Koripallo.com

NBA 2021-2022

Viestejä
2 500
Dallasissa odotetaan vissiinkin kovasti Dragicin saapumista. Mahtaakohan papparaisesta olla enää sateentekijäksi?
 
Viestejä
1 919
Jotain poimintoja.

- Harden-Simmons trade. Tämän traden päätähdet ovat kuin pikkukakaroja, joten hyvin vaikea arvioida tulevaa. Ilmeisesti Hardenin toiminta viimeisen viikon ajan Brooklynissa on ollut taas ihan älytöntä! Parhaimmillaan (ja terveenä) molemmat joukkueet ovat toki idän kärkeä. Brooklyn ehkä nyt isompi kysymysmerkki. 76ers nousi nyt ehkä idän ykkössuosikiksi.

- Tykkään Bostonin lisäyksistä: Theis ja Derrick White. Loppukauden Boston voi olla taas sellainen Boston, joka totuttiin näkemään joskus 3-4 vuotta sitten eli hyvä kovaa pelaava puolustusjoukkue. Tulee kovaa Cavsin takaa.

- Samoin myös Toronton lisäys Thad Young sopii hyvin heidän tarpeisiin.

- Porzingis trade. Dallas näköjään halusi dumbata jatkuvasti loukkaantuneena olevan Porzin pois melkein mitä tahansa vastaan. Vaikea nähdä mitä Dinwiddie tuo, kun on jo Doncic ja Brunson. Bertans tuo varmasti hyvin heittovoimaa Dallasiin, mutta tuskin on mikään joukkueen tason nostaja. Dragic varmaan päätyy buyoutin myötä Dallasiin.

- Montrezl Harrell hyvä haku Charlotteen. Heiltä onkin juuri puuttunut korille rollaaja, joka viimeistelisi Ballin syöttöjä.

- Torrey Craig Sunsiin. Eikö Suns nyt parempaa isoa pelaaja löytänyt tradella. Eikö Thad Young kiinnostanut? Tai Ibaka?

- Ibaka ihan hyvä haku Bucksilta. Korvaa tarvittaessa Lopezin myös heittotaitoisena isona.

- Outoa että Lakers ei tehnyt edes mitään pientä. Samoin odotin Chicagon hakevan yhden ison pelaajan rosteriin.
 
Viestejä
797
Seurailen ja katselen jonkin verran lännessä Sunsia: @shaqtin a fool :lle sen verran että Craig ei ole varsinaisesti "iso pelaaja", pelailee joko SF/SG-roolia. Tämä oli lähinnä tutun roolipelaajan hankinta syvyyttä muodostamaan poffia varten, ja saanee kohtuullisia minuutteja Bridgesin takana ja ehkä Bookeria tuurailemassa yhdessä Shametin kanssa. Pitkä pää (sen sijaan on nyt erinomaisessa kunnossa: Aytonin takana Javale pelaa elämänsä kautta ja kolmantenna Biyombo vielä käytettävissä. Viime vuoden poffeihin nähden tässä on tullut suurin parannus kun Aytonin backupiksi penkiltä löytyi silloin vain Saric (joka loukkaantui) ja Kaminsky. Crowder ja Cam Johnson jakavat keskenään näitä PF(/SF)- rooleja.

Sunsilla ei ole mitään tarvetta hankkia mitään muuta kuin roolipelaajia syvyttä lisäämään. Erinomaista joukkuepeliähän nämä pelaavat terästettynä muutamalla tähdellä. CP3 antoi tänään 19 syöttöä (Suns 35) kun Bucks kaatui vakuuttavasti. Kyllä Buckskin vielä kova tulee olemaan, mutta Connaugton mursi aamulla kätensä ja Lopezin pitäisi ehtiä takaisin.

Lakers mielestäni ilmoittelikin että keskittyvät buyout-markkinaan, joka kuitenkaan pelastanee mitään. Harvoin jos koskaan mestaruuksiin noustaan sijoilta ynnämuut.

Bertans pelaa surkeata kautta, en tiedä mikä apu on Dallasiin. Ehkä Dinwiddiellä haettiin toista pelintekijää ja pallollista Lukalle avuksi, on kuitenkin kunnossa ollessaan parempi kuin Brunson. Porzingis on kai vaan liian loukkaantumisherkkä ja soppari nyt pilkottu helpommin siirrettäviin palasiin? E: täällä on toki parempia Mavs-tuntijoita.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 919
Pitkä pää (sen sijaan on nyt erinomaisessa kunnossa: Aytonin takana Javale pelaa elämänsä kautta ja kolmantenna Biyombo vielä käytettävissä. Viime vuoden poffeihin nähden tässä on tullut suurin parannus kun Aytonin backupiksi penkiltä löytyi silloin vain Saric (joka loukkaantui) ja Kaminsky. Crowder ja Cam Johnson jakavat keskenään näitä PF(/SF)- rooleja.

Sunsilla ei ole mitään tarvetta hankkia mitään muuta kuin roolipelaajia syvyttä lisäämään. Erinomaista joukkuepeliähän nämä pelaavat terästettynä muutamalla tähdellä.
Monet asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että Sunsin pitäisi saada yksi iso pelaaja lisää joka pystyy skoraamaan paintiltä. Nyt tällä hetkellä tuossa ei ole kuin Ayton, joka hoitaa tuota tonttia. Javale ja Biyombo voi tehdä jonkun korin rollista, mutta ei muuta. Tuosta kun Aytonille tulee joku pikkuvamma, niin kyllä heikkoa on ja kaukana mistään erinomaisesta. Ayton on tällä kaudella jo ollutkin 55 pelistä 21 sivussa.

Lisäksi Sunsilla on tälläkin kaudella ollut koko nba:n vähiten heittoyrityksiä per peli alle 3 jalan etäisyydeltä. Suns on hyvin pitkälti mid range ja kaukoheittojoukkue. Tuohon korin alta skoraajan rooliin esim. penkiltä tuleva Thad Young olisi ollut oikein hyvä lisä (edellyttäen että on vielä Bullsin ajan kunnossa).

Muutenkin näiden kärkijoukkueiden tekemisiä on vaikea arvioida runkosarjapelaamisen perusteella. Vasta playoff -pelit näyttävät kärkijoukkueiden heikkoudet ja pelit ratkaistaan pienillä marginaaleilla. Runkosarjassa pelaaminen näyttää monilla todella sujuvalta ja helpolta.
 
Viestejä
797
Suns pelasi viime vuonna ihan samaan tyyliin poffeissa kuin nyt, ja suurin piirtein samoilla hahmoilla paitsi mainitsemani vahvistukset Aytonin backupiksi. Eiköhän tuo jo osoittanut minne tällä pelityylillä ja rosterilla voi päästä. 6 . seed on paras ikinä joka on voittanut mestaruuden (4-6 seed yht 2 mestaruutta) ja yleensä sen voittaa 1 tai 2 seed. Kyllä runkosarja aika paljon kertoo. Harva pysty rallattelemaan peruspelit ja sitten vaihtamaan poffvaihteen päälle.

Javale on atleettinen ja myös hyökkäyslevyreissä aivan liigan kärkeä, joten ei se ihan rolleihin jää se korinteko ja itsekin osaa luoda jonkin verran paikkoja, prosentuaalisesti enemmän kuin Ayton, toki kokonaisvolyymi pienempi. Biyombo on 3. rivissä, ja hänkin parempi roolissa kuin Saric tai Kaminsky. Mitä lie olisi pitänyt laittaa vaihdossa 14.5M Youngiin, jonka Pop oli koirankopittanut jostain syystä, eikä juuri ole pelannut. En oikein keksi millä hänet olisi saanut väännettyä luopumatta todistetusti toimivista palikoista. Suns mukavasti alle veron vielä, joten mitään hasardia ei kannata tehdä, kun homma kulkee. Craigin sai Jalen Smithillä, joka ei paljon ole pelaillut.

Pelien katselu kannattaa aina ja on mukavaa puuhaa. Alkukesästähän tuo nähdään.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 919
Suns pelasi viime vuonna ihan samaan tyyliin poffeissa kuin nyt, ja suurin piirtein samoilla hahmoilla paitsi mainitsemani vahvistukset Aytonin backupiksi. Eiköhän tuo jo osoittanut minne tällä pelityylillä ja rosterilla voi päästä.
No sehän juuri viime vuonna nähtiin, että mestaruuteen Suns ei riittänyt. Kuudessa finaalipelissä Bucks teki lähes 35 koria enemmän korin alta kuin Suns. Kuten monet asiantuntijat ovat todenneet, niin tuolta ne Sunsin "heikkoudet" löytyvät.. Tottakai kyse on pienistä asioista ja riippuen match-upeista, niin tuo "heikkous" ei välttämättä nouse missään kohtaa playoffeja edes esiin.

6 . seed on paras ikinä joka on voittanut mestaruuden (4-6 seed yht 2 mestaruutta) ja yleensä sen voittaa 1 tai 2 seed. Kyllä runkosarja aika paljon kertoo. Harva pysty rallattelemaan peruspelit ja sitten vaihtamaan poffvaihteen päälle.
Ei ollut kyse mistään runkosarjan rallattelusta, vaan siitä että vielä runkosarjassa joukkueiden pienet puutteet ja ongelmat eivät tule ihan samalla tavalla esille kuin playoffeissa.. Ehkä selkein esimerkki tästä on viime vuosilta Utah, jonka heikkoudet ovat nousseet selkeästi esille vasta playoff-peleissä.

Mitä lie olisi pitänyt laittaa vaihdossa 14.5M Youngiin, jonka Pop oli koirankopittanut jostain syystä, eikä juuri ole pelannut.
Ilmeisesti Suns oli tosissaan kiinnostunut Youngista..

" Phoenix, meanwhile, has had previous discussions with San Antonio about trading Dario Saric, Jalen Smith, and a second-round pick for Young "

San Antonio löysi paremman traden Torontosta, josta sai kaupassa 1. kierroksen pickin. Se oli varmasti se tärkein ja ainoa asia Spursille. Ehkä tuossa Suns ei ollut lähelläkään.
 

3PO

Viestejä
30
Voin kuvitella mitä lakers:ssa mietitään tällä hetkellä.
Westbrook on täysin surkea verrattaen hänen okc aikoihin. AD on ihan jatkuvasti hajalla jostakin kohtaa.
Joku voisi todeta, että no eihän tuommoiselle törmäykselle voi mitään, mutta todellisuudessa voi.
Kolmikosta Lebron, AD ja Russell ainoastaan oldie goldie Lebron suorittaa kuin nuori mies. Tekee mitä haluaa, mistä haluaa. Tänä vuonna LA jää valitettavasti viimeistään toiselle playoff kierrokselle. Katsotaan mihin ikinuori LeBronin bensa riittää. Tekee se mies ihan järjetöntä työtä tuolla, edelleen...
 
Viestejä
2 500
Ruudulta aika heikkoja otteluvalintoja, ainakin pudotuspelien alkuun.

Tai mikä taho nämä nyt valitseekaan, lisäksi muistaakseni aiempina vuosina matseja tuli enemmän.
 
Viestejä
797
Sunsin vankkurien laakerit pitäisi voidella pikkuhiljaa, koska esitys ei ole toistaiseksi vakuuttanut. Sarja on kyllä mielenkiintoinen ja Pelsut vaikuttaa varsin potentiaaliselle joukkueelle. Rookiet pelaavat kuin aina olisivat olleet poffeissa, Ingram on liekeissä ja McCullum vakuuttaa myös roolissaan. Tähän terve Zion niin pitkälle menevä ryhmä on kasassa seuraaviksi vuosiksi. Mukava myös katsoa eleetöntä valmentajaa (WIllie Green), joka ei ole itkemässä joka tuomiosta, mutta silti selkeästi johtaa toimintaa vakaalla kädellä.

Suns; edellisessä pelissä oli se kuuluisa lampaantissin efortti ja käkättimeen tuli ansaitusti kotona. Tärkein pelaaja eli Booker on takareisivamman poissa ainakin viikon ellei kaksi, 3-heittopeli tökkii sekä Johnsonilla että muilla, ja Crowder on ollut lähinnä surkea eikä Aytonkin pehmeä. Onneksi tämänpäiväisessä sentterit (Ayton ja McGee) juhlivat alkupelin ja lopussa CP3 otti homman hanskaan ja lähes yksin tappoi Pelsut.

Tämän sarjan pitää sujua ilman Bookeriakin mutta jatko on kyllä tällä otteella hankalaa ja voi olla että pitää hypätä vielä uusiin vankkureihin ennen finaaleja. Paynen pitää vähitellen päästä lähelle viime vuoden tasoaan ja muutenkin penkin pitää suorittaa. Paljon naureskeltu Shaqtin a Fool-tähti Javale osoittaa hieman miten backuproolipelaajan pitää toimia. Tässä onkin merkittävin positiivinen ero viime kauteen. Nyt on Aytonille tuuraaja, joka tekee aina mitä pitää maksimiefortilla.

Suns on kuitenkin ollut kauden tasaisin suorittaja joten tämä Pelsu-sarja klaarattaneen.

E: Jaxson Hayes on hyvä osoitus siitä että tullaakseen hyväksi koripalloilijaksi tarvisee raamin ja taitojen lisäksi edes palasen älykkyyttä ja itsehillintää. Hermostuu jäätyään posteriin melkein parikymmentä senttiä pienemmän Shametin kanssa niin että taklaa hieman myöhemmin Crowderin kanveesiin. Toki Crowder aukoi päätään tod näk juuri tuosta äskeisestä posterista, mutta siltikin....
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
797
Grizzlies vain vähän seuranneelle ulospäin on Ja Morant ja muut. Itseäni hämmästyttää että draftista on saatu erinomaisia pelureita korkeilla varausvuoroilla avauksessa tänään:

Brooks, varausvuoro 45
Tillman 35
Bane 30
penkillä
Clarke 21
Anderson (30, Spursin varaus)

Varsinkin Bane on kyllä vakuuttava ilmestys. Kävisi kyllä vaikka Cavsiin. Kolmoset putoaa ja puollustuskin sujuu.
No tänään tuli niukasti takkiin, mutta tässä on yhtä nuori jengi kuin Cavs ja aika paljon edellä kehityksessä ja menestyksessä.
Toki Morant on melkoinen taikasauva.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
854
Asioita, joista nautin:
- Koby White kivittää, Zach LaVine mököttää ja Bulls häviää
- Grayson Allen
- Kyrie & KD tulevat luudituiksi
- Lukan paluu
- Curryn paluu
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös