Jos nyt on jo ainakin 4 villin kortin hakijaa (TuNMKY, Puhu, Peka II, Äänekosken Huima) ja muitakin voi olla, niin eikö se kerro siitä, että tavoitteellista nais- ja tyttökoripalloa halutaan tehdä laajalla rintamalla?
Joku voisi kysyä, että miksi eivät hae sarjapaikkaa pelaamalla?
Ongelma on siinä, että liiton päätöksellä II-divarista ei tällä kaudella ollut mahdollista edes nousta.
Ja ykkösdivarista tai liigasta on lähes mahdoton pudota. Periaatteessa 1 putoaa molemmista sarjoista, mutta liigajoukkueiden "kakkosjoukkueet" käyvät suurin liiga-avuin pelaamassa I-divarin playoffit, niin liigasta ei putoa kukaan. Ja divaristakin putoaa vain yksi ellei sitten saa paikkaansa "takaisin" villillä kortilla (tällä kaudella se on Puhu).
Voiko näin suljettu sarjasysteemi millään tavalla palvella laajasti nais- ja tyttökoripallon kehittymistä?
Entä jos liigasta putoaisi aina 1 joukkue (se sarjan jumbo) ja tilalle nousisi paras halukas I-divarista.
Ja I-divarin toiseksi paras halukas karsisi liigan toiseksi viimeisen kanssa?
Ja jos I divarista putoaisi samalla tavalla 1 ja 2 kpl joutuisi karsimaan II-divarijoukkueiden kanssa.
Silloin villit kortit olisivat turhia ja historiaa.
Ja vaihtuvuus sarjoissa olisi pientä (vain yksi ylös ja alas) elleivät sitten nousua tavoittelevat voita karsinnoissa niitä ylempänä pelanneita, jolloin olisi mahdollista vähän isompaankin vaihtuvuuteen urheilullisin perustein.
Sarjasta voisi pudota pelaamalla ja sinne voisi nousta pelaamalla. Eikö ole aika "radikaali" ajatus? Miksi kukaan ei ole tätä koripalloliitossa keksinyt?
P.S. Jos Märskyn asema halutaan varmistaa niin tytöissä kuin pojissakin, niin voisi olla sellainen sääntö, että Märskyllä on molemmissa aina sarjapaikka (1 kpl) haluamallaan tasolla ja Märskyä ei koskaan lasketa putoavien tai nousijoiden listalle. Ei sen takia tarvitse koko sarjajärjestelmää pilata.