Koripallo.com

NBAn lakko, syksyn jenkkivalinnat

Viestejä
2 563
Tämän hetken tietojen mukaan ainakin NBAn kesäliigat on peruttu ja lockoutia pidetään hyvin todennäköisenä. Jos kaikki kesäliigat ja niihin läheisesti liittyvät workoutit jäävät tänä kesänä historiaan, voi tällä kokonaisuudella olla isojakin vaikutuksia eurooppalaisten joukkueiden jenkkirekrytointiin.

Tuskin NBAsta muutamaa kymmentä uutta pelaajaa enempää eurooppaan ajautuu (NBAn eurooppalaiset lienevät etulyöntiasemassa), mutta kyllä sieltä nuoria vaihtomiehiä on tyrkyllä. En tiedä miten mahdollinen lock out vaikutta NBDL:n joukkueisiin, onko senkin toiminta jäissä. Siellä olisi kymmenittäin Newsonin ja Ayersin tasoisia pelaajia ja kymmenittäin myös parempia pelaajia tajolla

Jokatapauksessa useita kymmeniä huippurookie pelaajia siirtyy innolla Eurooppaan "vuodeksi kehittymään", sellaisia pelaajia jotka muuten pelaisivat isossa liigassa.

Sieltä olisi varmaan tulossa 100-200 pelaajaa, jotka eivät ehkä muuten pitäisi Eurooppaa ykkösvaihtoehtona. Todennäköisesti yksikään näistä pelaajista ei ole kovin innostunut Scandinaviasta vaan eteläisemmistä maista. Mutta kyllä seuraukset heijastuvat tännekin. Nämä huippumiehet työntävät tieltään 100 huippupelaajaa eteläisestä Euroopasta, ja jonnekin niidenkin on mentävä.

En tiedä mikä tämän kaiken vaikutus on täällä pohjolassa mutta varmasti useat agentit alkavat olla huolissaan kun Euroopan markkinoille on selvästi ylitajontaa hyvistä pelaajista. Jossain vaiheessa joidenkin agenttien / pelaajien pinna ei kestä, pidempään ei jakseta odottaa.

Luulenpa, että ne suomalaiset joukkueet, joilla on hyvä suomalaiskalusto ja pokkaa odottaa, tulevat keväällä olemaan hyviä. Jos esimerkiksi Joensuu hankkii Kauniston ja jonkun muun suomalaisen, Kataja voi hyvinkin aloittaa sarjan yhdellä jenkillä ja lisätä kauden mittaan pari sellaista kaveria joiden rinnalla Conley ja Newson näyttävät kädettömiltä kompuroilta.

Voi olla että jopa jokunen divarijengikin nappaa riveihinsä jonkun ihan huippurookien.

Kaikki tämä jos tuo lock out todella iskee.
 
Viestejä
29
Vs: NBAn lakko, syksyn jenkkivalinnat

Todella mielenkiintoinen aihe. Ja varmasti tännekkin muutama kova pelaajakin eksyy ja täten Korisliigan taso sen kuin kasvaa. Tämä on positiivinen asia kunhan jenkkiraja pysyy kolmessa,että vastuuta löytyy myös suomalais pelaajille. Toivottavasti nämä pelaajat eivät vie suomalaisten euro sarjoissa pelaavien pelipaikkaa. Toisaalta jos lakko tulee niin varmasti muutama maajoukkue pelaaja palaa Korisliigan, koska Euro kentillä ei ole vastuuta tai pelipaikkaa tarjolla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös