Koripallo.com

Mitä olisit tehnyt toisin eli virallinen Em kisa jossittelu otteluvalmennuksesta

  • Viestiketjun aloittaja Vahinkoja sattuu
  • Alkaa

Vahinkoja sattuu

Eroa -5 aikaa alta minuutti ja pallo Kroatialla, joko pistetään peli katkonaiseksi? Ei vaan annetaan kaverin kuluttaa puolet peliajasta pois ja lasketaan, että 2 pallonhallintaa riittää eron kuromiseen. Olisin halunnut nähdä virheet jo tässä vaiheessa. Rikotaan kaverin lähes flow tilassa pelaavaa pointtia? No aika on vähissä, mutta aikaisemmin aloittamalla olisi ehkä päässyt valitsemaan vapaaheittäjiä. Muuten olen valmis antamaan puhtaat paperit valmennukselle pelistä, kuitenkin sillä varauksella, ettei jatkossa hävitä voitettavissa olevia pelejä. Ja meilläpäin toi "hedging the screen" tarkoittaa vähän eri asiaa.
 

Vahinkoja sattuu

Heti aamusta joutuu korjailemaan omia tekstejään: kattelin verisuonet pullistellen viimesiä minuutteja ja kuvittelin nähneeni Bogdanovic:n joka paikassa: tuomassa palloa, heittämässä vapareita ja vokottelemassa tyttöystävääni. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että vapareita olisi pitänyt saada heittämään joku muu kuin vastustajan pointti.
 
Viestejä
9 123
Vs: Mitä olisit tehnyt toisin eli virallinen Em kisa jossittelu otteluvalmennuksesta

Edellisestä pelistä ei sitten jäänytkään mitään jossiteltavaa. 8]
 

Vahinkoja sattuu

Eilistä peliä en nähnyt kokonaan, mutta ensimmäisen puoliajan perusteella olisin mielelläni nähnyt, jonkun muunkin tavan puolustaa palloscreeniä. Ammattimies hoitaa hard show (hedge - nimitys ei ole siellä päinkään) puolustuksen helposti, varsinkin jos on sen videolta nähnyt. Isot miehet harhauttelivat screenin tekoa ja meidän pojat juoksentelivat pitkin seiniä. Yhdessä tilanteessa myöhässä johti siihen, että kaikissa tilanteissa ollaan myöhässä. Kirjoittelin yöllä enemmänkin, mutta viesti katosi bittiavaruuteen, kuin pallo puolustuspään levyssä. Kreikka rykii 80 pistettä taululle ja porukka puhuu hyökkäyksen vaikeuksista. Suomi tarvitsee voittoon lisää stoppeja ja Screen puolustuksesta niitä ei enää saada (jos tulevat vastustajat vaivautuvat scouttaamaan Suomen).
 
Viestejä
101
Vs: Mitä olisit tehnyt toisin eli virallinen Em kisa jossittelu otteluvalmennuksesta

Kyllä ainakin minun mielestäni suomalaiset (ainakin paikoitellen) ihan "headsaavat" skriinit... olen samaa mieltä kanssasi siitä, että se ei usein toimi, jos iso mies on lähes puolessa kentässä vastustajan pointissa kiinni niin eihän siitä mitään hyvää seuraa
 

Vahinkoja sattuu

Toimi hienosti Kroatiaa vastaan, hyvin harvakseltaan Kreikkaa vastaan. (Headsaus :D ). Mulla ajatusmaailmaan mahtuu myös omien "prinsiippien" vaihtuminen vastustajan mukaan ja nyt olisi ollut reagoinnin paikka. Tavallinen kaduntallaaja olisi voinut kertoa Alytuksessa seuraavaa "stop the penetration kick out - stop Greece". Suomi on pelannut ihan ok geimit toistaiseksi, mutta ihan jo lajin edistämisen takia toivotaan niitä voittoja ja yritetään etsiä parannettavia asioita. Myös muihin kuin Suomen peleihin saa kommentoida, jos vaikka itsekin oppisi jotain uutta.
 
Viestejä
101
Vs: Mitä olisit tehnyt toisin eli virallinen Em kisa jossittelu otteluvalmennuksesta

Jos hetken jatkan vielä headsauksesta, niin katselin jo viime kaudella esim. Hongan (Salminen) harrastavan paikoiellen ihan päätöntä skriinien puolustusta... Vastustajan pointti tuo hölkäten palloa ylös ja iso mies tekee skriinin 1,5m kolkilta->älytön headsaus(yritys), vastustajalta pallo nopeasti laitaan ja pallo rollaavalle miehelle korin alle..
Tokihan hyvin toteutettuna headsaus on ihan hyvä puolustus, mutta vaatii muittenkin kuin skriinissä mukana olevien pelaajien hereillä oloa...

Sitten vielä Kreikka -matsista.. Minkäköhän takia Suomi ei missään vaiheessa kokeillut paikkapuolustusta? Ei sillä nyt olisi niin paljon ollut väliä kun ollaan 15p tappiolla, pelaako miestä vai paikkaa muutaman minuutin
 

Vahinkoja sattuu

Tästä päivästä kannattaa ottaa oppia. 1.jakso oli niin upeaa korista Suomen joukkueelta, etten ole vastaavaa aiemmin nähnyt. Pelin aaltoilu on ymmärrettävää, mutta 100 - 0 tilanteesta 0 - 100 tilanteeseen ei saa olla noin lyhyt matka. Mikä pysäytti joukkueen flown? Mielestäni muutama kentälle vaihdettu pelaaja ei ollut valmis pelaamaan. 3.lla jaksolla oli enemmän yritystä kuin tolkkua (and 1 suorituksia vastustajalle + virheitä kaukana korista). Onneksi Virtanen jätettiin kahdesti auki ratkaisuhetkillä. Toinen asia mikä Suomen peliin palasi viimeisellä jaksolla oli rentous ja rohkeus. Mitä olisin tehnyt toisin? 1) Vaihtoruletin rauhoitus niille hetkille kun peli toimii. 2) Apuvalmentajien käyttö kentälle menevien pelaajien ohjeistamisessa ja motivoinnissa (samalla kuullaan pelaajan omasta mielentilasta) 3)nopea reagointi vastustajan pieneenkin runiin -> aikalisä. Onnea joukkueelle (tämä sisältää myös täysin väärin valmentavat valmentajat :) ) jatkopaikasta.
 
Viestejä
9 123
Vs: Mitä olisit tehnyt toisin eli virallinen Em kisa jossittelu otteluvalmennuksesta

Enemmän olisi pitänyt olla Koposen 1v1-isolaatiota hyökkäyksessä.
 

42

Viestejä
3 297
Vs: Mitä olisit tehnyt toisin eli virallinen Em kisa jossittelu otteluvalmennuksesta

King James sanoi:
Enemmän olisi pitänyt olla Koposen 1v1-isolaatiota hyökkäyksessä.

Sehän on helppo nakki, Koponen vs. Dettmann. Penkille isoloitumaan, niin ei pääse häiritsemään joukkuepeliä.
 

Vahinkoja sattuu

Pari sanaa Koposesta: Petsku ottaa Suomen kaikki viimeisten sekuntien ratkaisut iso/pick peleillä ja tämä näyttää sovitulta asialta. Koposen vaikeimmat (ja typerimmät) ratkaisut tulevat yleensä pelin kannalta sopiviin hetkiin, eli kertaakaan näihin vaikeisiin ei ole hävitty (vielä). Sisään mennessä nuo vaikeat syövät vastustajan selkärankaa. Toisaalta ratkaisuhetkillä jos joudutaan tekemään väkisin kori, niin meillä on kaveri joka on sitä päässyt muutaman kerran jo harjoittelemaan. Ja viimeiseksi onneksi tämä ei ole mitään NBA:ta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös