Koripallo.com

Naisten SM-sarja 06-07

Viestejä
391
Catziin siirtyi vielä ennen sarjan alkua ensin Panttereihin menossa ollut Abby Sharlow.
 
Viestejä
1 607
Espoo Team vimeistelee iskukykyään ennen sarjan alkua osallistumalla tänä viikonloppuna Ruotsin Södertäljessä Astra Cup:in. Perjantaina joukkue aloitti hienosti voitolla Telge Energystä 66-74.
 
Viestejä
1 607
Ja tänäään lauantaina kaatui Norrköping 66-64
 
Viestejä
2 257
Huima voitti PeKan tänään 92-77. PeKa oli yllättävän hyvä, vaikka pelasi vain 8 pelaajalla. PeKalla ihan kohtuu hyvät vahvistukset. Samaa ei voi sanoa Huiman jenkistä, ehkä surkein jenkki mitä Huiman naisjoukkueessa olen nähnyt. Huimalta hyvässä iskussa Robinson ja Myllylä.

Parasta antia oli kuitenkin nähdä katsomossa Montgomery peliä katsomassa...
 

@1

Naiskoriksen arvostus näkyy loistavasti koris.net sivuilla.Ei mitään ennakko juttuja tänään alkaneesta sarjasta.Viimekauden kokoonpanot,sarjataulukot ja tilastot keikkuvat siellä vieläkin.On se ala-arvoista toimintaa.No itse avaukseen Huima vei odotetusti Pekaa ja oli ottelussa vievänä läpi ottelun.Vahvistuksen vaihto on ilmeisen selvää ainakin Huiman osalta lähitulevísuudessa.Helpohkosti pinnat jäivät Äänekoskelle..FoA näköjään piti PuHua yllättävän tiukoilla.Toivottavasti näemme tilastoja ja muutakin faktaa sarjasta ja peleistä ainakin viikon parin sisällä jopa KORIS:NETissäkin
 

ana

Viestejä
882
Tilastointi on ollut ongelmallista myös miesten puolella, mutta nyt tilastot ovat näkyvissä
http://netcasting.mbt.lt:8080/fba/index.php?
 
Viestejä
1 607
Espoo Team voitti tänään sunnuntaina Luleån 68-56 ja putsasi näin AstraZeneca Cup kannun himaan.
 
Viestejä
2 913
@1 sanoi:
Naiskoriksen arvostus näkyy loistavasti koris.net sivuilla.Ei mitään ennakko juttuja tänään alkaneesta sarjasta.Viimekauden kokoonpanot,sarjataulukot ja tilastot keikkuvat siellä vieläkin.

Kukapa noita juttuja tekisi, kun naisten SM-yksikön puheenjohtajan joukkue ei osallistu sarjaan ja naiskoripallosta vielä viime kaudella vastannut liiton työntekijä etsii uusia tehtäviä? Eipä taida HD:tä hirvittävästi kiinnostaa, mitä naisten puolella touhutaan.

Harmi sinällään, aiemmin koripallossa oltiin edes kohtuullisen tasa-arvoisia ja siinä mielessä monia lajeja edellä, nyt tämä kausi näyttää olevan iso askel taaksepäin...
 

007

Viestejä
16
Muuten taaksepäin menoa mutta pelillisesti huomattavasti kovempi kausi kun edellinen.Vaikka esim. mj kasvot Piipari&Rinta lähti,nousi sarjan taso kiintiöiden poistuessa.Eikä unohtaa voi muutamaa paluumuuttajaakaan.Hienot on nykyiset tilastosivut.Sarjassa ei ole ainuttakaan heittopussia.Itse veikkaisin sarjasta muodostuvan ehkäpä kahden kerrosen taistelua 4 joukkuetta erottuu hieman ja 4 pelaa tasaisia pelejä 2:sta viimeisestä play off paikasta.
Koittakaapa hieman siellä liitossakin satsata tähän naisten sarjaan.
 
Viestejä
2 913
Re: Naisten SM-sarja 06-07 - Pantterien päätös

Lueskelinpa tuossa Pantterien omia kirjoituksia päätöksestä luopua naisten mestaruussarjasta (http://www.pantterit.info/uutisarkisto/100906.php).

Kovasti seura yrittää puolustella omia tekemisiään juniorityön puolustamisella ja toiminnan jatkuvuuden varmistamisella. Syytä löydetään vain liiton päätöksistä.

Minä en kuitenkaan silti ymmärrä päätöstä. Jos joukkueen talous ei olisi kestänyt ulkomaalaisia, niin miksi ei sitten rakennettu joukkuetta, jonka talous olisi kestänyt. Onko oikeasti niin, että vain mestaruuteen riittävä joukkue kannattaa pitää olemassa? Onko Pantterien viesti luettava myös siten, että he eivät ymmärrä viime vuonna alempaan jatkosarjaan jääneitä joukkueita lainkaan? Pitäisikö mestaruussarjaan järjestää syksyllä karsinta, jonka perusteella arvioitaisiin, millä joukkueilla on oikeasti rahkeita mestaruuteen ja muiden sarja päättyisi siihen?

Toisaalta Pantterit puhuvat myös suomalaisen koripalloilun puolesta. Jos joukkue oikeasti haluaa keskittyä kasvattamaan nuoria suomalaisia pelaajia sarjaan, niin miksi mestaruussarjasta luovuttiin? Eikö pelaajia kasvateta juuri tarjoamalla heille mahdollisuus pelata riittävän kovatasoisessa sarjassa? Eikö tässä nyt tehty nimenomaan suurempi karhun palvelus tälle, kun vielä viime kaudella seuran edustusjoukkue tarjosi monille nuorilla harjoittelumahdollisuuden ja pelikokemusta?

Helppo on etsiä syitä muualta, mutta minusta Pantterien on syytä katsoa vain peiliin. Miksi on mahdotonta myöntää, että taustajoukoilla ei vain ollut kiinnostusta pyörittää naisten mestaruussarjajoukkuetta, kun heillä ei ollut mitään henkilökohtaista intressiä asiaan? Puheenjohtajan tytär lähti pelaamaan ulkomaille ja ilmeisesti muiden johtokunnan jäsenten intressi on omien lasten myötä junioritoiminnassa. Ehkä tämän myöntäminen oli kivuliasta, koska se olisi osoittanut, että työtä on tehty vain henkilökohtaisesta intressistä jotakin pelaajaa kohtaan, ei seuran saatika suomalaisen naiskoripalloilun edun mukaisesti.
 
Viestejä
23
Olihan tämä Panttereiden kyseinen luopuminen sarjapaikasta uutisoitu myös Urheilulehteen. Myös urheiluruutu teki samankaltaisen uutisoinnin.

Mielestäni tällä Panttereiden lausunnolla annetaan hölmö kuva suomalaisesta koripallosta. Ehkäpä se onkin oikea kuva...

Ihmettelin tässä myös sitä että Pantterit kumminkin jo allekirjoittivat sopimukset kolmen ulkomaalaisen kanssa ennenkuin luopuivat sarjasta. Mikähän tämänkin päätöksen takana oli? Kumminkin kritisoidaan ulkomaalaiskiintiön poistumista.

Tai ehkäpä Pantterit antavat itsestään hölmön kuvan.... :'(
 

@1

mitenkähän monella ulkolaisella ja kotimaisella viimekauden mestaruus "ostettiin"?
Ei niitä panttereiden omia kasvatteja oikein montaa ollut. ;D
 
Viestejä
49
OLIN KATSOMASSA FOA-PUHU PELIÄ,JA TÄYTYY SANOA ETTÄ JOS FORSSA HALUAA VÄLTTÄÄ VIIMEVUOTISEN HÄPEÄN.NIIN KÄYKÄÄ JOKU IHMEESSÄ SANOMASSA MARJAMÄELLE ETTÄ JOS PELAA PAIKKAPUOLUSTUSTA KOKO PELIN,NIIN NOUTAJA TULEE LÄHES AINA!!!NYKY KORIPALLOSSA ON NIIN HYVIÄ HEITTÄJIÄ LÄHES JOKA JOUKKUEELLA,ETTÄ VAPAAT HEITOT KYLLÄ UPPOAVAT JOS PALLO LIIKKUU JA HEITTOPAIKKOJA TULEE NIINKUIN ON TAPANA KÄYDÄ!! MARJAMÄKI HERÄÄ NYT OLLAAN 2000-LUVULLA EIKÄ 80-LUVULLA!!
 

Hilleri2

Onkohan Lappeenranta osannut sekoittaa nokian lisäksi tilastoinnin.
joka vuotinen lrannan sekoilu tilastoinnissa jatkuu? ??? :eek:
 
Viestejä
1
On mielenkiintoista lukea naisten SM-sarjaan liittyviä kirjoituksia. Niissä sekoittuvat aika helposti fiktiot ja faktat. Lisäksi esille tulevat kirjoittajien toiveet sekä antipatiat fyysisiä henkilöitä kohtaan.
Otetaan esimerkiksi vaikka syksyn suosittu aihe. Asiasta kirjoitetaan syvällä vakaumuksella ja annetaan ymmärtää että kaikki mikä aiheesta tuodaan esille on puhdasta faktaa.
Ydinkysymyksessä on kyseessä luonnollisesti rahasta, sekä liiton järjettömästä päätöksestä poistaa ulkomaalaispelaajien kiinteöt.
Miesten sarjassa tyhmyyttä lieventää ainoastaan maksavien katsojien määrä, jolla häthätää ylitetään lipputulojen kipuraja rimaa hipoen.
Liiton perusteluina on huippu-urheilujohtaja H. Dettmannin kirkas näkemys junioreiden kehittymisestä, kun he ( n. 190 cm / 75-80 kg ) saavat harjoitella ammattilaisen ( 205 cm / 110 kg ) kanssa. Siinä " koulutuksessa" erottuvat jyvät akanoista ja luonne joko vahvistuu tai lopettaminen tulee vastaan.
Naisten puolella tämäkin teoria ontuu pahasti, koska suomalainen naiskoripalloilija on keskimäärin 165-181 cm pitkä. Poikkeuksellisesti löytyy myös joku vähän pitempikin pelaaja.
Vastaavasti jo jonkun aikaa on ulkomaiset vahvistukset olleet n. 185-195 cm pituisia. Joten tuntuu aika hurjalta ajatella tälläisen parin sparraavan ja harjoittavan toisiaan. Se siitä kehittymisestä.
Seuraavaksi voisi katsella taloudellista puolta asiasta. Otetaan täysin teoreettinen esimerkki.
Jos ja kun runkosarjassa on keskimäärin n. 50-100 maksavaa katsojaa kotiottelua kohden
a 7 € niin sillä saa kustannettua yhden vierasottelun matkakulut ( bussi ja joukkueen ruokailu ). Loput kotiottelun kulut on katettava mainostuloilla jos niitä on.
Kotiotteluiden kuluja ovat mm. salivuokra, toimitsijat, videointi, tuomaripalkkio ym..
Suurimman menoerän tekevät pelaajasopimuksien taloudelliset rasitteet. Kotimaisten pelaajien sopimukset ovat taloudellisessa mielessä melko vaatimattomia.
Ulkomaisten vahvistusten pelaajapalkkiot ovat jo sitä luokkaa että se ravistelee pahasti seurojen taloutta. Esimerkki voitaisi laskea seuraavasti. Jos vahvistus saa kuukaudessa
n. 1500 € ja lisäksi asunnon vuokra. Sopimus tehdään yleensä 6-8 kuukaudeksi. Summan voi kertoa vahvistuksien määrällä. Tällä kaudella se tuntuu olevan 3-4 " ammattilaista ".
Tämä summa on katettava mainostuloilla jotka ovat naisten SM-sarjassa surkeita.
Yhteistyökumppanit valittavat vähäistä näkyvyyttä ja antavat ymmärtää mainoksen olevan enemmän sosiaaliavustusta seuralle kuin heitä hyödyttävää mainosta.
Näistä lähtökohdista lähdettäessä ei liike-elämästä taida löytyä yhtään toimitusjohtajaa joka
firmansa toimintaa aloittaessaan tietää tilikauden lopussa odottavan konkurssin. Se on yhtälö joka ei toimi. Tai voihan sitten lopussa jättää laskun yhteiskunnan maksettavaksi.
Koripallo.com:ssa on pontevasti haettu syyllisiä seuratasolta, vaikka ne löytyvät liitohallituksen taitamattomuuttaan tekemän päätöksen seurauksena. Tämä kausi 2006-07 pelataan nyt valitettavasti kahdeksalla joukkueella. Pelataako kausi 2007-08 esimerkiksi vain kuudella joukkueella ?
Jos ja kun tämän kaltainen joukkueiden luopuminen jatkuu edelleen niin liittohallituksen tulisi katsoa peiliin ja tehdä ainoa oikea johtopäätös tässä tilanteessa.
Seurojen on aina muistettava että liitto on seuroja varten eivätkä seurat liittoa varten.
Naisten koripallo kulkee jo nyt kriittisellä polulla. Kun ensi kaudella tulee lisää näitä luopumisia niin sen korjaaminen voi olla jo myöhäistä.
Koska koripallo on tilastoystävällinen laji ja tällä kaudella asiantuntijat povaavat tasonkin nousevan huimasti edellisistä vuosista, niin jännityksellä on jäätävä odottamaan sitä että rikkooko joku joukkue Catzin viime kauden ennätystä yhden ottelun pisteiden teon jakautumisesta ulkomaisten vahvistusten ( 96 % ) ja kotimaisten pelaajien tekemien pisteiden ( 4 % ) osalta.
Lopuksi triviaalikysymys. Mitä suomalainen poikajuniori on oppinut Dettmannin oivalluksen johdosta amerikkalaisilta ammattilaisilta ?

Vastaus: He ovat oppineet kävelemään samalla tavalla sekä siirtelemään pelihousunsa vyötärönauhaa.
 

007

Viestejä
16
Paljon oli asiaa jutussaan katselijalla.
Ulkolaisten kiintiöihin kantaa ottamatta on sarjan taso noussut huomattavasti!
Suomalaisten osalta näyttää muutama pelaaja pärjäävän hyvinkin ulkolaisten puristuksissa.
"Vanhat kehäketut" saavat kunnon vastusta ja muutama nuori ei tunnu aristelevan yhtään 10-20 cm pidempiä tummahipiäisiä pelureita.
Olisiko parempi korvata nämä ulkolaiset omilla 15-18 vuotiailla junnuilla?Nostaisiko tämä tasoa ja sarjan arvostusta?
Peli-aikaa tuntuu saavan nuoret suomalaiset neidit juuri tasonsa mukaan,jotkut paljon jotkut vähän.
 

@1

Sarjan tasosta kertoo hyvin esim.Catzin mj pelurin Jaakkolan runsaat minuutit ja tehot -1 ja -3, 0 pistettä.Jopa 10min per peli.Vai kertooko se paremminkin mj valmennustrion tason?
 
Viestejä
843
@1 sanoi:
Sarjan tasosta kertoo hyvin esim.Catzin mj pelurin Jaakkolan runsaat minuutit ja tehot -1 ja -3, 0 pistettä.Jopa 10min per peli.Vai kertooko se paremminkin mj valmennustrion tason?
Jaakkolan esitysten taustaa löytyy täältä http://www.catz-lappeenranta.fi/php/GetBulletin.php?lang=fi&date=1160643060&category=Edustusjoukkue
Mj valmennustriolla siis tuskin on mitään tekemistä tämän kanssa. Vai?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös