Koripallo.com

Naisten korisliiga 2018-2019

Viestejä
2 378
Onko tuosta HBA Märskyn valmentajavaihdoksesta uutisoitu jossain, kun en meinaa mitään löytää googlaamalla? Luulisi, että se olisi uutinen.
Onko valmentaja oikeasti vaihtunut vai tuurasiko kakkosvalmentaja koska päävalmentajalla oli esim maajoukkuekiireitä?
 
Viestejä
53
Onko valmentaja oikeasti vaihtunut vai tuurasiko kakkosvalmentaja koska päävalmentajalla oli esim maajoukkuekiireitä?
Katsoin just HyPo - HBA lehdistötilaisuuden ja siinä Mirka Dettmann kommentoi asiaa jotenkin tähän tyyliin: "This is an arrangement which has been made. I accept that...".
 
Viestejä
1 335
Onko joku erityinen syy näin salaperäiseen järjestelyyn?
Varusmiesjohtajille opetetaan, että johtaminen on 10% delegointia ja loput valvomista. Salminen on näemmä delegoinut vähäpätöisiä työtehtäviä alaisilleen. Vrt. HBA:n tilannetta esim. Topon valmennuskaksikon Klinga ja Pounds työnjakoon....
 
Viestejä
683
Onko joku erityinen syy näin salaperäiseen järjestelyyn?
Salminen itse sanoi Kouvolassa noin kuukausi sitten pelin jälkeisessä valmentajahaastattelussa että hän siirtyy HBA:n otteluvalmennuksesta sivuun koska hänen roolinsa on liian keskeinen ja näin saadaan jaettua valtaa (tai ainakin jotain tuon tapaista).

Ei siihen uutisena mikään media tarttunut, oli varmaan monien mielestä aika vähäpätöinen juttu.
 
Viestejä
2
Hiljaista on naisten korisliigan osalta kommentointi tällä hetkellä.
Peka on viimeaikaisten esitysten perusteella noussut odotetusti suurimmaksi mestari suosikiksi. Hypo tulee olemaan myös vahvasti mukana mestaruutta jaettaessa,miten muut.
Ebt pelannut vahvasti ,mihin rahkeet 2 jenkillä riittää?
Catz myös keväänmällä kova,kun terveystilanne parempi ja saa mahdollisen vahvistuksen mukaan.
Muut joukkueet ei näyttäisi pärjäävän tälle nelikolle?
 
Viestejä
683
Runkosarja alkaa olla pikapuoliin puolivälissä ja hyvältähän tämä näyttää tänä vuonna. Yksikään joukkue ei ole ajautunut heittopussin asemaan ja kärjessäkin on kivasti tungosta. Kofani summasi tärkeimpiä pointteja. Tässä vielä jokunen lisää:

Kauden pirtein: EBT on ollut selvästi kovempi kuin ennakkoon uskalsin toivoa. Kotimainen osasto on sarjan ehdotonta parhaimmistoa ja hyvät vahvistukset antavat tukevan pohjan puolustukselle ja hyökkäykselle. Voiko tällainen lento jatkua pudotuspeleissä?

Nimensä mukainen: Forssan Alku näytti lupaavalta alussa, mutta seisooko lopussa kiitos vai onko tämä lopun alku. Esitykset vaihtelevat pelottavalla tavalla ja pienetkin poissaolot vahingoittavat joukkuetta. On todella vaikeasti veikattava joukkue.

Ei alku vaan loppu: Torppa ei loistanut alussa mutta on parantanut peliään kauden edetessä kun rosteria viilattiin. Hanna Valkeinen on noussut koko ajan isompaan rooliin ja pelaa 31-vuotiaana uransa parasta palloa. Juuri nyt näyttää siltä että munkkalaisten kauden loppupuolisko tulee olemaan selvästi alkua parempi.

Nuoret sankarit: HBA:n kokoonpano vaihtelee valmennuspenkkiä myöten ja ainoastaan kaksi pelaajaa on pelannut kaikissa kymmenessä ottelussa. Vaihtopenkiltä on tulossa vielä kokonaan uutta voimaa joka vahvistaa märskyttäriä. Nuorta, lahjakasta meininkiä mutta paikoin sekavan tuntuista.

Riitääkö veto: Vimpelin osalta arvuutellaan riittääkö joukkueen veto kevääseen saakka. Kolmen amerikkalaisen voimin on nähty yksittäisiä hyviä voittoja, mutta materiaali on auttamatta kapea naisten ylimmälle tasolle. Tuulia Timo kiistatta pelaa hyvää vuotta kahdella sarjatasolla. Tällä hetkellä Veto on mielestäni putoamisuhan alla: Veto veks?
 
Viestejä
1 335
HBA vs Peka. Ennakkoasetelmat ovat jäätävät. HBA saapui paikalle kuin Rantapalloturnaukseen eikä Korisliigan otteluun. HBA:n alkulämppä oli kamalaa lepsuilua ja valmentajat surffaili netissä. Onko HBA:n kesäloma jo alkanut?
 
Viestejä
822
Näin pelin ja HBA piti PeKaa yllättävän tiukoilla, mutta PeKan rutiini riitti, melkein-WNBA-pelaajan johdolla, pitämään lukiolaisjoukkueen lopulta kuitenkin riittävän kaukana takana. Alkulämppää en nähnyt enkä ottelun alkua (joka oli kai HBA:n parasta peliä matsissa), mutta siitä huolimatta mielestäni HBA ei ollut pelissä mitenkään kesälomafiiliksissä, tai edes joululoma...
 
Viestejä
1 335
Näin pelin ja HBA piti PeKaa yllättävän tiukoilla, mutta PeKan rutiini riitti, melkein-WNBA-pelaajan johdolla, pitämään lukiolaisjoukkueen lopulta kuitenkin riittävän kaukana takana. Alkulämppää en nähnyt enkä ottelun alkua (joka oli kai HBA:n parasta peliä matsissa), mutta siitä huolimatta mielestäni HBA ei ollut pelissä mitenkään kesälomafiiliksissä, tai edes joululoma...
Linda-Lotta Lehtoranta jätti baananin syömättä ja palasi ensimmäisenä pelaajana pukuhuoneesta heittämään vapaaheittoja, jotka hän heitti sisään. Lämmittelyissä ohi heitetyt heitot ja syötöt kertovat huonosta asenteesta ja keskittymisestä. Minä suosittelisin HBA:lle alkulämmittelyjen tilastointia tai ainakin valmennuksen pitäisi seurata miten se sujuu....

Pekan valmennus ei myöskään kauhean tarkasti seurannut oman joukkueensa lämmittelyä, mutta se ei ollut tarpeellista, koska Pekan kokoonpano koostuu melkein-WNBA-pelaajista...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
822
Noin laajempana ilmiönä tuo alkulämmittelyn omatoimisuus välillä ihmetyttää. Joissakin joukkueissa valmentajat ovat katselemassa pelaajien perään lämpässä, toisissa ei. Omaan silmääni näyttää, että ensin mainituissa tapaa lämppä olla intensiivisempää ja siksi pelin alussa ollaan, ainakin joskus, vähän paremmin hereillä. Eilen en alkulämppää nähnyt. Pointtini olikin, että pelin alussa HBA taisi olla ihan hyvin mukana pelissä, alkulämmittelyn lepsuilusta huolimatta.
 
Viestejä
1 335
Pohdin tänään onko Korisliigassa jokainen yli 20% tarkkuudella kolmosia tehnyt ns. "heittäjä"? Voisiko joku tilastonikkari kertoa kannattaako noita kolmosia laittaa ilmaan esimerkiksi 20% tarkkuudella?

Kolmostaulukko:
Wallace 43kpl, 40%,
Brown 40kpl, 35%,
Vapamaa 35kpl, 34%,
L. Lehtoranta 32kpl, 47%,
Hodgins 26kpl, 35%,
Bejedi 26kpl, 28%,
R. Lehtoranta 25kpl, 42%,
Lepistö 22kpl, 43%,
McFarland 22kpl, 27%.

EDIT:
Miksi Brown, Vapamaa ja Wallace saavat keskimäärin lähes 10kpl kolmosyrityksiä ottelua kohti? Eikö puolustuksella ole vaihtoehtoina ottaa joko ajo tai kolmonen pois? Miksi valmentajat haluavat antaa tuon kolmikon heittää niitä kolmosia? Miksi Topo antoi Vapamaan heittää kolmosia 50% tarkkuudella (hän sai liian avoimia paikkoja)? Miksi valmentajat eivät käske puolustajia pakottamaan Brownia vasemmalle kädelle? Eikö pelaajat osaa itse sen verran lukea vastustajaa ja nähdä, että Brown käy kuumana kuin saunan lamppu ja savua tulee korvista, jos häntä nöyrytetään menemään vasemmalle kädelle, joka ei ole huono? Pointti on, että Brown ei oikein näyttäisi tykkäävän siitä...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
112
Ymmärrän hyvin, että sarjajohtajan toinen perättäinen tappio tuntuu katkeralta. Silti ihmettelen hieman Sopasen kommentteja. Oliko se piikki tuomareille, kun pääkäskijä toteaa HyPo:n hävinneen vapariviivalta ja jos kerran HyPo on kärsinyt loukkaantumisista, niin silloinhan lehtitietojen mukaan vastakkain oli kaksi loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta. Onhan sekin ennenkuulumatonta, että Tuukkasella on neljä virhettä
 
Viestejä
37
Catziltä lähdössä 30p/75 pinnasta, mikäköhän siellä on tapahtunut?? Jos loukkaantuminen, niin 3/6 pelaavasta pelaajasta loukkaantunut jo tässä vaiheessa kautta...eikö sinne joku purjehdusfysiikkakoutsi hankittu konsultoimaan juuri fysiikkaa? Ei taida lajit ihan kohdata...

Lähde: http://instagr.am/p/BrlN7Uvh1wL/
 
Viestejä
1 335
HBA pelaa parhaillaan EBT:tä vastaan ilman Kuieria. EBT on HBA:ta vahvempi korin alla. Dettmann on tavallista aktiivisempi ja ulkopuolisen silmin näyttää nyt johtavan joukkuettaan. HBA tekee kaikenlaisia pallonmenetyksiä: harhasyöttöjä, pallon kannattelua, askelia ja pallo on kuin saippua. Kaikesta huolimatta HBA pelaa kovaa ja taistelee...

EDIT:
Kolmannessa erässä HBA sai niukasti onnistumisia hyökkäyspäässä. Tämä näemmä johti energiatason laskuun puolustuksessa ja EBT alkoi voittamaan kaksinkamppailuja. Hyvä taistelu HBA:lta siitä huolimatta!

Saiko Aaltonen tekun sanottuaan "askelia"? Toivottavasti ei saanut sellaista noin pienestä rikkeestä... Minun mielestä koripallo ei ole "enkeleiden peli" vaikka vastustajan ja tuomareiden kunnioitus on tärkeää....
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
112
Katsellessani HBA:n pelaajan pitkään kestänyttä molempien kenkien nauhojen sitomista tuli mieleen, että alkaisivatkohan nauhat pysyä kiinni jos niiden sitominen olisi mahdollista vain vaihtopenkillä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös