Koripallo.com

Miten sais pituutta heittoon?

Viestejä
1
Oisko kellää vinkkejä tälläseen ongelmaan?
Ongelma on se että en saa 3 pisteen kaarelta heittoa korille asti ilman että muuten tekniikan täysin erilaiseksi ja epätarkaksi.
 
Viestejä
1 175
Aloitat vaan kevyesti yhdellä kädellä lähellä koria. Kun oot tehnyt 10-15 putkeen, siirryt taaemmaksi yhden askeleen ja sama uudestaan. Se on yksinkertaisesti vain toistoista kiinni
 
Viestejä
6
Hiukan mietin onko tämä provo tai muu vastaava pilailu kysymus mutta vastataan kuitenkin.... heittoliike lähtee jaloista ja virtaa koko vartalon läpi aina sormenpäihin asti. Näkemättä yhtään heittoasi epäilen että heittosi lähtee pääasiassa vain käden ja ranteen liikkeellä.
 
Viestejä
2 149
Ensiksi pitää päättää haluaako tehdä asiat oikein vai täysin väärin. On olemassa erilaisia kikkoja, joilla saadaan heiton etäisyyttä kasvatettua. Tässä kohtaa urheilija tekee valinnan haluaako hän tehdä suuren määrän toistoja puhtaalla vai epäpuhtaalla tekniikalla.

Perinteisiä tapoja kasvattaa heittämisen etäisyyttä on hypätä eteenpäin ja toinen on sellainen "superloop", jota mm. kapteeni Huff käyttää (heitti kolmoset MM-kisoissa 75% tarkkuudella). Tämä "superloop" on eräänlainen korostettu dippaaminen, jossa liioitellaan heittoliikkeen ympyräliikettä. Eteenpäin hyppääminen ei heikennä heiton tarkuutta dramaattisesti, joten se on ehkä se vähiten haitallinen oikotie.

Suosittelen kuitenkin käyttämään menetelmiä, jotka eivät uhraa tarkkuutta tai opeta ns. "huonoja tapoja". Etäisyyttä heittoon saa voimaa lisäämällä ja tärkeintä olisi harjoittaa juuri oikeita lihaksia. Suosittelen käyttämään tähän tarkoitukseen kuntopalloa ja harjoittelemaan sillä lähellä koria, jotta heittotekniikka säilyisi puhtaana. Oikotietä onneen ei tässä asiassa ole olemassa.

Vallitsevia heittotyylejä sanoisin olevan kaksi ns. silmukkaheittäminen, jonka asiantuntija Suomessa on Jussi Pärssinen. Monet maailman parhaat ovat käyttäneet ja nykypelaajista käyttävät silmukkatekniikkaa.

En suosi enkä itse opeta silmukkaheittämistä. Olen siis, joissain asioissa Pärssisen kanssa eri mieltä. Mikäli olet jo opetellut tietyn heittotyylin niin apua kannattaa hakea sinulle sopivan koulukunnan edustajalta.

Ottelussa on harvinaisia tilanteita (heittokellon tai peliajan umpeutuessa), jolloin on välttämätöntä saada aikaan riittävän pitkä heitto vaikka heiton tarkkuus olisi alle prosentin luokkaa. Silloin ei enää puhuta koripallon heittotekniikasta vaan otetaan mallia esimerkiksi yleisurheilun kenttälajien heittotekniikoista. Voimaa saadaan tuotettua erilaisilla kiertoliikkeillä, mutta silloin tähtääminen on mahdotonta ja osuminen maaliin (koriin) on enää pelkästä tuurista kiinni.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
507
Minkähän ikäinen kysyjä kyseessä?

Tämähän on aika tyypillinen ongelma esim. C-junnuikäisille jotka ovat juuri saaneet kolmosen mukaan peliin. Kovasti innostuksissaan lähdetään rykimään kolmosia vaikkei ihan olisi vielä siihen edellytyksiä ihan vaan voimankaan puolesta --> koko heitto menee sekaisin.

Eli lyhyesti riippumatta iästä, kuten muutkin jo sanoneet: heitto lähtee jaloista, rytmitys kuntoon. Maltilla vähitellen kauemmas korista niin ettei mene riuhtomiseksi. Paljon toistoja ja lisää voimaa. Siitä se lähtee.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös