Koripallo.com

Naisten korisliiga 2020-2021

Viestejä
86
En tiedä millaista roolia Kouvottarien vahvistuksille on suunniteltu, mutta pisteiden valossa otteet eivät ainakaan toistaiseksi ole vakuuttaneet.

EBT-ottelussa joukkue kävi lähellä täydellistä sulamista (EBT kentällä kotimaisin voimin). Silloin Kuisman heitot kuitenkin upposivat suht mukavasti ja Taret voittivat lukemin 75-60.

Eilen PeKaa vastaan ei sitten ollutkaan mitään jakoa. Collierin pelitilanneheitot 2/13 ja Toeainan 6/20. Kun Kuismakin pisti vain 2/11 sisään, niin jalkoihin jäivät. Ricen, Järvikankaan ja Melton peli näytti välillä naurettavan helpolta.

Noh, harjoituspelit on harjoituspelejä. Toivottavasti kausi päästään aloittamaan ensi viikolla ja keväällä ratkotaan mestaruutta.

(PeKa ja Kouvottaret kohtaavat tällä viikolla vielä uudestaan. Jännityksellä odotan, millainen peli silloin nähdään.)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 024
Naisten korisliiga alkaa jo ensi viikolla joten tässä voisi heitellä veikkauksia sijoituksista ilmoille. Kenestä mestari? Ketkä kisaavat mitaleista? Kuka tippuu?

Omalta osaltani naputtelin jo tiiviin kausiennakon tekstin ensimmäisiä osasia kasaan. Postaan oman panokseni ennen kauden alkua,

Vahvistetut kokoonpanot ovat näköjään ilmestyneet tänä aamuna liiton sivuille. Päivitän tämän säikeen etusivun listauksen vastaamaan virallisia kokoonpanoja mahdollisimman pian.
 
Viestejä
411
Harjoituspeli HBA : ToPo (71:59) (15-14, 14-15, 25-7, 18:23)
Hyvät alkuminuutit HBA:lle, sitten ToPo sai pelistä kiinni. Loppu ensimmäisestä kympistä ja toinen kymppi tasaista menoa. Kolmannen kympin hyvällä puolustuksella ja onnistuneilla layupeilla HBA otti pesäeron munkkalaisiin. Viimeinen kymppi tasaista menoa. ToPon onnistujat Kuisma, Valkeinen ja Mäntynen, kukin 9p. ToPon pelaajista kaikki pisteillä. HBA:n kärki Aarnio 18p, Ukkonen 18p ja Ollilainen 16p.
 
Viestejä
537
Veikkaan 2.10.
1. Peli-Karhut
2. Forssan Alku
3. Honka
4. Kouvottaret
5. EBT
6. HBA
7. ToPo
8. Catz
9.Vimpeli
10. Pyrintö
 
Viestejä
843
Veikkaan 2.10. että jos kausi pelataan loppuunasti järjestys on
1. PeKa
2. Alku
3. Kouvottaret
4. Honka
5. ToPo
6. EBT
7. HBA
8. Vimpeli
9. Catz
10. Pyrintö
 
Viestejä
23
Kohta pelataan taas kotimaista koripalloa, sen kunniaksi laitetaanpa preseason Power ranking näkyville.


Ennakkosuosikki:

Peli-Karhut
PeKalla on jälleen kerran koossa erittäin vahva kokoonpano, tänä vuonna vielä ihastuttavasti täynnä kotimaisia korkean profiilin nimiä ja kovan tason roolipelaajia. Rice lienee tämän kauden MVP. Ainakin Kouvolassa palloa runnottiin vastuttamattomasti sisään, ja koko joukkue huokui itseluottamusta ja pelaamisen iloa. Runkosarjan voitosta voi syntyä kilpailua, jos PeKa tyytyy sille viime vuosina tyypilliseen runkosarjasurffailuun, mutta kova työ on haastajilla edessä.


Haastajat:

Forssan Alku
Alku on tehnyt ikään kuin uutta tulemista nyt muutaman vuoden, mutta toistaiseksi satsaukset eivät ole vielä realisoituneet menestykseen keväällä. Viime kaudella joukkue ei mielestäni yltänyt aivan sille tasolle mitä Forssassa uskallettiin odottaa. Nimiä joukkueessa on riittävästi, Lloyd ja Calloway ovat paljon vartijoina, heidän tulee kyetä takomaan pisteitä. Oman mausteensa tuo vielä rookie-valmennusjohto, joukkueen kokoonpano taipuu monenlaiseen pelityyliin, mielenkiintoista nähdä mitä Alku lähtee tavoittelemaan.

Tapiolan Honka
Honka oli keväällä hienossa nousussa, ja sarjan keskeytymisessä Honka oli mielestäni Kouvottarien ohella suurin "kärsijä". Kokoonpano näyttää tasapainoiselta, ja jatkuvuus on aina hieno asia. Tuukkasen liittyminen joukkueeseen herättää tavallaan myös kysymyksiä, vaikka hän monella tapaa vahvistaa Honkaa, itse näkisin että paras ratkaisu voisi olla jo hieman pienempi rooli, jotta Honka saa edelleen hyödynnettyä pelinopeuttaan. Uskon Kujansivun natsojen tähän riittävän.


Ylempi keskikasti:

Kouvottaret
Alston oli viime kaudella lottovoitto, eikä sellaista voi joka kaudelle toivoakaan. Oli suuri harmi että Kouvottaret ei päässyt nauttimaan mitalipeleistä, mutta hyvät muistot jäivät. Millaisiin panostuksiin Kouvolassa ollaan tällä kaudella valmiita? Collier on harjoituspeleissä ollut kovin tehoton, eikä näytä olevan ollenkaan omalla paikallaan takapelaajana. Kuisma on hyvä lisä joukkueeseen, hän tuo lisää liikettä ja ratkaisuvalmiutta isoon päähän, mutta takakentän kaventuminen tulee näkymään Kouvottarien pelaamisessa isosti. Noustakseen haastajien joukkoon Kouvola tarvitsee jälleeen kolme laadukasta ulkomaan apua.

Espoo Basket Team
Pelaakohan EBT yhdellä vai kahdella vahvistuksella? Uskoisin että jenkkisentteri nähdään joukkueessa tänäkin vuonna. EBT:n runko ja profiili on pysynyt jo pitkään samana, mutta mielestäni joukkuetta on vaivannut jo pidempään epätasaisuus ja tietynlainen flegmaattisuus. Kahdella vahvistuksella mahdollisuudet on vaikka ensimmäisen kierroksen kotietuun, mutta se edellyttää tasaisempaa suorittamista erityisesti hyökkäyspäässä.

Catz Lappeenranta
Hieman huolissani seuraan kestomenestyjä Catzin tilannetta. Nostan hattua menneen vuosikymmenen suoritukselle, ja toivon että seurassa löydetään taas uusia tekijöitä ja resursseja, koriksella ei ole oikein varaa menettää suurseurojaan. Jotenkin uskon että Kosonen, Pirttinen, Haakanan millintarkka hyökkäyksen koordinointi pitää Catzin pään pinnalla, mutta takakentällä nuoret pelaajat joutuvat kyllä todella kovaan paikkaan. Jos (ja kun?) joukkuetta täydennetään jenkkitakamiehellä vakiinnuttaa Catz paikkansa ylemmässä keskikastissa, 2-3 oikeaa vahvistusta nostaa Catzin haastajien joukkoon. Kotimaisin voimin pelatessaan joukkue liukuu alemmas kohti häntäpäätä.


Alempi keskikasti:

Vimpelin Veto
Minkä tasoisia jenkkejä nähdään tänä vuonna? Jos kolmikon pelihuumori kestää läpi pitkän talven voi Vimpelillä olla mahdollisuus ottaa jopa aiempaa enemmän voittoja, jos joukkue tyytyy läpsyttelemään ei häntäpää ole kaukana. Olisi hienoa jos Vimpelissä tulevaisuudessa löydettäisiin mahdollisuus houkutella järviseudulle myös yksi kova kotimainen pelaaja, se lisäisi heti joukkueen kiinnostavuutta sarjassa.

HBA-Märsky
HBA jatkaa tutulla sabluunalla, uskoisin takakentältä löytyvän ratkaisuvalmiutta, mutta millä tasolla HBA:n uudistunut etukenttä menee? Löytyykö isoon päähän läpimurtoa tekeviä pelaajia?

Torpan Pojat
Toivottavasti ToPo jatkaa viime kaudelta tutulla ennakkoluulottomalla ja vauhdikkaalla pelillä, joukkueessa on lisää leveyttä verrattuna viime kauteen. Pisteiden tekeminen ei tule olemaan ToPolle helppoa, mutta jos kaikki menee nappiin voi myötätuulessa purjehtiva ja agressiivisesti puolustava ToPo olla paha vastustaja monelle joukkueelle, ja yltää sarjataulukossa yllättävänkin korkealle. Valmennusjohdolta toivoisin hieman pienempää showta kentän laidalla, mutta se taitaa olla turha toivo se.


Hännänhuippu:

Tampereen Pyrintö
Pyrintö lähtee kauteen nipulla divarista ponnistavia pelaajia, liigakokemusta löytyy pelaajilta jotka eivät vielä viime visiitillä paikkaansa liigassa onnistuneet vakiinnuttamaan. Kaikki on kuitenkin mahdollista, kärkipäätä vastaan Pyrsä tulee olemaan täysin vastaantulija, mutta pysymällä keskittyneinä ja kääntämällä tiukat pelit voitoiksi voi joukkue tehdä putoajan paikan välttämisestä kamppailunkin.
 
Viestejä
1 024
Veikkauksia on ilmestynyt ihan mukavasti. Seuraavassa oma panokseni kauden alkuveikkailuihin.
-------------------------------------------------------------------------
Naisten korisliiga käynnistyy 8. lokakuuta kotimaisempana kuin aikoihin. Ulkomaalaisvahvistuksiin on liittynyt lukuisia kysymysmerkkejä ja ainoastaan Vimpeli on lähdössä kauteen kolmella vahvistuksella. Joku saattaa olla innoissaan sarjan kotimaisuudesta, toinen taas pettynyt joukkueiden tason laskusta.

Joukkueiden kokoonpanot ovat olleet avoimia pitkälle syksyyn. Siksi koko kauden ennakointi on tänä vuonna poikkeuksellisen vaikeaa. Mestarisuosikki on kuitenkin selvä, samoin häntäpään kandidaatit.

1. Peli-Karhut
Naisten korisliigassa on vain yksi suosikki: Peli-Karhut. Roope Mäkelä on kasannut huikean joukon laadukkaita kotimaisia pelaajia Kotkaan. Runkopelaajien (Elena Melto, Linda-Lotta Lehtoranta, Minna Sten) rinnalle on palannut takaisin kolmikko Roosa Lehtoranta - Noora Järvikangas - Maria Koskinen. Joukkueen hyökkäyspeli saattaakin olla komeaa ilotulitusta. Mikä parasta, kunnossa olevan taloustilanteen ansiosta PeKalla on mahdollisuus vahvistaa joukkuettaan pudotuspelien lähestyessä. Viimeistään siinä vaiheessa mestaruuslippikset voidaan laittaa tilaukseen.

2. Forssan Alku
Forssassa nähdään tuttuja palasia edelliskaudelta mutta etenkin pitkässä päässä on tapahtunut tuntuvia muutoksia Taru Tuukkasen siirryttyä Honkaan ja Laura Saarisen lopetettua pääsarjapelit. Tyykikylään siirtynyt Heta Äijänen tulee olemaan keskeinen osa joukkueen isoa kalustoa. Ulkomaalaisten osalta Alussa uskotaan tuttuun, osaavaan kaksikkoon Mia Loyd – Keondria Calloway. Kun takalinjoilta löytyy Anni Mäkitalon kaltainen liigan kotimainen huipputekijä, on syytä uskoa FoAn pelaavan kauden päättyessä mitaleista.

3. Tapiolan Honka
Menneen kauden positiivisin yllättäjä lähtee uuteen kauteen tasapainoisista lähtökohdista. Kimmo Kujansivu jatkaa valmennusvastuussa, vahvistuksena häärii tuttu Gaby Bronson, kaikki kotimaiset avainpelaajat jatkavat joukkueessa. Korin alle saatiin kokemusta Taru Tuukkasen muodossa. Pelilliset asiat rakentuvat viime kauden toimivien pohjien varaan. Pysyvyys ja jatkuvuus on tuonut ennenkin menestystä ja nyt jos koskaan sitä saattaa olla luvassa honkalaisin voimin. Tällä porukalla on aineksia aina mitaleille saakka?

4. Kouvottaret
Kymenlaaksossa on koettu naiskoripallon huumaa viime vuosina. Kovatasoiset vahvistukset ovat kantaneet Kouvottaria kärkikahinoihin. Tälläkin kaudella vahvistuksilta vaadittaisiin paljon, sillä kotimainen kaarti ei yllä liigan kärkeen – olkoonkin että Kaisa Kuisma on mainio vahvistus ja Henriikka Vähäuski kehittyy lupaavasti. Joukkueen valmennuskuviot ovat herättäneet keskustelua salien ulkopuolella: niinpä liigapäävalmentajana debytoivalla Joonas Frimodigilla on nyt näytön paikka. Kakkoscoachin paikalla Reetta Piipari tuo tukea ja kokemusta joukkueen penkille. Ennustan Kouvolaan vaihtelevaa säätä ja paikallisia sadekuuroja.

5. Espoo Basket Team
Mitä mahdetaan miettiä Espoonlahdessa? Viime kausi oli pettymys: hyökkäyspelaamisessa esiintyi yllättäviä vaikeuksia, eikä joukkuetta saatu toimimaan kokonaisuutena. Pelaajarunko on tutunoloinen, toisena vahvistuksenakin häärää tuttu Hannah Little. Kokoonpanossa on aikuisten sarjaan juuri siirtyneitä Sanni Tuomiston ja Venla Määttäsen kaltaisia junioritähtiä, joilta voidaan odottaa suurta panosta. Onko valmennus saanut hiottua pelaamista? Vaivaavatko helpot menetykset yhä espoolaisia? Mihin joukkueen tekeminen riittää? Puolivälin tuntumaan? Vai peräti mitalipelehin?

6. HBA
Awak Kuierin lähtö heiluttaisi mitä tahansa joukkuetta Suomessa; niin se koettelee myös Mäkelänrinteen akatemiaa. Märskyssä kuitenkin riittää rutinoituneita 01-ikäluokan jatkajia sekä uusia tulokkaita siihen malliin, että joukkue tulee tälläkin kaudella esittämään näyttävää, painostavaa, nopeaa ja tuloksellista koripalloa. Levypallopelaamisessa tullee satuttavia hankaluuksia pidempiä joukkueita vastaan. Alkavasta kaudesta voidaan odottaa Janette Aarnion suurta läpimurtokautta naisten sarjoissa. Hyvällä sykkeellä keskikastiin.

7. Catz
Lappeenrannassa on pelattu raskaita kausia pienillä kokoonpanoilla. Nyt Catz luopui Hongan tapaan naisten divaripaikasta, mikä toivottavasti merkitsee helpotusta pelaajien kuormitukseen. Kissojen kotimainen osasto on mukiinmenevä: Veera Pirttinen, Roosa Kosonen ja Timon sisarukset ovat melko kokeneita liigapelaajia ja nuoremmasta kaartista löytyy lupaavia pelureita. Osaamista pitäisi löytyä sekä hyökkäykseen että puolustukseen. Mutta mikä mahtaa olla seuran ja Mika Haakanan suunnitelma ulkomaalaisvahvistusten osalta? Catz on yleensä hankkinut laadukkaita vahvistuksia; kauden alussa rosteri on 100% suomalainen.

8. ToPo
Munkkiniemessä on ollut kesällä vilskettä, kun viime vuoden topolaisten joukkoon on saatu joukko uusia tai uusvanhoja nimiä (Nea Kuisma, Linda Hemmann, Meri Damoiseaux, Rosa Lehti). Hankintojen ansiosta on lupa odottaa parannuksia yhteen viime kauden heikkouteen, levypallopelaamiseen. Hyökkäyspään henkilökohtainen osaaminen jäänee riittämättömäksi kovempia puolustuksia vastaan, kun raudanlujia skoraajia ei löydy ringistä. Joukkueen ulkomaalaisvahvistusten tilanne nostaa ilmoille kysymysmerkkejä: ilman vahvistuksia kausi saattaa loppua varhain.

9. Vimpelin Veto
Lakeuksilla sarjaan lähdetään hieman samantapaisissa tunnelmissa kuin edelliskaudella. Putoamisuhka on ilmassa, kun kolmen amerikkalaisvahvistuksen rinnalla on kohtalaisen vaatimaton kokoelma kotimaista koripallo-osaamista. Toisaalta vahvistukset luovat mielenkiintoa Vedon joukkueeseen: Doniyah Cliney tulee erittäin kovatasoisesta South Carolinan yliopistosta. Nuori Mariah Miller taas aloittaa ammattilaisuransa Pohojammaalla. Vahvistusten ansiosta jokunen voitto napsahtanee Vimpeliin. Onko se tarpeeksi putoamistaistelussa Pyrintöä vastaan? Ehkä on, ehkä ei.

10. Tampereen Pyrintö
Pyrinnön nuorten pelaajien tuotanto on pyörinyt viime vuosina erinomaisesti. Siitä vakuuttavana todisteena on mm viime kauden divarimestaruus. Liigakauteen Pyrintö näyttää lähtevän sarjaan hyvin nuorella, omien kasvattien ryhmällä ilman ulkomaalaisvahvistuksia. Joukkue on auttamatta hento ja kokematon liiga-areenoille. Reetta-Sofia Tulkin ura ponnistanee uuteen nousuun. Liisa Taponen ja Teresa Seppälä taistelevat vuoden tulokkaan tittelistä. Hyvistä nuorista urheilijoista ja tutusta pelitavasta huolimatta Pyynikin pimut ovat syvällä putoamiskamppailussa ilman lisävahvistuksia.
 
Viestejä
1 024
Pientä lisämaustetta sarjan alkua odotellessa:
 
Viestejä
1 024
Naisten liiga käynnistyy tänään ottelulla HBA-Märsky - Catz. Pitkä tauko on takana. Ilmassa on lievää jännitystä koronatilanteen vuoksi.

Basket.fi:ssä on julkaistu koostetiedot joukkueista, budjeteista ja historiasta.

Heitelkääpä vielä viime hetken veikkauksia alkavan kauden sijoituksista!
 
Viestejä
97
Pika-analyysin tulos, pahoittelut huonosta argumentoinnista.

1.Peka
2. Foa
3. Honka
4. EBT (Viime kauden taret-ilmiö, alkukaudesta kova luu jokaiselle joukkueelle.)
5. Taret. (Valmennus Akilleen kantapää.)
6. HBA
7.Topo
8.Catz
9.Vive (Jenkit ratkaisevat, jos osuu niin tappelee Topon kanssa 7. sijasta)
10.Pyrintö
 
Viestejä
57
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös