Koripallo.com

Naisten 1. divisioona 2023-2024

Viestejä
14
Valmistautuminen seuraavaan kauteen alkanut / alkamassa eri seuroissa. Mitä luvassa syksylle?
 
Viestejä
1 115
Toivon, että tästä sarjasta tulisi ensi kaudella aito nousijaehdokas naisten korisliigaan.
Kun vielä saataisiin nämä liiga-X voitti divari-Y:n -pelit karsittua mutta tuskin mikään muuttuu tälläkään kaudella.
Liitto kun ei ole puuttunut asiaan parina viime vuotenakaan, joten tämä on ymmärrettävä, että seurat eivät halua tähän muutosta.
 
Viestejä
152
Toivottavasti HyPo tai BC Nokia saisi hyvät kokoonpanot ja taistelisivat finaalissa divarin voitosta ja nousisi liigaan. Liiga kaipaa jotakin uutta. Kummallakin joukkueella nuoria pelaajia, saavatko muutaman kokeneemman pelaajan kokoonpanoon. HyPo:lla valmentaja pystyy viemään joukkueensa eteenpäin, Nokialla iso kysymys kestääkö valmentajan hermot taistelua loppuun asti.
Toisaalta nähdäänkö Tuukkanen x 2 naisten divarissa, silloin ToPo:lla saattaa olla kova joukkue.
Nähdäänkö divarissa pitkästä aikaa ulkomaalaisvahvistuksia?olisiko se oikea vastaus näille kakkosjoukkeille??? Vai onko se ainoa oikea keino
 
Viestejä
1 115
Helsingin Namikan poisjäänti 1 divarista on surkeaa, pitää itseään suurseurana mutta on onnistunut hukkaamaan johonkin pelaajat. Aiempina vuosina 19 pelaajaa sm19-joukkueessa ja 26 pelaajaa sm17-joukkueessa. Mm. Tuomi, Erlund, Arial, Luukkanen vaihtaneen muualle mutta sittenkin. Namikan divarin viime vuosi oli kyllä aika taaperrusta, ensi lähti aikuispelaajat, sitten pelaajat ja lopuksi valmentaja.
Miten tuossa noin kävi?
 
Viestejä
283
HNMKY:n sivuilla poisjääntiä perusteltiin toukokuun uutisessa:


Helsingin NMKY ei hae naisten I-divisioonan sarjalisenssiä ensi kaudelle​


17.05.2023
Helsingin NMKY:n naisten I-divarijoukkueen ylläpitäminen nykyisellä toiminnalla ja taloudellisella rakenteella on haastavaa, mistä johtuen resurssit ohjataan entistä vahvemmin junioritoimintaan.
 
Viestejä
335
Valtakunnallisen divarin toiminnan organisointi on vaikeaa varmaan melkein kaikille seuroille. Kausi tulee aina maksamaan muutaman kymppitonnin. Pelaajat eivät kuitenkaan ole juniori-ikäisiä, joten heiltä on aika hankala pyytää kausimaksua. Toiminnan rahoittaminen pitää onnistua koko lailla yhteistyökumppanien avulla. Toisaalta divarien näkyvyys on aika lähellä nollaa, joten ei siinä ole kauheasti tuotetta mitä kumppanille myydä. Eli jos ei löydy "rakkaudesta lajiin" sponsseja, niin vaikeaa on. Toki aina voi yrittää maksattaa naisten tai miesten joukkueiden pelejä juniorijoukkueiden kausimaksuista, mutta aika moni seura on kompastellut tuohon ansaan.
 
Viestejä
1 115
HNMKY:n sivuilla poisjääntiä perusteltiin toukokuun uutisessa:

Suora lainaus
Tyttöpelaajien harrastajamäärien kasvun kautta toivon, että tulevaisuudessa Helsingin NMKY palaa naisten I-divisioonaan (HP)
eli että pelaajat loppuivat vai että kasvu toisi lisää rahaa? Miesten puolelle raha riittää?
Aikoinaan kyselin seuran edarien talouspohjaa mutta siihen ei koskaan vastattu muuten kuin että näin tehdään muissakin seuroissa.
 
Viestejä
152
Onko muiden joukkueiden kokoonpanosta jotakin tietoa?
Nähdäänkö Tuukkanen x 2 ToPossa vai vieläkö toinen pelaa liigassa? HyPolla taitaa runko pysyä? Mihin HNMKY:n pelaajat siirtyy? Mikä on PuHu: tilanne? Onko tietoa Helmen valmentajasta? Nokian suunnassa ollut todella hiljaista,mennäänkö siellä junnujoukkueella vai? Catz on ollut hyvässä vauhdissa, huhujen mukaan lisää vahvistuksia tulossa...
 
Viestejä
529
Mikäs tilanne korihaiden joukkueella?

Lisenssi divariin myönnettiin ja ilmeisesti kausi pystytään kattamaan yhteistyökumppaneiden tuella.

Onko pelaajia? Mennäänkö samoilla kuin alueellisessa? Moni naisista kuitenki siinä iässä, että opiskelut ja luonnollisesti paikkakunnan vaihto ajankohtaista?

Onko alueella naispelaajia divaritasolle? Raumalla perinteet feran toimesta kunnossa, mutta onko enää pelinaisia? Turkukin jatkanee divarissa, joten sieltäkään ei apuja tulossa? Kävikö avoimissa muita kuin jo ringissä pyörineitä?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös