Koripallo.com

NCAA 2017-18

Viestejä
2 333
Onko kenelläkään viime hetken veikkauksia ketkä suomalaisista selviää NCAA-lopputurnaukseen?
Kuten todettua, niin Samuli Niemisen Stephen F. Austin on turnauksessa. Toivottavasti Nieminen saa peliaikaa edes sen kymmenisen minuuttia, että pääsee vähän aistimaan ison turnauksen tunnelmaa.

Oskar Michelsenin Davidsonilla on turnaukseen mielestäni vielä ihan mahdollisuudet. Rhode Island on tän illan konferenssifinaalissa ennakkosuosikki, mutta voitettavissa. Tällöin paikka olisi varma. Häviölläkin Davidson ylläpitänee jonkinlaisen mahdollisuuden päästä mukaan lopputurnaukseen: noin 9.-11. seed-sijoiteltavista löytyy kyllä Davidsonia kehnompiakin joukkueita (siis statsien perusteella; esim. pelit ykköstason vastustajia vastaan, RPI-luku) ja jossakin veikkailussa Davidson näkyikin olevan sisällä.

Hannes Pöllän Oklahoma on kaiketi niin kiikun-kaakun kuin voi olla - ja Oklahoman kohtalosta spekuloidaan kiitettävän paljon. Harmi vaan, ettei Pöllän vaan Trey Youngin takia. 50-50?

Tomas Murphyn Northeasternin tilanne on kyllä hankala ellei mahdoton. Turnauksen "länsilohkoon" on tulossa liian monia heikkotasoisempien konferenssien voittajina automaattipaikoille ja valittavat edelläolijat on statseiltaan melko selvästi kovempia. Taisi siis mennä lopputurnauspaikka konferenssifinaalin jatkoaikatappioon?

Että miehistä yhdestä kolmeen.

Laitetaan veikkauksena, että Davidson yllättää Rhode Islandin (RPI 14) ja menee lopputurnaukseen, ja että Oklahoma pudotetaan sen tämän vuoden puolella pelaaman saldon perusteella ulos.
 
Viestejä
2 333
Näkyy muuten toi Davidson vs. Rhode Island streamina täältä CBS Sports.

10 minuuttia jäljellä. Davidson johtaa kuudella pisteellä.
 
Viestejä
2 333
Olipa tyypillisesti superjännää College-koris viimeiset kymmenen minuuttia. Ja Davidson pelasi itsensä NCAA-lopputurnaukseen!

Davidson champ18.jpg


Oskar Michelsen kuvakaappauksessa vasemmanreunimmaisena. Statsitkin on kivasti vieressä 20min. / 8 pistettä / 4 levypalloa.

Michelsen sai lopussa paremmin vastuuta kuin ymmärtääkseni yleensä - ei pelannut koko loppuminuutteja, mutta vaihteli parin kaverin kanssa kentälle ja ulos tärkeillä minuuteilla - ja hankki loppupelissä myös kahdet tärkeet vaparit.

Onnitttelut!

Ainakin kaksi suomalaista siis "maalismielettömyydessä" mukana.
 
Viestejä
2 333
Tässä miesten "suomalaisjengien" alkukierrokset. Suluissa joukkueiden "seeding"-sija jolla sijoitettu kaavioon.

Davidson (12) vs. Kentucky (5) - 15.3. 7.10PM ET (aamuyö 16.3.)

Stephen F. Austin (14) vs. Texas Tech (3) - 15.3. 7.27PM ET (aamuyö 16.3.)

Oklahoma (10) vs. Rhode Island (7) - 15.3. 12.15PM ET (myöhäinen ilta / puoliyö 15.3.)
 
Viestejä
1 869
Ei kyllä tuolla kukaan ole vakuuttanut samalla tavalla kuin Markkanen viime vuonna. Fifii Aidoosta povattiin kovaa pelaajaa jenkkeihin lähtiessään muttei edes pelannut ratkaisupeleissä. Mites muut HBA-pelaajat pärjänneet?
 
Viestejä
2 534
PE klo20:30
Moskari Marquette kohtaa avauskierroksella Daytonin. Marquette on minun mielestä selvä ennakkosuosikki.

LA klo21:30
Koskimiehen American University kohtaa avauskierroksella UCLA:n. Selvä ennakkosuosikki on UCLA. AU ei ole koskaan kohdannut näin hyvää vastustajaa, mutta UCLA:lla on kokemusta runsaasti huonommista joukkueista.

Onneksi jokainen voi halutessaan uskoa AU:n voiton mahdollisuuteen ja venymiskykyyn. Tilastoista löytyy aina tukea omille harhoille kunhan niitä tarpeeksi tarkasti tutkii. Mestarisuosikki Uconn voitti sekä UCLA:n että Tulsan samoin lukemin 78-60. AU tietenkin voitti syksyllä Tulsan. Olisiko yllätysvoitto sittenkin mahdollinen? Miten AU voisi sen saavuttaa?

Olen lukenut, kuunnellut ja esittänyt kysymyksiä "futuristiselle" valmentaja Iisalolle. On kai väärin sanoa, että en olisi ymmärtänyt Iisalon ajatuksista, termeistä ja vastauksista sanaakaan, mutta hyvin vähän niistä olen ymmärtänyt.... AU:n valmentaja Gebbian työskentelyä seurattuani minulla syttyi lamppu ja olin näkevinäni jotain yhteistä näiden valmentajien toiminnassa.

Ymmärtääkseni Iisalo neuvoi rakentamaan joukkueen jollain tapaa "särkymättömäksi". Tavoitteena olisi kestää tärkeän pelaajan puuttuminen ja kyky olla mahdollisimman sopeutuvainen.

Kauden aikana vastustajilla on ollut toisistaan poikkeavia taktiikoita pysäyttää AU. Hyvin usein ne ovat toimineet ja AU on ollut ottelun alussa vaikeuksissa. AU on kuitenkin pystynyt vaivattomasti mukautumaan vastustajien yllätystaktiikoihin ja tullut takaa ohi.

Gebbia on peluuttanut erilaisia kokoonpanoja ja välillä lepuuttanut parhaimpia pelaajiaan. Loppujen lopuksi AU:n pelaaminen on ollut hyvinkin kirjavaa. AU hyötyy siitä, että sillä on jo pelitilanteissa testatut keinot monenlaisten ongelmien ratkaisemiseen.

Ratkaisevaa AU:n kannalta lienee miten hyvin UCLA onnistuu pelaajatarkkailussaan. Parhaimmassa tapauksessa UCLA vähät välittää AU:n tekemisestä ja keskittyy ainoastaan oman pelinsä kohentamiseen.

AU:n iso ongelma on pallonmenetykset. Prässiä vastaan ylisyötöt vastaanotetaan sormien päillä. AU on vaikeuksissa etenkin prässin purussa, koska joukkue on lyhyt.

AU:n ässä hihassa voisi olla Lewis, joka on ollut kokonaisen vuoden pimennossa. Konferenssifinaalissa Lewis kävi heittämässä kolmoset 2/4. Lewis on röyhkeä pelaaja, joka laittaa pallon ilmaan myös puolustajan kättä vasten...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
928
NCAA-turnauksen jälkeen tärkeimpiin ja suurimpiin kuuluvaan WNIT-turnaukseen päässeet joukkueet ovat myös selvillä. Mukana on neljän suomalaispelaajan joukkueet, eli Sara Rokkasen Toledo, Helmi Tulosen Duquesne, Nina Augustinin Robert Morris ja Marika Korpisen George Mason.

Toledo (17-14, konferenssi 8-10) aloittaa turnauksen kotonaan perjantaina. Vastaan tulee Wright State (23-10, konferenssi 12-6).

Duquesne (23-7, konferenssi 13-3) taas avaa torstaina Miamin (Ohio) (21-10, konferenssi 12-6) vieraana.

Robert Morris (25-7, konferenssi 16-2) matkaa perjantaina Philadelphiaan Drexelin (26-7, konferenssi 16-2) vieraaksi.

Geroge Mason (23-9, konferenssi 11-5) saa perjantaina vieraakseen Stephen F Austinin (25-6, konferenssi 16-2).
 
Viestejä
2 333
Muutama vinkki March Madnessin ekojen päivien otteluihin.

Disclaimer: ihan ekoissa matseissa ei lie monta ennakkoon superjännittävää peliä, mutta siellä pelaa monia kiinnostavia joukkueita. Toisaalta NCAA-turnaus on tunnettu juuri yllätyksistään. Tokan kierroksen matsit on jo epävarmoja eikä niiden kellonaikojakaan ole vielä päätetty, mutta pari sen verran maukkaanoloista on tyrkyllä, että voi jo nyt vinkata.


Kentucky (5) vs. Davidson (12) / pe 16.3. klo. 01

Suomalaisen korisfanin must-ottelu Maalismielettömyyden alkumetreillä on ehdottomasti NCAA-kauden parhaan suomalaisen Oskar Michelsenin Davidsonin ja tulevaisuuden NBA-tähtiä vilisevän Kentuckyn ensimmäisen kierroksen kohtaaminen. Matsi tulee vähän ikävästi nyt to-pe välisenä yönä yhdeltä – mutta esim. ESPN-Playerista sen voi katsoa jälkikäteen. Suomessahan ei ole kovin vaikeat pysyä pimennossa näiden matsien tuloksista eli jännityksenkin onnistunee säilyttämään vaikka katsoisi pelin vasta perjantaina ehtiessään.

Kentuckyn laituri Kevin Knox on nostanut viime aikoina osakkeitaan Draft-huhuissa ja löytyy monista listoista jo top-kympistä – takamiehet Shai Gilgeous-Alexander ja Hamidou Diallo löytyy myös monista veikkauksista Draftin ekalta kierrokselta. Paras suomalainen ja ensi kauden NBA-tulokkaat samassa matsissa.

Arizona (4) vs. Buffalo (13) / pe 16.3. klo. 03.30

Edellisen kanssa ”parina” pelataan Lauri Markkasen viime kauden opinahjon Arizonan ja Buffalon matsi jonka voittaja (Arizona) siis kohtaa Kentucky vs. Davidson matsin voittajan. Arizonan riveissä pelaa monien jopa ensi kesän Draftin ykkösvaraukseksi nostama dominoiva supersentteri DeAndre Ayton. Ja onhan siellä viime vuoden Markkasen pelejä seuranneelle tuttuja pelaajia kuten Allonzo Trier ja Rawle Alkins joiden ennakoidaan siirtyvän NBA:han tämän kesän Draftissa.

2krs. Arizona vs. Kentucky (Davidson?) / 17.3. Ameriikan aikaa


~*~

Duke (2) vs. Iona (15) / to 15.3. klo. 20.30

Coach K:n jo vuodesta 1980 johtamaa Dukea joko rakastetaan tai vihataan. Ja Duke vetää talenttia puoleensa kuin makea kärpäsiä. Vaikka Duke lähteekin lopputurnaukseen vasta kakkos-seedistä (top 5-8 –sijoitettu), niin tämänkin vuoden kokoonpanosta ennakoidaan jopa kokonaisen viisikollisen siirtyvän Draftin ekalla kierroksella NBA-leipiin.

Isoimpina staroina jengistä löytyy iso laituri Marvin Bagley (monissa papereissa top-3 varaus), sentteri Wendell Carter (yleisesti top-10), sekä takamiehet Trevon Duval, Gary Trent Jr. ja Grayson Allen (kaikki pääsääntöisesti veikattu ekan kierroksen varauksiksi).

Että jos haluaa nähdä nuorta lahjakkuutta kentällä, niin sitten silmät kovana seuraamaan Duken pelejä.

Duke pelaa ekalla kierroksella Ionaa vastaan nyt torstaina puoli ysiltä illalla (inhimillinen aika!) eikä sillä pitäisi olla suurta ongelmaa selvittää itseään toiselle kierrokselle.

Lauantaina vastaan tulisikin sitten ennakkoon todella kiinnostavan Rhode Island – Oklahoma –ottelun (torstaina kuudelta!) voittaja.


Rhode Island (7) vs. Oklahoma (10) / to 15.3. klo. 18

Rhode Island on turnauksessa kohtuu korkealle nostettu joukkue, jonka Oskar Michelsenin Davidson voitti konferenssifinaalissa ja nousi monien yllätykseksi lopputurnaukseen (RI siis pääsi turnaukseen vaikka ei voittanutkaan konferenssiaan). Oklahoma on tietenkin Trey Youngin (ihan Draftin kärkivarauksia) kauden kohujoukkueeksi nostama ilmiö jossa pelaa mm. eräs Hannes Pöllä –niminen suomalainen (jos saa peliminuutteja).


2krs. Duke? vs. Rhode Island / Oklahoma / la 17.3. klo.?



Samalla kaavion puolella pelaa myös todella kiinnostava, ja monien korkealle nostama Michigan State. Spartansin peliä kannattelee kaksi huippupelaajaa – ja kaksi ensi kauden NBA-pelaajaa – iso laituri / sentteri Jaren Jackson Jr. (monien papereissa top-5) ja pieni laituri Miles Bridges (top-12).

Michigan State (3) vs. Bucknell (14) / la 17.3. klo. 01


Toka kierroksen pelit varmistuu vasta varmistuessaan, mutta voisi (ehkä) jo ennakoida, että Sweet Sixteen –pelissä 23.3. kohtaavat Duke ja Michigan State. Siinä olisi tulevaisuuden tähtien loistetta samalla kentällä melkoinen määrä ja peli joka kannattaa laittaa seuraukseen. Jos tää match up toteutuu, niin lienee todella näkemisen arvoinen!

3krs. ???Duke (2) vs. Michigan State (3) / pe 23.3. ???



~*~

Yksi koko turnauksen ennakkosuosikeista, eikä vähiten siksi, että se onnistuu väistämään todella kovat vastustajat matkalla kohti Final Fouria (vastassa tulee olemaan kyllä hyviä joukkueita, mutta ei ihan kaikkein kovimpia) on Villanova. Villanovassa pelaa todella kiinnostava laituri Mikal Bridges (ennustettu menevän lottery-pickinä eli top-14) ja yleisesti paljon kehuttu pointti Jalen Brunson (varattaneen viim. toisella kierroksella).

Avausvastustaja Radfordin (16.3. / klo.01) pitäisi kaatua kävellenkin (ottelu ei näy ESPN:llä, mutta voisi näkyä esim. CBS Sportsilla), mutta toisella kierroksella (la-su) vastaan tulisi sitten Virginia Tech vs. Alabama –ottelun voittaja. Alabamassa pelaa potentiaaliseten top-10 varauksien joukkoon laskettava teho-pointti Collin Sexton.

2krs. Villanova (1) vs. Virginia Tech (8) / Alabama (9) / 17.-18.3.

~*~

Yksittäiset avauskierroksen matsit.

Texas Tech (3) vs. Stephen F. Austin (14) / pe 16.3. klo. 01
Samuli Niemisen Stephen F. Austin aloittaa (ja päättää?) melko kovan urakkansa pe-la välisenä yönä ennakolta aika paljon kovemmalta näyttävää Texas Techia vastaan. Texasin syömähammas on NBA-Draftissa tokalla kierroksella varattavaksi ennakoitu takamies Keenan Evans – muita ”tähtiä” ei Teksasistakaan löydy, mutta pelin taso näyttäisi olevan merkittävästi parempi. Mukava olisi kutienkin nähdä Nieminen pelaamassa – ehkä jopa enemmän kuin sen kymmenen minuuttia jotka on viime aikoina herunut.

Missouri (8) vs. Florida State (9) / la 17.3. klo. 03.45
Mizzoussa pelaa hulppeat Porterin veljekset. Hyperlupaus Michael Porter Jr. on ollut koko ensimmäisen NCAA-kautensa loukkaantuneena ja pelasi ekan pelinsä ”pois alta” juuri ennen lopputurnausta. Joukkueessa on kuitenkin myös pikkuveli Jontay Porter josta jotkut on sitä mieltä, että saattaa olla vielä – todella nuorta – isoveljeään parempi. Nämä veljekset on kyllä näkemisen arvoisia. Tulee huonoon aikaan, mutta jälkikäteen katsottavaa.
 
Viestejä
2 439
Suomalaisten pelit Yle Areenasta.

Yle Areena välittää March Madnessin tunnelmia – katso Pöllän ja Michelsenin ottelut suorina - Suomen Koripalloliitto ry

Juuri alkamassa Oklahoman peli.

Rhode Island (7) vs. Oklahoma (10) / to 15.3. klo. 18

Rhode Island on turnauksessa kohtuu korkealle nostettu joukkue, jonka Oskar Michelsenin Davidson voitti konferenssifinaalissa ja nousi monien yllätykseksi lopputurnaukseen (RI siis pääsi turnaukseen vaikka ei voittanutkaan konferenssiaan). Oklahoma on tietenkin Trey Youngin (ihan Draftin kärkivarauksia) kauden kohujoukkueeksi nostama ilmiö jossa pelaa mm. eräs Hannes Pöllä –niminen suomalainen (jos saa peliminuutteja).
 
Viestejä
1 869
Voisivat edes alkuperäiskielellä sen selostuksen olla, kun ei edes mitään selostusta ole nyt
 
Viestejä
1 943
Michelsen pelasi varttinsa ihan kivasti Davidsonin ikävässä tappiossa. Joukkue oli aika lailla Gudmunssonin harteilla ja kolkkien varassa. Hauska nähdä, ettei Michelsen kaihtanut kontatkeja ja pani kroppansa likoon, puolusti hyvin ja asettui kivasti vaikka saikin virheitä. Mistähän löytää itsensä ensi kaudella? Kesällä ainakin susileiritykseen, toivoisin.
 
Viestejä
2 333
Michelseniltä ihan hyvä esitys kunnes virheet vei pois kierrosta. Selvästi kauden paras suomalainen NCAA:ssa: pelasi vakiona avauksessa ihan kohtuu hyviä minuutteja, kohtuullisilla tehoilla, joukkueessa joka oli lopulta "suomalaisjoukkueista" kenties kuitenkin kovatasoisin (oliko Oklahoma kovempi, lie makuasia). Itsekin odotan mielenkiinnolla, mihin Michelsenin tie vie ensi kaudeksi. Toivottavasti mies nähdään Korisliigassa.

Samuli Nieminen näytti saaneen 13 minuttia peliaikaa tappiossa Texas Techille (kaksi pinnaa vapareista ja kaksi levaria). Normi-niemissuoritus tältä kaudelta ja suunnilleen samaa tasoa kuin viime vuonnakin. Kohtuu hyvän joukkueen seitsemäntenä/kahdeksantena pelaajana oleminen ei ole mikään huono suoritus, mutta olisi kiva nähdä Niemiseltä kevyt nousu, vaikka vakioavauksen paikka, ensi vuoden Junior-kaudella.

Hannes Pöllä ei päässy kentälle Oklahoman tappiossa, niin kuin oli ehkä oletettavissakin. Toivotaan Pöllälle murtautumista sisään pelaavaan kokoonpanoon ensi kaudella.

~*~

Arizona teki arizonat ja putosi ekalla kierroksella. Julius Rajalan entisen opinahjon, Loyolan voitto Floridasta lienee ekan pelipäivän toinen yllätys. Muuten näyttiin menevän yllättävänkin ennakoidusti.

YLE Areenan (yllätys)tarjonnasta viikonlopun ykkösvinkki on ilman muuta lauantain Villanova vs. Alabama (klo 18) jossa Alabaman huippukuuma Collin Sexton haastaa Mikal Bridgesin ja Jalen Brunsonin VIllanovan. Nämä kaikki kolme nuorta herraa nähtäneen ensi kaudella NBA:ssa - mahdollisesti ihan näkyvässäkin roolissa.
 
Viestejä
1 869
Michelseniltä ihan hyvä esitys kunnes virheet vei pois kierrosta. Selvästi kauden paras suomalainen NCAA:ssa: pelasi vakiona avauksessa ihan kohtuu hyviä minuutteja, kohtuullisilla tehoilla, joukkueessa joka oli lopulta "suomalaisjoukkueista" kenties kuitenkin kovatasoisin (oliko Oklahoma kovempi, lie makuasia). Itsekin odotan mielenkiinnolla, mihin Michelsenin tie vie ensi kaudeksi. Toivottavasti mies nähdään Korisliigassa.

Samuli Nieminen näytti saaneen 13 minuttia peliaikaa tappiossa Texas Techille (kaksi pinnaa vapareista ja kaksi levaria). Normi-niemissuoritus tältä kaudelta ja suunnilleen samaa tasoa kuin viime vuonnakin. Kohtuu hyvän joukkueen seitsemäntenä/kahdeksantena pelaajana oleminen ei ole mikään huono suoritus, mutta olisi kiva nähdä Niemiseltä kevyt nousu, vaikka vakioavauksen paikka, ensi vuoden Junior-kaudella.

Hannes Pöllä ei päässy kentälle Oklahoman tappiossa, niin kuin oli ehkä oletettavissakin. Toivotaan Pöllälle murtautumista sisään pelaavaan kokoonpanoon ensi kaudella.

~*~

Arizona teki arizonat ja putosi ekalla kierroksella. Julius Rajalan entisen opinahjon, Loyolan voitto Floridasta lienee ekan pelipäivän toinen yllätys. Muuten näyttiin menevän yllättävänkin ennakoidusti.

YLE Areenan (yllätys)tarjonnasta viikonlopun ykkösvinkki on ilman muuta lauantain Villanova vs. Alabama (klo 18) jossa Alabaman huippukuuma Collin Sexton haastaa Mikal Bridgesin ja Jalen Brunsonin VIllanovan. Nämä kaikki kolme nuorta herraa nähtäneen ensi kaudella NBA:ssa - mahdollisesti ihan näkyvässäkin roolissa.

Hyvä jos näytetään, mutta aika tylsää ilman minkäänlaista selostusta näyttää eikä YLE:ltäkään tullut mitään selitystä asialle?
 
Viestejä
1 869
Mutta tuli tässä mieleen, NCAA:ssa ja ylipäänsä jenkkiyliopistoissa on paljon suomalaispelaajia pelaamassa, kiitos HBA:n. Mutta milloinkohan saamme seuraavan NBA-varauksen Markkasen jälkeen? Markkanen tietysti ainutlaatuinen, mutta kauanko pitää mielestänne seuraavaa odottaa ja ketkä olisivat potentiaalisimpia tällä hetkellä?
 
Viestejä
2 333
Mutta tuli tässä mieleen, NCAA:ssa ja ylipäänsä jenkkiyliopistoissa on paljon suomalaispelaajia pelaamassa, kiitos HBA:n. Mutta milloinkohan saamme seuraavan NBA-varauksen Markkasen jälkeen? Markkanen tietysti ainutlaatuinen, mutta kauanko pitää mielestänne seuraavaa odottaa ja ketkä olisivat potentiaalisimpia tällä hetkellä?
Voi kestää. Voi kestää kauan.

Nykyisistä vanhemman polven NCAA-pelaajista kenelläkään ei ole jakoa NBA:han.

Tänä vuonna pelasi ykköskauttaan myös iso pino nuoria toivoja, mutta ainakaan eka kauden perusteella ei näytä NBA-uralta - eritoten huomioonottaen, että tää one-and-done on kai ennemmin laajeneva kuin kapeneva trendi. Eli on oltava huippujoukkueen huippupelaaja jo ekana Collegevuotena jos mielii NBA:han - eikä yksikään suomalainen freshman ollut sellainen, lähelläkään, tänä vuonna. Ainahan joku voi kasvaa yllättäen - mutta niinpä Markkanenkin oli one-and-done.

Elias Valtosesta puhutaan paljon. Itse olen ollut ihastunut Mikael Jantusen peliin. Itse en ainakaan laittaisi senttiäkään likoon kenekään näitä vanhemman NBA-uran puolesta. Todennäköisenä en pitäisi näidenkään nuorten herrojen NBA-uraa, mutta ehkä mahdollisempana kuin muiden mieleen tulevien / sitä yrittävien.

Että kyllä tässä varmaan saadaan odotella.
 
Viestejä
2 534
Mutta tuli tässä mieleen, NCAA:ssa ja ylipäänsä jenkkiyliopistoissa on paljon suomalaispelaajia pelaamassa, kiitos HBA:n. Mutta milloinkohan saamme seuraavan NBA-varauksen Markkasen jälkeen? Markkanen tietysti ainutlaatuinen, mutta kauanko pitää mielestänne seuraavaa odottaa ja ketkä olisivat potentiaalisimpia tällä hetkellä?
WNBA:han on varattu mm. eurooppalaisia pelaajia kuten Orekhova(Ukraina) ja Romero(Espanja). Niiden NCAA-seniorivuoden peliaika ylitti 27min, pistekeskiarvot oli 11p, 4 levaria, kolmoset upposivat yli 37% tarkkuudella (tuollaiset tilastot riittänevät oman joukkueen kärkikaksikkoon). Lisäksi Romeron joukkue selvisi 16-parhaan joukkoon NCAA-lopputurnauksessa seniorivuotena (oman joukkueen menestys lienee myös tärkeä mittari). Zahui(Ruotsi) teki seniorivuotenaan lähes 19p ja 13lev, mutta hänet varattiin jo numerolla kaksi.

WNBA:han varataan vuosittain 36kpl pelaajia ja osa varatuista ei ole koskaan pelannut NCAA-sarjassa. Konferensseja D1-tasolla on 32kpl. Vähimmäisvaatimus kai on olla oman konferenssin paras pelaaja tai pelata konferenssissa, josta varataan useampi kuin yksi pelaaja.

Koskimiehen pitäisi parantaa tilastojaan seniorivuotenaan. Ne tilastot todennäköisesti paranevat, koska AU:lta valmistuu 6kpl senioreita ja Koskimiehen vastuu kasvaa. Tosin menestys NCAA-lopputurnauksessa ensi vuonna vaikuttaa epätodennäköiseltä...

Koskimiehen juniorivuoden tilastot: 29min, 7.5p, 4lev, 3p tarkkuus 34%

Mitä sitä turhaan Koskimiehen tilannetta arvuuttelemaan, koska lauantaina (huomenna) klo21:30 karu totuus paljastuu, kun vastustajana on UCLA. Vastassa on kaksi tulevaa kärkikymmenikön WNBA-varausta (Kanada&Billings).

Kanada 34min, 17p, 3lev, 3p 41%
Billings 31min, 15p, 10lev, ei kolmosia
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
928
WNIT:ssä suomalaisjoukkueiden saldo oli 3 voittoa ja 1 häviö. Sara Rokkasen Toledo kaatoi kotikentällään Wright Staten 64-50. Rokkaselle kirjattiin 16 minuutissa 6 pistettä, 4 levypalloa ja yksi syöttö. Seuraavaksi Toledo kohtaa Michigan Staten.

Helmi Tulonen pelasi 18 minuuttia, kun Duquesne voitti Miami, Ohion 69-56. Tulosen saldo oli 4/4/2 syöttöä. Seuraavalla kierrokselle Duquesne saa vastaansa Georgetownin.

Marika Korpisen George Mason voitti Stephen F. Austinin lukemin 82-75. Korpinen oli joukkueensa avauksessa ja pelasi 33 minuuttia. Hänelle kirjattiin 6 pistetettä ja 5 levypalloa sekä 1 koriin johtanut syöttö. Seuraavalla kierroksella vastaan tulee Virginia Tech.

Nina Augustin oli niin ikään avauksessa ja pelasi 33 minuuttia. Augustinin 6 pistettä, 1 levypallo ja 1 syöttö eivät riittäneet auttamaan Robert Morrisia voittoon, vaan kotikentällään pelannut Drexel vei ottelu nimiinsä lukemin 57-44.
 
Viestejä
1 869
Onko Suomessa ylipäänsä mahdollista päästä samanlaiseen tasoon valmennuksessa mitä Jenkeissä? Ymmärrettävästi täällä ei voida mitään korkeakoulusarjoja pelata samalla tavalla kuin Jenkeissä, mutta miten tuo valmennus? Täällä joku aikaisemmin kertoi että suomalaiset eivät saa peliaikaa yliopistojoukkueissaan, onko sitten se siirtyminen ollut liian rankka Suomesta sinne että ei olla totuttu kovaan valmentamiseen? Tarvitsisiko enemmän jenkkivalmentajia Suomeen jolloin vaatimustaso jenkkeihin siirtyessä ei olisi suuri shokki?
 

XOX

Viestejä
406
Michelsen ja Nieminen pelasivat molemmat oikein kelpo pelit. Molemmat pelit olivat tosi tiukkoja ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus voittoon ihan loppuun asti. Onko Michelsenillä vielä vuosi jäljellä? Nieminen taitaa ainakin jatkaa? Ensi vuonna sitten uudestaan lopputurnaukseen ja vähän pidemmälle turnauksessa, nyt kun on kokemusta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös