilta yliopistoilta tulee edes tarjouksia. Pitääkö tyytyä johokin 200. rankattuun yliopistoon, kuten esim Maxhunilla ja Aidoolla vai ovatko ihan huippuyliopistot mahdollisia.

Mielestäni jos ihan huippuyliopistoilta ei tule tarjouksia, niin kannattaisi miettiä kannattaako sinne lähteä kuten Pekka Salminenkin jo kommentoi yhdessä pelissä. Näkisin että Jantusen pelaaminen sopii kuitenkin paremmin euro-korikseen, joten jos on mahdollisuus päästä euroopan huippuseuroihin niin ehkä se kortti kannattaisi katsoa.
 
Viestejä
2 534
Miten tärkeää on pelaajalle pitää omaa unelmaa elossa? Vertaisin Euroliigaa ja NBA:ta vuorikiipeilyyn, jossa urheilija voi valita yrittääkö kiivetä maailman korkeimmalle vuorelle vai Euroopan korkeimmalle vuorelle.

Kuinka tärkeää on pelaajapolulla, että askeleita otetaan uralla eteenpäin jokainen vuosi? Miten tärkeää on pelaajan saama peliaika? Eikö ole järkevää kilpailla oman ikäisiä vastaan, kun mitataan pelaajan tulevaisuuden potentiaalia?

Esimerkkinä käyttäisin naispelaaja Koskimiestä, joka meni tuollaiseen ehkä TOP200-kouluun (AU) ja pelasi viime vuonna 26min peliaikakeskiarvolla. AU voitti kovia vastustajia syksyllä ja voitti keväällä oman lohkonsa (konferenssin) ja eteni NCAA-lopputurnaukseen, jossa vastaan tuli tulevia WNBA:n kärkipään varauksia. Tulevalla kaudella Koskimiehellä saattaa vastuu kasvaa ja peliaika nousta yli 30min.

Jantunen voisi huonommassakin NCAA-koulussa tulla nähdyksi. Se tosin edellyttää voittoja ja selviytymistä sinne NCAA-lopputurnaukseen. Joukkue, joka on tasokkaassa lohkossa (konferenssissa) pelaa kauden aikana enemmän otteluita kärkijoukkueita vastaan, jolloin näkyvyys on parempi. Alex Murphy pelasi parhaassa mahdollisessa joukkueessa Dukessa, mutta hän jäi siellä harmittavasti vähäiselle peliajalle.

Tarkoittaako Eurooppa-reitti, että pyritään "vuoren" huipulle hieman nopeammin kiipeämällä hieman matalampaa rinnettä ylös?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 824
UTAH ei oo mikään pieni yliopisto että kyllä sieltä pystyy pitkälle ponnistaa. Kyllä vuosikin jo tekee ihmeitä siellä Jantuselle. Katsotaan esimerkiksi mitä vuosi tekee Elias Valtoselle Arizona Statessa, mistä oli kova hype viime kauden aikana. Hänestäkin on puhuttu mahdollisena NBA-pelaajana
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös