NBA Playoffs 2018

Kuka haastaisi Warriors vs. Cavaliers loppuotteluparin?

 • Rockets

  Ääniä: 11 64,7%
 • Raptors

  Ääniä: 3 17,6%
 • Celtics

  Ääniä: 4 23,5%
 • 76ers

  Ääniä: 8 47,1%
 • Trail Blazers

  Ääniä: 0 0,0%
 • Thunder

  Ääniä: 3 17,6%
 • Jazz

  Ääniä: 1 5,9%
 • Pelicans

  Ääniä: 1 5,9%
 • Spurs

  Ääniä: 3 17,6%
 • Timberwolves

  Ääniä: 0 0,0%

 • Äänestäjiä
  17
Viestejä
1 068
#1
NBA:n pudotuspelit lähtee käyntiin jo huomisen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Että lienee aika avata tämäkin topic. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Pelaako finaalissa taas Warriors ja Cavaliers vai joko on perintöprinssi(e)n aika nousta haastamaan?

(Valitettavasti kyselyyn näkyy saavan vain kymmenen vaihtoehtoa, joten piti jättää neljä joukkuetta pois. Laitoin joukkueet runkosarjassa menestymisen mukaiseen järjestykseen, eli jätin ulos periaatteessa neljä kehnoiten runkosarjassa menestynyttä - tämä sillä poikkeuksella, että jotakuinkin samoin pärjänneistä Pacersista ja Timberwolvesista valitsin äänestykseen mukaan yhden voiton vähemmän kahmineen Timberwolvesin, koska sillä on nyt taas Jimmy Butler mukana - jonka poissaolo melkein pudotti joukkueen pleijareista ja jonka mukaantulo viime metreillä pelasti pleijaripaikan.)


Tässä vielä ensimmäisen kierroksen peliparit.


Eastern Conference

No. 1 Toronto Raptors (59-23) vs. No. 8 Washington Wizards (43-39)

No. 2 Boston Celtics (55-27) vs. No. 7 Milwaukee Bucks(44-38)

No. 3 Philadelphia 76ers (52-30) vs. No. 6 Miami Heat (44-38)

No. 4 Cleveland Cavaliers (50-32) vs. No. 5 Indiana Pacers(48-34)

Western Conference

No. 1 Houston Rockets (65-17) vs. No. 8 Minnesota Timberwolves (47-35)

No. 2 Golden State Warriors (58-24) vs. No. 7 San Antonio Spurs (47-35)

No. 3 Portland Trail Blazers (49-33) vs. No. 6 New Orleans Pelicans (48-34)

No. 4 Oklahoma City Thunder (48-34) vs. No. 5 Utah Jazz(48-34)Itse ajattelisin, että ainakin Philadelphia vs. Miami sekä OKC vs. Utah että Houston vs. Minnesota –otteluparit voisivat tarjota kiinnostavia pelaajia ja näiden match-uppeja sekä jännittäviä pelejä näin ensimmäisellä kierroksella.

Onko muilla vinkkejä erityisen lupaaviin pelipareihin?
 
Viestejä
45
#2
Jos Curry palaa terveenä takaisin niin ainoastaan näen lännestä Houstonin haastavan GSW:n. Ilman Curryä jokainen lännen joukkue voi voittaa GSW:n ja Houston jopa lähtee selkeänä suosikkina. Idässä Toronto on helppo valinta, jos pystyvät pitämään tasonsa. Lowry:llä on ollut tapana joko loukkaantua tai pelata huonosti playoffeissa. Tähän ei olisi varaa. 76:ers on hyvin rakennettu joukkue. Ei selkeää heikkoa lenkkiä. Nuoruuden innolla? Nuoruus voi olla se, mikä loppupelissä voi heidän pelin tuhota, mutta jos kaikki menee kohilleen niin voivat voittaa idän.

Sarjoista minusta tiukimmat on aikalailla jotka Vita mainitsi. Mutta jotain kommentia kaikista:
* TOR-WAS, kauden alussa tämä olisi kuullostanut tiukalta, mutta taso missä Wizards on viime aikoina ollut niin paljoa tästä sarjasta lupaa. Jos kuitenkin Wizards löytäisi peli ilon jostain.
* BOS-MIL. Vaikka Milwaukeella onkin Giannis niin he tarvitsevat enemmän. Yhden pelaajan joukkueet, jota ei kuitenkaan ole rakennettu tämän yhden pelaajan ympärille on helppoa puolustaa pois ja Bostonilla puolustajia riittää. Milwaukee ehkäpä voittaa yhden pelin.
* PHI-MIA. Idän paras sarja näin alkuun. Miamin sekasikiö joukkue, joka ihmeellisesti kuitenkin pärjää, vastaan nuoria lupauksia täynnä oleva joukkue. Embiid on kait mukana alusta saakka. Kaunista peliä ei tässä sarjassa varmaankaan nähdä. Miami vie vauhdin ja peli muuttuu grindaamiseksi. Eiköhän kuitenkin 76ers lopuksi vie.
* CLE-IND. LeBron vs Oladipo. Kuullostaa selvältä ja eiköhän se sitä olekin. Indiana on ylisuorittanut koko kauden, joten tämäkin on hyvä saavutus. Alustavasti tylsin sarja?
* HOU-MIN. Butler ja KAT vs 3 tykitys. Nyt houstonilla on toinenkin ase Hardenin lisäksi, joten jos Hardenilla menee huonosti niin CP3 hoitaa. Minnesotalla yksi huonoimmista puolustuksista ja vastassa paras hyökkäys. En paljoa mahdollisuuksia anna Minnesotalle. Ehkäpä yhdessä pelissä on Houstonilla huono päivä, mutta muuten sweep...
* GSW-SAS. Kummalta puuttuu paras pelaaja vai puuttuuko? Kawhi tekee yllätyspaluun.... No ei kait. SAS:n hyökkäys on todella huonoa, joten heidän täytyy estää GSW tekemästä koreja, joten jos kolmikko Murray, Green ja Anderson pystyvät hidastamaan Durant ja Klay kaksikkoa niin annan SAS:lle mahdollisuuden. Muiden pelaajien osalta GSW:n hyökkäys ei ole niin tehokasta, että he roimasti pystyisivät SAS:ia viemään. GSW:llä ei ole heittovoimaa tarpeeksi terveissä pelaajissa tuon kaksikon takana.
* POR-NOP. Tämän sarjan ratkaisu tapahtuu siinä pystyykö NOP:n takamiehet, lähinnä kait Holiday ja Rondo, hidastamaan kaksikkoa Lillard ja McCollum. Jos ei niin sitten ei ole väliä miten AD pelaa, mutta jos he noita kahta hidastavat niin pystyykö AD voittamaan ottelut toisessa päässä?
* OKC-UTA. Mielenkiintoisia pareja, varsinkin Adams vs Gobert. Ei nyt niinkään korinteon kannalta vaan pystyykö Gobert estämään Adamsia ottamasta hyökkäyspään levyreitä. Mikä on OKC:n taktiikka? Jätetään Mitchell rauhaan ja annetaan hänen tehdä niin monta pistettä kuin pystyy, mutta keskitytään pysäyttämään Rubio ja Ingles, jotka ovat elintärkeitä Utah:n hyökkäyspelille. Ei sen takia, että tekisivät koreja vaan sen takia, että he ovat niitä jotka luovat muille. PG13 varmaankin keskittyy Inglesiin ja Brewer Rubioon. OKC sitten luottaa, että Westbrook voittaa korin tekijöiden välisen kamppailun.
 
#3
Hauska nähdä Spursin lähtevän kalaan ekalla kierroksella.

Toisaalta harmittaa Kahvi-fanien puolesta. Jätkä on osoittanut todellisen luonteensa. Koko joukkue odottaa tähtipelaajansa paluuta tai edes hänen liittymistään joukkueen matkaan, mutta tyypistä ei kuulu mitään.

Toisaalta... en haluisi itsekkään pelata ailahtelevan alkoholistin valmennuksessa.
 
Viestejä
1 068
#4
Aika aseettomalta ja hengettömältäkin vaikutti Spurs.

Pelicansin ja Blazersin matsista sen sijaan melkein muodostui jännäri ihan lopussa.

Lillard ja McCollum lämpeni vasta pelin jälkipuoliskolla. Näin rookie-Collinsilta ekan pelin ja näytti aika hyvältä nuorukaisen touhu kentällä. Nurkic ei tuntunut saavan palloa sisään yhtään mistään, edes useammalla yrittämällä.

Davis oli taas aika jäätävän tehokas ja Mirotic mies paikallaan. Rondo on vertynyt kanssa aika kovaan vetoon (17 syöttöä!) taas näin kevään korvalla.

Runkosarjassa pelit taisi mennä 2-2 ja vielä vierasvoitoin. Että tästä voi tulla vielä ihan hyvä sarja.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 283
#8
PS. Ylläpito: saisko ton muuten korjattua jotenkin? Mä en näköjään itse enää pääse editoimaan tota kyselyä - onnistuuko ylläpidolta? Onhan toi nyt vähän nolo kun siihen nyt kiinnittää huomiota. :rolleyes:
Näin tehty. Toki joidenkin mielestä seuralegenda Frederik Hougaard Nielsen olisi voinut viedä 79ersin pitkälle mainioilla syötöillään.

ps. Kantsii tagata @Ylläpito, siis @-merkillä, niin on helpompi bongata toiveet.
 
#9
Nyt kun jokaisesta sarjasta on pelattu kaksi peliä, on aika kertoa mielipiteitäni sarjoista, joita on tullut seurattua.

 • Celtics-Bucks: Milwaukeen peli turhauttaa. Heillä on niin paljon hyviä pelaajia, että 2-0 tappioasema loukkaantumisista kärsivälle Celticsin joukkueelle on pettymys, vaikkakin molemmat pelit olivat vieraissa. Giannis on uskomaton, sekä Middleton on ollut erittäin hyvä molemmissa peleissä, mutta heidän lisäksi keltään muulta ei ole tullut apuja. Bledsoe ollut niin pihalla ettei tiedä kuka Terry Rozier on, vaikka tämä on vienyt Bledsoeta kuin litran mittaa molemmissa peleissä. Jabari Parker loukkaantumisten jäljiltä täysin nolla, Brogdon ei ole myöskään saanut oikein tuntumaa palattuaan loukkaantumisesta. Lisäksi valmentajien osalla Stevens oli se, joka teki oikeita muutoksia pelien 1 ja 2 välillä. Mutta kuten vanha sanonta kuuluu: sarja alkaa vasta silloin, kun kotijoukkue häviää, joten katsotaan tilannetta uudestaan seuraavan pelin jälkeen.
 • Thunder-Jazz: Hieman osasin ennakoidakin Utahin ottavan yhden pelin vieraissa. Gobert tuo niin paljon vaikeuksia Thunderille, koska heidän leipähyökkäys, Westbrook-Adams pick-and-roll, on lähes mahdotonta Rudya vastaan. Utahin puolustus on muutenkin niin hyvää, että he tulevat pysymään peleissä lähes poikkeuksetta mukana aivan loppuun asti, vaikka hyökkäys ei toimisikaan niin hyvin. Ainoa seikka, mistä olin huolissani Utahin kannalta ennen sarjan alkua oli se, että pystyykö joukkue siltikään laittamaan palloa mukiin riittävästi. En ollut tarpeeksi luottavainen että Mitchell pystyy rookiena pysymään tarpeeksi tehokkaana, mutta on jo kahdessa pelissä karistanut nuo ennakkoluulot. Nämä kaksi peliä osoitti, että Thunder tarvitsee pelien voittamiseen uskomattomia suorituksia joko Westbrookilta tai Georgelta. Siten sanon, että Jazz in 6.
 • Cavs-Pacers: Lebronin usean vuoden voittoputki ensimmäisellä kierroksella tuli päätökseen, kun Oladipo pisti show pystyyn ensimmäisessä matsissa. Toisessa matsissa oli kuitenkin LeBron, joka näytti vieläkin olevan maailman huipulla hieman vaisumman ensimmäisen pelin jälkeen. Uskon Cavsin voittavan tämän sarjan, mutta jatkoa ajatellen on huolestuttavaa, että LeBron joutuu paiskimaan 46 pinnaa ja Indiana pääsi silti taistelemaan voitosta viimeiselle minuutille asti.
 • Blazers-Pelicans: Playoff-Rondo is back! Jotenkin uskomatonta, että Rondo pystyy vuodesta toiseen parantamaan peliänsä playoffsien aikana. Hänen ja Jrue Holidayn puolustus Lillardia ja McCollumia vastaan on ollut yksi iso syy, miksi Pelicans siirtyy 2-0 johtoasemassa kotikentälleen. Toki Lillard ja McCollum on heittänyt myös vapaista paikoista huonosti, mutta silti melko vakuuttavaa. Lisäksi Rondo ja Holiday ovat olleet hyökkäyksessä omalla tavallaan todella isossa roolissa. Holiday varsinkin on osoittanut, että häntä on aliarvioitu todella rumasti koko kauden ajan. Lisäksi Pelicansia auttaa se, että heillä on Anthony Davis joukkueessa, joka on myös molemmissa päissä kenttää maailman parhaita pelaajia. Lisäksi uskon, että Cousinsin korvaaminen Miroticilla on huomattavasti parempi fit joukkueelle. Mirotic-Davis etukentän peluutus on tehnyt Blazersin Nurkicista lähes mahdottoman peluuttaa, sillä hänellä ei ole mitään toivoa pysyä kummankaan perässä kaarella, jättäen joko vapaan hypärin tai suoran linjan korille. Davisin hyvyys puolustuspäässä kuitenkin takaa sen, ettei Nurkic pysty hyökkäyksessä ottamaan etua takaisin. Kaiken kaikkiaan Pelicans oli ehkä huonoin mahdollinen match-up Blazersille, joka muuten on pelaanut erinomaisen kauden.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.