Koripallo.com

Naisten divari 2021-2022

Viestejä
3 156
Eikös Nokialla juuri tänä vuonna kesken kauden tehty päätös että naisten joukkue koostuu jatkossa omista juniori pelaajista?
Siitä voisi päätellä että Forssan "liigapelaajia" Tuulian johdolla ei olla tuomassa Nokialle...

Tästä täälläkin kirjoiteltiin:
Nuorten oikeuksien puolesta on hyvä puhua. Keskustella kannattaisi esim siitä onko tuo nykyinen U24 se raja jolla nuoret määritellään. Varsinkin naisten puolella tuo ikäraja on oikeasti aika korkealla.
 
Viestejä
7
Nokian nuori joukkue taisteli hienosti, joukkue ei antanut periksi missään vaiheessa. Joukkueen kokoonpanoa kun katsoa, pelaajat pääsääntöisesto 03/04 syntyneitä, aikuispelaaja 22 / 23 v. Armotonta taistelua, rohkeita ratkaisuja. Tällä joukkueella voisi olla tulevaisuutta. Valmennus vaihtuu, tilalle liigakokemusta omaava valmentaja. Jatkaako kaikki pelaajat???
Minusta BC Nokian 03- ja 04-ikäluokkien junioripelaajat kehittyivät upeasti kauden aikana ja ottivat hienosti tarjottua roolia. Kun edelliskauden kokoonpanosta poistui neljä avauksessa tai vahvasti rotaatiossa pelannutta aikuispelaajaa, oli tämän kauden finaaleissa pelaaminen keski-iältään 19-vuotiaalla joukkueella nähdäkseni erinomainen suoritus. Toki Timperin ja Järvisen johtajuudella kentällä ja kentän ulkopuolella oli varmasti iso merkityksensä, vaikka hekin ovat vielä nuoria pelaajia. Kevään takkuilun jälkeen HNMKY-peleissä ja toisessa finaalissa nähtiin joukkueelta jälleen hyviä otteita ja totuttua intensiteettiä, mutta ToPo oli vain tällä kertaa rutinoituneempi ja parempi.

Varsinaista vitospaikan pelaajaa ei Nokialla tällä kaudella ollut, ja se näkyi finaaleissakin Laura Tuukkasen näyttäessä osaamistaan. Hämmentävän hyvin Anni Kervinen Nokian finaalipelissä Tuukkasta vastaan kuitenkin urheilullisuudellaan suoriutui.

Olen samaa mieltä, että tässä porukassa oli potentiaalia. Mielenkiintoista on tosiaan seurata, minkälainen rosteri Nokialla nähdään ensi kaudella uuden valmennuksen johdettavana ja onko tälläkin palstalla huomiota herättänyt run-and-shoot-peli silloin historiaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
25
Hiljaista on ollut... HyPo otti askelen eteen päin ja palkasi päätoimisen ammattitaitoisen valmentajan. Siirtyykö joku pelaajista mukaan? Tämän myötä HyPo tulee olemaan ensi kaudella kärjessä, ja toivottavasti tavoittelee nousua.

Puhuttaret aloittaa viikon kuluttua. Huhujen mukaan valmentajan mukaan Hurme siirtymässä puhuttariin. Uutena kasvona tullaan näkee kasvattajaseuraan paluuta tekevä Ellen Järvinen.

Hnmky etsii edelleen joukkueelle valmentajan. Jatkaako aaltonen, kesänen ja lind.

BC nokia ei ole aleksin sopimusta julkaissut? tuliko parempi tarjous jostakin? Kun forssan pesti meni!!
 
Viestejä
426
Puhuttaret aloittaa viikon kuluttua. Huhujen mukaan valmentajan mukaan Hurme siirtymässä puhuttariin. Uutena kasvona tullaan näkee kasvattajaseuraan paluuta tekevä Ellen Järvinen.
Miksi Ellen siirtyisi divarissa joukkueesta toiseen jos tavoite on pelata tulevalla kaudella liigaa??

NU 26.04
"Jatkosta en tiedä varmuudella, mutta olen nyt valmiimpi liigaan kuin tänne tullessani. Pyrkimys on mennä eteenpäin ja siksi koen jääväni vähän paikalleen, jos vielä jatkan divarissa. Siksipä jos tarjoutuu hyvä paikka niin tartun varmaankin siihen. Nyt menen koris edellä eteenpäin, vaikka opiskelut ovatkin vielä kesken”, kertoo palloiluhallin yleisöä kahden kauden ajan ilahduttanut Ellen Järvinen. "
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
320
Naisten ensi kauden divarin osalta eletään nyt jännittäviä/ratkaisevia hetikä, kun jaossa ensi vuodelle on kaksi villiä korttia sarjaan.

Nähtäväksi jää miten koripalloliitto arvottaa hakijat.

Tehdäänkö naisten I-divarista vielä nykyistä enemmän liigan reservijoukkueiden sarja? Vai halutaanko siitä kehittää oikeasti kilpailullinen, valtakunnallinen sarja?

Tuleeko divariin joku uusi akatemiajoukkue Jyväskylän tapaan?

Jatkuuko keskittäminen pääkaupunkiseudulle vai laajennetaanko mieluummin vahvoille toimijoille muualla kuin Kehä III-sen sisällä?

Kysymyksiä on monta, hakemukset pitää laittaa sisään. Päätökset tulee - niin koska?

Joka tapauksessa koripalloliitossa on tarkan miettimisen ja arvovalinnan paikka.
 
Viestejä
103
Naisten ensi kauden divarin osalta eletään nyt jännittäviä/ratkaisevia hetikä, kun jaossa ensi vuodelle on kaksi villiä korttia sarjaan.
Puhuttaret lienee aika varma villin kortin saaja. Iso pääkaupunkiseutulainen junioriseura, vahvat panostukset valmennukseen...

Toinen onkin sitten kimurantimpi. Halukkaita seuroja on käsittääkseni ainakin PeKa ja Kristika. Jos Kotkassa on oikeasti tahtoa divarijoukkueelle, niin neljän peräkkäisen liigamestaruuden seuran akatemiajoukkueesta on vaikea kieltäytyä. Toisaalta kyllä suomalainen koris tarvitsee Turkuunkin vähintään naisten divarijoukkue kasaan.

Mielenkiinnolla odotetaan päätöksiä.
 
Viestejä
320
Toisaalta pääkaupunkiseudulta on jo nyt 6 seuraa (joista 4 kpl on liigajoukkuiden kakkos/farmijoukkueita)
Tampereen seudulta on 2 (joista toinen on liigajoukkueen kakkosjoukkue).
Turusta 1
Jyväskylästä 1
Hyvinkäältä (lähes pks) 1
Joensuusta 1 kpl.

Kyllä tuohon listaan sopisi mieluiten muita kuin liigajoukkueiden kakkosjoukkueita. Varsinkin kun ottaa huomioon sen, että kakkosjoukkueissa pelaa varmasti keskimäärin 4-6 liigapelaajaa, niin luulisi sillä kokoonpanolla nousevan vuodessa kakkosdivarista I-divariin ilman villejä korttejakin?

Jos vaihtoehdot ovat Puhu, TuNMKY ja Pekan kakkosjoukkue, niin luulisi tosissaan nais- ja tyttökorikseen panostamisen aloittaneen TuNMKYn olevan vahvoilla. Ja toivottavasti Turussa olisi sitten 2 divarijoukkuetta, joista toisella olisi sekä halu että resurssit nousta liigajoukkueeksi 2-3 vuoden tähtäimellä.

Se on sitten makuasia, että halutaanko lisäksi mukaan jo kuudes liigajoukkueen kakkosjoukkue (Peka) tai seitsemäs joukkue pääkaupunkiseudulta. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.
 
Viestejä
10
Olisiko siinä mitään ideaa, että divari jaettaisiin kahteen lohkoon; Toiseen lohkoon SM-sarjajoukkueiden kakkosjoukkueet ja toiseen muut?

Kakkosjoukkueet pelaisivat omasta mestaruudestaan vailla nousumahdollisuutta mestaruussarjaan. Vastaavasti toisen lohkon voittajalle tarjottaisiin mahdollisuutta nousuun ja mikäli se ei voittanutta joukkuetta kiinnostaisi, niin nousumahdollisuus siirtyisi toiseksi tulleelle seuralle.

Voisi kaikkinensa tehdä 1-divisioonan seuraamisesta mielenkiintoisempaa. Tulisi tasaisempia pelejä ja tarjoutuisi reilu mahdollisuus nousuun ylemmälle sarjaportaalle.
 
Viestejä
320
Jos nyt on jo ainakin 4 villin kortin hakijaa (TuNMKY, Puhu, Peka II, Äänekosken Huima) ja muitakin voi olla, niin eikö se kerro siitä, että tavoitteellista nais- ja tyttökoripalloa halutaan tehdä laajalla rintamalla?

Joku voisi kysyä, että miksi eivät hae sarjapaikkaa pelaamalla?
Ongelma on siinä, että liiton päätöksellä II-divarista ei tällä kaudella ollut mahdollista edes nousta.

Ja ykkösdivarista tai liigasta on lähes mahdoton pudota. Periaatteessa 1 putoaa molemmista sarjoista, mutta liigajoukkueiden "kakkosjoukkueet" käyvät suurin liiga-avuin pelaamassa I-divarin playoffit, niin liigasta ei putoa kukaan. Ja divaristakin putoaa vain yksi ellei sitten saa paikkaansa "takaisin" villillä kortilla (tällä kaudella se on Puhu).

Voiko näin suljettu sarjasysteemi millään tavalla palvella laajasti nais- ja tyttökoripallon kehittymistä?

Entä jos liigasta putoaisi aina 1 joukkue (se sarjan jumbo) ja tilalle nousisi paras halukas I-divarista.
Ja I-divarin toiseksi paras halukas karsisi liigan toiseksi viimeisen kanssa?
Ja jos I divarista putoaisi samalla tavalla 1 ja 2 kpl joutuisi karsimaan II-divarijoukkueiden kanssa.

Silloin villit kortit olisivat turhia ja historiaa.
Ja vaihtuvuus sarjoissa olisi pientä (vain yksi ylös ja alas) elleivät sitten nousua tavoittelevat voita karsinnoissa niitä ylempänä pelanneita, jolloin olisi mahdollista vähän isompaankin vaihtuvuuteen urheilullisin perustein.

Sarjasta voisi pudota pelaamalla ja sinne voisi nousta pelaamalla. Eikö ole aika "radikaali" ajatus? Miksi kukaan ei ole tätä koripalloliitossa keksinyt?

P.S. Jos Märskyn asema halutaan varmistaa niin tytöissä kuin pojissakin, niin voisi olla sellainen sääntö, että Märskyllä on molemmissa aina sarjapaikka (1 kpl) haluamallaan tasolla ja Märskyä ei koskaan lasketa putoavien tai nousijoiden listalle. Ei sen takia tarvitse koko sarjajärjestelmää pilata.
 
Viestejä
3
Lahti hakee myös villiä korttia. Miten Turussa voisi olla kaksi divarijoukkuetta kun on vissiin vaikeuksia saada yksi kasaan. Tosin ensi kaudella paremmat mahkut varmaankin on Namikalla.
 
Viestejä
1 268
Hyvä jos enemmän liigaseuroja hakee villiä korttia divariin. Kakkosesta ei voinut liiton päätöksen takia nousta divariin? Sen ymmärtänee kaiketi jos ei haluta liian kovia tason vaihteluita peleihin.
 
Viestejä
320
Nyt tämän viestiketjun mukaan Lahtikin hakee villiä korttia.

Jo vähintään 5 seuraa hakee villiä korttia sarjaan johon pelaamalla ei voi nousta.

Eikö kukaan muu näe tässä mitään kummallista tai väärää?

Puhutaan kuitenkin kansallisen kakkostason kilpaurheilusta.
 
Viestejä
2 223
Hyvä jos enemmän liigaseuroja hakee villiä korttia divariin. Kakkosesta ei voinut liiton päätöksen takia nousta divariin? Sen ymmärtänee kaiketi jos ei haluta liian kovia tason vaihteluita peleihin.
Minun mielestäni tämä villikorttimenettely tuhoaa suomalaisen koripallon. Paikkoja ei jaeta valtakunnallisiin sarjoihin kilpailullisin perustein. Korruptiolla vääristetään reilua kilpailua ja pönkitetään epäreilusti vallalla olevia seuroja. Järkevintä olisi kasvattaa suomalaista koripalloa antamalla myös muille seuroille reilu mahdollisuus. Suomalainen koripallo on tuhoutumassa koripallohovin kahmiessaan kaiken vallan itselleen. Ihmettelen pystyykö suomalaiset koripallopäättäjät enää katsomaan itseään peilistä?
 
Viestejä
320
Minun mielestäni tämä villikorttimenettely tuhoaa suomalaisen koripallon. Paikkoja ei jaeta valtakunnallisiin sarjoihin kilpailullisin perustein.
Täysin samaa mieltä.
Vielä kun tuohon lisätään se, että osa seuroista voi pelata "lähes samalla" joukkueella sekä liigaa että divaria, niin entistä kummallisemmaksi menee.
 
Viestejä
578
Täysin samaa mieltä.
Vielä kun tuohon lisätään se, että osa seuroista voi pelata "lähes samalla" joukkueella sekä liigaa että divaria, niin entistä kummallisemmaksi menee.
Eikös tämä ole nyt ihan selvä.
Halutaan menestyä ja kun pelaajia ei riitä kahteen kovaan, nliigaan ja Idivariin, joukkueeseen niin pelataan liigapelaajilla divarissa ja menestytään. Seurat käyttävät tätä kun liitto sen sallii.
Viime vuonna liitto sanoi muuttavansa sääntöjä niin ettei kevään 21 "liigatopo voittaa divarin" - farssi enää toistu.
Vaan miten kävikään?
 
Viestejä
2 223
Eikös tämä ole nyt ihan selvä.
Halutaan menestyä ja kun pelaajia ei riitä kahteen kovaan, nliigaan ja Idivariin, joukkueeseen niin pelataan liigapelaajilla divarissa ja menestytään. Seurat käyttävät tätä kun liitto sen sallii.
Viime vuonna liitto sanoi muuttavansa sääntöjä niin ettei kevään 21 "liigatopo voittaa divarin" - farssi enää toistu.
Vaan miten kävikään?
Ei ole selvä eikä ole oikein! Mitä tehdään, jos joku näistä isoista seuroista tekee konkurssin? Rakennetaanko taas uudestaan sellaista konkurssiautomaattia eli sarjapaikat säilyy vaikka seura hoitaisi taloutensa kuinka huonosti? Tässä käytännössä rakennetaan myös suljettua sarjaa, johon muut eivät voi nousta.
 
Viestejä
578
Ei ole selvä eikä ole oikein! Mitä tehdään, jos joku näistä isoista seuroista tekee konkurssin? Rakennetaanko taas uudestaan sellaista konkurssiautomaattia eli sarjapaikat säilyy vaikka seura hoitaisi taloutensa kuinka huonosti? Tässä käytännössä rakennetaan myös suljettua sarjaa, johon muut eivät voi nousta.
En sanonut että tämä on oikein vaan että näin voi sääntöjen mukaan tehdä.
Valittakaa asiasta liittoon.
Vuosi sitten otin tästä asiasta yhteyttä liittoon ja vastaus oli " sääntöjä muutetaan niin..." Ja kuinkas sitten kävikään.
 
Viestejä
578
Minun mielestäni tämä villikorttimenettely tuhoaa suomalaisen koripallon. Paikkoja ei jaeta valtakunnallisiin sarjoihin kilpailullisin perustein. Korruptiolla vääristetään reilua kilpailua ja pönkitetään epäreilusti vallalla olevia seuroja. Järkevintä olisi kasvattaa suomalaista koripalloa antamalla myös muille seuroille reilu mahdollisuus. Suomalainen koripallo on tuhoutumassa koripallohovin kahmiessaan kaiken vallan itselleen. Ihmettelen pystyykö suomalaiset koripallopäättäjät enää katsomaan itseään peilistä?
Ei välttämättä, riippuu miten ja millainen villikorttilainen hyväksytään. Vuosia sitten yhden pääkaupunkilaisseuran naiset putosivat ja kun joukkue nostettiin villikortilla seuraavana vuonna eivät olleet häntäpäässä vaan keskikastissa. Nousija ei välttämättä menesty aina noin hyvin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös