Koripallo.com

MU19 2023-2024

Viestejä
42
Toisaaltaan, mitä pahaa siinä on jos pyytää pelaajia tulemaan omaan seuraan pelaamaan. Sehän nostattaa vaan pelaajan itsetuntoa, kun joku seura/valmentaja haluaa pelaajan omaan seuraan
 
Viestejä
90
Totta. Osa jopa yrittää viedä pelaajiaan kv. peleihin ja turnauksiin yhdysvaltoihin asti, jotta heidän parhaat pelaajansa nimenomaan rekrytoitaisiin esim. yliopistoihin. Vai meinaako joku että olisi toisin päin ja olisivat siellä itse rekytoimassa suomeen päin?
 
Viestejä
1 299
Tämä alkaa mennä jo huvittavaksi. Nytkö täällä ajatellaan, ettei rekrytointia ole tapahtunut ja vaikka olisikin, niin mitä väliä? Ensinnäkin Grahamin tavoista rekrytoida on uutisoitu ihan oikeassakin mediassa ja Urhean toimitusjohtaja on kertonut julkisesti saaneensa useita yhteydenottoja eri tahoilta, jotka kertoivat Grahamin rekrytoineen alaikäisiä pelaajia joukkueeseensa ohi vanhempien ja valmentajien. Itsekin olen nähnyt tällaisen Grahamin juniorille lähettämän viestin.

On ihan selvää, ettei tällainen houkuttelu ole ok. Se ei ole ollut sitä aiemmin eikä se sitä ole nykyäänkään. Tottakai tähän on aiemminkin syyllistytty, eikä HBA vähäisimpänä, mutta tällä hetkellä ollaan jo ihan eri tasolla.

Hyvä valmentajahan Graham kaikesta päätellen on, siitä ei ole mitään epäilystä. On kuitenkin outoa, ja vähän etovaakin, miten osa puolustaa hänen selkeästi lajin eettisien ohjeistusten vastaista toimintaa jonain suomalaisen koripallon ”disruptiona”. Kyse on junioriurheilusta ja siitä, millaisena me sen haluamme pitää. Se millainen U19 SM tällä hetkellä sarjana on, on luultavasti kaikkien mielestä todella kaukana siitä.
 
Viestejä
90
Mielestäni asiaa täällä nimenomaan suurennellaan, mutta jos olisi tapahtunut epäasiallista pelaajan painostamista tai houkutteluun liittyy esim. lupaus varmasta nba/yliopisto urasta vain liittymällä seuraan tai vaikka raha niin silloin kyllä olettaisi liiton puuttuvan peliin muullakin tavalla kuin julkaisemalla eettiset säännöt osion basket.fissä? Hba ja Jba tapauksissa kun omaa pelaajapolkua ei ole tuonne mineihin asti niin jossaan vaiheessa se on pakko rekrytoida pelaajat muista seuroista, eikä tätä ole edelleenkään kielletty, mutta siirtyminen pitäisi tehdä yhteistyössä lähtöseuran ja alaikäisten kohdalla myös huoltajien kanssa tottakai. Itse perustan mielipiteeni tapaus Grahamissa siihen mitä faktoja asiasta on julkisesti esitetty, en mitä kylillä puhutaan ja jos asiassa ilmenee todistetusti että joku juniori pelaa nyt vasten omaa tahtoaan tai huoltajan suostumusta joukkueessa niin pidän kyllä pöyristyttävänä että koripalloliitto ei tällaiseen puuttusi ankarasti.
 
Viestejä
90
Ps. Jollain tapaahan joka seuran on rekrytoitava jos haluavat toimintaa jatkaa. Ikäluokat siirtytävät eteenpäin ja uusia harrastajia tarvitaan. Samoin akatemiat joilla ei omaa junnutuotantoa. Edelleen seurat mainostavat toimintaansa alueillaan ja kiertävät kouluissa jne, joka kai edelleen sallittua ja ihan eettistä rekrytointia? Jos toiminta tämänkaltaista niin en lähde tuomitsemaan siintä kyllä ketään. Mitään likaista peliä en tietenkään hyväksy taas keneltäkään.
 
Viestejä
42
Ps. Jollain tapaahan joka seuran on rekrytoitava jos haluavat toimintaa jatkaa. Ikäluokat siirtytävät eteenpäin ja uusia harrastajia tarvitaan. Samoin akatemiat joilla ei omaa junnutuotantoa. Edelleen seurat mainostavat toimintaansa alueillaan ja kiertävät kouluissa jne, joka kai edelleen sallittua ja ihan eettistä rekrytointia? Jos toiminta tämänkaltaista niin en lähde tuomitsemaan siintä kyllä ketään. Mitään likaista peliä en tietenkään hyväksy taas keneltäkään.
Täysin samaa mieltä. Kyllä menestyvä koripalloseura tarvitsee hyvän rekrytoijan, jotta saadaan parhaimmat pelaajat mukaan, vähän kuin työelämässäkin. Kukaan ei lähde pelaamaan pakosta mihinkään seuraan ja veikkaan, että suurin osa vanhemmista ovat tietoisia juniori pelaajansa suunnitelmista.
 
Viestejä
90
No luulisi että viimeistään kun lasku tipahtaa postilaattiikkoon niin vanhemmatkin huomaavat missä seurassa se poika nykyään pelailee..
 
Viestejä
4
Hieman aiheen ohi ja en ole itse mikään anti-Drive ihminen, mutta tärkeää roolia HBA:n ja OBA:n kaltaisessa toiminnassa näyttelee opintojen yhdistäminen kilpatason harrastamiseen. Akatemiat tekevät siis vahvasti töitä yhdessä koulujen kanssa. Opiskeluun liittyvää tukea Drive ei pysty tarjoamaan näiden akatemioiden tavalla, joka kuitenkin on tärkeää, koska tästä akatemioiden pelaaja massasta vain muutamat yltävät ammattilaiseksi asti.

Itse en rekrytoinnista tiedä mitään, mutta yleisesti olen ymmärtänyt, että Grahamia pidetään hyvin osaavan valmentajana.
 
Viestejä
90
Tilanne täällä Lahdessa 1jakson jälkeen 4-30 ja pelkään että oli vasta alkulämmöt vastustajalle..
 
Viestejä
1 299
Itse perustan mielipiteeni tapaus Grahamissa siihen mitä faktoja asiasta on julkisesti esitetty, en mitä kylillä puhutaan ja jos asiassa ilmenee todistetusti että joku juniori pelaa nyt vasten omaa tahtoaan tai huoltajan suostumusta joukkueessa niin pidän kyllä pöyristyttävänä että koripalloliitto ei tällaiseen puuttusi ankarasti.
Jos todella ajattelet, että pelaajien rekrytoinnilla tarkoitetaan tilannetta jossa pelaaja ei omasta tahdostaan pelaisi jossain joukkueessa, niin en usko että tästä asiasta kannattaa enää keskustella lainkaan.
 
Viestejä
43
Yhtä monta kuin kaikissa seuroissa? Jos se siis rekrytointia kun ilmoittaa julkisesti olevansa koripalloseura jossa voi harrastaa koripalloa. En itse ainakaan ole kuullut että Graham ja Drive olisivat käyneet hongan treeneissä megafoneilla varustautuneena värväämässä? Tai soitelleet ihan randomisti junnuille selvitettyään ensin heidän numeronsa, että tulet nyt tänne pelaamaan ja et kerro mitään äitille tai isälle tai valkulle...Jos tästä agressiivisesta rekrystä ja painostuksesta tai katteettomista lupauksista olisi näyttöä, olisimme varmasti asiasta jo kuulleet ja liitto olisi sanktioita langettanut?
Tätä itsekin tarkoitin, mutta kun ilman mitään todisteita väitetään, että Drive voittaa, kun on rekrynnyt pelaajat (Don joku). Itsekään en usko että Drivessa edes tarvetta tällaiseen, aikamoinen vetovoima näyttää olleen. Käsittääkseni viime kaudellakin HBA:n parhaat pelaajat treenasivat mieluummin silloisen OBAn kanssa, vaikka pelasivat HBA:n pelejä.
 
Viestejä
4
Driven pelaajia ja justice ilmeisesti taas New yorkissa… Ihmettelen millä varoilla he matkustavat vai onkohan taas kolmannen osapuolen kautta ostetut.
 
Viestejä
22
Mutta edelleen viittaat ja jätät ilmaan sellaisen kuvan että Drive ei voi vaan puhtaasti olla parempi vaan siinä olisi jotain mätää ja manipulointia ja edelleen kaivelee se sm-karsinta johon Drivella osaa ja arpaa miten joukkueet oli sijoiteltu ja ei taida tiimalasissa hiekka riittää mihinkää parantamiseen seuraavaan kohtaamiseen Topon osalta.
Eli siis Drive Red pelasi karsinnat samalla kokoonpanolla, kuin nyt sarjassa...?
 
Viestejä
1 101
Jos sai joka seurasta parhaan pelaajan, niin miten se voi olla mahdollista? Vaikka lupaisi mitä, niin kyllä tuollaisten täysi-ikäisten nyt hieman pitää itsekin ymmärtää, että mikä voi olla mahdollista jne.. Jos taas parhaat pelaajat halusivat itse muodostaa Golden State Warriorssin niin so be it.

Ja lisäksi jos nyt on GSW niin kyllä silläkin on suuri merkitys mitä siellä treeneissä tehdään, muuten kuihtuu pelitaidot muutamassa vuodessa, tai siis muut menevät ohitse, jotka kunnon valmennuksessa ovat. Sellaisen kuvan olen saanut, että Justice on erittäin vaativa, ja niin pitää ollakin jos ihan huipulle pelaajat mielivät. Ylilyöntejä ei tietysti saa olla

Edelleenkin: Jos on täysi-ikäinen, niin pitää itse olla jo sen verran järkeä, että vaikka joku sanoisi: "tule tänne niin pääset NBA:han, että ei sen perusteella tee päätöstä minne muuttaa asumaan ja pelaamaan?
Ja jos on alaikäinen, niin kait vanhemmat "hieman" pystyvät vaikuttamaan siirtyykö Tampereelta asumaan Helsinkiin ihan tuosta vain..

Näin ollen, jos pelaajat itse halusivat perustaa dream teamin Helsinkiin, ja vanhemmat kustantavat sen, niin sillehän ei kukaan mitään voi, eikä pidäkkään voida.. Eivät pelaajat ole kenenkään omaisuutta.

Lisäksi jos katsoo JBA:n tai HBA:n rostereita, niin ei niissäkään yhtään "omaa" kasvattia ole.. Tietenkään.. Joten ei voi olla Drivessakaan.. Miksi noita ei sitten syytetä enempää pelaajien rekrytoinneista? Miksi nuo tekisivät jotenkin parempaa suomikorikselle?
Voi olla, että opiskelu ja koripallo (ehkä?) noissa onnistuu paremmin, mutta faktaa ei ole.. En tiedä onko Drivessä esim aamutreenejä / olisiko joku syy, että esim amiksesta tai lukiosta ei saisi aamutuntia vapaaksi, jos sen hoitaa jollain muulla tavalla takaisin tms..

Se ainakin on varmaa (tai jos siis näitä matkoja ja pelejä on ollut, en tiedä asiasta muutakuin täältä lukemani), että "alkuperäiset seurat" tai JBA ja HBA eivät ainakaan olisi osallistuneet jenkeissä turnauksiin tai pelanneet Viron tms maajoukkueita vastaan, joten ainakin niiltä osin Drive on antanut mahdollisuuden antaa näyttöjä ulkomaille.
 
Viestejä
896
Ainakin HBA on useasti osallistunut johonkin turnauksiin niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Ja voittivathan Märskyn tytöt jonkun koulujen "maailman mestaruudenkin" takavuosina. Että ei se nyt ihan varmaa ole, että myiden kuin Driven riveissä ei pääse yhtään kansainvälisiä pelejä pelaamaan... Ja jos EYBL lasketaan, niin aika moni "alkuperäinen seura" on sitä kautta tarjonnut kv pelejä pelaajilleen, ja tarjoaa tälläkin kaudella.
 
Viestejä
1
Drive red 33p häviö Puhulle…
Kyllä. He hävisivät 33pistettä. Puhun entinen pelaaja, Aldrian Manalo pelaa 2 vuotta vanhemmissa ja johtaa sarjaa pisteissä… Suurin osa drive redin pelaajista on joko nuoria, pelannut roska minuutteja tai pelannut eteläisen alueen 1-3 divaria. On upeaa nähdä, että pojat taistelevat jotenkin sarjassa ja kehittyvät. Seurasin tilastoja ja vaikka peli päättyi 33pisteen tappioon, Drive kamppaili loistavasti. Tänä red vuonna joukkue voi olla huono, eikä joukkueen tarkoitus olekaan voittaa mestaruutta, mutta yksittäisiä pelaajia kehittyy!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös