Naisten korisliiga 2018-2019

Viestejä
372
Onko joku erityinen syy näin salaperäiseen järjestelyyn?
Salminen itse sanoi Kouvolassa noin kuukausi sitten pelin jälkeisessä valmentajahaastattelussa että hän siirtyy HBA:n otteluvalmennuksesta sivuun koska hänen roolinsa on liian keskeinen ja näin saadaan jaettua valtaa (tai ainakin jotain tuon tapaista).

Ei siihen uutisena mikään media tarttunut, oli varmaan monien mielestä aika vähäpätöinen juttu.
 
Hiljaista on naisten korisliigan osalta kommentointi tällä hetkellä.
Peka on viimeaikaisten esitysten perusteella noussut odotetusti suurimmaksi mestari suosikiksi. Hypo tulee olemaan myös vahvasti mukana mestaruutta jaettaessa,miten muut.
Ebt pelannut vahvasti ,mihin rahkeet 2 jenkillä riittää?
Catz myös keväänmällä kova,kun terveystilanne parempi ja saa mahdollisen vahvistuksen mukaan.
Muut joukkueet ei näyttäisi pärjäävän tälle nelikolle?
 
Runkosarja alkaa olla pikapuoliin puolivälissä ja hyvältähän tämä näyttää tänä vuonna. Yksikään joukkue ei ole ajautunut heittopussin asemaan ja kärjessäkin on kivasti tungosta. Kofani summasi tärkeimpiä pointteja. Tässä vielä jokunen lisää:

Kauden pirtein: EBT on ollut selvästi kovempi kuin ennakkoon uskalsin toivoa. Kotimainen osasto on sarjan ehdotonta parhaimmistoa ja hyvät vahvistukset antavat tukevan pohjan puolustukselle ja hyökkäykselle. Voiko tällainen lento jatkua pudotuspeleissä?

Nimensä mukainen: Forssan Alku näytti lupaavalta alussa, mutta seisooko lopussa kiitos vai onko tämä lopun alku. Esitykset vaihtelevat pelottavalla tavalla ja pienetkin poissaolot vahingoittavat joukkuetta. On todella vaikeasti veikattava joukkue.

Ei alku vaan loppu: Torppa ei loistanut alussa mutta on parantanut peliään kauden edetessä kun rosteria viilattiin. Hanna Valkeinen on noussut koko ajan isompaan rooliin ja pelaa 31-vuotiaana uransa parasta palloa. Juuri nyt näyttää siltä että munkkalaisten kauden loppupuolisko tulee olemaan selvästi alkua parempi.

Nuoret sankarit: HBA:n kokoonpano vaihtelee valmennuspenkkiä myöten ja ainoastaan kaksi pelaajaa on pelannut kaikissa kymmenessä ottelussa. Vaihtopenkiltä on tulossa vielä kokonaan uutta voimaa joka vahvistaa märskyttäriä. Nuorta, lahjakasta meininkiä mutta paikoin sekavan tuntuista.

Riitääkö veto: Vimpelin osalta arvuutellaan riittääkö joukkueen veto kevääseen saakka. Kolmen amerikkalaisen voimin on nähty yksittäisiä hyviä voittoja, mutta materiaali on auttamatta kapea naisten ylimmälle tasolle. Tuulia Timo kiistatta pelaa hyvää vuotta kahdella sarjatasolla. Tällä hetkellä Veto on mielestäni putoamisuhan alla: Veto veks?
 
HBA vs Peka. Ennakkoasetelmat ovat jäätävät. HBA saapui paikalle kuin Rantapalloturnaukseen eikä Korisliigan otteluun. HBA:n alkulämppä oli kamalaa lepsuilua ja valmentajat surffaili netissä. Onko HBA:n kesäloma jo alkanut?
 
Näin pelin ja HBA piti PeKaa yllättävän tiukoilla, mutta PeKan rutiini riitti, melkein-WNBA-pelaajan johdolla, pitämään lukiolaisjoukkueen lopulta kuitenkin riittävän kaukana takana. Alkulämppää en nähnyt enkä ottelun alkua (joka oli kai HBA:n parasta peliä matsissa), mutta siitä huolimatta mielestäni HBA ei ollut pelissä mitenkään kesälomafiiliksissä, tai edes joululoma...
 
Näin pelin ja HBA piti PeKaa yllättävän tiukoilla, mutta PeKan rutiini riitti, melkein-WNBA-pelaajan johdolla, pitämään lukiolaisjoukkueen lopulta kuitenkin riittävän kaukana takana. Alkulämppää en nähnyt enkä ottelun alkua (joka oli kai HBA:n parasta peliä matsissa), mutta siitä huolimatta mielestäni HBA ei ollut pelissä mitenkään kesälomafiiliksissä, tai edes joululoma...
Linda-Lotta Lehtoranta jätti baananin syömättä ja palasi ensimmäisenä pelaajana pukuhuoneesta heittämään vapaaheittoja, jotka hän heitti sisään. Lämmittelyissä ohi heitetyt heitot ja syötöt kertovat huonosta asenteesta ja keskittymisestä. Minä suosittelisin HBA:lle alkulämmittelyjen tilastointia tai ainakin valmennuksen pitäisi seurata miten se sujuu....

Pekan valmennus ei myöskään kauhean tarkasti seurannut oman joukkueensa lämmittelyä, mutta se ei ollut tarpeellista, koska Pekan kokoonpano koostuu melkein-WNBA-pelaajista...
 
Viimeksi muokattu:
Noin laajempana ilmiönä tuo alkulämmittelyn omatoimisuus välillä ihmetyttää. Joissakin joukkueissa valmentajat ovat katselemassa pelaajien perään lämpässä, toisissa ei. Omaan silmääni näyttää, että ensin mainituissa tapaa lämppä olla intensiivisempää ja siksi pelin alussa ollaan, ainakin joskus, vähän paremmin hereillä. Eilen en alkulämppää nähnyt. Pointtini olikin, että pelin alussa HBA taisi olla ihan hyvin mukana pelissä, alkulämmittelyn lepsuilusta huolimatta.
 
Pohdin tänään onko Korisliigassa jokainen yli 20% tarkkuudella kolmosia tehnyt ns. "heittäjä"? Voisiko joku tilastonikkari kertoa kannattaako noita kolmosia laittaa ilmaan esimerkiksi 20% tarkkuudella?

Kolmostaulukko:
Wallace 43kpl, 40%,
Brown 40kpl, 35%,
Vapamaa 35kpl, 34%,
L. Lehtoranta 32kpl, 47%,
Hodgins 26kpl, 35%,
Bejedi 26kpl, 28%,
R. Lehtoranta 25kpl, 42%,
Lepistö 22kpl, 43%,
McFarland 22kpl, 27%.

EDIT:
Miksi Brown, Vapamaa ja Wallace saavat keskimäärin lähes 10kpl kolmosyrityksiä ottelua kohti? Eikö puolustuksella ole vaihtoehtoina ottaa joko ajo tai kolmonen pois? Miksi valmentajat haluavat antaa tuon kolmikon heittää niitä kolmosia? Miksi Topo antoi Vapamaan heittää kolmosia 50% tarkkuudella (hän sai liian avoimia paikkoja)? Miksi valmentajat eivät käske puolustajia pakottamaan Brownia vasemmalle kädelle? Eikö pelaajat osaa itse sen verran lukea vastustajaa ja nähdä, että Brown käy kuumana kuin saunan lamppu ja savua tulee korvista, jos häntä nöyrytetään menemään vasemmalle kädelle, joka ei ole huono? Pointti on, että Brown ei oikein näyttäisi tykkäävän siitä...
 
Viimeksi muokattu:
Ymmärrän hyvin, että sarjajohtajan toinen perättäinen tappio tuntuu katkeralta. Silti ihmettelen hieman Sopasen kommentteja. Oliko se piikki tuomareille, kun pääkäskijä toteaa HyPo:n hävinneen vapariviivalta ja jos kerran HyPo on kärsinyt loukkaantumisista, niin silloinhan lehtitietojen mukaan vastakkain oli kaksi loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta. Onhan sekin ennenkuulumatonta, että Tuukkasella on neljä virhettä
 
Ylös