Koripallo.com

Naisten divari 2018-19

Viestejä
747
Otetaanpa sitten yhteenveto divarikaudesta 2018-19.

Naisten ykkösdivisioona oli kaudella 2018-19 etenkin runkosarjan osalta poikkeuksellisen mielenkiintoinen ja jännittävä. Sekä viimeistä pudotuspelipaikkaa että toista putoajaa ratkottiin vielä viimeisellä sarjakierroksella. Kataja Basketin päätös taistella sarjapaikasta kahden ulkomaalaisvahvistuksen voimin toi kevään peleihin poikkeuksellista sähinää. Sarja oli hyvällä tavalla tasainen ja monet ottelut olivat ennakkoon täysin avoimia. Plussana myös se, että uusia pelaajia nousi esiin naisten sarjoissa. Katsojamäärien osalta menee erityinen kiitos Lappeenrantaan ja Äänekoskelle, joissa katsojakeskiarvo oli sadan paremmalla puolella!

Miinuspuolelle jäi kokoonpanojen holtiton vaihtelu. Etenkin suurseurat peluuttivat peleissä milloin ketäkin. Tämä konkretisoitui ikävällä tavalla pudotuspeleissä. Sarjaa seuraavalle yleisölle tehtiin selväksi että tässä sarjassa kyse ei ole varsinaisesti kilpailu-urheilusta jossa pyritään voittoon parhaalla joukkueella. Kentälle laitettiin pelaajia joilla sattui olemaan sopiva päivä pelin pelaamiseen. Ymmärrän tilanteen yksilöiden kannalta mutta en joukkuekilpaurheilun kannalta. Minun mielestäni naisten divari on kilpasarja.

1. Honka
Runkosarjan voitto ja finaalin voitto ei jätä kysymysmerkkejä parhaasta joukkueesta. Vahva kausi, hyvää pelaamista. Runkosarjan yli 80 pistettä / peli on poikkeuksellinen saldo. Sarjavoiton vastapainoksi Hongalla oli koko sarjan alhaisin katsojamäärä. Vuosituhannen vaihteen tuntumassa syntyneet, oman pelaajatuotannon pelurit osoittivat kauden aikana olevansa kovia tekijöitä divarissa, joiltain osin jopa naisten liigassa. Huomionarvoista on, että yksikään pelaaja ei pelannut kauden kaikkia otteluita. 03-syntyneen Henna Sandvikin läpimurto naisten sarjoihin ansaitsee erityismaininnan.

2. Capitals
Hieman haparoiden kauden aloittanut Capitals nousi materiaalinsa edellyttämällä tasolle ja pelasi vauhdikasta ja voitokasta palloa. Korin lähellä löytyi voimaa kiitettävästi, kaaren takaa tulivoimaa ehkä hieman vähemmän kuin kuviteltiin. Useampi aikuisikäinen pelaaja pelasi hyvän kauden. Kamppailutilanteissa dominoinut Emmi Järn oli sarjan paras sisäpelaaja. Monissa eri seuroissa kiertänyt Yasmine Blomfelt pelasi parhaan kautensa. Finaalisarja kokoonpanoheikennyksineen jätti vähän laimean maun kauden päätteeksi, mutta ymmärrettävästi u19-peleihin haluttiin panostaa.

3. Ringside
Runkosarjassa toiseksi tullut yhdistelmäjoukkue yhdisteli hienosti kokemusta ja nuoruutta. Vaikka joukkueen nimilista ei ollut kaikkein kovimmasta päästä, valmennusryhmä Syrjäsen ja Mooren johdolla sai Ringsiden pelaamaan terävästi ja fiksusti. Kuitenkin tiukoissa paikoissa pelinrakentaminen muuttui yksinyrittämiseksi, mikä suisti joukkueen ulos finaalista. Laura Vatanen pelasi taas kerran vahvan kauden ja nuorista mm Maija Kuisma ja Emerita Mashaire löivät läpi aikuisten peleissä.
Jos tekeminen jatkuu samalla tasolla, nähdään Ringside pian liigassa.

4. Turun Riento
Vaihtelevan kauden pelannut Varsinais-Suomen ylpeys oli parhaimmillaan superkova, heikoimmillaan epävarma ja haparoiva. Loukkaantumiset sotkivat kautta ja jotkut pelaajista tahkosivat useampaa sarjaa. Kaudessa oli paljon hyvää: Aada Pekkalainen kamppailee sarjan parhaan pelaajan tittelistä ja nuoret kehittyivät silmin nähden. Turkulaisten valmennus on ilmiselvästi hyvissä käsissä, Nina Kalmin kädenjälkeä täytyy kehua vuolaasti. Mutta miten tästä eteenpäin? Kohti liigaa?

5. BC Nokia
Suosikkina kauteen lähtenyt BC Nokia hamusi ylös liigaan vahvalla divariryhmällä. Nousuhaaveet karahtivat valitettaviin loukkaantumisiin, niitä tuli aivan liikaa yhteen kauteen. Yksikään pelaaja ei pystynyt pelaamaan kaikkia 18 ottelua. Joukkue ei myöskään pystynyt antamaan pelillisesti aina parasta itsestään. Puolustus rakoili oudosti ja korinteko jäi välillä Tuulia Timon varaan. Kahta sarjaa urakoinut Timo oli tälläkin kaudella divarin suurimpia tähtiä. Huikeimmillaan hän kantoi koko joukkuetta hartioillaan. Mutta ei siitä mihinkään pääse: BC Nokia oli kauden pettymys.

6. HNMKY
Kabinetin kautta sarjaan tullut Namika kamppaili hieman yllättäen pudotuspelipaikasta. Pelillisesti tekeminen oli hämmentävän vaihtelevaa. Stadilaiset voittivat Ringsiden kahdesti mutta hävisivät Catz Kakkoselle ja olivat pahoissa vaikeuksissa Äänekoskella. Kokoonpanossa nähtiin reipasta kierrätystä mikä sekoitti omalta osaltaan peliä. Edellisvuoden u19-mestareista useampi pelaaja nousi kiitettävästi naisten pelien tasolle. 03-syntynyt Kati Ollilainen pelasi huikean tulokaskauden ja ihastutti katsojia eri puolilla maata.

7. Pyrintö
Voimakkaasti uudistunut tamperelaisjoukkue pelasi odotusten mukaisen kauden. Se jäi parhaiden joukkueiden varjoon mutta oli askeleen tai kaksi edellä häntäpäätä. Monen muun joukkueen tavoin Pyrinnön kokoonpano vaihteli erittäin paljon, osittain loukkaantumisten takia. Levypallopeli muodostui joukkueen kantavaksi voimaksi, kiitos Evi Sipilän ja Liisa Taposen. Pirkanmaan punaisten kausi oli ehkä hieman hajuton ja mauton. Odotamme seuraavaa kautta.

8. Kataja Basket
Sarjan väriläiskä jonka ulkomaalaishankinnat saivat parrat pärisemään pitkin Suomen niemiä. Kun Katajan kotimaiset kärkipelaajat olivat osittain sivussa, jouduttiin turvautumaan kahteen amerikkalaisvahvistukseen - ja vielä varsin myöhään, kevätkauden alkupuolella. Heistä Candice Warthen oli sarjan kevätkauden paras ja arvokkain pelaaja. Etenkin hänen panoksensa ansiosta joensuulaiset tekivät satumaisen nousun sarjataulukossa. Divarin rohkein koripalloteko -palkinto menee Karjalan kunnaille.

9. Catz Kakkone
Kohtuullisen hyvän kauden pelannut sarjanousija tuli yllätetyksi viime metreillä kun Kataja kolisteli ohituskaistaa pitkin amerikanraudalla. Omiin kasvatteihin nojannut Catz olisi monien mielestä ansainnut sarjapaikan ensi kaudeksi ja kenties sen tulee sen myös saamaan kabinetin kautta. Mikäli Kakkone nähdään jatkossa divarissa, tarvitaan lisäapua kolmen pisteen kaaren taakse. 21% heittotarkkuus kaaren takaa ei kerta kaikkiaan riitä. Asiallisen kauden pelannut Johanna Timperi nousi kissojen kantavaksi voimaksi.

10. Huima
Naisten liigasta edelliskaudella pudonnut Huima lähti divariin suht vaatimattomalla materiaalilla joka ei olisi kaivannut yhtään loukkaantumisia. Kun niiltä ei vältytty, oli luvassa raskas kausi ilman voittoja. Huimalle toivotamme hyvää tulevaisuutta sekä innokasta panostusta junioritoimintaan. Keski-Suomen naiskoripallo kaipaa nyt nostetta. Tuleeko sitä Jyväskylän vai Äänekosken suunnalta, aika näyttää.
 
Viestejä
824
Kiitos tästä yhteenvedosta. Selvästi olet seurannut sarjaa läheltä ja näkemystä löytyy. Eikä oikein mistään kohdasta tarvitse olla edes eri mieltä.
 
Viestejä
747
Naisten divarikeskustelun loppuun vielä tulokset N1D-nousukarsinnoista.

1. Sykki
2. EBT II
3. Forssa
4. Vaasan Salama

Ja kertaus siitä miten ratkotaan sarjapaikat kaudelle 2019/20

NAISTEN I-DIVISIOONAN RANKINGJÄRJESTYS
1. Naisten I-divisioonan finaalin voittaja
2. Naisten Korisliigan 10.
3. Naisten I-divisioonan finaalin häviäjä
4. Naisten I-divisioonan runkosarjan 1.
5. Naisten I-divisioonan runkosarjan 2.
6. Naisten I-divisioonan runkosarjan 3.
7. Naisten I-divisioonan runkosarjan 4.
8. Naisten I-divisioonan runkosarjan 5.
9. Naisten I-divisioonan runkosarjan 6.
10. Naisten I-divisioonan runkosarjan 7.
11. Naisten I-divisioonan runkosarjan 8.
12. Naisten I-divisioonan karsintojen 1.
13. Villikorttiranking 1.
14. Naisten I-divisioonan runkosarjan 9.
15. Naisten I-divisioonan runkosarjan 10.
16. Naisten I-divisioonan karsintojen 2.
17. Naisten I-divisioonan karsintojen 3.
18. Naisten I-divisioonan karsintojen 4.
 

MK1

Viestejä
72
eikö Moore siirtynyt muualle valmentamaan? jos hänen tilalle etsitään valmentaja
Westside - Espoon kaksi koripallon suurseuraa EBT ja LePy laajentavat yhteistyötään. Yhteistyöjoukkue Westside pelaa kaudella 2019-2020 miesten 1B –divisioonassa. Joukkueen valmentajaksi Nigel Moore.

Voi hyvinkin olla, että se on niin.
 
Viestejä
188
4. Turun Riento
Vaihtelevan kauden pelannut Varsinais-Suomen ylpeys oli parhaimmillaan superkova, heikoimmillaan epävarma ja haparoiva. Kaudessa oli paljon hyvää: Aada Pekkalainen kamppailee sarjan parhaan pelaajan tittelistä ja nuoret kehittyivät silmin nähden. Mutta miten tästä eteenpäin? Kohti liigaa?
Yleensä erittäin hyvin Turun koripalloasioista perillä olevan lähteen mukaan Riennossa tapahtuu pelaajarintamalla paljon. Naisten divarijoukkueesta n. puolet pelaajista ovat joko lähdössä seurasta tai lopettamassa. Aada Pekkalaisen mahdollinen ja todennäköinen siirtyminen korisliigaan on hyvä uutinen. Vaikka pelaajakatoon on monia syitä, niin taustalla vaikuttaa voimakkaasti myös selvä epäluottamus nykyiseen päävalmentajaan. Tätä taustaa vasten, puheenavaajan "kohti liigaa?" kysymys saa kieltävän vastauksen. Ja tässä on myös vastaus siihen, miksi esitys oli viime kaudella niin ailahteleva.

Mikäli joukkue ei saa muutamaa merkittävää vahvistusta, niin taival divarissakin voi olla aika kivikkoinen tulevalla kaudella. Kun tähän lisää sen, että kato käy samalla tavalla A-tytöissä, niin kuoppa syvenee.

Kaiken kaikkiaan ikävä tilanne, varsinkin kun Turussa ei ole toista joukkuetta naisten valtakunnallisissa sarjoissa.
 
Viestejä
1 386
Yleensä erittäin hyvin Turun koripalloasioista perillä olevan lähteen mukaan Riennossa tapahtuu pelaajarintamalla paljon. Naisten divarijoukkueesta n. puolet pelaajista ovat joko lähdössä seurasta tai lopettamassa. Aada Pekkalaisen mahdollinen ja todennäköinen siirtyminen korisliigaan on hyvä uutinen. Vaikka pelaajakatoon on monia syitä, niin taustalla vaikuttaa voimakkaasti myös selvä epäluottamus nykyiseen päävalmentajaan. Tätä taustaa vasten, puheenavaajan "kohti liigaa?" kysymys saa kieltävän vastauksen. Ja tässä on myös vastaus siihen, miksi esitys oli viime kaudella niin ailahteleva.

Mikäli joukkue ei saa muutamaa merkittävää vahvistusta, niin taival divarissakin voi olla aika kivikkoinen tulevalla kaudella. Kun tähän lisää sen, että kato käy samalla tavalla A-tytöissä, niin kuoppa syvenee.

Kaiken kaikkiaan ikävä tilanne, varsinkin kun Turussa ei ole toista joukkuetta naisten valtakunnallisissa sarjoissa.
Pääkaupunkiseudun kahdella seuralla Lepy ja Puhu on ollut Ringside-yhteistyö (arviolta yhteensä noin 500 nais-/tyttölisenssipelaajaa). Olisiko joku Riennon ja Uran yhteistyö mahdollinen (arviolta yhteensä noin 200 nais-/tyttölisenssipelaajaa).
 
Viestejä
747
Yleensä erittäin hyvin Turun koripalloasioista perillä olevan lähteen mukaan Riennossa tapahtuu pelaajarintamalla paljon. Naisten divarijoukkueesta n. puolet pelaajista ovat joko lähdössä seurasta tai lopettamassa. Aada Pekkalaisen mahdollinen ja todennäköinen siirtyminen korisliigaan on hyvä uutinen. Vaikka pelaajakatoon on monia syitä, niin taustalla vaikuttaa voimakkaasti myös selvä epäluottamus nykyiseen päävalmentajaan. Tätä taustaa vasten, puheenavaajan "kohti liigaa?" kysymys saa kieltävän vastauksen. Ja tässä on myös vastaus siihen, miksi esitys oli viime kaudella niin ailahteleva.

Mikäli joukkue ei saa muutamaa merkittävää vahvistusta, niin taival divarissakin voi olla aika kivikkoinen tulevalla kaudella. Kun tähän lisää sen, että kato käy samalla tavalla A-tytöissä, niin kuoppa syvenee.

Kaiken kaikkiaan ikävä tilanne, varsinkin kun Turussa ei ole toista joukkuetta naisten valtakunnallisissa sarjoissa.
Onpa ikävä kuulla. Ulkopuolelta katsottuna nykyisen päävalmentajan työ on ollut erittäin onnistunutta kun arviointikriteerinä käytetään nuorten pelaajien kehittymistä koripalloilijoina. Turusta on noussut hieno joukko nuoria urheilullisia ja taitavia pelaajia viime kausina.
 
Viestejä
11
Viime kausi oli Riennossa erittäin raskas henkisesti. Sekä pelaajille ( edustus, A, 17 v) että valmennukselle.

Riennossa on toki harjoiteltu hyvin usean vuoden ajan ja pelaajat ovat kehittyneet. Mutta nyt näyttää siltä että sekä valmennus että pelaajat tarvitsevat uutta happea. Ei toki kaikki, mutta iso osa. Ja koska päävalmentaja jatkaa vielä vuoden, niin pelaajista moni vaihtaa maisemaa, jotta saavat happea ja voivat hengittää vapaasti.

Ura ja Riento tuskin kovin helposti päätyvät yhteistyöhön - sääli sillä Turussa olisi paikka ja tilaisuus korisliigajoukkueelle. Nyt voi käydä jopa niin, että divaripaikkakin on ensi kaudella vaarassa.
 
Viestejä
1 386
Tämä on todella huono uutinen suomalaiselle naiskoripallolle. Lepy Espoo on tärkeä suomikoriksen tukipilari! Mikäli naisten divaripaikka jää Puhu Vantaalle niin silloin Lepyn ylin sarjapaikka taitaa olla alueellisessa nelosdivarissa. Lepyn lahjakkaat tyttöjunnut jäävät ilman kunnollista omaa edustusjoukkuetta naisten sarjoissa.

Suomessa on arviolta noin 15kpl seuroja, joilla on tyttölisenssipelaajia yli sata. Lepyllä niitä on peräti yli 200kpl.
 
Viestejä
747
No voi sun peräpukama. Edustusjoukkuetoiminta oli saatu hyvään lentoon ja Ringside yhdisteli naisten divarissa mallikkaasti kokeneempia pelaajia ja junnuja. U19 SM-sarjassa joukkue nappasi pronssia.

Mitähän tässä tapahtui? Joukkueelle nimettiin uusi jossain määrin kokematon päävalmentaja ... Syrjänen ja Kuusi vetivät osan pelaajista mukanaan Torppaan... Pelaajia ei ole tarpeeksi ...???

Toivotaan PuHun ja LePyn naisten ja tyttöjen korikselle hyvää jatkoa, millä sarjatasoilla ne nyt sitten jatkuvatkin. Maanantaina kuulemme varmaankin lisää kun sarjalisenssit julkistetaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös