Koripallo.com

NCAA 2019-2020

Viestejä
3 505
Lainasin aiemmin tuota Longwoodin hiukan kryptistä heinäkuista blogia jossa sanottiin, että: "Granlund will have three years of eligibility left after spending a year at Panola College in Texas at the junior college level."

Olisiko selitys nyt sellainen, että Granlund ei voi jostakin syystä pelata Longwoodissa vielä tällä kaudella (ei ole vielä lukio käyty / on pelannut ammatilaissarjassa viime kaudella tms.), mutta on nyt päättänyt aiemman puheen tai sopimuksen vastaisesti pelata tämän vuoden Panolan sijasta HBA:ssa (esim. Möttölä / Dettman tms. on houkutellut vaihtamaan suunitelmaa)?

Tuo merkintä Panola Collegesta kyllä viittaa vahvasti siihen ettei Granlund ollut edustuskelpoinen Longwoodissa, eli kyseessä todennäköisesti koulumenestys. Luultavasti NCAA1:een vaaditaan suunnilleen ylioppilastodistusta vastaava oppimäärä ja se on ollut jonkin verran vajaa ja yliopisto on ohjannut pelaajan junior collegeen (se söisi vuoden edustusoikeutta). Jos nuo vaadittavat kurssit kuitenkin suorittaa Märskyssä, joka on suomalainen high school, ymmärtääkseni edustusoikeutta olisi edelleen jäljellä 4 vuotta. Sikäli ymmärrettävä ratkaisu.
 
Viestejä
7 416
Olkaa hyvät ja lukekaa aiemman viestini twiittiketju. Kyse ei todellakaan ole mistään arvosanoista – tai ainakaan Granlundin arvosanoista. Kaveri kirjoitti ylioppilaaksi viime keväänä, joten ei ole hakemassa Märskystä mitään opintosuorituksia.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 416
Mitä tuohon junior college -sivujuoneen tulee, ilmeisesti poisvedetyn stipendin jälkeen eka ratkaisu olisi ollut pelata kausi Panolassa odottamassa Longwoodin korisstipendin vapautumista. Tämä karahti siihen, että toisin kuin NCAA:ssa juco-tasolla ei saanutkaan pelata, jos oli edes pelannut ammattilaissarjassa -- palkattomuudesta riippumatta.

Käsittääkseni tällä hetkellä suunnitelmissa on vetää kausi HBA:ssa ja palata sitten Longwoodiin vapautuneelle pelipaikalle.
 
Viestejä
2 534
Robert Morris kärsi tappion TCU:ta vastaan. Augustiin 11p, 6 syöttöä, kolmoset 75% ja vapaaheitot 100%.

Augustinille ottelun ratkaisuhetkillä oman puolustuspään pallonmenetys (1vs3 tilanne) sekä heti perään seuraavassa hyökkäyksessä Augustinin ajo torjuttiin. Augustin pelasi hienosti, mutta hävisi kamppailun 7 senttiä pidemmälle TCU:n Lauren Heardille, joka pelasi vielä paremmin 20p.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 568

Tämähän alkoi varsin lupaavasti. Hienoa, että rookiet Jantunen, Nkamhoua ja Tahvanainen pääsivät pelaamaan kunnon minuutteja ensimmäisessä ottelussaan. Juntunen ja Tahvanainen on tietenkin korisihmisille varsin tuttuja kavereita, mutta selvästi tuntemattomampi Nkamhoua on kyllä myös erittäin kiinnostava prospekti. Häntä on kuvailtu fyysiseksi ja urheilulliseksi laituriksi ja ilmeisesti kovaksi levypallopelaajaksi. Hän pelasi käsittääkseni nuorempana U16-maajoukkueessa enemmän takamiehenä, jos muistan oikein? Muistan hyvin hänen faijansa Christian Nkamkouhan ja oli 2000-luvun alkupuolella ainakin miesten divarissa todella kova luu.
 
Viestejä
928
Myös monen suomalaisen naisen kausi alkoi eilen illalla ja viime yönä Suomen aikaa. Toista vuottaan aloittavat takamiehet Kiia Vaalavirta ja Lotta-Maj Lahtinen olivat isossa roolissa koulujensa voitto-otteluissa. Myös Sara Bejedin debyytti oli tilastojen valossa varsin hyvä.

Kiia Vaalavirta oli San Franciscon avauskokoonpanossa ja pelasi 27 minuuttia, kun USF kaatoi Northern Coloradon 90-83. Vaalavirta tilastoi 4 pinnaa, 3 levaria, 1 syötön ja 2 riistoa.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech avasi kauden komealla 69-38 voitolla Houstonista. Lahti oli Georgia Techin avausviisikossa ja pelasi peräti 34 minuuttia. Lahtiselle merkittiin ottelussa 16 pistettä, 8 levaria, 4 syöttöä ja 2 riistoa.

Sara Bejedi debytoi 20. sijoitetun Arizona Staten voitokkaassa pelissä Air Forcea vastaan. Bejedille kirjattiin 18 minuuttia. Siinä ajassa hän viimeisteli 12 pistettä, haki 1 levarin, antoi 3 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon vastustajalta 2 kertaa. Ottelun lopputulos oli 87-56.

Sara Rokkaselle tilastorivi 8/4/1s/1r pelaamissaan 21 minuutissa, kun Toledo kaatoi vieraissa Georgia Staten 74-48.

Venla Varis pelasi 8 minuuttia ja teki 3 pistettä, kun Grand Canyon kaatoi Benedictinen 72-53.

Long Islandin Ella Väätänen kävi kentällä 2 minuutin ajan, mutta jäi vaille muita tilastomerkintöjä, kun St. Peters haki voiton Long Islandin vieraana lukemin 8-74.

Northern Illinoisin Ninni Salmi ei ollut kokoonpanossa, kun NIU hävisi Harvardille lukemin 53-59

Libertyn Nenna Lindströmin debyytti antaa vielä odottaa itseään. Libertylle kuitenkin voitto Norfolk Statesta selvin lukemin 67-48.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 859
IMG_20191107_112723.jpg

IMG_20191107_112336.jpg


IMG_20191107_112405.jpg
 
Viestejä
2 568
"He is a very explosive athlete"
"He is a terrific offensive rebounder"

Muun muassa näillä sanoilla coach Barnes kuvailee Nkamhouaa. Tämä kaveri on ainakin mulla tarkassa syynissä nyt tällä kaudella. Kovalla itsevarmuudella esiintyy myös tämä nuori jannu kameran edessä.


 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
928
Naisten puolella muutama suomalaispelaaja avasi kautensa viime yönä. Marianne Kalinin ja Sandra Karstenin Hofstra aloitti kauden voitokkaasti vähäkorisessa matsissa Hartfordia vastaan. 43-41 päättyneessä ottelussa Kalin oli avauksessa ja pelasi 33 minuuttia saldolla 7/2/1s. Karsten pelasi kuudentena pelaajana 23 minuuttia, mutta jäi tällä kertaa pisteittä. Tilastoja koristavat kuitenkin 5 levaria, 2 syöttöä ja 2 riistoa.

George Masonin Marika Korpinen pelasi 22 minuuttia, teki 10 pistettä, haki 3 levypalloa, antoi yhden koriin johtaneen syötön ja riisti pallon kertaalleen, kun George Mason voitti Charlestonin 72-61
 
Viestejä
2 333
Viimeisten parin vuoden nuorten miespelaajien hyöky HBA-ilmasillan kautta NCAA:han on ollut ainakin mulle jotenkin ristiriitaisia tunteita herättävä juttu. Tavallaan on hienoa, että noin monet nuoret kaverit pääsee kokeilemaan jenkkipeliä ja -elämää. Sillä on varmaan monenlaisia hyviä seurauksia ihan jo elämänkokemuksen rikastumisena ja itsenäistymisenä. Mutta onko se koripalloilullisesti paras valinta jos tähtäimessä on ammattilaisura koriksen parissa? Aika monen kohdalla statsit on näyttäneet muutaman minuutin peliaikoja ja pisteen kahden keskiarvoja. Jotkin maitojunalla palanneet vielä alleviivaa tätä fiilistä, ettei reissu sitten lopulta ole välttämättä kaikille ihan paras valinta.

Tän kauden alussa on odotuksia nostettu aika korkealle: uusia menijöitä oli vähemmän, mutta näyttivät kovatasoisemmilta kuin vähään aikaan. Harkkamatsissaan Tahvanainen oli joukkueensa paras 18 pisteellä, Jantunen pisti pöytään 12 pistettä 18 minuutin peliajalla ja Nkamhouakin laittoi Tennesseessä (!) tilastoriville 7p. & 5l.

Itse kausi ei alkanut maju-kaksikolta ihan yhtä hyvin. Tahvanainen 14min.: 3p/1l/1s. Jantunen 14min.: 1p/6l/1s. Nkamhoua sentään laittoi vartissa 7p/7l/1t.

Nyt sitten jäädään odottelemaan, alkaisiko näkyä niitä 20min. pelejä jotka on suomalaispelaajilta olleet kovin harvinaista herkkua viime vuosina.


San Franciscon Senior Remu Raitasen statsit ekassa matsissa ilahduttavat kovin: 19min.: 11p/6l/1s/1t. Go Remu!
 
Viestejä
2 534
Huolestuin Nkamhouan haastattelusta. Hän ajatteli koripalloa kuin koripallovalmentaja. Tavallaan se on vaikuttavaa, mutta toisaalta sillä voi olla myös haittavaikutuksia. Minkälaisia ongelmia voi aiheutua yliajattelusta? Onko kenelläkään muistissa mitään varoittavia esimerkkejä?
 
Viestejä
1 939
Huolestuin Nkamhouan haastattelusta. Hän ajatteli koripalloa kuin koripallovalmentaja. Tavallaan se on vaikuttavaa, mutta toisaalta sillä voi olla myös haittavaikutuksia. Minkälaisia ongelmia voi aiheutua yliajattelusta? Onko kenelläkään muistissa mitään varoittavia esimerkkejä?
o_O :'DDDD
 
Viestejä
511
Basket.fi:n listauksesta puuttuu jo täälläkin ihmetelty Samuli Nieminen sekä Michael Besselink. Mitäköhän miehillä meneillään?


Palatakseni tähän. Besselink on loukkaantumisen vuoksi väliin jääneen kauden jälkeen palannut Suomeen tavoittelemaan pelipaikkaa. Paikka yliopistojoukkueesta olisi ilmeisesti edelleen ollut, mutta aivan viime hetkillä kauden alla on Besselink päättänyt toisin.


Niemisen tilanteesta ei tunnu löytyvän mitään.

Onko nämä ja vastaavat miehet hukaatuja talentteja vai onko meillä jo lähtökohtaisesti liian kovat odotukset näistä kaikista lupauksista? Luullaanko me, että HBA:sta tulee nyt liukuhihnalla uusia Salineja ja Huffeja? Saako liiton ja muiden "hehkutus" yleisön odotukset liian korkealle ja pettymys onkin kova, kun HBA kausien jälkeen jenkkeihin lähteneet eivät nousekaan ikääntyneen maajoukkueen kantaviksi voimiksi?
 
Viestejä
2 333
Onko nämä ja vastaavat miehet hukaatuja talentteja vai onko meillä jo lähtökohtaisesti liian kovat odotukset näistä kaikista lupauksista? Luullaanko me, että HBA:sta tulee nyt liukuhihnalla uusia Salineja ja Huffeja? Saako liiton ja muiden "hehkutus" yleisön odotukset liian korkealle ja pettymys onkin kova, kun HBA kausien jälkeen jenkkeihin lähteneet eivät nousekaan ikääntyneen maajoukkueen kantaviksi voimiksi?
Ainakin jälkimmäinen (liian kovat odotukset) pitää musta paikkansa. Vaikka kotimainen koris olisikin mennyt viime aikoina jossakin laveassa mielessä eteenpäin myös nuorisokoriksen puolella, niin kai se on todettava, että sen lisäksi, että Lauri Markkanen on kuin onkin tosiaan ihan poikkeustapaus, niin noiden möttölöiden-kottien-huffien-koposten-salinien tasokin on ollut aikanaan (osalla toki vieläkin) todella kova. Että ei tässä mitään jättiloikkaa olla yhtäkkiä ottamassa maailman kärkeen vaikka HBA-ilmasilta poikia rapakon taakse on nyt vienytkin ennätysmääriä.

Niin kuin on kenties useamminkin tullut todettua, niin suomalaisten NCAA-pelaajien viime vuosien statsien tsekkaaminen olisi ihan terveellistä puuhaa itse kullekin tulevien NBA- tai Maju-tähtien odottelijalle. Kovin harva suomalainen pelaa missään keskikastia kovemmassa NCAA-seurassa ja vielä harvempi aloituksessa / ylipäänsä merkittävässä roolissa. Jos saa nippa-nappa top 200:een mahtuvassa yliopistojengissä peliaikaa 5,2 minuuttia peliä kohden jossa tekee 1,3 pistettä ja ottaa 0,7 levaria, niin ei puhuta uudesta Markkasesta eikä Huffista - mutta ei edes uudesta Lauri Toivosesta (ei mitään pois Laurilta josta on vuosien mittaan kasvanut ihan kelpo kotimainen Korisliigapelaaja).


Musta on todella mielenkiintoista nähdä tulevaisuudessa, miten vaikkapa Jantusen ja Tahvanaisen urat lähtevät kehittymään NCAA:n kautta, ja verrata niitä esimerkiksi Madsenin ja Palmin urakehityksiin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös