Koripallo.com

NBA Trades & Rumours 18-19

Viestejä
1 708
#1
Ehkä tän ketjun vois taas herättää henkiin? (Olen miettinyt pariinkin kertaan, että täällä on kovin vähän keskustelua NBA:sta yleensä kun viestiketjuja on pääsääntöisesti vain yksittäisille joukkkueille.)

Siis Jimmy Butler!

Butlerin vaatimus kaupattavaksi tulemisesta ei kenties ollut yllätys, mutta oli se kyllä melkoinen uutinen silti. Kun Butler vielä samalla huuteli Clippersin, Knicksin ja Netsin suuntaan, tuntui vahvistuvan myös se toinen huhu, että Butler ja Kyrie Irving on puuhaamassa jonkinlaista kimppaa vuoden päästä - koska juuri noilla joukkueilla olisi mahdollisuus palkata kaksi isoa sopparia. (Onnistuuko se, on sitten toinen kysymys.)

Onpa kiinnostavaa nähdä, mitä tästä nyt seuraa. Ainakin tilanne Timberbullsissa lienee ihan jumissa niin kauan kuin Butler on jengissä mukana - eikä joukkue varmaankaan halua päästää tähteään irti ihan ilman vastinetta vapaille markkinoille keväällä. Mutta tehdäänkö kauppoja jo ennen kauden alkua? Solmun julkistus tuli kovin myöhäään monestakin näkökulmasta ja voi vain miettiä miksi näin? Tilanne tuskin on kärjistynyt vasta viime viikkona - eritoten kun tuosta ongelmasta on huhuttu jo keväästä lähtien.


Bulls-fanit on tietty ihan täpinöissään tästä. Moni hekottelee, että tulipa viimeinen niitti viime kesän Butler-kauppaan: Bulls sai tulevaisuuden tähdet Markkasen, LaVinen ja Dunnin - Timberwolvesille jäi käteen pelkkä yhden vuoden luu.

Joku tosin huomautti, että jos Bulls ei olisi myynyt Butleria (vaan esim. potkinut Hoibergin pihalle sen sijaan), Kyrie Irving voisi olla matkalla Bullsiin ensi kaudeksi.

Näinhän se on. Kolikoilla on aina puolensa.
 
Viestejä
151
#2
Nyt on sitten Minnesota ilmoittanut etteivät kuuntele tarjouksia. NBA alkaa olemaan lähempänä saippuaoopperaa kuin urheilusarjaa.

Jos Bulls olisi pitänyt Butler:n niin heidän olisi pitänyt yrittää pitää jonkinlainen kilpailullinen joukkue pystyssä, joka taasen tarkoittaa, että he olisivat muutaman kymmenen miljoonaa yli palkkakaton, joten ei olisi mahdollisuutta tehdä sopimuksia merkittävien vapaiden agenttien kanssa. Toisaalta ei olisi silloin ollut varaa tehdä sopimusta Lavine:n ja Parker:n kanssa, joten ehkäpä tuo olisikin se parempi vaihtoehto. Ja Lauri olisi nyt pelaamassa Dallasissa.

Paljonhan myös riippuu siitä mitä Minnesota Butler:sta saa, jos hänet kaupataan.
 
Viestejä
1 708
#3
Ja Lauri olisi nyt pelaamassa Dallasissa.
Tämä kävi mullakin mielessä. Sielläpä olisi Lauri Nowitzkin opissa pelikavereinaan mm. Dennis Smith Jr. ja Luka Doncic! Eipä huono.

Peliseura voisi olla Dallasissa sopivampi (vaikka itse kyllä diggaan sekä Kris Dunnia että Wendell Carter Jr:ia ja uskon heidän sopivan hyvin yhteen Markkasen kanssa), mutta tuossa "Nowitzkin apprentice"-asemassa olisi ehkä huonotkin puolensa. Oppi olisi varmaan hyvää ja lämmintä, mutta Laurin imago olisi sitten naulattu "Nowitzki junioriksi", mikä olisi saattanut jossakin määrin heijastua myös Laurin peliin. Itse toivoisin Markkasen luovan ihan oman Markkas-pelinsä ja sitä kautta ihan oman imagonsa.

Paljonhan myös riippuu siitä mitä Minnesota Butler:sta saa, jos hänet kaupataan.
Sepä se. Periaatteessahan Minnesotassa kai kammotaan ajatusta tankkaamisesta kun juuri päästin ekaa kerta pitkästä aikaa pleijareihin (pitkälti Butlerin ansiosta, tietenkin). Eli siellä on kyllä painetta saada vastineeksi valmiita hyviä pelimiehiä jos / kun Butlerista joudutaan luopumaan, ei niinkään draft-pickejä tai nuoria lupauksia. Juurihan Timberwolves heitti kaksi nuorta lupausta + korkean draft-pickin hinnaksi Butlerista.

Sinänsä on Timberwolvesin kannalta kiinnostavaa nähdä, löytyykö Townsista ja Wigginsistä pelimiestä jos / kun Butler lähtee - eli onko näistä joukkueen nuorista lupauksista lupausten lunastajiksi. Ainakin Townsin ja Butlerin suhteet on kuulemma monella tapaa tulehtuneet.

Juoruillaan jopa, että Butler on vikitellyt Townsin tyttöystävän - joka on nyttemmin Townsin ex-tyttöystävä. Mistä päästäänkin tähän:
NBA alkaa olemaan lähempänä saippuaoopperaa kuin urheilusarjaa.
:)


PS. Ai niin. Vielä se kierros, että nythän jännätään myös sitä, saako Tom Thibodeau potkut molemmilta palleiltaan vaiko vain toisesta. Tai jos potkitaan esim. GM:n roolista, nin ottaako nokkiinsa ja eroaa itse valmentajan tehtävistä.
 
Viestejä
1 192
#4
Paljonhan myös riippuu siitä mitä Minnesota Butler:sta saa, jos hänet kaupataan.
Aika vähissä saattaa olla vastineet tässä tilanteessa. Voi olla että kaupassa saadaan vastinetta vielä vähemmän kuin Indiana sai Paul Georgesta.. Indianalle tuo tietysti kääntyi parhain päin, kun Oladipo nousi all star -tasolle heti.. Veikkaan että tässä kohtaa puhutaan jostain "Frank Ntilikina+Courtney Lee" -tasoisesta paketista, joka tällä hetkellä on saatavilla.

Tämä kävi mullakin mielessä. Sielläpä olisi Lauri Nowitzkin opissa pelikavereinaan mm. Dennis Smith Jr. ja Luka Doncic! Eipä huono.
Paitsi että siellä ei tietenkään olisi Dennis Smith Jr, kun drafti olisi käytetty Lauriin.

"Markkanen oli ollut hurmaava ja tehokas Mavsin draft-treenisessiossa. Heitto oli uponnut "ilmiömäisen hyvin" sekä kaukaa että keskisektorista, raportoi päävalmentaja Rick Carlisle. Kaikki oli valmiina, jopa yksityinen lentokone. Tällä viikolla ilmestyneen Lauri Markkanen - läheltä ja kaukaa -teoksen (HS-kirjat) mukaan Mavericksin miljardööriomistajan Mark Cubanin kone odotti varaustilaisuuden aikana lentokentällä valmiina kuljettaakseen Markkasen koko perheen Teksasiin."

Sinänsä on Timberwolvesin kannalta kiinnostavaa nähdä, löytyykö Townsista ja Wigginsistä pelimiestä jos / kun Butler lähtee - eli onko näistä joukkueen nuorista lupauksista lupausten lunastajiksi. Ainakin Townsin ja Butlerin suhteet on kuulemma monella tapaa tulehtuneet.

Juoruillaan jopa, että Butler on vikitellyt Townsin tyttöystävän - joka on nyttemmin Townsin ex-tyttöystävä. Mistä päästäänkin tähän:
Viimeisten muutamien vuosien tapahtumien jälkeen ei voi oikein muuta kuin yhtyä Blog a Bull:n kirjoittajan päätelmään Butlerista..

I have moved on from the Butler era and will admit he seems to be a real pain in the ass.
 
Viestejä
8 406
#6
Would suck even more.
 
Viestejä
1 192
#7
Juu, samaa mieltä.. Laitoin ihan muuten vaan tuon kuvan.

Tuolla miehistöllä ei oltaisi menty viime vuonna Lännen playoffeihin. Jos Minnesota ei olisi tehnyt Butler-kauppaa, niin todennäköisesti myös free agentit Jeff Teague, Jamal Garwford ja Taj Gipson olisivat jääneet signaamatta. Kyllähän Minnesotasta tuli Butlerin lisäyksen jälkeen paljon mielenkiintoisempi näiden free agenttien silmisssä.
 
Viestejä
1 708
#8
Tässä on näköjään ihan draamaa tiedossa.

Ensin Thibodeau ilmoitti, että Butleria on turha tulla ostelemaan, ettei miestä päästetä minnekään. Timberwolvesin omistaja Glen Taylor tuli sitten esiin ja totesi, että mitä nopeammin myydään, sen parempi - itse asiassa pitäisi mieluiten myydä ennen huomisen Training Campin alkua - jonka Butler on ilmoittanut skippaavansa anyway.

Seuraavaksi odottelemme sitten kai uutisia Thibodeaun tulevaisuudesta?

Se kummastuttaa, miksi tätä draamaa ei käyty jo kesällä: kaikki sen aineksethan olivat käsittääkseni jo olemassa. Nyt sitten laitetaan joukkueen pakettia uusiksi ihan sarjakauden kynnyksellä, mitä kukaan tuskin voi pitää kovin hyvänä ideana.


Samaan aikaan Karl-Anthony Towns on allekirjoittanut (ehdollisen) viiden vuoden super-max -jatkosopparin (160-190 mil.) - eli Timberwolves on sitten sitonut saman tien kätensä aika pitkälle tulevaisuuteen.
 
#9
Timberwolves on hirveä organisaatio. Mikä niitten suurin saavutus on? Taisivat päästä kerran konferenssin finaaleihin KG:n Wolves-uran aikana. Kyseessä oli kuitenkin pelaaja, ketä on pelipaikallaan yksi kaikkien aikojen parhaista.

Hassua, että pistävät noin paljon rahaa kiinni pelaajaan (Towns), ketä oli käytännössä näkymätön pleijareissa.
 
Viestejä
151
#14
Kahdeksan kiloa massaa on yhdessä kesässä kyllä kova muutos. Oletettavasti vielä lihasta tuosta pääosa, tai ainakin toivottavasti.
Minun käsitykseni mukaan kyse on kaudesta. NBA:ssa taidetaan nuo mitat ottaa vain kauden alussa eli Lauri painoi tuon 223 viime kauden alussa ja nyt tuo 240. Ja vaikka se vain kesällä olikin niin Laurin kesähän oli 6 kuukautta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös